Manuel Zarzo: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Mi primera noche

1998 | Komedie

Spanje 1998. Komedie van Miguel Albaladejo. Met o.a. Carlos Fuentes, Leonor Watling, Mariola Fuentes, Juanjo Martinez en Emilio Guttiérez Caba.

Veredicto Implacable

1987 | Avonturenfilm

Spanje 1987. Avonturenfilm van Mariano Ozores. Met o.a. José Manuel Egea, Jesús Puente, Javier Escribá en Manuel Zarzo.

Vier vrienden, experts op het gebied van vechtsporten, besluiten zich te verenigen om een aantal misdadigers te overvallen. Een van de weinige en heel slechte uitstapjes van Ozores naar een ander genre dan de komedie (die 'zijn terrein' is). Verder onder meer te zien in deze belabberde film Licia Calderón en Valentín Paredes.

Gente de Río

1985 | Avonturenfilm

Spanje 1985. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Howard Vernon, Helen Garrett, Manuel Zarzo, Antonio Mayans en Lina Romay.

Een jonge inheemse vrouw wordt begeerd door de plaatselijke 'cacique'. Een grove en nietszeggende variant van de mythische TABU.

El Jardín secreto

1984 | Drama, Erotiek

Spanje 1984. Drama van Carlos Suárez. Met o.a. Assumpta Serna, Xabier Elorriaga, Taida Urruzola, Cecilia Roth en Manuel Zarzo.

Een jong meisje moet een reeks smerige opdrachten vervullen die haar iedere morgen per post bezorgd worden. De middelmatigheid van de produktie en van de vertolkers verijdelen een interessant resultaat.

El Cura ya tiene hijo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Alfonso del Real.

Een dorpspastoor bemerkt dat de jonge mensen niet naar zijn parochie komen omdat hij vorig jaar vader is geworden. Eén van de vele films van de 'clan Ozores', en een weinig opmerkelijke. Kan worden toegevoegd aan de reeks boertige kluchtspelen van het Spaanse toneel.

Epilogo

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Fransisco Rabal, Charo López, Sandra Toral en Manuel Zarzo.

Ingewikkelde, modieuze komedie over twee schrijvers die allebei verliefd worden op dezelfde vrouw, hun vriendschap verbreken en tien jaar later opnieuw samenkomen om een epiloog te schrijven voor hun oeuvre. De door hen geschapen karakters komen regelmatig commentaar geven, wat alles er niet duidelijker op maakt. De film werd een verrassend commercieel succes in Spanje, wat meer zegt over commerciële successen in Spanje dan over de kwaliteit van deze film. Het was de comeback van Suárez, na een vrijwillige rustperiode van vijf jaar.

La Colmena

1982 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1982. Oorlogsfilm van Mario Camus. Met o.a. Rafael Alonso, Victoria Abril, Ana Belen, José Bódalo en Mary Carillo.

Rond 1943 is het café La Dolicia het toevluchtsoord voor een deel van de Madrileense bevolking, dat er warmte en gezelschap komt zoeken, en de afloop van de Burgeroorlog probeert te verwerken in illusies omtrent de toekomst. Deze beroemde - als fresco opgebouwde - roman van Camilo José Cela mocht oorspronkelijk niet in Spanje worden gepubliceerd en werd tenslotte in Argentinië uitgegeven. Ze kreeg een zeer evenwichtige filmbewerking die de periode van politieke en economische chaos gestalte geeft, zonder overigens aan de identiteit van de talrijke personages voorbij te gaan. De film weet de met de karakters wisselende stemmingen en sferen toch tot een eenheid te maken met behulp van de zeer geraffineerde scenario-opbouw en de uitzonderlijk harmonieuze acteerprestaties. Het scenario is van José Luis Dibildos, die de film produceerde. Het camerawerk is van Hans Burmann. Stereo.

Pasión inconfesable

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Agata Lys, CArlos Casaravilla, Manuel Zarzo en Carmen Tojar.

