Elizabeth Wiener: cast en muziek.
Er zijn 17 films gevonden.

Des cornichons aux chocolat

1991 | Familiefilm, Drama

Frankrijk 1991. Familiefilm van Magali Clément. Met o.a. Alain Bashung, Elizabeth Wiener, Zoé Coussonneau, Hughes Quester en Arnaud Apprédis.

De twaalf-jarige Coussonneau maakt een crisis door. Ze haalt slechte cijfers en ze is constant getuige van ruzies tussen haar ouders. Voor haar wordt de wereld der volwassenen gekenmerkt door leugens en onrechtvaardigheid. Ze vreest dat ze haar dromen in rook ziet opgaan en komt in opstand. In een wanhopige poging de aandacht op zich te vestigen loopt ze van huis weg. Aangrijpend drama over een jong meisje dat zich niet begrepen voelt. Het scenario van Brigitte Aymard is gebaseerd op het boek Stéphanie, door het desbetreffende meisje zelf geschreven. Het geeft ons een pijnlijk bittere kijk in het zieleleven van een kwetsbaar opgroeiend kind, op de drempel van de puberteit en onzeker van zichzelf en de haar omringende wereld. Met veel gevoel en begrip in beeld gebracht. Richard Andry hanteerde de camera.

Tu veux jouer les durs... et tu touches pas ta bille

1986 | Misdaad

Frankrijk 1986. Misdaad van Patrick Cabouat. Met o.a. Jean-Louis Robert, Valérie Mairesse, Charlie Nelson, Françoise Pages en Toufik Ouchème.

Drie, gelet op de inhoud allemaal even ongelukkig gekozen titels, want dit is de DE BRUIT ET DE FUREUR die gesitueerd is omstreeks 1971. De streken van een aantal bewoners van de betonnen voorsteden van Parijs (La Défense en vooral Bobigny), die zich er doodongelukkig voelen en met wie het zeer slecht afloopt, wanneer een kroegbaas uiteindelijk een van de bendeleden doodt. Zijn kameraad die zich wil wreken komt in een psychiatrische inrichting terecht, waar hij even heftig als onherroepelijk in opstand komt. Treurig, heel erg treurig en op het ongehoord begripvolle af. De acteurs spelen met angstaanjagende overtuigingskracht. Er is wat onbeholpen te werk gegaan bij het knip- en plakwerk maar nou ook weer niet zo erg dat deze volledig mislukte film de jonge regisseur in de anonimiteit moest doen belanden. Ook bekend als LES LOULOUS en FURIE.

Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux!

1982 | Komedie

Frankrijk 1982. Komedie van Coline Serreau. Met o.a. Bernard Alane, Romain Bouteille, Evelyne Buyle, Laure Duthilleul en Henri Garcin.

Voor de opname van een reclamespot van 45 seconden wordt een immens aantal figuranten, dansers en technici bijeengebracht in een filmstudio. Ze komen geleidelijk aan in opstand tegen de hondse behandeling door de sponsors. Deze doeltreffende satire op de alle perken te buiten gaande discrepantie tussen reclamefilms en 'gewone' films zou misschien alleen in de filmpraktijk betrokkenen aanspreken, als Serreau en haar medewerkerscollectief de boodschap niet met zoveel talent en uitbundigheid verpakt hadden. De moeite die ze blijkbaar hadden om een slot voor de film te vinden leidt later tot enige geforceerdheid.

T'es grand et puis t'oublies

1981 | Drama, Familiefilm

België​/​​Frankrijk 1981. Drama van Serge Moati. Met o.a. David Benassayag, Romain Bouteille, Elizabeth Wiener, Raymond Bussières en Denise Chalem.

