Dennis Weaver (1924-2006): cast en camera.
Er zijn 65 films gevonden.

The Virginian

2000 | Western

Verenigde Staten 2000. Western van Bill Pullman. Met o.a. Bill Pullman, Diane Lane, John Savage, Dennis Weaver en James Drury.

High Noon

2000 | Western

Verenigde Staten 2000. Western van Rod Hardy. Met o.a. Tom Skerritt, Susanna Thompson, Reed Diamond, Maria Conchita Alonso en Dennis Weaver.

Jammerende vrouwen zijlings in de modder, het onderstel bedolven onder opwolkende jurken. Arme juffers overgeleverd aan bruinverbrande kerels met diep doorrookte stemmen, revolvers op de heup en een geweer in de aanslag om hun recht af te dwingen. Western High Noon levert de clichés zonder haperen, net als de klassieker uit 1952. 67-jarige Tom Skerritt is de stand my ground-sheriff, ‘s ochtends getrouwd en ‘s middags moederziel alleen oog in oog met vrijgelaten en o zo wraakzuchtige crimineel Michael Madsen. Gary Cooper en Grace Kelly waren superieur in 1952. Niettemin goed gekopieerd.

Escape from the wildcat canyon

1998 | Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Canada 1998. Avonturenfilm van Marc Voizard en Marc F. Voizard. Met o.a. Peter Keleghan, Michael Caloz en Dennis Weaver.

De jonge Pete en zijn vader belanden na een noodlanding met een helikopter, in de bergen, in de wildernis. De omstandigheden en de poging om het leven van de piloot te redden, zorgen ervoor dat ze hun problemen als familie eindelijk onder ogen zien

Escape From Wildcat Canyon

1998 | Avonturenfilm, Familiefilm

Canada 1998. Avonturenfilm van Marc Voizard. Met o.a. Dennis Weaver, Michael Caloz, Peter Keleghan, Barbara Radecki en Frank Schorpion.

De jonge Pete en zijn vader belanden na een noodlanding met een helikopter, in de bergen, in de wildernis. De omstandigheden en de poging om het leven van de piloot te redden, zorgen ervoor dat ze hun problemen als familie eindelijk onder ogen zien

Stolen women

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Jerry London. Met o.a. Michael Greyeyes, Jean Louisa Kelly, Ted Shackelford, Dennis Weaver en Janine Turner.

De jonge Pete en zijn vader belanden na een noodlanding met een helikopter, in de bergen, in de wildernis. De omstandigheden en de poging om het leven van de piloot te redden, zorgen ervoor dat ze hun problemen als familie eindelijk onder ogen zien

Stolen Women, Captured Hearts

1997 | Romantiek, Western

Verenigde Staten 1997. Romantiek van Jerry London. Met o.a. Janine Turner, Michael Greyeyes, Patrick Bergin, Jean Louisa Kelly en William Shockley.

De jonge Pete en zijn vader belanden na een noodlanding met een helikopter, in de bergen, in de wildernis. De omstandigheden en de poging om het leven van de piloot te redden, zorgen ervoor dat ze hun problemen als familie eindelijk onder ogen zien

Seduction In a Small Town

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Charles Wilkinson. Met o.a. Melissa Gilbert, Brian McNamara, Joel Palmer, Ashley Doty en Joely Fisher.

ABC Movie of the Week - de wekelijkse tv-graadmeter van Amerika's zielenroerselen - van zondag 9 februari 1997. Met als onderwerp, ouders die valselijk worden beschuldigd van kindermisbruik. Anders dan in MOW's van eerdere jaren worden nu de politie en de welzijnswerkers aangeklaagd die de privacy van de gezinnen schenden door klakkeloos in te grijpen na twijfelachtige aanwijzingen. Boodschap, de invloed van de staat moet stoppen bij de voordeur. Een Amerikaanse Film van de Week als antropologisch exportproduct met een door de verkiezingen opgeklopte actualiteitswaarde. (VM/VPRO Gids)

Two Bits & Pepper

1995 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Cory Michael Eubanks. Met o.a. Joe Piscopo, Lauren Eckstrom, Rachel Crane, Perry Stephens en Dennis Weaver.

Twee blunderende oplichters Zike en Spider (een dubbelrol van Piscopo) ontvoeren Katie en de tegen haar ouders rebellerende Tyler. Het zijn twee dikke vriendinnen, die niet voor de poes zijn. Die boeven konden nooit bevroeden dat het lievelingspaard Two Bits en de pony Pepper net als een hond kunnen spoorzoeken en hun jonge meesteressen kunnen opsporen.

Viper

1994 | Sciencefiction, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Danny Bilson en Tibor Takács. Met o.a. James McCaffrey, Dorian Harewood, Joe Nipote, Sidney Walsh en Lee Chamberlin.

Dit is een twee uur durende pilot voor een wekelijkse serie die zich afspeelt in een toekomstig Zuid-Californi[KA3]e. De stripverhaal-achtige film draait om een rode wonderauto, de Viper, een uitvinding van de aan een rolstoel gekluisterde Julian Wilkes (Harewood). De Viper kan van kleur veranderen en raketten lanceren, maar hij heeft wel een heel goede chauffeur nodig. De Metro Police weet na een wilde klopjacht de meer dood dan levende topchauffeur van de gangsterbende The Outfit te overmeesteren. Door een illegale operatie door de politie verliest hij zijn geheugen en denkt hij dat hij de voormalige agent Joe Astor (McCaffrey) is. Zijn vrouwelijke arts (Walsh) kent de waarheid, raakt op hem verliefd en wordt later gedood door een bom bedoeld voor Astor en geplaatst door The Outfit. Astor krijgt zijn geheugen terug en raakt bevriend met Wilkes, die probeert te voorkomen dat de corrupte politiecommissaris de Viper van hem afneemt. Astor en Wilkes gaan nu op eigen houtje de strijd tegen de misdaad aan, daarbij geholpen door inspecteur Frankie Waters (Nipote). Het verhaal van medeproducent/mede-bedenker/mede- scenarist en regisseur Bilson is absurd, maar er is voldoende actie en er zijn mooie trucopnamen. Greg Gardiners camerawerk is standaard.