Een bejaarde man wordt smoorverliefd op een jonge verleidster. Een onbeduidende maar inverdraaglijke film waarvan de nadruk op de sentimentele zaken sterk doet denken aan de ergste Mexicaanse melodrama's.

El Alijo

1976 | Misdaad

Spanje 1976. Misdaad van Ángel del Pozo. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Fernando Sancho, Helga Liné en Manuel Zarzo.

Een voorname dame neemt twee gewetenloze vrachtwagenchauffeurs in dienst om illegaal een aantal arbeiders te vervoeren. Deze middelmatige detectivefilm werd geregisseerd door Angel del Pozo, die over het algemeen alleen als acteur actief is.

Zorrita Martinez

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Vicente Escrivá en Vicente Escriva. Met o.a. Nadiuska, José Luis Lopéz Vázquez, Alberto de Mendoza, Manuel Zarzo en Monolo Zarzo.

Een Venezolaanse koorzangeres voelt zich verplicht te trouwen met een buikspreker die reeds vier hartinfarcten heeft gehad. Een pseudo-erotisch melodrama van geen enkele betekenis.

País S.A.

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Antonio Fraguas. Met o.a. María Luisa San José, Manuel Zarzo, Fernando Delgado en Francisco Algora.

Een paar amateurgangsters willen een machtige industrieel ontvoeren, die eigenlijk het land wilde ontvluchten om de belastinginspectie te ontlopen. De eerste film van een in Spanje zeer beroemde tekenaar van humoristische stripverhalen, vol met weinig cinematografische gags.

Ambiciosa

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Teresa Rabal, José Bódalo, Manuel Zarzo en Didi Sherman.

Een meisje uit de provincie klimt in Madrid, dankzij haar erotische aantrekkingskracht, snel op de maatschappelijke ladder. In dit belachelijke erotische melodrama speelt de dochter van Francisco Rabal de hoofdrol.

Il Consigliore

1973 | Misdaad, Drama

Italië 1973. Misdaad van Alberto De Martino. Met o.a. Martin Balsam, Tomas Milian, Francisco Rabal, Dagmar Lassander en John Anderson.

Een mafioso die de dokken van San Francisco beheerst, geeft zijn peetzoon toestemming om uit de 'familie' te stappen voor een respectabel huwelijksleven. Een andere employé probeert van deze zwakte profijt te trekken om de macht over te nemen. De bende-oorlog verplaatst zich naar Sicilië, waar alleen de oude Don overleeft en zijn positie in Amerika opnieuw kan innemen. Het talent van acteurs is verspild aan schematisch GODFATHER-plagiaat dat de logica offert aan overmatig harde actiescènes en toeristische prentjes van Sicilië en Amerikaanse West-Coast.

El Clan de los inmorales

1973 | Misdaad

Dominicaanse Republiek​/​​Spanje​/​​Italië 1973. Misdaad van José G. Maesso. Met o.a. Helmut Berger, Sydne Rome, José Ferrer, Kevin McCarthy en Elena Berrido.

De politie ziet zich genoodzaakt zo hard op te treden tegen een gewetenloze zakenman/gangster dat de scheidslijn tussen wettig en ontwettig gedrag begint te vervagen. Deze film met zeer veel geweld tracht zijn uitgesproken fascistische inslag te verdoezelen met veel actie en obligate grappen. I-titel: ORDINE DI UCCIDERE; USA/GB-titel: ORDER TO KILL.

L'emigrante

1972 | Komedie, Misdaad

Duitsland​/​​Spanje​/​​Italië 1972. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Adriano Celentano, Claudia Mori, Lino Toffolo, Sybil Danning en Pepe Calvo.

Een nog dienstplichtige jongeman gaat als verstekeling naar New York om zijn geëmigreerde vader te bezoeken, die vermoord blijkt te zijn door de mafia. De dader blijkt dezelfde man die hem tijdens de overtocht uit de nood heeft geholpen, van welke situatie de vijanden van de dader gebruik maken om hem te doden en de verdenking op de Italiaan te laden die immers wrokgevoelens moet hebben. Deze te lang uitgesponnen satirische komedie haalt te veel verchillende elementen overhoop om ze aannemelijk of in overzichtelijke onderlinge relatie te maken. Celentano voldoet in zijn rol overigens beter dan in zijn latere, te uitbundige kluchtsuccessen. Het scenario is van de regisseur en vervolgens Castellano & Pipolo, Massimo Franciosa, Luisa Montagna, Sabatino Ciuffini. Door de camera keek Gastone Di Giovanni en Juan Gelpi Puig.

