Blythe Danner (1943): cast.
Er zijn 53 films gevonden.

Hearts Beat Loud

2018 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2018. Komedie van Brett Haley. Met o.a. Nick Offerman, Kiersey Clemons, Blythe Danner, Toni Collette en Sasha Lane.

Muzikale tragikomedie over een alleenstaande vader die moet accepteren dat zijn dochter het ouderlijk huis bijna gaat verruilen voor het studentenleven. Het laatste wat ze nog écht bindt, zijn hun wekelijkse jamsessies. Als ze een onverwacht hitje scoren, wil hij niets liever dan een band beginnen om zijn dochter dichtbij te houden. Nick Offerman (Parks and Recreation) voert als zachtmoedige, moderne vader een sublieme cast aan (Toni Collette! Ted Danson!), in een heerlijke indie die zowel de komische als de dramatische noot uitstekend raakt. Een film die je haast elke week opnieuw aan zou kunnen zetten, al was het maar om de bijzonder fijne soundtrack.

What They Had

2018 | Drama

Verenigde Staten 2018. Drama van Elizabeth Chomko. Met o.a. Hilary Swank, Blythe Danner, Robert Forster, Michael Shannon en Aimee Garcia.

Bridget (Swank) keert terug naar Chicago waar haar moeder (Danner) steeds meer geheugenproblemen heeft. Terwijl haar vader (Forster) koppig vasthoudt aan het dagelijks leven met zijn vrouw en het verleden dat hij koestert, worden de barstjes in Bridgets eigen leven zichtbaarder. Ook haar broer (Shannon) blijkt allerlei levensballast mee te zeulen. Actrice-scenariste-regisseuse Elizabeth Chomko, ook actief in de theaterwereld, debuteert met een deels op eigen ervaring gebaseerd familiedrama dat ze via het Sundance festival ontwikkelde. De prima acteurs zijn fijn om naar te kijken.

Tumbledown

2015 | Komedie, Muziek, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Canada 2015. Komedie van Sean Mewshaw. Met o.a. Rebecca Hall, Joe Manganiello, Dianna Agron, Jason Sudeikis en Blythe Danner.

Na de onverwachte dood van Hunter Miles, een singer-songwriter die één bejubeld album maakte, trekt zijn weduwe Hannah (Hall) zich terug in hun berghuisje om Hunters biografie te schrijven. Wanneer ze er niet uitkomt, roept ze schoorvoetend de hulp in van Andrew (Sudeikis), een zelfingenomen popcultuurexpert en groot Hunter Miles-fan. Sympathieke Amerikaanse indiefilm wordt door debuterend regisseur Mewshaw voorzien van iets te veel romcomclichés, maar ontstijgt de middelmaat dankzij hoofdrolspeelster Hall, aantrekkelijke locaties en sfeervolle liedjes van Damien Jurado. Prima romantisch tussendoortje.

Hello I Must Be Going

2012 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 2012. Komedie van Todd Louiso. Met o.a. Melanie Lynskey, Christopher Abbott, Blythe Danner en John Rubinstein.

Tragikomedie over de kinderloze Amy van midden dertig, die weer bij haar ouders inwoont nadat ze is gedumpt door haar man, een succesvolle New Yorkse societyadvocaat. Met haar mollige lijf en zijdezachte stem is Amy - gespeeld door Melanie Lynskey uit Heavenly Creatures - het ingetogen Amerikaanse, brunette zusje van Bridget Jones. Net als Jones moet ze in een oerwoud van goedbedoelde bemoeienissen van familieleden haar eigen stem en ware liefde leren vinden. Een aardige, maar brave indie-publiekspleaser.

The Lucky One

2012 | Drama

Verenigde Staten 2012. Drama van Scott Hicks. Met o.a. Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner en Riley Thomas Stewart.