Lonesome Dove: The Series

1994 | Western

Canada​/​​Verenigde Staten 1994. Western van Sidney J. Furie. Met o.a. Scott Bairstow, Eric McCormack, Diahann Carroll, Christianne Hirt en Robert Culp.

Scott Biarstow is Newt Call, een rol die oorspronkelijk gespeeld werd door Rick Schroder. Newt Call, telg uit de Call- familie die in de miniserie RETURN TO LONESOME DOVE werd ge[KA3]introduceerd, is de enige die in deze film terugkomt. Hij gaat naar de stad Curtis Wells in Montana, waar hij Hannah (Hirt) ontmoet, de dochter van plaatselijke krantenuitgever Josiah Peale (Le Mat). Al spoedig raakt hij verwikkeld in vuistgevechten en andere toestanden in deze vol subplots zittende driedelige aflevering. De eerste episode gaat over een zwart echtpaar dat lijdt onder de vooroordelen van de plaatselijke bewoners; de tweede gaat over Buffalo Bill Cody (Weaver), die door de spoorwegmaatschappij wordt ingehuurd om indruk te maken op een mogelijke Duitse investeerder; en de derde gaat over een bende outlaws en een ontspoorde Indiaan. Het scenario van Stephen Zito en Tom Towler is opmerkelijk helder en cameraman Ron Stannett heeft de grandioze locatie in Alberta, Canada, prachtig weten te verfilmen.

Greyhounds

1994 | Misdaad

Verenigde Staten 1994. Misdaad van Kim Manners. Met o.a. Dennis Weaver, Robert Guillaume, James Coburn, Pat Morita en Roxann Biggs.

Weaver die met pensioen is, zit al jaren achter een moordenaar aan van een studente, maar heeft hem nog steeds niet kunnen pakken. Als ook zijn informant wordt vermoord, staat hij helemaal voor een moeilijk raadsel. Hij stelt een team van ervaren mensen samen, de 'Greyhounds' die zelfs de moeilijkste gevallen kunnen oplossen. Spannende thriller met bekwame acteurs. Scenario van Stephen J. Cannell, die de producent en auteur is van meerdere succesvolle series, zoals Renegade, 21, Jump Street, The A-Team.

The Return of Sam McCloud

1989 | Misdaad

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Alan J. Levi. Met o.a. Dennis Weaver, J.D. Cannon, Terry Carter, Patrick Macnee en Kerrie Keane.

Een hernieuwde kennismaking met McCloud in deze film, die zich afspeelt in Engeland. De hoofdpersoon is nu een Amerikaanse senator die betrokken raakt bij een internationale intrige en het spoor begint te volgen van een hebzuchtige fabrikant van farmaceutische produkten. De pilot voor een eventuele nieuwe serie rond McCloud, die hem uit zijn graf moet doen herrijzen.

Disaster at Silo 7

1988 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Perry King, Ray Baker, Peter Boyle, Patricia Charbonneau en Michael O'Keefe.

Op een legerbasis in Texas ontstaat een lek in de brandstoftank van een kernraket. Als het reservoir niet vlug wordt gedicht, is de kans groot dat de raket ontploft en dat de helft van Texas zal worden weggevaagd. Spannende uren voor de manschappen, de legerleiding en het publiek. Goed opgebouwd scenario van Douglas Lloyd McIntosh naar een verhaal van hemzelf en Mark Carliner dat weer is geïnspireerd op een waar gebeurd ongeval in 1980. Vooral het binnendringen in de silo vol chemische dampen, in de wetenschap dat één vonk een ontploffing zal veroorzaken, is een adembenemend spannend fragment. Goede fotografie van Roy H. Wagner en een efficiënte score van Mark Snow.

Bluffing It

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van James Sadwith. Met o.a. Dennis Weaver, Janet Carroll, Michelle Little, Robert Sean Leonard en Cleavant Derricks.

Een hardwerkende arbeider leert te aanvaarden dat hij analfabeet is en zich bluffend door het leven heeft geslagen. Hetzelfde thema werd in 1981 door Johnny Cash behandeld in THE PRIDE OF JESSIE HALLAM.

A Winner Never Quits

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Mel Damski. Met o.a. Keith Carradine, Mare Winningham, G.W. Bailey, Dennis Weaver en Fionnula Flanagan.

Een aardig familiedrama over Pete Gray, de eenarmige baseballspeler die in WO II nog even voor St. Louis Browns gespeeld heeft, en de invloed die hij had op een gehandicapt kind dat hem adoreerde. Een interessant stukje Amerikaanse geschiedenis, goed gespeeld, goed geschreven (door Burt Prelutsky) en mede-geproduceerd door acteur James Keach.

Going for the Gold: The Bill Johnson Story

1985 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1985. Drama van Don Taylor. Met o.a. Anthony Edwards, Dennis Weaver, Sarah Jessica Parker, Deborah Van Valkenburgh en Wayne Northrop.

Een clichématige verfilming van het leven van skiër Bill Johnson die het van straatschoffie in Oregon bracht tot winnaar op de Olympische Winterspelen in Serajevo, Joegoslavië in 1984.