L'arciere di fuoco

1971 | Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1971. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Giuliano Gemma, Mark Damon, Mario Adorf, Silvia Dionisio en Pierre Cressoy.

In de 12de eeuw is de Britse koning Richard gevangen door de Duitse keizer. Zijn broer John verklaart hem voor dood, neemt zijn plaats op de troon in en vestigt een schrikbewind. Richards stalmeester komt als Robin Hood in verzet tegen de tirannie. Zoveelste en vrije bewerking van de avonturen van deze legendarische volksheld is niet slechter dan veel andere versies, maar haalt het niet bij de verve en romantiek van de vooroorlogse film met Errol Flynn in de hoofdrol. Desalniettemin een zeer ontspannen film, waarin de clerus voortdurend op de hak wordt genomen. Gemma verschijnt op de titelrol als Montgomery Wood.

La Spada normanna

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1970. Avonturenfilm van Roberto Mauri. Met o.a. Mark Damon, Krista Nell, Jolande Aveline, Luis Davila en Manuel Zarzo.

De Engelse koning Hendrik I heeft het symbool van zijn macht - een hanger met een Normandisch Zwaard - vóór zijn dood in zekerheid gebracht, zodat de hertog van Wilford het niet kan bemachtigen. Jaren later herkent Ivanhoe het aan de hals van een jonge vrouw in een gezelschap rondtrekkende artiesten. Dit nieuwe avontuur van de romanheld van Walter Scott bekommert zich weinig om de historie en lijkt het meest op een - zeer middelmatige - western in een ander kostuum.

Sette eroiche carogne

1969 | Oorlogsfilm

Italië​/​​Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Luis Merino. Met o.a. Guy Madison, Raffaella Carrà, Stan Cooper, Piero Lulli en Manuel Zarzo.

Zes Amerikaanse mariniers vermoorden hun als SS'ers verklede collega's en worden hun plaatsvervangers in een riskante missie. In dit simpele confectiewerk is de onbenulligheid van de Duitsers even verpletterend als die van de makers.

Riusciranno i nostri eroi a ritrovare l'amico misteriosamente scomparso in Africa?

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Alberto Sordi, Bernard Blier, Nino Manfredi, Franca Bettoja en Manuel Zarzo.

Een overwerkte uitgever besluit naar Afrika te gaan om zijn zwager op te sporen. Deze heeft namelijk al jaren geen teken van leven meer gegeven. Samen met zijn accountant volgt hij het spoor door het halve continent, waar de gezochte man in de meest uiteenlopende gedaantes - van missionaris tot huurling - in actie is geweest. Tenslotte vinden ze hem als 'regen-god' die niet meer terug wil naar de beschaving. De eerste komedie van Scola met duidelijk politiek engagement: racisme, kolonialisme, klassenstrijd. Hij neemt daar erg lang de tijd voor en offert daarvan te veel voor de overigens vermakelijke mannetjesmakerij van zijn sterren.

Commando suicida

1968 | Oorlogsfilm

Spanje​/​​Italië 1968. Oorlogsfilm van Camillo Bazzoni. Met o.a. Aldo Ray, Tano Cimarosa, Pamela Tudor, Luis Davila en Manuel Zarzo.

Een Engselse sergeant vernietigt in 1944 een Duitse luchtmachtbasis om de weg vrij te maken voor parachutisten die een viaduct dat de enige doorgang naar Normandië is, moeten laten springen. De explosievenexpert sneuvelt echter. Een spannend oorlogsavontuur dat de aandacht vasthoudt, ondanks de middelmatige regie en de doorzichtigheid van de in Spanje geënsceneerde Duitse locaties.