Tijdens zijn verblijf in Irak houdt de Amerikaanse marinier Logan (Efron) zich emotioneel staande met de foto van een onbekende vrouw. Terug in eigen land vindt hij haar in Louisiana. Heel romantisch, natuurlijk, maar Beth (Schilling) heeft zo haar eigen leven én sores. Tearjerker naar een boek van Nicholas Sparks (The Notebook, Nights in Rodanthe) krijgt onder regie van de Australische regisseur Hicks – die Oscarnominaties kreeg voor zijn ­regie en zijn werk aan het scenario van Shine (1996) – veel ­ondergaande zonnen en goudkleurige plaatjes. Evengoed: een niet onaan­gename zwijmelfilm met een aantal verlekkerde blikken op het lijf waarmee Zac Efron een idool is geworden.

The Last Kiss

2006 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2006. Drama van Tony Goldwyn. Met o.a. Zach Braff, Jacinda Barrett, Rachel Bilson, Casey Affleck en Tom Wilkinson.

Scenarist Paul Haggis (schrijver-regisseur van filmhuishit Crash) bewerkte de Italiaanse film L'ultimo bacio van Gabriele Muccino tot een vermakelijk, maar wat overvol drama over diverse mensen die hannesen met liefde, overgave en koudwatervrees. Bijna dertiger Michael (Braff) raakt in totale paniek wanneer zijn geliefde Jenna (Barrett) zwanger blijkt. Ook zijn vrienden hebben problemen en zelfs Jenna's ouders (de altijd betrouwbare Blythe Danner en Tom Wilkinson) ontkomen niet aan dode punten in hun huwelijk. Warmbloedige film die past in de hausse aan Hollywoodverhalen (Knocked Up) over jongemannen die als de dood zijn voor volwassenwording.

Meet the Fockers

2004 | Komedie

Verenigde Staten 2004. Komedie van Jay Roach. Met o.a. Ben Stiller, Robert De Niro, Barbra Streisand, Dustin Hoffman en Blythe Danner.

In dit vervolg op Meet the Parents uit 2000 breekt de hel los als de zachtaardige verpleger Gaylord Focker (Stiller), met zijn verloofde en zijn schoonouders, op bezoek gaat bij zijn ouders, twee joodse hippies in Florida. Een stukje voorhuid vliegt over de eettafel, een hond verzuipt bijna in een chemisch toilet, en de seksuele toespelingen volgen elkaar voortdurend op. Helaas is het acteerwerk ondergeschikt gemaakt aan uitzinnige uitspattingen. Alleen de afkeurende en misprijzende blikken waarmee De Niro (als Gaylords autoritaire aanstaande schoonvader) de aanstellerij om zich heen aanschouwt, maakt veel goed.

Sylvia

2003 | Drama, Biografie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2003. Drama van Christine Jeffs. Met o.a. Gwyneth Paltrow, Daniel Craig, Jared Harris, Michael Gambon en Blythe Danner.

Het meest opmerkelijke aan Sylvia, over het korte leven van de Amerikaanse literaire ster Sylvia Plath, is dat de film geen enkel idee weet te geven wat voor poëzie de hoofdpersoon schreef. Hij gaat over het liefdesleven van Plath, de pijnlijke relatie met de dichter Ted Hughes, en haar zelfmoord op dertigjarige leeftijd. Die tragedie wordt zeker niet slecht uitgespeeld. Hoofdrolspeelster Paltrow maakt de ziekelijke overgevoeligheid van Plath voelbaar, en de jaren vijftig-sfeer waarin zij gevangen zit, wordt goed getroffen. Maar de film toont domweg geen echte interesse in literatuur.

We Were the Mulvaneys

2002 | Drama

Verenigde Staten 2002. Drama van Peter Werner. Met o.a. Beau Bridges, Blythe Danner, Tammy Blanchard, Tom Guiry en Jacob Pitts.

Sentimentele boekverfilming over een welgesteld Amerikaans gezin in landelijk New York dat wordt geconfronteerd met de verkrachting van de tienerdochter. Vanwege misplaatst eergevoel wordt het meisje geslachtofferd en geparkeerd bij een verre tante. Jaren later proberen de gescheiden gezinsleden de boel te lijmen. We Were the Mulvaneys werd gemaakt door commerciële zender Lifetime, het bedrijf dat tot 2005 uit eigen beweging handel dreef met de slagzin Televisie voor vrouwen (vandaar de overzeese koosnaam Wifetime). Een mierzoete productie die conform het bedrijfssjabloon mannen portretteert als kwijlende minkukels en vrouwen als onvolprezen heiligen. Gebaseerd op het boek van Joyce Carol Oates.

