Estelle Parsons: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Freak City

1999 | Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1999. Drama van Lynne Littman. Met o.a. Samantha Mathis, Jonathan Silverman, Marlee Matlin, Natalie Cole en Peter Sarsgaard.

Ruth heeft multiple sclerose en wordt na de dood van haar opvoedster door familieleden in een tehuis geplaatst. In het begin heeft de opstandige, boze Ruth moeite met haar gehandicapte huisgenoten, maar gaandeweg worden een blinde jongen, een licht verstandelijk gehandicapte vrouw, een geblesseerde zangeres en een ongelukkige man haar nieuwe familie. De lessen zijn voorspelbaar, maar de acteurs maken alles goed. Hoofdactrice Mathis (American psycho) bijvoorbeeld is een interessant persoon en puike actrice. De dove Oscar-winnares Matlin (Children of a lesser god) en diva Cole zijn niet minder fascinerend als de verstandelijk gehandicapte en de zangeres.

The Love Letter

1998 | Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten 1998. Fantasy van Dan Curtis. Met o.a. Jennifer Jason Leigh, Campbell Scott, Estelle Parsons, David Dukes en Irma P. Hall.

Ruth heeft multiple sclerose en wordt na de dood van haar opvoedster door familieleden in een tehuis geplaatst. In het begin heeft de opstandige, boze Ruth moeite met haar gehandicapte huisgenoten, maar gaandeweg worden een blinde jongen, een licht verstandelijk gehandicapte vrouw, een geblesseerde zangeres en een ongelukkige man haar nieuwe familie. De lessen zijn voorspelbaar, maar de acteurs maken alles goed. Hoofdactrice Mathis (American psycho) bijvoorbeeld is een interessant persoon en puike actrice. De dove Oscar-winnares Matlin (Children of a lesser god) en diva Cole zijn niet minder fascinerend als de verstandelijk gehandicapte en de zangeres.

Looking for Richard

1996 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Al Pacino. Met o.a. Al Pacino, Kevin Spacey, Estelle Parsons, Vanessa Redgrave en John Gielgud.

Looking For Richard is Al Pacino's poging om de werken van William Shakespeare begrijpelijk te maken voor een groter publiek. Pacino, zelf een groot Shakespeare-liefhebber, ondervraagt theatermensen en academici over verschillende aspecten van Shakespeare's stukken. Tussen die ontmoetingen door speelt hij, samen met collega's als Winona Ryder, Alec Baldwin en Kevin Spacey, scènes uit Richard III, het koningsdrama dat vorig jaar nog zo fraai verfilmd werd. Zo ontstaat een cocktail van film en theater, van fictie en documentaire.

A Private Matter

1992 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1992. Drama van Joan Micklin Silver. Met o.a. Sissy Spacek, Aidan Quinn, Estelle Parsons, Sheila McCarthy en Leon Russom.

Phoenix, Arizona 1962. Spacek presenteert een populair kinderprogramma op tv. Ze is gelukkig getrouwd met leraar Quinn, moeder van vier kinderen met een vijfde op komst. Quinn heeft uit Engeland voor haar een kalmeringsmiddel meegebracht, Thalidomide. Volgens haar dokter is de kans nu groot dat haar kind misvormd ter wereld zal komen en hij stelt voor in het geheim een abortus uit te voeren. Spacek brengt dit in de pers want ze begrijpt niet dat ze vanwege de wet moet kiezen tussen vijf jaar gevangenis wegens abortus of het op de wereld brengen van een totaal gehandicapt kind. Haar bekentenis brengt een broodnodige discussie op gang. Schitterend geacteerd drama waarin de vrijheid van de vrouw om onder bepaalde omstandigheden voor abortus te kiezen, centraal staat. Het emotionele scenario van William Nicholson is gebaseerd op het uitputtende gevecht dat Sherri Finkbine leverde en dat destijds zelfs de Europese pers haalde. In beeld gebracht door Paul Elliot. Sydney Pollack was uitvoerend producent.