Un Treno per Durango

1967 | Western

Italië​/​​Spanje 1967. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Enrico Maria Salerno, Mark Damon, Dominique Boschero en Roberto Camardiel.

In deze onderhoudende spaghetti-western draait alles om een goudzending voor een Mexicaanse generaal. Het komt in handen van de avonturiers Steffen en Salerno en al gauw zijn er kapers op de kust: een Franse journaliste, Boschero, en een geheimzinnige Amerikaan, Damon. Caiano schreef het scenario met Duccio Tessari. Enzo Barboni (de latere regisseur van de Trinity-films) was de cameraman. Caiano regisseerde als William Hawkins. Ook bekend als TREN PARA DURANGO.

Al ponerse el sol

1967 | Musical, Romantiek

Spanje 1967. Musical van Mario Camús. Met o.a. Raphael, Serena Vergano, Manuel Zarzo en Ana María Noé.

Een uitgerangeerd muziekidool knoopt betrekkingen aan met een jonge vrouw met een duister verleden. Door die romance wordt de terugkeer van de hoofdpersoon naar de populariteit bedreigd. Dit dwaze muzikale melodrama werd een succes door de aanwezigheid van de zanger Raphael.

Sette uomini d'oro

1966 | Misdaad, Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1966. Misdaad van Mario Vicario en Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Philippe Leroy, Gastone Moschin, Gabriele Tinti en Maurice Poli.

Als gemeente-arbeiders vermomde bankrovers dringen via riolen de kluis van een Zwitserse bank binnen en stelen de goudvoorraad. Het brein van de bende heeft plannen om de buit voor zichzelf te houden, maar de anderen weten de vrachtwagen met goud te pakken vóór hem. Dit op zichzelf doorsnee-inbraakverhaal kreeg naar vorm en spel een verrassende humoristische aanpak. De rol van Podestà - de vrouw van de regisseur - is louter decoratie, maar de ontwerper van haar kostuums moet hebben geijld.

Il grande colpo dei sette uomini d'oro

1966 | Komedie, Misdaad

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1966. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Enrico Maria Salerno, Philippe Leroy, Manuel Zarzo en Gastone Moschin.

In dit vervolg op SETTE UOMINI D'ORO slaagt de bende erin om 70.000 ton goud tijdens een transport bij klaarlichte dag en onder de ogen van de militaire bewaking te roven, waarbij hun technische vernuft wordt geëvenaard door de vermommingskunsten van de leidster van de bende. De film mist het verrassingseffect van het eerste deel, hoewel de avonturen ditmaal spectaculairder zijn en met meer raffinement uitgewerkt door de regisseur. Camerawerk van Ennio Guardieri.

El Sheriff no dispara

1966 | Western

Spanje​/​​Italië 1966. Western van Jose Luis Monter. Met o.a. Mickey Hargitay, Pilar Clemens, Sancho Grazia, Manuel Zarzo en Angel Ter.

In deze zwakke western schiet sheriff Hargitay bij een vuurgevecht met bandieten per ongeluk zijn vader neer. Hij zweert nimmer meer een wapen te dragen, maar die eed wordt voortdurend door outlaws op de proef gesteld. In Italië vond men het niet nodig de film officieel uit te brengen, waardoor de Italiaanse titel onbekend is.

Posición avanzada

1965 | Oorlogsfilm

Spanje 1965. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Manuel Zarzo, Antonio Ferrandis, Manuel Manzaneque en Enrique Avila.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog maakt een patrouille vorderingen, zij het met angst om het hart. Een bescheiden en aardige poging om de burgeroorlog op documentaire wijze in een objectief licht te plaatsen.

La 317e Section

1965 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1965. Oorlogsfilm van Pierre Schoendoerffer. Met o.a. Bruno Cremer, Jacques Perrin, Pierre Fabre en Manuel Zarzo.