The invisible circus

2001 | Drama

Verenigde Staten 2001. Drama van Adam Brooks. Met o.a. Christopher Eccleston, Jordana Brewster, Cameron Diaz en Blythe Danner.

Het is 1976 en Phoebe (Brewster) reist af naar Europa om te achterhalen wat haar zus Faith (Diaz) bezielde toen ze enkele jaren eerder zelfmoord pleegde tijdens een reis door Europa. Opbrengst: hasj in Nederland, liefde en revolutie in Frankrijk, RAF in Duitsland en saudade in Portugal. Vreemde culturen worden in Hollywoodfilms doorgaans genivelleerd zodat de gemiddelde bioscoopganger kan blijven sudderen in onwetendheid. Dat is prima voor een pretentieloze popcornfilm maar niet voor een serieus bedoeld drama over rouwverwerking. Regiedebuut van Adam Brooks die normaliter de kost verdient met scenario's tikken. Gebaseerd op het boek van Jennifer Egan.

Meet the Parents

2000 | Komedie

Verenigde Staten 2000. Komedie van Jay Roach. Met o.a. Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo, Blythe Danner en Nicole DeHuff.

Gaylord Focker (Stiller) heeft zijn naam al tegen in zijn strijd om respect af te dwingen bij de ouders van het meisje (Polo) dat hij ten huwelijk wil vragen. Nog onhandiger is het dat hij kleine leugens verzint om goed over te komen. Dat werkt bepaald slecht bij pa Jack Byrnes (De Niro), die 34 jaar psychologische profielen opmaakte voor de CIA. Tijdens het kennismakingsweekend bij zijn aanstaande schoonouders werkt Focker zich steeds verder in de nesten. Behoorlijk grappig, vooral De Niro is in vorm als gruwelijke stiefvader in spe. Er kwamen minder geslaagde vervolgfilms.

The Love Letter

1999 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1999. Romantische komedie van Peter Chan. Met o.a. Kate Capshaw, Tom Selleck, Tom Everett Scott, Blythe Danner en Ellen DeGeneres.

Iedereen raakt verliefd op de verkeerde persoon in The Love Letter. De mysterieuze liefdesbrief die de veertiger Helen (Capshaw) in haar boekwinkel vindt, is een katalysator in dat proces. De brief gaat van hand tot hand, zaait verwarring en doet liefde bovenborrelen. De afstandelijke Helen kan wel een liefdeskatalysator gebruiken; maar moet ze de knappe twintiger Johnny (Scott) kiezen of de goeiige George (Selleck)? Pas aan het einde krijgen we te horen wie de brief geschreven heeft. Dan zijn we vermaakt met Amerikaanse dorpse verwikkelingen en Frans aandoende gewaagde liefdesrelaties.

Forces of Nature

1999 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1999. Romantische komedie van Bronwen Hughes. Met o.a. Sandra Bullock, Ben Affleck, Maura Tierney, Steve Zahn en Blythe Danner.

Wanneer zijn vliegtuig naar Savannah, waar zijn huwelijk zal plaatsvinden, strandt, gaat Ben (Affleck) per auto op pad, vergezeld van een andere, excentrieke reiziger (Bullock). Vanzelfsprekend bloeit er iets moois op tijdens de onwaarschijnlijke opeenvolging van ongelukken, misverstanden, arrestaties en ziekenhuisbezoeken. Plus een aanzwellende orkaan die metaforisch naar de titel verwijst en door de fraaie special effects tot de verbeelding spreekt. Scenarist Marc Lawrence was ook verantwoordelijk voor onder meer The Out-of-Towners en Miss Congeniality, eveneens komedies die een flink inlevingsvermogen van de kijker vereisen.

The X Files

1998 | Sciencefiction, Thriller, Mysterie, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Canada 1998. Sciencefiction van Rob Bowman. Met o.a. David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis en John Neville.

