Arthur Jensen: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Fy og Bi filmens Helte

1979 | Komedie

Denemarken 1979. Komedie van Lau Lauritzen en John Hilbard. Met o.a. Carl Schenström, Harald Madsen, Holger Reenberg, Eli Lehmann en Inger Schmidt.

Gemonteerde film ter ere van twee komieken uit de zwijgende Deense film. Beroemd in heel Europa en in Frankrijk onder pseudoniemen bekend. Het is geen collage van filmfragmenten die Lauritzen tussen 1921 en 1928 draaide, maar een complete band uit 1928. Onze twee helden worden per ongeluk de sterren van een studiowestern. Hilbard voegde hieraan in 1979 op zeer weloverwogen wijze fragmenten uit een tiental andere films toe. Deze twee voorvaders van Laurel en Hardy (de dikke en de dunne) onderscheiden zich door hun zowel naïeve als geslepen humor. Het is een potsierlijke westernparodie met een aantal prachtige imitaties van onder anderen de Bathing Beauties van Mack Sennett en van Josephine Baker. Ondanks de zware soundtrack uit 1979 is het geheel toch een openbaring.

Hopla pȧ sengekanten

1976 | Komedie, Erotiek

Denemarken 1976. Komedie van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Vivi Rau, Søren Strømberg, Karl Stegger en Annie Birgit Garde.

Een druk bezet zakenman is 's avonds zo moe, dat zijn knappe vrouw zich verwaarloosd gaat voelen, en solliciteert bij een hostessen-uitzendbureau. Dit bureau stuurt haar naar de zakenpartij van manlief: paniek! Een oppervlakkige seksklucht zonder een greintje geestkracht; goedkope grappen troef. Beter bekend als DANISH ESCORT GIRLS.

Der ma vaere en sengekant

1975 | Erotiek

Denemarken 1975. Erotiek van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Søren Strømberg, Paul Hagen, Arthur Jensen en Lise-Lotte Norup.

Geestige softseks in het verhaal van drie gehuwde koppels en hun problemen in de seksuele verhoudingen. Voor het eerst toonde men in de zgn. Mazurka-film partnerruil, zelfs tussen de generaties.

Olsen-Bandens store kup

1972 | Familiefilm, Komedie

Denemarken 1972. Familiefilm van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Kirsten Walther, Jes Holtsø en Arthur Jensen.

Vierde film in de Olsenbende-reeks. Tijdens een voetbalkampioenschap zit iedereen aan de zijn tv gekluisterd. Een reden temeer voor de bende om het huis ven een openbare aankager leeg te roven, maar alles loopt toch nog mis. Egon (Sprog[KL23]e) draait de bak in en de concurrerende bende der `Koningen en Knechten` o.l.v. de Koning (Jensen) ontfutselt Kjeld (Bundgaard) de buit. Ze overvallen met succes een geldtransportauto, maar dan begint de narigheid opnieuw. Weinig origineel slapstickachtig gedoe (gemodelleerd naar de zwijgende film) in modieus (inmiddels zwaar achterhaald) Deens jasje. Scenario van Balling en Henning Bahs. Camerawerk van Joergen Skov.

Wie ein Hirschberger Dänisch lernte

1968 | Oorlogsfilm

Duitsland 1968. Oorlogsfilm van Rolf Busch. Met o.a. Josef Schaper, Günther Wille, Werner Nippen, Emil Hass Christensen en Erik Paaske.

Een gering aantal joden, zevenduizend, bevond zich tijdens WO II (1939-45) in Denemarken. Op vijfhonderd na overleefden zij de verschrikkingen van de nazi-bezetter, die in augustus 1943 de noodtoestand uitriep, om in september met joods nieuwjaar alle joden gedeporteerd te hebben. Doch dankzij het Deense verzet, studenten en dapperen uit de bevolking werd er een forse streep gehaald door de rekening van de nazi`s en konden de vervolgde joden de boot nemen naar het neutrale Zweden. Deze film gaat over de advocaat Wilhelm Heilmann (Schaper) die in 1939 aan boord gaat van de expres-trein naar Kopenhagen, waar zijn zoon Helmut (Wille) woont. Heilmann hoopt op een visum naar Amerika, maar wordt achterhaald door de annexatie van het Deense koninkrijk door de nazi's. Hij moet zelfs onderduiken. Als het Deense verzet lucht krijgt van de actie van Heinrich Himmler, het hoofd van de SS die zich ten doel gesteld had om alle joden te verdelgen, begeeft Heilmann zich naar de kust om zich in te schepen naar Zweden. Hij raakt in paniek en doolt rond door de bossen, maar de nuchtere Denen, die hem vinden, behoeden hem voor de dood in de gaskamer door hem op tijd te laten overvaren. Deze boeiende film is gemaakt met veel integere inzet en is mooi gespeeld. Het scenario is van Dieter Meichsner.