The Lemon Sisters

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Joyce Chopra. Met o.a. Diane Keaton, Carol Kane, Kathryn Grody, Elliott Gould en Aidan Quinn.

Inferieure komedie rond de vriendschap tussen drie vrouwelijke maatjes. Film komt niet op gang, ondanks de indrukwekkende bezetting. Hoewel er weinig te lachen valt, is de scène waarin Kane 'Rawhide' zingt, bijna de moeite waard. Deze onsamenhangende film lag een tijdje op de plank voordat hij in de bioscopen werd uitgebracht.

Open Admissions

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Gus Trikonis. Met o.a. Jane Alexander, Dennis Farina, Estelle Parsons en Michael Beach.

Een zwarte tiener wordt op een college toegelaten dankzij het open toelatingsbeleid. Hij leest op een veel te laag niveau en raakt in conflict met een spraakleraar wiens vuur om les te geven reeds is opgebrand. Een zwakke bewerking van Shirley Lauro van haar oorspronkelijke eenakter en het later daarvoor uitgebreide toneelstuk op Broadway.

The Gentleman Bandit

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Jonathan Kaplan. Met o.a. Ralph Waite, Julie Bovasso, Jerry Zaks, Estelle Parsons en Joe Grifasi.

Sociaal bewogen priester uit Baltimore wordt ten onrechte gearresteerd als roofovervaller. Gebaseerd op een waar gebeurde belevenis van pater Bernard Pagano, die met warme sympathie gespeeld wordt door Waite.

Backstairs at the White House

1979 | Historische film

Verenigde Staten 1979. Historische film van Michael O'Herlihy. Met o.a. Olivia Cole, Leslie Uggams, Louis Gossett jr, Robert Hooks en Leslie Nielsen.

Mini-serie in vier delen. Uitstekende verfilming van het boek van Francis Spatz Leighton en Lillian Rogers Parks waarin door de ogen van de zwarte bedienden de aanwezigheid van diverse Amerikaanse presidenten en hun familie in het Witte Huis wordt gezien. De serie kreeg een heleboel Emmy-nominaties maar won er niet één. Drama en humor wisselen elkaar af maar ondanks dat kon de serie de massa niet boeien.

The UFO Incident

1975 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1975. Sciencefiction van Richard A. Colla. Met o.a. James Earl Jones, Estelle Parsons, Barnard 3gHughes, Dick O'Neill en Beeson Carroll.

Een adembenemend, op feiten gebasseerd semi-SF-drama over een Amerikaans echtpaar dat beweert meegenomen te zijn aan boord van een UfO om fysiek onderzocht te worden. Lange monologen, magere actie, maar beide hoofdrolspelers en Hughes, de dokter die hun herinneringen opwekt, houden de film aan de gang.

The Gun and the Pulpit

1974 | Drama, Western

Verenigde Staten 1974. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Marjoe Gortner, Slim Pickens, David Huddleston, Geoffrey Lewis en Estelle Parsons.

De tot evangelist veranderde acteur Marjoe als revolverheld die zich voordoet als priester en in beide hoedanigheden strijdt voor recht en orde.

For Pete's Sake

1974 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1974. Komedie van Peter Yates. Met o.a. Barbra Streisand, Michael Sarrazin, Estelle Parsons, William Redfield en Molly Picon.

Aardige lichtgewicht komedie over een toegewijde echtgenote die probeert geld bij elkaar te krijgen voor haar ambitieuze man, een taxichauffeur, en betrokken raakt bij een uitgebreid assortiment gekken en onderwereldfiguren. Streisand doet het goed in deze film, die je zo weer kunt vergeten nadat je hem hebt gezien.

Two People

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Robert Wise. Met o.a. Peter Fonda, Lindsay Wagner, Estelle Parsons, Alan Fudge en Geoffrey Horne.

Een melodramatisch maar vreemd genoeg innemend verhaal over een deserteur die thuiskomt en weet waar hij voor moet opdraaien, waarna hij verliefd wordt op een fotomodel. Prachtige fotografie en aardig spel van Wagner.