FBI-agent Fox Mulder (Duchovny) gelooft dat de aarde bezocht wordt door buitenaardse wezens. 'The truth is out there', is een van zijn favoriete uitspraken in de razend populaire sciencefiction televisieserie The X-Files, waarin hij samen met zijn sceptische collega Dana Scully (Anderson) vreemde en onverklaarbare verschijnselen onderzoekt. Eind jaren negentig werd deze filmversie uitgebracht, een ijzingwekkende nagelbijter over een dodelijk virus van buitenaardse origine dat alles en iedereen bedreigt. Begin 2016 verschijnen zes nieuwe afleveringen van de tv-serie, weer met Duchovny en Anderson als Mulder en Scully.

The Proposition

1998 | Drama, Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten 1998. Drama van Lesli Linka Glatter. Met o.a. Kenneth Branagh, Madeleine Stowe, William Hurt, Neil Patrick Harris en Robert Loggia.

Om de sterke kinderwens van zijn vrouw te vervullen, doet de onvruchtbare beursmakelaar Arthur de jongen Martin een ongewoon aanbod. Hij moet tegen een flinke betaling met Arthur's vrouw naar bed gaan. Als Martin verliefd wordt op de knappe miljonairsvrouw, dreigt hij ermee Arthur's carrière te dwarsbomen. Kort daarop wordt Martin dood teruggevonden.

Saint Maybe

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Michael Pressman. Met o.a. Blythe Danner, Edward Herrmann, Mary-Louise Parker, Melinda Kanakaredes en Tom McCarthy.

Om de sterke kinderwens van zijn vrouw te vervullen, doet de onvruchtbare beursmakelaar Arthur de jongen Martin een ongewoon aanbod. Hij moet tegen een flinke betaling met Arthur's vrouw naar bed gaan. Als Martin verliefd wordt op de knappe miljonairsvrouw, dreigt hij ermee Arthur's carrière te dwarsbomen. Kort daarop wordt Martin dood teruggevonden.

No Looking Back

1998 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Edward Burns. Met o.a. Lauren Holly, Edward Burns, Jon Bon Jovi, Blythe Danner en Connie Britton.

Claudia heeft haar hele leven al in hetzelfde stadje gewoond en heeft altijd dezelfde vrienden gehad. Ze werkt als serveerster en heeft een vriendje die veel van haar houdt. Ze woont met haar moeder, haar zusje en diens baby. Maar Claudia heeft echter dromen die verder reiken dan de grenzen van het stadje. Ze is bang dat als ze aan het leventje dat ze nu heeft blijft hangen de dromen dan nooit uitkomen.

The Myth of Fingerprints

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Bart Freundlich. Met o.a. Noah Wyle, Julianne Moore, Hope Davis, Roy Scheider en Blythe Danner.

Je ondergaat The myth of fingerprints als een kruising tussen Festen en een serieus Woody Allen-werk, maar de ware magie ontbreekt. De debuterende scenarist-regisseur Freundlich gebruikt het Thanksgiving-feest als decor voor familiedrama. De vier volwassenen zijn allen ongelukkig of zelfs onaangenaam, pa is een rare vent. Hoe dat allemaal komt leer je slechts half. Gezien de beloftes aan verhaalopbouw en cast is dat matigjes. Door het wat te ondiepe script krijgen de fantastische acteurs te weinig te doen, hoewel het altijd een feestje is om Moore (als dochter Mia) of Scheider (als pa) aan het werk te zien.

A Call to Remember

1997 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1997. Drama van Jack Bender. Met o.a. Blythe Danner, Joe Mantegna, David Lascher, Kevin Zegers en Rita Zohar.

Twee overlevenden van de Holocaust (Danner en Mantegna) proberen samen in de VS een nieuw bestaan op te bouwen. Dat bestaan trilt op zijn grondvesten wanneer de vrouw te horen krijgt dat haar oudste zoon mogelijk het concentratiekamp heeft overleefd. Gebaseerd op het levensverhaal van Max Eisenberg.