Going For The Gold: The Bill Johnson St

1985 |

1985. Don Taylor. Met o.a. Sarah Jessica Parker, Anthony Edwards, Deborah Van Valkenburgh en Dennis Weaver.

Een clichématige verfilming van het leven van skiër Bill Johnson die het van straatschoffie in Oregon bracht tot winnaar op de Olympische Winterspelen in Serajevo, Joegoslavië in 1984.

Blue Thunder: Second Thunder

1984 | Actiefilm, Avonturenfilm, Misdaad

Verenigde Staten 1984. Actiefilm van Gilbert Shilton. Met o.a. James Farentino, Dana Carvey, Bubba Smith, Dick Butkus en Sandy McPeak.

Pilot voor de tv-serie van elf delen naar de succesvolle gelijknamige bioscoopfilm uit het jaar ervoor van John Badham met Roy Scheider. Farentino speelt nu de rol van Scheider als de vastberaden, op zijn mondje gevallen Frank Chaney, de helicopterpiloot en commandant van het Blue Thunder-team. Frank ligt regelmatig overhoop met zijn baas Captain Braddock (McPeak). In de hightec helicopter vliegt ook Clinton `JAFO` Wonderlove (Carvey) mee, een elektronica-nerd. Twee andere leden van het team, Lyman `Bubba` Kelsey (Smith) en Richard `Ski` Butowksi (Butkus - beiden legendarische kleerkasten uit het American football), bevinden zich in een truck, die de superhelicopter van de grond assistentie geeft en zich per definitie in de buurt ophoudt. In dit eerste avontuur worden helicopters van de politie onder vuur genomen door een niet-geïdentificeerd gevechtsvliegtuig. De dader blijkt een oude bekende van Frank Chaney te zijn. De echte ster van de show is echter de onheilspellend zwarte helicopter, die op 10.000 voet hoogte een gesprek kan afluisteren, zich steels en ongemerkt kan voortbewegen en met zijn enorme vuurkracht andere toestellen en gebouwen kan opblazen. De zwakke plek van Blue Thunder is dat het toestel niet is opgewassen tegen 'conventionele' straaljagers. Het toestel uit de concurrerende serie Airwolf is dat wel! Het scenario van deze aflevering is van David Moessinger en Jeri Taylor die producent van de reeks was, naar een verhaal van Fred McKnight en gebaseerd op de personages van Dan O'Bannon en Don Jakoby. Het camerawerk is van Dennis Weaver, die alle afleveringen filmde. Mono.

Cocaine: One Man's Seduction

1983 | Mysterie

Verenigde Staten 1983. Mysterie van Paul Wendkos. Met o.a. Dennis Weaver, Karen Grassle, David Ackroyd, Pamela Bellwood en James Spader.

Weaver geeft een verpletterende vertolking van een succesvol makelaar in onroerend goed, die, als de zaken tijdelijk inzakken, aan de cocaïne gaat, en er spoedig achter komt dat zijn carrière, huwelijk en leven gevaar lopen. Het scenario van Barry Schneider en David Goldsmith neigt echter naar melodrama.

Don't Go to Sleep

1982 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1982. Thriller van Richard Lang. Met o.a. Dennis Weaver, Valerie Harper, Ruth Gordon, Robert Webber en Claudette Nevins.

Nadat hun oudste dochter bij een auto-ongeval om het leven kwam, verhuizen Weaver en Harper met hun twee overgebleven kinderen naar een huisje op het platteland. Korte tijd later begint het jongste dochtertje last te krijgen van nachtmerries. Ze beweert lastig gevallen te worden door haar dode zusje. Sfeervolle horrorthriller met een knap opgebouwde suspense die leidt naar een adembenemende climax. Goede vertolking over het algemeen, met enkele leuke cameo's van Gordon en Webber. De kleine Ignacio speelt met een angstwekkende overtuiging. Sterk scenario geschreven door Ned Wynn, zoon van acteur Keenan. Functioneel en spannend. Voor het camerawerk werd een beroep gedaan op Chuck Arnold.

The Day the Loving Stopped

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Dennis Weaver, Valerie Harper, Dominique Dunne, James Canning en Ally Sheedy.

Twee jonge meisjes ervaren de emotionele verwarring van de scheiding van hun ouders.

The Ordeal of Dr. Mudd

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Dennis Weaver, Susan Sullivan, Richard Dysart, Michael McGuire en Nigel Davenport.

Een nogal lang drama rondom dr. Samuel Mudd, die zonder het te weten John Wilkes Booth hielp na de moord op Lincoln en werd veroordeeld tot gevangenisstraf wegens samenzwering. Het verhaal werd eerder verfilmd als PRISONER OF SHARK ISLAND en HELLGATE. Weavers oprechte, zorgvuldig ingevulde weergave van Mudds persoon maakt de film het bekijken waard.

Amber Waves

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Dennis Weaver, Kurt Russell, Mare Winningham, Penny Fuller en Fran Broll.

Weaver is een egocentrische boer die zo door zijn zaken in beslag genomen wordt dat hij nooit tijd heeft voor zijn kinderen. Op een kwade dag krijgt hij te horen dat hij longkanker heeft. Dit en een ontmoeting met een arrogant model in de stad verandert zijn houding t.o.v. zijn werk, leven en kinderen. Gevoelig melodrama dat dank zij een prima vertolking boven het sentimentele niveau getrokken wordt. Weaver acteert zijn personage niet, hij is het. Winningham won een Emmy-Award voor haar uitbeelding van Weavers dochter. Het knap gestructureerde scenario is van Ken Trevey en komt niet al te moraliserend over. Fraai camerawerk van Donald M. Morgan.

The Ordeal of Patty Hearst

1979 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1979. Historische film van Paul Wendkos. Met o.a. Dennis Weaver, Lisa Eilbacher, David Haskell, Stephen Elliott en Felton Perry.