Juli 1965. Het tien-jarige in Frankrijk wonende Tunesische weesjongetje Henri (Benassayag) is erg ongelukkig. Zijn zuster stuurt hem voor een maand naar een vakantiekamp. Aanvankelijk krijgt hij weinig contact met de andere kinderen. Om toch maar aanvaard te worden en beschaamd over het feit dat hij een wees is, speldt hij zijn kameraden op de mouw dat hij het zoontje is van de bekende wielrenner Raymond Poulidor. Maar mede door deze leugen zal de kloof tussen hem en de andere kinderen nog groter worden. Gevoelig drama over de angsten en zorgen van een weeskind dat zich uitgesloten voelt uit de gemeenschap. De jonge Benassayag torst op bewonderingswaardige wijze de zware hoofdrol op zijn frele schouders. De opgeroepen emoties komen levensecht over en de dialogen tussen de kinderen klinken zeer realistisch. Heel wat kinderen zullen hun eigen angst herkennen in de belevenissen van Henri. Het scenario is van regisseur Moati zelf. Achter de camera nam Girard de Battista plaats.

Une Fille cousue de fil blanc

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Michel Lang. Met o.a. France Dougnac, Serge Reggiani, Maria Mauban, Bruno Pradal en Umberto Orsini.

Voorbeeldige bourgeois-dochter krijgt vlak voor huwelijk fataal auto-ongeluk. Haar jongere zusje ontdekt dat haar leven minder onberispelijk was dan nabestaanden willen geloven. Oppervlakkige kasteelroman kreeg onnodig pretentieuze legpuzzel-vorm. Goede acteurs kunnen niets van hun vlakke rollen maken, op Landry als het sceptische zusje na.

Duelle

1976 | Mysterie, Experimenteel, Komedie

Frankrijk 1976. Mysterie van Jacques Rivette. Met o.a. Bulle Ogier, Juliet Berto, Jean Babilée, Nicole Garcia en Hermine Karagheuz.

Twee maangodinnen - een van het licht, een van het duister - zijn op aarde om een magische steen te vinden. Zij doen een beroep op de steun van stervelingen, die zich niet zó laten manipuleren als de godinnen hadden verwacht. Dit verwarrende en ondoorzichtige verhaal vol labyrinten en dubbele bodems is ondanks alle onbegrip die het wekt boeiend door transformatie van het alledaagse of nachtelijke Parijs in een magisch theaterdecor voor het verschuivende rollenspel van de inspirerende en geïnspireerde actrices. Deel 1 van een trilogie met NOROÎT en MERRY-GO-'ROUND. Scenario van Eduardo de Gregorio, Marilu Parolini en Jacques Rivette. Camerawerk van William Lubtchansky.

Le Chant du départ

1975 | Drama, Komedie

Frankrijk 1975. Drama van Pascal Aubier. Met o.a. Brigitte Fossey, Rufus, Michel de Ré, Germaine Montéro en Jacques Rispal.

Een weduwe heeft een club voor alleenstaanden opgericht, waar tijdens de wekelijkse bijeenkomsten het plan groeit voor een collectieve zelfmoord, uit wanhoop over en protest tegen de onmenselijke samenleving. Op het moment dat zij tot de daad zullen overgaan, zet de regisseur zijn film stop en laat de personages gelukzalig herleven in een nieuwe utopische maatschappij. Deze onverwachte finale werkt zowel verwarring als ontwapenend naïef door de gulheid waarmee de regisseur zijn helden een beter lot gunt. Overtuigend is die idylle niet, maar de eerdere scènes zijn aandoenlijk en venijnig, met de verrassende Fossey als een onooglijke oude vrijster.

La Jeune fille assassinée

1974 | Drama, Misdaad, Erotiek

Frankrijk 1974. Drama van Roger Vadim. Met o.a. Sirpa Lane, Mathieu Carrière, Michel Duchaussoy, Roger Vadim en Elizabeth Wiener.