To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar

1995 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Komedie van Beeban Kidron. Met o.a. Wesley Snipes, Patrick Swayze, John Leguizamo, Stockard Channing en Blythe Danner.

Swayze is every inch a lady als aanvoerster van drietal dragqueens (geen travestieten, want dat zijn 'hetero's met een jurk aan') die per gammele Cadillac convertible naar Hollywood afreizen voor het bijwonen van een schoonheidswedstrijd. Autopech doet hen stranden in het boerengat Snydersville waar het jaarlijkse aardbeienfeest ongekende luister wordt bijgezet. Leuk door inside-grapjes over films en filmsterren, oneliners met valse nichtenhumor en onmiskenbaar spelplezier. Let op fotomodel Naomi Campbell die een van de dames complimenteert: 'Was ik maar zo mooi als jij.'

The Oldest Living Confederate Widow Tells All

1994 | Oorlogsfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1994. Oorlogsfilm van Ken Cameron. Met o.a. Diane Lane, Anne Bancroft, Donald Sutherland, Cicely Tyson en Blythe Danner.

Vlak voordat ze honderd wordt en officieel zal worden gefeliciteerd, overpeinst Lucy Honnicut Marsden (Bancroft), de oudste nog levende weduwe van een soldaat der Zuidelijken, in het bejaardentehuis haar verleden en vertelt aan medebewoner Prof. Thaw (Marshall) over haar jeugd en haar leven als getrouwde vrouw. Hoe ze (dan gespeeld door Lane) op haar veertiende (!) in het huwelijk trad met de vijftig-jarige Capt. William Marsden (Sutherland), die als jongeman had meegevochten in de Amerikaanse burgeroorlog (1861-65). Hij leed aan een oorlogstrauma omdat hij zijn beste vriend verloor in het strijdgewoel. Zij moest zich als tiener waar maken in een volwassen wereld en als echtgenote had ze moeite om de oorlogsfrustraties van haar man te begrijpen. Het Amerikaanse Zuiden rond 1890 is sfeervol vastgelegd en Lane, die van een frivole tiener een gewetensvolle moeder en echtgenote wordt, speelt haar op schitterende wijze. De acteerprestaties staan op een hoog peil, maar de make-up liet het afweten wat het ouder worden betreft van bepaalde personages. Bekroond met niet minder dan een viertal Emmy Awards voor Beste Vormgeving, Beste Decors, Beste Haarstijl en last but not least Beste Bijrol voor Tyson als Castralia, de slavin en dienstmeid van het gezin Marsden. Het scenario dat goed werd opgebouwd, is van Joyce Eliason naar een roman van Alan Gurganus. Het camerawerk is van Edward J. Pei.

Leave of Absence

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Tom McLoughlin. Met o.a. Brian Dennehy, Jacqueline Bisset, Blythe Danner, Polly Bergen en Jessica Walter.

Een aangrijpende film rond drie mensen - de succesvolle architect Sam Mercer (Dennehy), zijn vrouw Eliza (Danner), met wie hij al heel lang getrouwd is, en zijn nieuwe ma[KA4]itresse Nell (Bisset). Mercer verbaast iedereen door openlijk te bekennen dat hij een verhouding heeft. Nell is stervende en hij besluit zijn huwelijk tijdelijk vaarwel te zeggen om voor zijn ongeneeslijk zieke minnares te zorgen. Scenariste Betty Goldberg heeft op vaardige wijze dit twintig jaar geleden door medeproducente Polly Bergen geschreven verhaal bewerkt. Bergen speelt tevens de moeder van Eliza. Fantastische acteerprestaties van de hoofdrolspelers, die in de losse regie van regisseur McLoughlin geloofwaardige mensen met echte emoties neerzetten. Don Davis' muziek sluit prima bij de film aan en ook cameraman Paul Elliot draagt zijn steentje bij.

Tales From The Crypt: Maniac At Large

1992 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1992. Horror van John Frankenheimer. Met o.a. Blythe Danner, Salome Jens, Adam Ant, Clarence Williams III en Obba Babatundé.