Door haarzelf een `ordeal` (beproeving) genoemd voorpaginanieuws wordt beleefd door de ogen van een FBI-agent, die deze bizarre ontvoeringszaak tot de laatste 'kruistocht' vóór zijn ontslag maakte.

Stone

1979 | Misdaad

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. Dennis Weaver, Pat Hingle, Roy Thinnes, Vic Morrow en Mariette Hartley.

Een politieman met literaire neigingen, gespeeld door veteraanrechercheur Weaver, schrijft in zijn vrije tijd een boek (een nauwelijks verhulde verwijzing naar Joseph Wambaugh) tegen de zin van zijn rechtlijnige chef die hem de dienst uit wil werken. Pilot voor Weavers tv-serie. Het scenario is van Stephen J. Cannell.

The Islander

1978 | Komedie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1978. Komedie van Paul Krasny. Met o.a. Dennis Weaver, Sharon Gless, Peter Mark Richman, Bernadette Peters en Robert Vaughn.

Advocaat Weaver trekt zich op Hawaii terug om de leiding van een hotel op zich te nemen, maar raakt algauw verstrikt tussen rare figuren die op allerlei wijzen met de wet moeilijkheden hebben. Goede pilot voor een serie.

Pearl

1978 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1978. Oorlogsfilm van Hy Averback. Met o.a. Angie Dickinson, Dennis Weaver, Robert Wagner, Lesley Ann Warren en Tiana Alexandra.

Deze tv-miniserie in drie delen, die verdacht veel op FROM HERE TO ETERNITY lijkt en juist vóór de andere - veel betere - serie uitkwam, is niet alleen een plagiaat van het Pearl Harbour-drama, maar heeft ook nog alle spectaculaire gevechtsopnamen van de Fox-produktie TORA TORA TORA overgenomen.

Ishi: The Last of His Tribe

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Robert Ellis Miller. Met o.a. Dennis Weaver, Elroy Phil Casados, Devon Ericson, Joseph Running Fox en Lois Red Elk.

In 1911 wordt een wilde Indiaan gevangen genomen. Niemand weet vanwaar hij komt of wie hij is. Antropoloog Weaver ontdekt dat hij de laatste vertegenwoordiger is van de Yahi-stam, die jaren geleden als uitgestorven beschouwd werd. Hij trekt zich het lot van de man aan en geeft hem een onderkomen in zijn museum in Californië. Aangrijpende verfilming van de waargebeurde geschiedenis van de genadeloze afslachting door blanken van een hele Indianenstam. Van de weinigen die konden ontsnappen overleefde alleen de betrokkene, die bekend werd als Ishi. Goede vertolking en uitstekend tijdsbeeld. Dalton Trumbo startte het scenario, dat na zijn dood beëindigd werd door zijn zoon Christopher. Ze baseerden zich op het boek van Theodora Kroeber. Knap in beeld gebracht door Woody Omens. In 1992 werd deze geschiedenis opnieuw verfilmd door Harry Hook als THE LAST OF HIS TRIBE.

Centennial

1978 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1978. Historische film van Virgil W. Vogel, Paul Krasny, Harry Falk en Bernard McEveety. Met o.a. Robert Conrad, Richard Chamberlain, Raymond Burr, Sally Kellerman en Barbara Carrera.

Mini-serie in twaalf delen. De imposante verfilming van de geschiedenis van Amerika zoals beschreven door James A. Michener: vanaf de eerste pioniers die Indianengebied durfden te betreden tot aan het Amerika van nu. Met een budget van 25 miljoen dollar was het de tot dan toe duurste tv-produktie ooit gemaakt. Het was indrukwekkend, ieder deel duurde ruim 2 uur. Bijna alle landen ter wereld zonden de serie uit. Dat de serie desondanks niet een formidabele populariteit verkreeg kwam door de trage verfilming. Door te letten op details kwam er een zekere traagheid. Vooral het begin waarin de Indianen zeer tot hun recht komen maar met hun lange wijsheden de aandacht van de kijker niet altijd wisten te behouden. Desondanks een geweldig historisch document met een gigantische sterbezetting. Vogel regisseerde deel 1, 2, 6, 7, 8 en 12. Krasny deel 3, 4 en 5. Falk deel 8, 9 en 10. Conrad deel 11.

A Cry for Justice

1978 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1978. Misdaad van Bob Kelijan. Met o.a. Dennis Weaver, Robert Culp, Larry Hagman en Diana Muldaur.

Twee bandieten schieten een politieman neer. De man meent bij een confrontatie de twee te herkennen en ze worden veroordeeld. Drie jaar later worden bij een bankoverval twee gangsters ingerekend. Een politieman ondekt dat zij, en niet de twee anderen, de mannen waren die destijds zijn collega nierschoten. Het op zich niet oninteressante thema wordt zonder veel geestdrift in beeld gebracht. Goede vertolkingen.

Intimate Strangers

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Dennis Weaver, Sally Struthers, Tyne Daly, Larry Hagman en Melvyn Douglas.

Een langdradig drama over een gehavende vrouw en het einde van een huwelijk. Aparte rollen voor de twee sterren en een sprankelende gastrol van Melvyn Douglas als Weavers gemene oude vos van een vader.

McCloud: The Day New York Turned Blue

1976 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1976. Misdaad van E.W. Swackhammer. Met o.a. Dennis Weaver, Gig Young, Bernadette Peters, J.D. Cannon en Terry Carter.

