Boyd Gaines: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Earthly Possessions

1999 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1999. Komedie van James Lapine. Met o.a. Susan Sarandon, Stephen Dorff, Elissabeth Moss, Jay O. Sanders en Alan Pottinger.

Gewone familiemensen zijn altijd het onderwerp in boeken van Ann Tyler (The Accidental Tourist), dus ook in haar Earthly Possessions. Sarandon speelt in deze tv-verfilming ervan het personage Charlotte Emory, de huisvrouw van een saaie priester. Op een keer wordt ze gegijzeld door een bankovervaller genaamd Jake (Dorff). Deze gebeurtenis luidt een road movie in die beide personages wat oplevert. Earthly possessions heeft romantiek, komedie, drama en misdaad, elementen die althans in handen van scriptschijver Steve Rogers (Hope floats) en regisseur Lapine (Impromptu) moeilijk combineren. Diva Sarandon houdt het zwikje in haar eentje bij elkaar, maar een Thelma & Louise kan zelfs zij niet twee keer maken.

I'm Not Rappaport

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Herb Gardner. Met o.a. Walter Matthau, Ossie Davis, Amy Irving, Martha Plimpton en Craig T. Nelson.

Nelson. Gardner bewerkte zijn eigen zeer succesvolle toneelstuk en nam vervolgens ook nog eens de regie op zich. Wellicht net iets teveel van het goede. De kern van dit komische drama is sterk: Davis is een bejaarde congiërge die met ontslag bedreigd wordt. Hij wordt in zijn strijd geholpen door radikalinski Matthau die graag de kleine revolutie predikt. De gesprekken tussen de twee zijn prima, maar Gardner vertilde zich aan de plot waardoor de film hier en daar toch iets onbeholpens krijgt.

The Grass Harp

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Charles Matthau. Met o.a. Piper Laurie, Sissy Spacek, Walter Matthau, Edward Furlong en Nell Carter.

Competent gemaakte en mooi uitgevoerde verfilming van in feite de autobiografie van de Amerikaanse literator Truman Capote (1924-1984), die op jeugdige leeftijd zijn ouders verloor. Collin Fenwick (Furlong) is Capote`s romanfiguur die in huis komt bij zijn excentrieke tantes, Dolly (Laurie) en Verena Talbo (Spacek), twee zusters van zeer verschillend karakter. De film schetst het leven tijdens Grote Depressie in de Amerikaanse Deep South.

A Woman Named Jackie

1991 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1991. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Roma Downey, Stephen Collins, William DeVane, Joss Ackland en Wendy Hughes.

Soapachtige biografie over Jacqueline (Jackie) Bouvier (1929- 1994), de echtgenote van de Amerikaanse president John F. Kennedy en van de Griekse reder Onassis, geschreven door Roger O. Hirson en gebaseerd op de biografie van C. David Heymann. Haar levensloop is bekend. Als kind leerde zij paardrijden, won concoursen, studeerde aan de betere scholen, zelfs aan de Sorbonne in Parijs. Zij praatte afschuwelijk Frans, werkte als fotografe voor de Washington Times-Herald en ontmoette in die hoedanigheid de twaalf jaar oudere senator Kennedy, met wie zij in 1953 trouwde. Zij kregen twee kinderen. In 1961 werd zij First Lady en in 1963 weduwe na de moord op Kennedy. Vijf jaar later hertrouwde zij met de steenrijke Griekse reder Aristoteles Onassis, die in 1975 overleed. Daarna ging `Jackie` voor een uitgeverij in New York werken en was zij dagelijks joggend in Central Park te bewonderen. Hoe het met haar afliep (lymfekanker) mis je als kijker gelukkig want de film werd drie jaar voor haar dood gemaakt. De film brengt aan het licht dat zij op het financi[KA3]ele vlak van wanten wist, dat haar vader (geloofwaardig gespeeld door Devane) aan de drank verslaafd was en dat haar man een zwak had voor alles wat een rok droeg. Niets nieuws dus. Downey, afkomstig uit het Amerikaanse soap-opera-tv- circuit, voelt zich zichtbaar op haar gemak in deze zoete, tuttige film. Gordon doet moeite om als Marilyn Monroe lijzig te praten, de Britse karakterrol-acteur Ackland draagt er zorg voor dat Onassis geen karikatuur wordt. Collins lijkt helemaal niet op JFK, maar daar bekommert zich blijkbaar niemand om. De regie van Peerce kan men alles behalve subtiel noemen. Dat past dus bij het geheel, een mislukte biografie.