Uitgerekend op de dag dat er een seriemoordenaar in de stad rondsluipt, vraagt Pritchard (Jens), de directrice van de bibliotheek aan Margaret (Danner) om over te werken. Ze is alleen in het gebouw als Pipkin (Ant) binnenkomt en haar de stuipen op het lijf jaagt met zijn theorieën over de mogelijke motieven van de psychopaat. De angst slaat haar om het hart en als ze een blad hoort vallen, krijgt ze bijna een hartverlamming. Knap opgebouwde suspense die de kijker geen ogenblik rust gunt. Ant is schitterend als de lugubere gluiperd, maar de afloop is net iets te onvoorspelbaar. Het scenario is van Mae Woods. Het camerawerk is van John R. Leonetti. Aflevering 10 van het vierde seizoen, nummer 48 van 93. Dolby Surround.

Husbands and Wives

1992 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1992. Drama van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, Sydney Pollack, Judy Davis en Juliette Lewis.

Twee echtparen uit de bovenste laag van de Newyorkse middenklasse maken een huwelijkscrisis door. Pollack-Davis vallen het beeld binnen met de aankondiging van hun echtscheiding waardoor Allen-Farrow zich vragen gaan stellen over hun relatie. Hierop volgt dan weer schitterend ironiserend, hilarisch gedram afgewisseld met gemijmer van deze vier neurotische personages. Pollack gaat aanpappen met de te jonge Anthony, Allen zelf wordt versierd door Lewis, een van zijn leerlingen, Farrow drijft haar beste vriendin Davis in de armen van Neeson, een van haar collega's. Allen blijft ten slotte alleen achter als een zielige antiheld. Met een irritant zwaaiende camera wordt dat allemaal in beeld gebracht. Allen, uiteraard verantwoordelijk voor het scenario, bewijst opnieuw een grootmeester te zijn in het oproepen van trieste wijsheden via scherpe observaties en rake one-liners. Regisseur Pollack verrast als een bonkig, sympathiek overkomend en fenomenaal acteur.

Getting Up and Going Home

1992 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1992. Romantiek van Steven Schachter en Steven Schacter. Met o.a. Blythe Danner, Tom Skerritt, Julianne Phillips, Dorian Harewood en Roma Downey.

Advocaat Skerritt zit midden in een midlife-crisis. En op romantisch gebied zit het hem ook al niet mee. Zijn vrouw wil een punt zetten achter hun 26-jarige huwelijk en zijn (getrouwde) minnares wordt te veeleisend. Hij laat zich inschrijven als gastleraar in een college. Daar ontmoet hij een alleenstaande moeder, die teleurgesteld is in de liefde en die hij wel wil troosten. Niet erg overtuigend licht drama over de amoureuze verwikkelingen van een vijftiger, op zoek naar een nieuw leven zonder dat hij erin slaagt om zijn verleden helemaal van zich af te zetten. Dankzij een uitzonderlijke Skerritt haalt de film nog wat niveau, want het scenario dat Peter Nelson distilleerde uit de roman van Robert Anderson (die zelf twee keer trouwde met actrice Teresa Wright) heeft weinig diepte. Edward Pei stond achter de camera. Richard A. Colla was co-producent.

Cruel Doubt

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Yves Simoneau. Met o.a. Blythe Danner, Matt McGrath, Edward Asner, Denis Arndt en Adam Baldwin.

Danner is gelukkig getrouwd met een tien jaar oudere zakenman, die zeer goed zorgt voor haar twee kinderen uit een vroeger huwelijk, McGrath en Paltrow. Op een avond echter belt ze, zwaargewond, naar de politie. Ze wordt gevonden met verschillende dolksteken, terwijl haar man dood naast haar ligt in bed. Voor de politie is de zaak duidelijk: de twee kinderen vermoordden de man om de erfenis op te strijken en Danner wordt, ook al werd ze gewond, als medeplichtig beschouwd. Zeer realistische thriller die echter sterk lijdt onder de soap- achtige uitwerking en de oneindige speelduur. Goede acteerprestaties van Danner en haar twee filmkinderen. De roman van Joe McGinnis werd geadapteerd door John Gay. Achter de camera stond Elliot Davis.