Zes jaar na zijn komst in New York krijgt Sheriff McCloud (Weaver) uit Taos nog steeds de nodige puzzels op te lossen. Alles draait rond een hoertje dat haar klanten letterlijk blauw schildert. McCloud beschermt ook willens-nillens een vakbondslid, dat te veel weet over de connecties met de maffia. Het scenario is van Glen A. Larson, die uitvoerend producent was en tevens de titelmelodie op zijn naam heeft staan. Aflevering 6 van het zesde seizoen, nummer 38 van 45. Technicolor, Mono.

McCloud: Our Man in the Harem

1976 | Misdaad, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1976. Misdaad van E.W. Swackhammer. Met o.a. Dennis Weaver, Anne Archer, Michael Ansara, J.D. Cannon en Terry Carter.

Wilhelmina Kirk (Archer), een schoonheidskoninginnetje, wordt vermist. McCloud (Weaver) moet haar opsporen. De sporen leiden naar sheik Ramal (Ansara), die afkomstig is uit het Midden- Oosten. McCloud komt op onbekend terrein: een harem. Het scenario is van Glen Larson en Lou Shaw; je moet hun verhaal met een korreltje zout nemen, maar het is best humoristisch. Daarom het bekijken waard, al was het maar voor de mooie 29-jarige Archer, die nog elf jaar moest ploeteren in dit soort onopvallend tv-werk voordat ze werd ontdekt (en een ster werd) dankzij Adrian Lyne`s FATAL ATTRACTION (1987), waarin zijn Beth Gallagher speelde. Aflevering 5 van het zesde seizoen, nummer 37 van 45. Technicolor, Mono.

McCloud: Three Guns for New York

1975 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Bruce Kessler. Met o.a. Dennis Weaver, Neville Brand, J.D. Cannon, Terry Carter en Ken Lynch.

Burl Connors (Brand) heeft een strafblad van hier tot ginder. Als de aanvoerder van een trio ex-gedetineerden krijgt hij het aan de stok met Marshall McCloud (Weaver). Het euvele drietal denkt te maken te hebben met een simpele geest uit de Deep South, maar komt er tot schade en schande achter dat er met McCloud niet valt te spotten. Routinewerk, evenals het scenario van Nicholas Baehr, maar toch beter dan het gros van gelijksoortige politiefilms. Aflevering 4 van het zesde seizoen, nummer 36 van 45. Technicolor, Mono.

McCloud: Showdown at Times Square

1975 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Ron Satlof. Met o.a. Dennis Weaver, Chief Dan George, J.D. Cannon, Terry Carter en Ken Lynch.

Sam McCloud (Weaver) heeft het voor de zoveelste keer aan de stok met zijn bazen. Hij riskeert zijn politiepenning omdat hij niet mee mag werken aan de opsporing van de verdwenen kleinzoon van één van zijn superieuren en op eigen houtje een onderzoek doet. Het voorspelbare scenario is van Sidney Ellis en producent Lou Shaw; het wordt gered door de enthousiaste inzet van Weaver. Aflevering 2 van het zesde seizoen, nummer van 45. Technicolor, Mono.

McCloud: Park Avenue Pirates

1975 | Komedie, Muziek, Misdaad, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Komedie van Bruce Kessler. Met o.a. Dennis Weaver, Jessica Walter, Lorna Luft en Barbi Benton.

Sam McCloud (Weaver) begeeft zich undercover in de Newyorkse muziekwereld om de platenbonzen, die zich hebben ingelaten met de georganiseerde misdaad, een lesje te leren. Het gangstersyndicaat wil `geld investeren` in popzangeresje Shannon Forbes (Benton). Weaver is in topconditie. Leuke bijrolletjes van Luft als Marlene Morgan, Walter als Mrs. Jessica Wright en de welgevormde, weelderige ex-Playmate Benton. Het scenario is van R.P. Hillyard en producent Lou Shaw. Aflevering 1 van het zesde seizoen, nummer 33 van 45. Technicolor, Mono.

McCloud: Fire!

1975 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Lou Antonio. Met o.a. Dennis Weaver, Robert Weaver, J.D. Cannon, Terry Carter en Ken Lynch.

Sam McCloud (Dennis Weaver) moet een brandstichter, beschuldigd van moord, uitpeuteren. De brandstichter Stan Barry wordt gespeeld door Weavers zoon Robby, die als Robert Weaver op de aftiteling staat. Niet om gelijk voor warm te lopen. Het scenario is van Lou Shaw en Robert Hamilton. Aflevering 3 van het zesde seizoen, nummer van 45. Technicolor, Mono.

Terror on the Beach

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Paul Wendkos. Met o.a. Dennis Weaver, Estelle Parsons, Scott Hylands, Kristoffer Tabori en Susan Dey.

Een gezin uit de betere stand wordt tijdens de vakanties zonder aanwijsbare redenen lastig gevallen. De uitkomst van het scenario is het zwakste punt van de film, die overigens best interessant is en een goede regie heeft.

Female Artillery

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Dennis Weaver, Ida Lupino, Sally Ann Howes, Linda Evans en Albert Salmi.

Saaie avonturenfilm met komische ondertonen. Weaver is aan de haal voor een misdadigersbende en verbergt gestolen geld in de wagens van een karavaan, die wordt geleid door vrouwen, die op hún beurt de buit van Dennis stelen om hem ertoe te dwingen hen naar een nabijgelegen fort te begeleiden. Een belachelijke ontknoping, nauwelijks enige spanning, maar goed acteerwerk.

Rolling Man

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Peter Hyams. Met o.a. Dennis Weaver, Don Stroud, Donna Mills, Slim Pickens en Jimmy Dean.

De levendig geschilderde sfeer in een klein stadje vormt een uitmuntend tegenwicht voor het verhaal van Lonnie McAfee (Weaver) die de ene klap van het leven na de andere te verwerken krijgt: vrouw er vandoor, moord, gevangenisstraf, op zoek naar kinderen... Sommige figuren zijn bijna clichés, maar het uitgangspunt van de film, de regie en het plot maken veel goed.