Een successchrijver laat een boek over Freud los om een onderzoek in te stellen naar de dood van een jonge mannequin wiens eerste minnaar hij was. Hij ontdekt dat ze tijdens haar huwelijk met een homoseksuele filmcriticus de geliefde is geworden van een diplomaat wiens seksuele voorkeur voor lijken haar fataal is geworden. Hij zal zijn boek niet voltooien. Dit dieptepunt in Vadims werk is zowel de amechtige poging om bij de tijd te blijven - niet alleen in de erotische vrijmoedigheid, maar ook met ridicule socio-politieke verwijzingen - als een ijdel monument voor zichzelf in de rol van degene die het meisje niet alleen seksueel inwijdde, maar ook haar tragedie doorgrondt. Hij is als acteur niet eens zo slecht, terwijl Duchaussoy als echtgenoot en Carrière als minnaar hun rollen ook beter spelen dan ze verdienen. Lane is Vadims minst begaafde en minst interessante sterlancering, maar de rol van exhibitionistische nymfomane geeft haar ook nauwelijks een andere mogelijkheid dan belachelijkheid.

Au long de rivière Fango

1974 | Komedie

Frankrijk 1974. Komedie van Catherine Sotha. Met o.a. Rufus, Emmanuelle Riva, Patrick Dewaere, Ben Mangelschots en Romain Bouteille.

Twee mannen arriveren in ecologische commune, waarvan de oprichtster moeder van een van beiden is, die hem als kind in de steek heeft gelaten. De echte zoon blijkt niet degene die het zelf denkt en wordt verliefd op zijn eigen zuster. Scenario dat kritische mogelijkheden bood, kreeg veel te losse uitwerking en weinig strakke regie, waardoor de film van de befaamde café-theatergroep Café de la Gare de indruk maakt van nogal melige vakantie-impressies die alleen voor de betrokkenen leuk zijn om te zien, hoewel sommige acteurs - Riva, Dewaere en vooral Rufus - van banaliteiten toch boeiende rollen weten te maken.

Le Moine

1972 | Horror

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Roemenië 1972. Horror van Ado Kyrou. Met o.a. Franco Nero, Nathalie Delon, Nicol Williamson, Nadja Tiller en Elizabeth Wiener.

Een idealistische priester tijdens de Inquisitie wordt op gezag van Satan verleid door een vrouw in monnikskleding die hem meesleept in elke denkbare zonde, waardoor hij zijn ziel verliest en stijgt in de kerkelijke hiërarchie. Het scenario van Buñuel naar een 18e-eeuwse roman kon door pre-censuur jarenlang niet verfilmd worden tot hij zelf de interesse verloor. Criticus en Buñuel-kenner Kyrou nam de regie over en haalt het niet alleen niet bij de meester, maar schiet zelfs in de alleen vakmatige vormgeving tekort. Op Williamson na hebben de acteurs ook geen vat op hun rol.

On est toujours trop bon avec les femmes

1970 | Komedie

Frankrijk 1970. Komedie van Michel Boisrond. Met o.a. Elizabeth Wiener, Jean-Pierre Marielle, Robert Dhéry, Roger Carel en Gérard Lartigau.

Een Ierse lokettiste is net even een plasje doen als in 1916 Republikeinen het postkantoor van Dublin bezetten; ze wordt per ongeluk gegijzeld. Terwijl buiten de militair met wie ze verloofd is het beleg rond het gebouw aanvoert, is zij binnen haar gijzelaars te slim af met 'de wapens van de vrouw'. Deze merkwaardige en onevenwichtige combinatie van de surrealistische woordhumor van Raymond Queneau met de in lichte pikanterie gespecialiseerde regie van Boisrond en acteurs uit de boulevardtheatertraditie levert een vlotte, vermakelijke en nogal rumoerige film op. Bij het kijken ernaar kan men maar beter níet aan de Ierse realiteit en actualiteit denken.

L' Ardoise

1969 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1969. Drama van Claude Bernard-Aubert. Met o.a. Salvatore Adamo, Michel Constantin, Elizabeth Wiener, Jess Hahn en Jean Desailly.