The Prince of Tides

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Barbra Streisand. Met o.a. Barbra Streisand, Nick Nolte, Blythe Danner, Kate Nelligan en Jeroen Krabbé.

Barbra Streisand regisseert en speelt een hoofdrol, Nick Nolte steelt de show. Hij wordt door psychiater Streisand, die zijn zuster behandelt na haar mislukte zelfmoordpoging, naar New York gehaald. Hun gesprekken zijn voor beiden therapeutisch en ze beginnen een vurige verhouding. Maar zus wordt beter en Nolte gaat, zoals het behoort, terug naar zijn vrouw en kinderen. Onze eigen Jeroen Krabbé speelt de man van Streisand. De film werd overladen met Oscarnominaties, maar kreeg er tenslotte niet een. Het scenario is van Pat Conroy die haar eigen boek met Becky Johnston voor de film bewerkte. Streisand was medeproducente.

Never Forget

1991 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1991. Oorlogsfilm van Joseph Sargent. Met o.a. Leonard Nimoy, Blythe Danner, Dabney Coleman, Paul Hampton en Jason Presson.

Nimoy is indrukwekkend in een oprechte reconstructie van het bewogen leven van Mel Mermelstein, die zeventien was toen de nazi's hem in het concentratiekamp van Auschwitz stopten. Hij overleefde de kampen waarna hij zich in de V.S. vestigde. Veertig jaar later daagde hij neo-nazi's, die beweerden dat de holocaust een verzinsel was, voor de rechtbank. Met als gevolg dat de historische terreur voor het eerst door een Amerikaanse rechtbank werd erkend. Het scenario is van Ronald Rubin.

Mr. & Mrs. Bridge

1990 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van James Ivory. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Kyra Sedgwick, Blythe Danner en Simon Callow.

Auteur Evan S. Connell schreef in 1959 de roman 'Mrs. Bridge', over een rijke Amerikaanse huisvrouw in de jaren dertig/veertig, die wordt gedomineerd door haar conservatieve echtgenoot. Tien jaar later volgde 'Mr. Bridge': hetzelfde verhaal vanuit het perspectief van de man. Het legendarische drietal Ismail Merchant (productie), James Ivory (regie) en Ruth Prawer Jhabvala (scenario) bewerkte beide romans tot een film, die het episodische karakter van de boeken behoudt. Dat maakt de schrijnende vertelling soms wat traag, maar de hoofdrollen van Newman en Woodward (waren in werkelijkheid ook een echtpaar) maken veel goed.

Judgment

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Tom Topor. Met o.a. Keith Carradine, Blythe Danner, Jack Warden, David Strathairn en Bob Gunton.

Spannend, op feiten gebaseerd drama van regisseur Topor over streng religieuze ouders die het opnemen tegen de kerk, wanneer ze vermoeden dat de populaire nieuwe priester hun zoontje molesteert. Goed acteerwerk alom, met name door Warden, die een advocaat à la Darrow neerzet. Gemaakt voor kabeltv.

Alice

1990 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1990. Drama van Woody Allen. Met o.a. Mia Farrow, Alec Baldwin, Blythe Danner, Judy Davis en William Hurt.

Na vijftien jaar huwelijk met yuppie Hurt lijkt Alice (Farrow) geslaagd te zijn in het leven. Ze baadt in weelde, en elke dag is mooi ingedeeld. Dan veranderen vrijwel gelijktijdig twee dingen in haar leven. Op de school van een van haar kinderen ontmoet ze de gescheiden saxofonist Mantegna, die haar aan het succes van haar leven doet twijfelen, en de oude Chinees (Luke in zijn laatste filmrol) die ze op aanraden van vrienden in verband met rugklachten opzoekt. Hij geeft haar een poeder dat onverwachte gevolgen heeft. Een dramatische komedie, die rustig en zonder hoogte- of dieptepunten voortkabbelt. Het is als een momentopname uit het leven van een vrouw, schitterend geënsceneerd, zoals alleen Allen het kan. Knappe vertolking van de hele, bekende cast. Zoals altijd schreef Allen zelf het scenario, maar de muziek die hij op de soundtrack plaatste is soms te opdringerig. Carlo Di Palma stond in voor de fotografie.