What's the Matter with Helen?

1971 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1971. Horror van Curtis Harrington. Met o.a. Debbie Reynolds, Shelley Winters, Dennis Weaver, Agnes Moorehead en Micheál MacLiammóir.

Twee vrouwen, die ooit met moord te maken hadden, trekken naar Hollywood om een nieuw bestaan op te bouwen en openen een balletstudio voor jonge meisjes, maar het verleden blijft hen vervolgen. Gesitueerd rond 1935 en uitstekend vertolkt door Reynolds en Winters. In de traditie van BABY JANE, angstaanjagend griezelig, niet zonder de nodige ironie. Scenario van Henry Farrell.

The Great Man's Whiskers

1971 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1971. Komedie van Philip Leacock. Met o.a. Dennis Weaver, Ann Sothern, John McGiver, Harve Presnell en Beth Brickell.

Slap komedie-drama over president Lincoln die de route verandert tijdens een treinreis, nadat hij een brief heeft ontvangen van een tienjarig meisje dat erop aandringt dat hij zijn bakkebaarden laat staan. De politieke aspecten van het plot komen niet uit de verf. Historisch ongeloofwaardig bovendien.

The Forgotten Man

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Walter Grauman. Met o.a. Dennis Weaver, Anne Francis, Lois Nettleton, Andrew Duggan en Pamelyn Ferdin.

Ontsnapte uit Noord-Vietnam keert terug naar huis, maar zijn vrouw is hertrouwd, zijn zaak verkocht en zijn dochter geadopteerd. Gefilmd op locatie. Goed acteerwerk.

McCloud: Encounter with Aries

1971 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Richard A. Colla. Met o.a. Dennis Weaver, J.D. Cannon, Terry Carter, Diana Muldaur en Ken Lynch.

Cowboy-smeris Sam McCloud (Weaver) uit Taos (bevolking: 1815 zielen) in New Mexico is tijdelijk gedetacheerd bij 27th Police department in Manhattan van Chief Peter B. Clifford (Cannon) om de techniek van het opsporingswerk in New York te leren. McCloud doet echter alsof The Big Apple de Far West is. Hij rijdt met zijn paard door de straten met de wolkenkrabbers en zijn plattelandsmentaliteit brengt hem regelmatig in conflict met de zure Clifford. Spanning en humor gaan lekker samen. De plot stelt niet veel voor maar technisch zit alles goed in elkaar. Aflevering 1 van het tweede seizoen, nummer 7 van 45. Technicolor, Mono.

Duel

1971 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1971. Thriller van Steven Spielberg. Met o.a. Dennis Weaver, Eddie Firestone en Jacqueline Scott.

Zóveel succes had de 23-jarige Steven Spielberg met zijn televisie-speelfilmdebuut Duel, dat de film overzees in de bioscopen werd vertoond. Het verhaal van Richard Matheson (The Incredible Shrinking Man) vertelt simpelweg over een zakenman (Dennis Weaver) die besluit om met zijn gehuurde rode Plymouth een omweg te nemen door een ruige streek. Achteraf een onzalig plan, want op een stil gedeelte van het traject begint hij zich te realiseren dat een oude tankwagen erop uit is om hem bij de eerste de beste gelegenheid van de weg te drukken. Omdat hij de chauffeur van het voertuig nauwelijks te zien krijgt, heeft de vieze tankauto gaandeweg de film iets weg van een sinister roofdier.

Mission Batangas

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Keith Larsen. Met o.a. Dennis Weaver, Vera Miles, Keith Larsen en Vic Diaz.

Hoe een hardvochtige Amerikaanse piloot in WO II tenslotte een held wordt. Een zwak excuus voor een oorlogsfilm.

McCloud: Who Killed Miss U.S.A.?

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Richard Colla. Met o.a. Dennis Weaver, Craig Stevens, Diana Muldaur, Mark Richman en Terry Carter.

U.S. Deputy Marshall McCloud heeft opdracht een belangrijke getuige van New Mexico naar New York te brengen en moet zich tegenover zijn superieuren in het Oosten bewijzen, als hij die getuige kwijtraakt zodra hij in New York is aangekomen. Goed locatiewerk in pilot voor een zeer lang lopende serie, geïnspireerd door de film COOGAN'S BLUFF. Hertiteld: PORTRAIT OF A DEAD GIRL.

A Man Called Sledge

1969 | Western

Verenigde Staten​/​​Italië 1969. Western van Vic Morrow. Met o.a. James Garner, Dennis Weaver, Claude Akins, Laura Antonelli en John Marley.

Een bandiet wil een goudmijn beroven door zich te laten insluiten in een nabij gelegen gevangenis en dan vervolgens een oproer te provoceren. Het plan lukt, maar de pogingen om zijn medeplichtigen op te lichten keren zich tegen hem, zodat hij na een massale slachtpartij weliswaar zijn leven behoudt, maar niet de bergplaats van het goud achterhaalt. Ondanks de Hollywood- acteurs en -regisseur heeft deze film de kenmerkende gewelddadigheid en sterke visuele effecten van een spaghetti- western, plus nadrukkelijke maar onbestemde religieuze symboliek. De verbeten gewetenloosheid van Garner wijkt verrassend af van zijn gewoonlijk goedmoedige rollen. Ook bekend als SLEDGE.

Little giants

1967 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Drama van James Neilson. Met o.a. Kuntz Hall, Clint Howard, Dennis Weaver, Ralph Meeker en Vera Miles.

