Henry Verdun: muziek.
Er zijn 17 films gevonden.

La tour de Nesle

1955 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1955. Avonturenfilm van Abel Gance. Met o.a. Pierre Brasseur, Michel Bouquet, Sylvana Pampanini, Paul Guers en Henry Toja.

Pampanini, die tijdens de afwezigheid van Lodewijk X Frankrijk regeert, draagt geen kuisheidsgordel en verslindt heel wat adellijke minnaars, waarvan de ze de lijken in de Seine laat smijten, want wie de liefde met de koningin van Frankrijk bedreven heeft, mag het niet meer navertellen. Kapitien Brasseur stelt een onderzoek in. Bordkartonnen historische spektakelfilm. Het scenario werd geschreven door Fuzellier en de regisseur. Reeds eerder gefilmd in 1937.

Les Amants de minuit

1952 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1952. Komedie van Roger Richebé. Met o.a. Jean Marais, Dany Robin, Micheline Gary, Louis Seigner en Gisèle Grandpré.

Een vrijgezel, rijk en blasé, is met kerst op doorreis in Parijs en inviteert een verkoopstertje om kerstavond en -nacht met hem door te brengen. Ze worden verliefd op elkaar, waartegen hij zich wapent door zich voor te doen als een valsemunter die van al zijn rijkdommen is beroofd. Averechts Assepoestersprookje is uitermate sentimenteel uitgevallen, maar krijgt charme door de onbevangenheid van Dany Robin.

Tous les deux

1949 | Drama

Frankrijk 1949. Drama van Louis Cuny. Met o.a. Renée Saint-Cyr, Annette Poivre, Louise Sylvie, Charlotte Ecard en Colette Régis.

Ze kunnen het niet meer met elkaar vinden en gaan uit elkaar. Zij tracht tevergeefs een boerenbedrijf te laten draaien. Hij snelt haar te hulp en redt de boel in een handomdraai. Daarna verzoenen ze zich weer met elkaar. O ja, en er is nog een jochie. Een onderwerp waarbij de zakdoek bij de hand gehouden dient te worden. Doet ouderwets aan door zowel het thema als de vertolking.

La femme nue

1949 | Drama

Frankrijk 1949. Drama van André Berthomieu. Met o.a. Giselle Pascal, Michèle Philippe, Paulette Dubost, Germaine Charley en Yves Vincent.

Verfilming van het stijve en ouderwetse drama van Henri Bataille. Met het verstrijken der jaren is dit verhaal 'waarin men zich uit smart van het leven berooft' onbedoeld grappig geworden.

Toute la famille était là

1948 | Komedie, Muziek

Frankrijk 1948. Komedie van Jean de Marguenat. Met o.a. Marguerite Pierry, Katherine Kath, Jacqueline Roman, Milly Mathis en Germaine Stainval.

Naar een roman van Henri Falk over de Parijse avonturen van een zonderlinge figuur uit de provincie, die zijn geluk beproeft in het chanson. Op het moment dat het succes zich aandient, komt zijn familie bij hem langs en vader gebiedt de verloren zoon in de vleeswarenzaak van de familie te komen werken. Daar vindt hij dan zijn vertrouwde omgeving terug. Typerend voor wat er destijds aan Franse kwaliteit voorhanden was en voorzien van een ouderwets en verouderd scenario. Ook bekend als LE PORC-EPIC en LE SEDUCTEUR INGENU.

Le maître de forges

1948 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1948. Romantiek van Fernand Rivers. Met o.a. Hélène Perdrière, Jeanne Provost, Luce Feyrer, Jean Chevrier en Marcel Vallée.

Een bewerking van de roman van Georges Ohnet (1882) die hem een ongelofelijke populariteit opleverde, ondanks zijn banale stijl. Deze banaliteit is ook weer in deze film van een regisseur- producent terug te vinden. Hoewel het plot solide is vormgegeven, doen de gevoelens en de moraal hopeloos ouderwets aan.

Le Dolmen tragique

1948 | Misdaad

Frankrijk 1948. Misdaad van Léon Mathot. Met o.a. Paulette Dubost, Michèle Philippe, Marthe Mussine, Germaine Rouer en Annie Rouvre.

Een sombere misdaadgeschiedenis in een somber, afgelegen kasteel op de sombere Bretonse hei. De inspecteur heldert tijdens een séance met een medium een ingewikkelde kwestie op. Bijzonder scenario van Gomez. Een van de laatste films van Mathot, die zich in 1952 terug zou trekken. Al zijn films hebben een hechte regie en zijn boeiend. Ook bekend als TROIS MORTS DANS UN DOLMEN.

Le Fugitif

1947 | Drama, Mysterie, Misdaad

Frankrijk 1947. Drama van Robert Bibal. Met o.a. Madeleine Robinson, René Dary, Arlette Merry, Jane Berretta en Alfred Adam.

Een uit de gevangenis ontsnapte man, die de misdaad waarvan hij wordt beschuldigd niet heeft gepleegd, spoort de ware dader in Canada op, alvorens op zijn beurt de laatste adem uit te blazen. Onwaarschijnlijk en weinig overtuigend. Alleen het camerawerk van Léonce-Henry Burel maken deze film nog de moeite waard.

La Grande Maguet

1947 | Drama

Frankrijk 1947. Drama van Roger Richebé. Met o.a. Madeleine Robinson, Michèle Philippe, Béatrice Lulli, Silvia Monfort en Colette Régis.

Moeizame bewerking van een slechte roman van Catulle Mendès, die dezelfde titel draagt. Het bij sommige acteurs aanwezige talent is niet voldoende dit houterige melodrama te redden.