Terror on the Beach

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Paul Wendkos. Met o.a. Dennis Weaver, Estelle Parsons, Scott Hylands, Kristoffer Tabori en Susan Dey.

Een gezin uit de betere stand wordt tijdens de vakanties zonder aanwijsbare redenen lastig gevallen. De uitkomst van het scenario is het zwakste punt van de film, die overigens best interessant is en een goede regie heeft.

Watermelon Man

1970 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1970. Komedie van Melvin Van Peebles. Met o.a. Godfrey Cambridge, Estelle Parsons, Howard Caine, D'Urville Martin en Kay Kimberly.

Een provocerende serieuze komedie over een hypocriete man die plotseling zwart wordt en zijn wereld in elkaar ziet storten. De moeite waard, ook al heeft het scenario van Herman Raucher met die éne vondst verder weinig voeten om op te staan. De tv- versie duurt 91 minuten.

I Walk the Line

1970 | Drama, Thriller, Western

Verenigde Staten 1970. Drama van John Frankenheimer. Met o.a. Gregory Peck, Tuesday Weld, Estelle Parsons, Ralph Meeker en Lonny Chapman.

Plattelandssheriff Peck valt op de dochter van een illegale drankstoker (Weld) en vernielt daarmee zijn carrière en zijn privé-leven.Een apart, maar doelloos drama, geholpen door de excellente rol van Weld. Johnny Cash zingt vijf liedjes.

I Never Sang for My Father

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Melvyn Douglas, Gene Hackman, Dorothy Stickney, Estelle Parsons en Elizabeth Hubbard.

Een gevoelige bewerking van het toneelstuk van Robert Anderson over een volwassen man (Hackman) die zich geplaatst ziet voor het probleem om voor zijn oude vader (Douglas) te zorgen. Iedereen levert prima werk af, maar het is allemaal zeer deprimerend.

Don't Drink the Water

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Howard Morris. Met o.a. Jackie Gleason, Michael Constantine, Estelle Parsons, Ted Bessell en Avery Schreiber.

Ongeïnspireerde versie van Woody Allens toneelstuk over in IJzeren-Gordijnland Vulgaria gevangen Amerikaanse familie en hun wanhopige ontsnappingspogingen. Acteurs doen hun best met sporadisch succes.

Rachel, Rachel

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Paul Newman. Met o.a. Joanne Woodward, James Olson, Kate Harrington, Estelle Parsons en Donald Moffatt.

Een prachtige, gevoelige, volwassen film over een ongehuwde schooljuffrouw die uit haar schulp tracht te komen. Woodward is subliem, geregisseerd door haar man Newman.

Bonnie and Clyde

1967 | Misdaad, Drama, Thriller, Biografie

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Arthur Penn. Met o.a. Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman en Estelle Parsons.

Ongetwijfeld het bekendste ‘killers’-duo uit de misdaadgeschiedenis: Bonnie Parker en Clyde Barrow. Deze biografische prent – en vooral het controversiële geweld in het slot – was een inspiratiebron voor vele imitators, maar blijft onovertroffen. Elementen uit diverse genres – actie, thriller, melodrama, komedie, sociaal drama – worden gecombineerd tot een flamboyant geheel. Regisseur Penn en zijn scenaristentrio lieten zich niet al te veel leiden door de feiten, maar verweefden de persoonlijke geschiedenis van de hoofdpersonen met fraaie verhalen uit het roemruchte verleden van andere gangsters, en verzonnen waar nodig een interessante plotwending.

Ladybug Ladybug

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Frank Perry. Met o.a. Jane Connell, William Daniels, James Frawley, Richard Hamilton en Kathryn Hays.

Een ambitieus en provocerend (hoewel iets te doorzichtig) verhaal over plattelandskinderen en hun reactie op een luchtalarm dat een nucleaire aanval aankondigt. Het scenario is van Eleanor Perry en een soort vervolg op DAVID AND LISA. Gebaseerd op een waar gebeurd incident.