Short Story Cinema: Ray's Male Heterosexual Dance Hall

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Bryan Gordon. Met o.a. Boyd Gaines, David Rasche, John Achorn, Tim Choate en Joe D'Angerio.

Van de ene op de andere dag staat Sam (Gaines) op straat. Werkloos! En hij heeft geen enkel contact waarop hij beroep kan doen. Dan introduceert zijn vriend Cal (Rasche) hem in 'Ray's Dance Hall'. Daar zijn ze allemaal de rijke en machtige mannen die al dansend met elkaar zaken bespreken. Er lopen ook mislukkelingen rond en het is belangrijk voor Sam dat hij niet met hen geïdentificeerd wordt, want dan zijn al zijn kansen op een baan verkeken. Krankzinnige satire op de wereld van belangrijke zakenbesprekingen. Het zicht alleen al van al deze dansende mannen die met elkaar praten of druk telefoneren op hoog niveau benadert het surrealisme. Een intelligente afbraak van de yuppie-mythe op de big-band muziek van mensen als Stan Kenton, Glenn Miller, Benny Goodman, Les Brown, Count Basie, enz. Een uiterst origineel scenario van regisseur Gordon. Voor de choreografie tekende Walter Painter. Philip Lathrop stond achter de camera.

A Son's Promise

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van John Korty. Met o.a. Rick Schroeder, David Andrews, Veronica Cartwright, Stephen Dorff en Boyd Gaines.

Na de dood van zijn moeder wil Schroeder hoe dan ook zijn belofte aan haar nakomen: zijn zes zusjes broertjes bij elkaar houden. Omdat ze hun vader, een trucker, zelden zien, is hij feitelijk gezinshoofd. Dankzij grootvader Moffat kunnen de kinderen bij elkaar blijven, maar als opa te overlijden komt, wordt Schroeder geconfronteerd met een harteloze bureaucratie die de kinderen bij pleeggezinnen wil onderbrengen. Hun vader zien ze nu nog alleen maar als hij wat van het geërfde geld nodig heeft. Bill Stratton en Robert Inman kiezen in hun sentimentele scenario uiteraard de kant van de kinderen en klagen daarin zowel de overheid die de kinderen wil separeren, aan als een dominee die uit de publiciteit geld wil slaan. Toch is de film al met al een weinig overtuigende tearjerker. Camerawerk van Kees van Oostrum.

Call Me

1988 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1988. Drama van Sollace Mitchell. Met o.a. Patricia Charbonneau, Patti D'Arbanville, Sam Freed, Boyd Gaines en Stephen McHattie.

Heetgebakerde Newyorkse journaliste Charbonneau trekt de verkeerde conclusie nadat ze een obsceen telefoontje heeft ontvangen. Zij denkt dat het afkomstig was van haar futloze vriendje. Als de hijger vraagt haar te ontmoeten in een louche bar, gaat ze daarop in en voor ze het goed beseft zit ze midden in een misdaadcomplot. De film is vrij goed opgebouwd, maar naar het einde toe verliest hij alle geloofwaardigheid en eindigt in onvervalst sentiment. Vooral de scènes in de bar werden zeer zwoel en erotisch geladen gefilmd, maar dat is spijtig genoeg niet voldoende om film te redden.

Heartbreak Ridge

1986 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1986. Oorlogsfilm van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Marsha Mason, Everett McGill, Moses Gunn en Eileen Heckart.

Regisseur-producent Eastwood speelt een oudere marine-officier die nog eenmaal de kans krijgt zich te bewijzen door een groep nieuwe soldaten voor te bereiden op de invasie van Grenada. De gefrustreerde, voortdurend vloekende sergeant gaat elke tien minuten met iemand op de vuist. Tussendoor leest hij vrouwenbladen om 'sensitieve communicatie' aan te leren die hij nodig heeft in de relatie met zijn verbitterde ex. De invasie zelf is een anti-climax, geen spanning, geen drama, wel een bloosloze juichstemming die de nederlagen in Vietnam en Libanon moest doen vergeten.

The Sure Thing

1985 | Komedie

Verenigde Staten 1985. Komedie van Rob Reiner. Met o.a. John Cusack, Daphne Zuniga, Anthony Edwards, Boyd Gaines en Tim Robbins.

Een amusante hedendaagse herverfilming van IT HAPPENED ONE NIGHT; twee studenten die niet met elkaar kunnen opschieten, zitten met elkaar opgescheept tijdens een trektocht. Ontzettend voorspelbaar maar lief.