Olivia Cole: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

The Women of Brewster Place

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Donna Deitch. Met o.a. Oprah Winfrey, Mary Alice, Olivia Cole, Robin Givens en Moses Gunn.

Ambitieuze verfilming van het boek van Gloria Naylor, waarin we zeven zwarte vrouwen enkele tientallen jaren volgen. Zij leven in een dichtgetimmerde straat en vechten tegen racisme, geweld en armoede. Goed gespeeld ensemblestuk, waarin iedereen een kans krijgt, dankzij het ruimtelijke scenario van Karen Hall. Oprah speelt de hoofdrol, en dat is haar tv-debuut. Zij was ook uitvoerend producente. Oorspronkelijk vertoond in twee delen.

North and South

1985 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van Richard T. Heffron. Met o.a. Patrick Swayze, Kirstie Alley, Georg Stanford Brown, David Carradine en Johnny Cash.

Mini-serie in zes delen. Het moest ervan komen, na het immense succes van THE BLUE AND THE GRAY moest de burgeroorlogperiode verder worden geëxploiteerd. De basis van het scenario is de vriendschap tussen de Zuidelijke plantagebezitter Swayze en de Noordelijke industrieel Read. Een relatie die al dateert van hun dagen in West Point. Ze komen bij elkaar op bezoek en zo leren we de situatie en de opvattingen kennen in beide delen van Amerika rond 1860. Daarnaast lopen hele series dramatische liefdesrelaties, intriges, kortom alles wat de aandacht van een massa-publiek maar kan boeien. De kijkcijfers gaven de producers gelijk. Gebaseerd op de roman van John Jakes.

Something About Amelia

1984 | Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1984. Erotiek van Randa Haines. Met o.a. Ted Danson, Glenn Close, Olivia Cole, Kevin Conway en Lane Smith.

Een tienermeisje geeft toe dat ze naar bed gaat met haar vader, en dat maakt dat er de nodige beroering ontstaat binnen het gezin. Deze film, naar een script van William Hanley, behandelt het onderwerp incest op een gevoelige manier; hij verwierf in korte tijd grote bekendheid en behoorde al gauw tot de meest bekeken televisiefilms aller tijden.

Go Tell It on the Mountain

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Stan Lathan. Met o.a. Paul Winfield, Alfre Woodard, Ruby Dee, Rosalind Cash en Linda Hopkins.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De film verhaalt het leven van een zwarte familie tussen 1902 en 1935. Hoofdpersoon is de jongste zoon die voortdurend in conflict komt met zijn dominerende vader (een schitterende rol van Winfield). Hij wil leven zonder angst en de herinneringen aan het verleden. Meeslepend gemaakt, met functionele gospelmuziek van Webster Lewis en fotografie van Hiro Nakita.

Some Kind of Hero

1982 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1982. Komedie van Michael Pressman. Met o.a. Richard Pryor, Margot Kidder, Ray Sharkey, Ronny Cox en Lynne Moody.

Richard Pryor is vooral bekend als de meest invloedrijke zwarte stand-up komediant van Amerika, waardoor aandacht voor zijn werk als dramatisch acteur onderbelicht is. Naast zijn rol in Blue collar is die in Some kind of hero zijn meest veelzijdige. Pryor speelt de Vietnamsoldaat Eddie die na jaren gevangenschap terugkeert naar de Verenigde Staten. Het thuis zijn blijkt geen onverdeeld genoegen. Some kind of hero werd bekritiseerd vanwege het vermeende 'slecht geschreven script' en de 'onevenwichtige regie'. Maar eventuele onduidelijkheden in het verhaal worden op indrukwekkende wijze weggewerkt door de tussen humor en tragiek balancerende Pryor en de onevenwichtigheid in de regie is in feite een gedurfde overgang in de film van slachtofferschap naar actie. Tel daarbij op de ontspannen acteerkwaliteiten van Margot Kidder (Lois Lane in Superman) als het nieuwe vriendinnetje van Eddie en we hebben als som een verrassend goede film. (VM/VPRO Gids)

Mistress of Paradise

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Peter Medak. Met o.a. Geneviève Bujold, Chad Everett, Anthony Andrews, Olivia Cole en John McLiam.