Een student komt in de gevangenis door zijn poging wraak te nemen op een chanteur die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader. Met bevriende celgenoten maakt hij een inbraakplan waarbij zijn vrienden geld en juwelen zullen stelen en hij een voor de vijand belastend document. De politie blijkt echter op de hoogte te zijn. De nobele gevoelens worden zó uitdrukkelijk geëtaleerd dat er meer sprake is van een smartlap dan van een misdaadintrige. De zanger Adamo is wel vriendelijk aanwezig, maar per se geen acteur.

Mazel tov ou le mariage

1968 | Komedie

Frankrijk 1968. Komedie van Claude Berri. Met o.a. Claude Berri, Elizabeth Wiener, Grégoire Aslain, Louisa Colpeyn en Prudence Harrington.

Een vertegenwoordiger van de Encyclopaedia Brittannica heeft tijdens een vakantiescharrel een meisje zwanger gemaakt, dus moet er getrouwd worden. De aanstaande schoonfamilie biedt een weinig aanlokkelijk perspectief voor de eigen toekomst, terwijl hij ondertussen ook verliefd wordt op een Engelse lerares. Dociel komt hij toch zijn plicht na. Een liefdevol ironische observatie van het jiddisch milieu en de folklore - die toen zeker in Franse film ongewoon was - maakt de film boeiend en treffend met genuanceerde personages.

Le Corps de Diane

1968 | Drama

Frankrijk​/​​Tsjechoslowakije 1968. Drama van Jean-Louis Richard. Met o.a. Jeanne Moreau, Charles Denner, Elizabeth Wiener, Joëlle Latour en Henri-Jacques Huet.

Architect leert in Praag theaterdecoratrice kennen op wie hij verliefd wordt. Na hun huwelijk ontwikkelt hij ziekelijke jaloezie waarvoor zij ook wel aanleiding geeft. Moreau - geregisseerd door ex-echtgenoot - en Denner doen hun best, maar rollen en scenario zijn erg zwak geschreven.

L'araignée d'eau

1968 | Romantiek, Fantasy

Frankrijk 1968. Romantiek van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Elizabeth Wiener, Marc Eyraud, Marie-Anne Duthiel, André Julien en Pierre Meyrand.

Een eenzame, onsuccesvolle schrijver van middelbare leeftijd vindt een waterspin, die verandert in een aantrekkelijke vrouw. Fantasie of werkelijkheid? Dit potentieel interessante verhaal beweegt zich op twee niveaus (een sprookje of de zinsbegoocheling van een eenzaam individu), maar is te langdradig om te blijven boeien.

Johnny Banco

1967 | Avonturenfilm, Misdaad, Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Gabon 1967. Avonturenfilm van Yves Allégret. Met o.a. Horst Buchholz, Sylva Koscina, Walter Giller, Elizabeth Wiener en Michel de Ré.

Een flierefluitende schooier uit de sloppen van Barcelona berooft een gangster van zijn poet en gaat daarmee mooi weer spelen aan de Côte d'Azur met alle te verwachten complicaties vandien. Zowel Buchholz als regisseur Allégret hebben beproefde kwaliteiten, maar een lichtvoetige aanpak zit daar beslist niet bij, zodat deze komediethriller met een beoogd vleugje poëzie vleugellam blijft en maar net onderhoudend is.

L' Année du bac

1963 | Familiefilm, Drama

Frankrijk 1963. Familiefilm van Maurice Delbez. Met o.a. Jean Desailly, Simone Valère, Paul Amiot, Yvette Etiévant en Jacques Rispal.

Een groep middelbare scholieren wisselt tijdens een feestje verhalen over hun ouders uit, waaruit blijkt dat deze de moraal die ze hun kinderen voorhouden zelf niet bepaald in praktijk brengen. Sommigen worden daar cynisch van, anderen nemen zich voor het zelf beter te doen. Deze, qua opvattingen fiks gedateerde, toneelverfilming registreert slaafs de melodramatische scènes die ook nog eens onder de maat geacteerd worden.