In 1954 hebben de Fransen de oorlog in Indo-China, het latere Vietnam, al zo goed als verloren. Een bataljon soldaten, Fransen en Laotianen, krijgen orders zich bij de hoofdmacht te voegen, maar tijdens de terugtocht komen ze tegenover een overmacht te staan. Terwijl ze zich aanvankelijk zorgen maakten of de meegenomen pastis wel koud genoeg geserveerd kon worden, is nu de hoeveelheid beschikbare morfine belangrijker. Sterk oorlogsdrama in zwart-wit, met uitstekend spel van Perrin en vooral van Cremer, als de ervaren sergeant die probeert er het beste van te maken. Regisseur Schoendoerffer was ooit zelf als oorlogsreporter in Vietnam.

Llanto por un bandido

1963 | Drama, Historische film

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1963. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Francisco Rabal, Lea Massari, Philippe Leroy, Lino Ventura en Manuel Zarzo.

Een Andalusische bandiet is met zijn bende ondergedoken in de Siera Morena. Hij krijgt van de koning amnestie aangeboden, op voorwaarde dat hij behulpzaam zal zijn bij de jacht op zijn vroegere medestanders. Dit historische fresco rond de legendarische 'El tempranillo', die in de vorige eeuw leefde, heeft als co-produktie onvoldoende middelen om spectaculair te worden. De film overtuigt vooral in de huwelijksscènes van Rabal en Massari. De keuring greep destijds in en verwijderde de rolletjes van maatschappijkritische intellectuelen als revolutionairen, hoewel het gastoptreden van Buñuel als beul gespaard bleef. De Italiaanse versie werd nauwelijks gecensureerd, waardoor het mogelijk was 25 jaar later het oorspronkelijke werk te reconstrueren.

Destino: Barajas

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Germán Cobos, Marisa de Leza, Manuel Zarzo, Manolo Marán en Ricardo Valle.

Verschillende anekdotes die zich rondom het Madrileense vliegveld Barajas afspelen. Een liefdes-zedenschets, zonder pretenties maar ook onschadelijk.

Sendas cruzadas

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van Juan Xiol Marchal. Met o.a. Manuel Zarzo, Amparo Baró, Ricardo Valle en José Thelman.

Twee vrienden beramen een overval op een transport-agentschap. Een ambitieuze doch middelmatige film.

El Hombre del expreso de Oriente

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Francisco García. Met o.a. Germán Cobos, Roberto Camardiel, Manuel Zarzo en Erasmo Pascual.

Tijdens een kerstfeest stemmen drie zwervers er in toe in een dorpje voor Driekoningen te spelen. Een overgevoelige huilfilm die van geen enkel belang is.

Armas contra la ley

1961 | Misdaad

Spanje​/​​Italië 1961. Misdaad van Ricardo Blasco. Met o.a. Renato Baldini, Moira Orfei, Mara Berni, Maria Luisa Merlo en Manuel Zarzo.

Een student wordt door een schuldeiser gedwongen tot medeplichtigheid in een nauwgezet voorbereide juwelenroof. Hij wordt bij de inval neergeschoten, zodat de politie op zijn spoor kan komen en paniek en hebzucht bij de andere bendeleden tot arrestatie leiden. Dit standaard-inbraakdrama werkt plichtmatig alle clichés van het genre af. De regie en spelprestaties zijn redelijk. Het scenario is van Ricardo Blasco en Daniel Ríbera naar een verhaal van Jaíme Jímeco Conejo en Augustin Vladivíeso de Ceballos. Het camerawerk is van Mario Pacheco.

Ahí va otro recluta

1960 | Komedie, Drama

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. José Luis Ozores, Kiko, Manuel Zarzo en Pilar Cansino.

Een eenvoudige boer wordt gerecruteerd voor het Parachutistencorps. Deze militaristische komedie genoot indertijd enige populariteit in Spanje.

El Hombre de la isla

1959 | Romantiek

Spanje 1959. Romantiek van Vicente Escrivá. Met o.a. Francisco Rabal, Marga López, Pilar Cansino en Manuel Zarzo.

Een jonge Duitse vrouw komt in een Spaans vissersdorp aan om te trouwen met de man die ze slechts als correspondentievriend kent. De eerste film van Vicente Escrivá, die iets beter is dan zijn latere films.