Een bandiet wil een goudmijn beroven door zich te laten insluiten in een nabij gelegen gevangenis en dan vervolgens een oproer te provoceren. Het plan lukt, maar de pogingen om zijn medeplichtigen op te lichten keren zich tegen hem, zodat hij na een massale slachtpartij weliswaar zijn leven behoudt, maar niet de bergplaats van het goud achterhaalt. Ondanks de Hollywood- acteurs en -regisseur heeft deze film de kenmerkende gewelddadigheid en sterke visuele effecten van een spaghetti- western, plus nadrukkelijke maar onbestemde religieuze symboliek. De verbeten gewetenloosheid van Garner wijkt verrassend af van zijn gewoonlijk goedmoedige rollen. Ook bekend als SLEDGE.

Gentle Giant

1967 |

Verenigde Staten 1967. James Neilson. Met o.a. Dennis Weaver, Vera Miles, Clint Howard, Ralph Meeker en Huntz Hall.

Goede kinderfilm over jochie en beer. Later kwam tv-serie: [KL]Ben de Beer[KLE] (Gentle Ben).

Way Way Out

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Gordon Douglas. Met o.a. Howard Morris, Connie Stevens, Jerry Lewis, Dick Shawn en Dennis Weaver.

Goede kinderfilm over jochie en beer. Later kwam tv-serie: [KL]Ben de Beer[KLE] (Gentle Ben).

Duel at Diablo

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van Ralph Nelson. Met o.a. James Garner, Sidney Poitier, John Hoyt, Dennis Weaver en Bibi Andersson.

Ergens tussen de wal van The Magnificent Seven (1960) en het schip van C'era una volta il West (1969) is Duel at Diablo in de vergetelheid gevallen. Zonde, want de film is een uitzonderlijk goede western, eentje waarvan de loop moeilijk te voorspellen blijft en waarvan acteerprestaties en actie spannend in beeld zijn gebracht. Vrije jongens Remsberg (Garner) en Toller (Poitier) voelen zich gedwongen om een militair konvooi door gevaarlijk Apache-land te volgen. Apacheleider Chata (Hoyt) ondertussen heeft een verzameling redenen om aan te vallen.

The Gallant Hours

1960 | Biografie

Verenigde Staten 1960. Biografie van Robert Montgomery. Met o.a. James Cagney, Dennis Weaver, Ward Costello, Richard Jaeckel en Les Tremayne.

In semi-documentaire stijl gedraaid verslag van een kritiek, vijf weken durend Amerikaans-Japans gevecht in 1942 in de Stille Zuidzee, en van de belangrijke rollen die admiraal William 'Bull' Halsey speelde bij de uiteindelijke overwinning van de geallieerden. Oorlogsfilm waarin de actie het moet afleggen tegen een overvloed aan dialogen. De film werd met veel verbeeldingskracht gemaakt, maar een oorlogsfilm die haast geen buitenopnamen heeft, komt niet echt tot leven. Cagney is grandioos in de rol van Halsey. Interessant maar niet helemaal gelukt. Het scenario is van de hand van Frank D. Gilroy en Beirne Lay Jr., terwijl Joseph MacDonald het camerawerk leidde.

Touch of Evil

1958 | Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1958. Drama van Orson Welles. Met o.a. Charlton Heston, Janet Leigh, Orson Welles, Joseph Calleia en Akim Tamiroff.

Fameus karakterspel met Orson Welles en Charlton Heston als eigengereide politiechefs aan weerszijden van de Amerikaans-Mexicaanse grens, met een dodelijke bomaanslag op een rijkaard als gangmaker. In 1998 werd de film opnieuw gemonteerd op aanwijzing van een 58 pagina's tellend klaagschrift van regisseur Welles die in 1958 woedend was vanwege de ingrepen van filmstudio Universal. De opbrengst is een meesterstuk van onconventionele cameravoering, overlappende gedragen Welles-dialogen, summiere verluchting en claustrofobische enscenering. Alleen al de moeite waard vanwege de minutenlange onversneden openingsscène rond de noodlottige bomauto in de drukke grensstad.

Ten Wanted Men

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Bruce Humberstone. Met o.a. Randolph Scott, Jocelyn Brando, Richard Boone, Alfonso Bedoya en Donna Martell.

Dit is een teleurstellende western. Het matige scenario van Kenneth Gamet, naar een verhaal van Irving Ravetch en Harriet Frank Jr., gaat over de schurk Boone die de dood van Scotts broer op zijn geweten heeft. Voordat Scott aan Boone kan komen moet hij met tien revolverhelden afrekenen. Scott vindt zijn draai niet; Boone heeft de beste rol. Scott produceerde de film samen met Harry Joe Brown. Wilfrid Cline deed het, soms slordige, camerawerk en de technische afwerking was ook middelmatig. In kleine rollen zien we ex-westernhelden Jack Perrin en Franklyn Farnum.

Storm Fear

1955 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Dan Duryea, Lee Grant en David Stollery.

Een goede rolbezetting tilt het verhaal van de gewonde bankrover, die in het huis van zijn broer beschutting zoekt en iedereen intimideert, uit boven de doorsnee. Naar een roman van Clinton Seeley, tot scenario bewerkt door Horton Foote. Joseph LaShelle zette het in beeld.

Seven Angry Men

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Charles Marquis Warren. Met o.a. Raymond Massey, Debra Paget, Jeffrey Hunter, Larry Pennell en Leo Gordon.