Les J 3

1946 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1946. Familiefilm van Roger Richebé. Met o.a. Giselle Pascal, Marguerite Deval, Danièle Delorme, Gérard Néry en Sturnin Fabre.

Alvorens de jongeren van na de oorlog te vormen, ontwierpen de leerlingen van klas J 3 doodeenvoudig de voedselbonnen die tijdens en vlak na de oorlog uitgedeeld werden. In feite zouden deze jongeren nog geen vlieg kwaad doen. Deze film schetst het middelbare schoolmilieu in die tijd. Centraal staat een leuke leraar die zijn leerlingen in het eindexamenjaar in alle eer en deugd stimuleert. Komt in alle opzichten sterk gedateerd over, maar men signaleert er Danièle Delorme in haar begintijd in.

Désarroi

1946 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1946. Komedie van Robert-Paul Dagan. Met o.a. Suzy Carrier, Valentine Tessier, Gabrielle Dorziat, Marguerite de Morlaye en Jean Mercanton.

De totaal onbelangrijke regisseur heeft niet veel meer gedaan dan het 'inblikken' van een lang vergeten stuk van de produktieve toneelschrijver Victorien Sardou: Odette. MADAME SANS-GENE en nog een of andere komedie is het enige wat ons nog van deze man rest. Met Odette komt de moraliserende smartlap weer tot leven, maar dat is tegenwoordig niet meer te verteren. Het acteerwerk, en dan met name dat van Berry is echter van behoorlijk niveau. Ook bekend als ODETTE.

Sortilèges

1945 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk 1945. Avonturenfilm van Christian-Jaque. Met o.a. Renée Faure, Madeleine Robinson, Fernand Ledoux, Lucien Coëdel en Roger Pigaut.

Deze getrouwe verfilming van de roman Le Chevalier de Riouclare van Claude Boncompain speelt zich af in de XIXe eeuw tijdens een ijzige winter aan de voet van de bergen in Auvergne met tovenarij, verwikkelingen en een gelukkig eind. Het verhaal is minder belangrijk dan de gedragen en drukkende sfeer van deze film, dankzij de schitterende fotografie van Louis Page, een duidelijk poëtische inspiratie en een samenhangende vertolking. Misschien het meesterwerk van Christian-Jaque, en de dialogen van Jacques Prévert zijn ook erg goed. Met een figurant genaamd Piccoli.

La Route du bagne

1945 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk 1945. Avonturenfilm van Léon Mathot. Met o.a. Viviane Romance, Lucien Coëdel, Clément Duhour, Paulette Elambert en Louise Sylvie.

Somber drama naar de roman Manon 326 van Perre- Gilles Veber, een variatie op het beroemde Manon Lescaut van de abt Prévost, die zich afspeelt op een boot die mooie misdadigsters meeneemt naar Cayenne tijdens de regering van Napoleon III. De film is vooral goed in z'n vertolking en de excellente fotografie van Léonce-Henry Burel. Met als heldin de favoriete actrice van Mathot.

J'ai dix-sept ans

1945 | Komedie

Frankrijk 1945. Komedie van André Berthonieu. Met o.a. Jacqueline Delubac, Madeleine Suffel, Aimé Clariond, Gérard Néry en Monique Darritz.

Een vlakke bewerking van een stuk van Paul Vandenberghe over de crisis van een adolescent, geheel in de stijl van het moralistische Boulevardtoneel van destijds. Saai scenario. Het moet echter niet worden vergeten dat Jacques Becker met RENDEZ- VOUS DE JUILLET iets later (1949) een eindeloos veel gevoeliger film over de jonge generatie zou opnemen.

Cyrano de Bergerac

1945 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1945. Komedie van Fernand Rivers. Met o.a. Ellen Bernsen, Alice Tissot, Claude Dauphin, Pierre Bertin en Christian Bertola.

Dit is de zoveelste verfilming van het ijzersterke toneelstuk van Edmond Rostand. Het stuk wordt heel trouw - veel te trouw zelfs - nagespeeld. De acteurs doen hun best, maar aan de regie zit kraak nog smaak. Dan helpen zelfs enige buitenopnames niet.

L' Enfer des anges

1943 | Drama

Frankrijk 1943. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. Louise Carletti, Jean Claudio, Jean Tissier, Sylvia Bataille en Bernard Blier.

Een meisje loopt weg uit het opvoedingsgesticht en leert vervolgens een jeugdige verschoppeling kennen, op wie ze verliefd wordt. Met dit goedbedoeld sociaal drama wordt geprobeerd sympathie te wekken voor verwaarloosde jongeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van middelen van een barre smartlap, die in averechtse belachelijkheid uitpakken. De acteurs doen toegewijd hun best, maar zijn door de omstandigheden geen moment geloofwaardig.

Donne-moi tes yeux

1943 | Komedie

Frankrijk 1943. Komedie van Sacha Guitry. Met o.a. Sacha Guitry, Geneviève Guitry, Mona Goya, Aimé Clariond en Jeanne Fusier-Gir.

Hij verfilmde zelf zijn eigen scenario t.w. de liefdesperikelen van een beeldhouwer die op zijn model verliefd is. Bijzonder geestige dialogen en een levendige regie die niet dat statische van toneel heeft. Niettemin komt het scenario niet erg overtuigend over en voor de personages geldt hetzelfde. Een mooie gelegenheid voor Guitry om, in een tijd dat de Duitse Bezetting volop gaande was, een ontroerende hommage te brengen aan grote Franse schilders als Manet, Renoir, Corot, Rodin en anderen.