Bujold komt uit het Noorden van de V.S. en trouwt in het Zuiden met de eigenaar van de plantage uit de titel. Ze merkt dat ze in een deprimerende sfeer is terechtgekomen, die ze van plan is te overwinnen. Ze weet niet dat ze haar ziel riskeert want het gaat om voodoo. Pure pulp en het weinig vleiende tv-debuut van de mooie Bujold.

Fly Away Home

1981 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1981. Oorlogsfilm van Paul Krasny. Met o.a. Bruce Boxleitner, Tiana Alexandra, Michael Beck, Brian Dennehy en Lynne Moody.

Schrijver-producent Stirling Silliphant's ambitieuze, maar onsuccesvolle pilot voor een wekelijkse serie over de Vietnamoorlog, zoals gezien door de ogen van een oorlogscameraman en zijn cynische baas, het hoofd van de nieuwsdienst in Saigon.

Children of Divorce

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Joanna Lee. Met o.a. Barbara Feldon, Lance Kerwin, Stacey Nelkin, Billy Dee Williams en Olivia Cole.

Drama over de uitwerking die een scheiding heeft op jongeren in drie gezinnen uit verschillende milieus, geschreven door regisseur Lee.

Backstairs at the White House

1979 | Historische film

Verenigde Staten 1979. Historische film van Michael O'Herlihy. Met o.a. Olivia Cole, Leslie Uggams, Louis Gossett jr, Robert Hooks en Leslie Nielsen.

Mini-serie in vier delen. Uitstekende verfilming van het boek van Francis Spatz Leighton en Lillian Rogers Parks waarin door de ogen van de zwarte bedienden de aanwezigheid van diverse Amerikaanse presidenten en hun familie in het Witte Huis wordt gezien. De serie kreeg een heleboel Emmy-nominaties maar won er niet één. Drama en humor wisselen elkaar af maar ondanks dat kon de serie de massa niet boeien.

Coming Home

1978 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Hal Ashby. Met o.a. Jane Fonda, Jon Voight, Bruce Dern, Robert Carradine en Robert Ginty.

Typisch zo'n jaren '70-film waarmee politiek correct Amerika het nationale Vietnamtrauma probeerde te verwerken. Sally Hyde (Fonda) ontpopt zich na het vertrek van haar militaristische echtgenoot (Dern) als de ideale therapeute voor de verbitterde oorlogsveteraan Luke Martin (Voight). Ondanks de zalvende toon van het scenario wordt er erg goed geacteerd. Vooral Voight weet goed raad met de lange, veelbetekenende stiltes. Drie Oscars: Fonda, Voight en scenario.

Roots

1977 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1977. Drama van Gilbert Moses, John Erman, Marvin J. Chomsky en David Greene. Met o.a. Olivia Cole, LeVar Burton, Moses Gunn, Ji-Tu Cumbuka en Hari Rhodes.

Mini-serie in acht delen. Deze serie sloeg in als een bom. Overal ter wereld werd de serie zelfs herhaald. Alle kijkdichtheidscijfers werden geslagen door de belevenissen van Kunta Kinte (Burton). De verfilming van het boek van Alex Haley waarin deze teruggaat naar de slavenhandel in de 18e eeuw waardoor de mensen met een donkere huidskleur in Amerika kwamen en de wijze waarop zij behandeld werden tot aan de ontwaking van de bewustwording, het streven vrije mensen te worden hetgeen zijn climax krijgt in de Burgeroorlog. De serie won de Emmy als de beste dramaserie van het seizoen naast Emmy's voor Gossett Jr., Asner, Cole, regisseur Greene e.a.

Heroes

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Henry Winkler, Sally Field, Harrison Ford, Val Avery en Olivia Cole.

Acteur Henry Winkler was halverwege de jaren zeventig razend populair vanwege zijn vertolking van eendimensionale gladjakker The Fonz in de sitcom Happy Days. Dat de man niet geschikt was voor een serieuze filmrol werd pijnlijk duidelijk in Heroes, een film waarin Winkler een doorgedraaide Vietnamveteraan verbeeldt die zijn wapenbroeders wil opzoeken. In handen van komediant Winkler wordt gekte koddig en misère lollig. Voeg daarbij lichtgewicht Sally Field als de vrouw die valt voor de stakker, en je hebt een film die alleen hoog scoort op curiositeitswaarde.