Amerika vlak voor de Burgeroorlog, in 1859. Massey, als John Brown, verzet zich tegen de slavenhandel en gebruikt daarvoor geweld. Eén zoon sneuvelt, vier laten hem in de steek. Hunter en Smith blijven hem trouw. Zijn aanhang wordt steeds groter, tot de fameuze aanval op Harpers Ferry. Washington stuurt militairen: ze verslaan Brown waarbij Smith sterft. Brown wordt gevangengenomen; hij weigert door Hunter bevrijd te worden en laat zich voor de zaak ophangen. Twee jaar later marcheren diezelfde militairen naar het Zuiden om voor hetzelfde doel te vechten als John Brown. Massey speelde de rol van Brown ook al in SANTA FE TRAIL. Daniel Ullman schreef deze goede western die door Ellsworth Fredericks in beeld werd gebracht voor producent Vincent Fennelly.

Chief Crazy Horse

1955 | Biografie, Western

Verenigde Staten 1955. Biografie van George Sherman. Met o.a. Victor Mature, Suzan Ball, John Lund, Ray Danton en Keith Larsen.

Dit is een historisch onjuiste biografische western over het leven van de befaamde Indianenhoofdman. Mature speelt het opperhoofd en Ball is zijn vrouw die een miskraam krijgt. Het opperhoofd is overtuigd van zijn goddelijke roeping: onder zijn leiding moeten de blanken verdreven worden. Dat leidt uiteindelijk tot de slag bij Little Big Horn, hier uiterst tam weergegeven. Het opperhoofd komt om door een moordenaarshand: de halfbloed Danton steekt hem in de rug. Gerald Drayson Adams en Franklin Coen schreven het scenario. Voor Ball, die haar filmdebuut in 1952 maakte, was dit haar laatste film. Ze overleed aan kanker vier maanden na de première van deze film. Getrouwd met Richard Long later door de tv-serie THE BIG VALLEY, een bekend acteur.

War Arrow

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van George Sherman. Met o.a. Maureen O'Hara, Jeff Chandler, John McIntire, Suzan Ball en Noah Beery jr.

Deze routine-western heeft een aardig gegeven. Het scenario was van John Michael Hayes. De Kiowa-Indianen zijn in opstand gekomen en majoor Chandler wil die neerslaan met behulp van Seminole-Indianen. Commandant McIntire is daar fanatiek tegen, maar opperhoofd Brandon (dezelfde die opperhoofd Scar zou spelen in THE SEARCHERS) helpt Chandler en de formule slaagt, zoals ook McIntire moet toegeven. Chandler kan O'Hara in de armen sluiten. Beery en Drake zijn Chandlers sergeants, en Ball is de dochter van het opperhoofd. Het scenario is van John Michael Hayes. William Daniels stond achter de camera.

The Mississippi Gambler

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Rudolph Maté. Met o.a. Tyrone Power, Piper Laurie, Julie Adams, John McIntire en John Baer.

Maté had problemen met het scenario van Seton Miller, dat enerzijds actie biedt door Power zowel degen- als vuistgevechten te laten leveren in zijn strijd om een gok- koninkrijk op te bouwen, en dat anderzijds een teveel aan romantiek bevat door toedoen van twee vrouwen, Laurie en Adams. De film gaat daaraan mank en blijft daarom middelmatig. Wel mooi is het camerawerk van Irving Glassberg. Weaver en Roosevelt hadden bijrolletjes, evenals Anita Ekberg en George Hamilton.

The Lawless Breed

1953 | Western, Biografie

Verenigde Staten 1953. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Rock Hudson, Hugh O'Brian, Michael Ansara, Dennis Weaver en Lee Van Cleef.

Een ontroerend westernverhaal over John Wesley Hardin (Hudson) die zijn zoon op het rechte pad probeert te houden door hem zijn eigen levensverhaal te vertellen. Scenario van Bernard Gordon.

Law and Order

1953 | Western, Actiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Western van Nathan Juran. Met o.a. Ronald Reagan, Dorothy Malone, Alex Nicol, Preston Foster en Ruth Hampton.

Wetsdienaar Reagan wil zich terugtrekken om met Malone te trouwen, maar eerst moet hij schurk Foster bedwingen. Een stereotiepe western, een stuk succesvoller verfilmd in 1932. John en Gwen Bagni, en D.D. Beauchamp bewerkten de roman Saint Johnson van William R. Burnett tot scenario.

Column South

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Frederick de Cordova. Met o.a. Audie Murphy, Joan Evans, Robert Sterling, Ray Collins en Palmer Lee.

In deze goed opgebouwde western neemt Murphy het als officier op voor de Indianen en hun opperhoofd Weaver. De Burgeroorlog doet de zaak echter geen goed. De western zit vol bekende gezichten maar kent te weinig actie. Lee voerde later de naam Gregg Palmer. Scenario van William Sackheim. Camerawerk van Charles P. Boyle.

The Redhead from Wyoming

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Lee Sholem. Met o.a. Maureen O'Hara, Alexander Scourby, Alex Nicol, Jack Kelly en William Bishop.

Chique western gekruid door de uitbundige O'Hara als meisje dat op de sheriff verliefd wordt, terwijl ze de plaatselijke veedief in bescherming neemt. Scenario van Polly James en Herb Meadow. Camerawerk van Winton Hoch.

Horizons West

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Robert Ryan, Julie Adams, Rock Hudson, John McIntire en Judith Braun.

Ryan en Hudson zijn stiefbroers die vlak na de Burgeroorlog ieder hun weg gaan. Ryan wordt een gevreesde bandiet, hij steelt vee en schiet uiteindelijk Adams' vader, Burr, dood. Dan is de maat vol. Broer Hudson en vader McIntire zetten de achtervolging in. Het scenario van Louis Stevens is boeiend, maar Boetticher heeft het niet optimaal benut. Weaver maakte zijn filmdebuut. Adams was juist gescheiden en ging prompt een relatie met Boetticher aan. Ergens onder aan de acteurslijst staat het westernidool uit de jaren twintig, Buddy Roosevelt.