Money, Power, Murder

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Lee Philips. Met o.a. Kevin Dobson, Blythe Danner, Josef Summer, John Cullum en Paul McCrane.

Dobson is consciëntieus als een geestige, onderzoekende tv-verslaggever die begint te speuren naar een zeer populaire nieuwslezeres die verdwenen is, waarbij hij stuit op bedriegerij rond een charismatische tv-evangelist. Gebaseerd op Dead Air van Mike Lupica, die ook het scenario voor deze rolprent schreef.

Another Woman

1988 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1988. Drama van Woody Allen. Met o.a. Gena Rowlands, Mia Farrow, Ian Holm, Blythe Danner en Gene Hackman.

De vijftig-jarige schrijfster Rowlands is een vrouw die niets aan het toeval overlaat. Ze is koud, methodisch, georganiseerd en heeft elk ogenblik van haar leven onder controle. Tot ze op een dag ongewild hoort wat een jonge, zwangere vrouw, Farrow, aan haar psychiater vertelt. Dit verandert haar kijk op het leven grondig. Magistraal psychologisch drama, dat bewijst dat iedereen, hoe vastomlijnd hij ook denkt te leven, een zekere zwakheid heeft. Zoals in al zijn drama's slaagt Allen, die ook het scenario schreef, erin een haarscherpe analyse te maken van zijn hoofdpersonages, en omdat hij graag met vrouwen werkt voelt hij zich hier duidelijk in zijn sas. Hij heeft zich weer omringd met een hele reeks topacteurs, die hij tot sublieme creaties aanzet, met een onvergetelijke Rowlands aan kop. Voor de score selecteerde hij muziek van o.a. Bach, Satie, Kurt Weill, Mahler, Cole Porter en Jerome Kern. Meesterlijke fotografie van Sven Nykvist.

Brighton Beach Memoirs

1986 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1986. Komedie van Gene Saks. Met o.a. Blythe Danner, Bob Dishy, Jonathan Silverman, Brian Drillinger en Stacey Glick.

Het eerste deel van Neil Simons autobiografische kroniek over het dagelijkse leven van een gewone Amerikaanse familie begint in Brooklyn in 1937. De vijftien-jarige Silverman denkt maar aan twee zaken: wat gaat hij later doen en hoe kan hij een meid versieren? Hij woont met zijn oudere broer bij zijn ouders, Danner en Dishy. In huis wonen tevens Danners zus, een weduwe, en haar beide dochters. Met zeven personen onder één dak is het leven nooit eentonig. Met veel tederheid en humor schildert Simon het conflict van een generatie in een periode van economische crisis in een stijl die sterk aan Woody Allen verwant is. Alle acteurs voelen zich goed in hun rol en Silverman was een openbaring. Knappe retro-fotografie van John Bailey. Gevolgd door BILOXI BLUES en de tv-film BROADWAY BOUND.

Guilty Conscience

1985 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1985. Drama van David Greene en David Green. Met o.a. Anthony Hopkins, Blythe Danner en Swoosie Kurtz.

Psychologisch drama voor drie personen, schitterend in elkaar gezet en uitgewerkt door Richard Levinson en William Link: een egocentrische advocaat praat met zijn alter ego over de moord op zijn zelfvoldane vrouw (ten behoeve van zijn sexy maitresse) en de gevolgen daarvan.

Man, Woman and Child

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Dick Richards. Met o.a. Martin Sheen, Blythe Danner, Craig T. Nelson, David Hemmings en Sebastian Dungan.

De vader van een gelukkig getrouwd gezin hoort, tien jaar na dato, dat uit een slippertje met een inmiddels verongelukte Franse vrouw een zoon is geboren. Hij nodigt de jongen uit voor een vakantie in Amerika, wat de gemoederen hoog doet oplaaien. Een ongelooflijk sentimentele film naar de gelijknamige bestseller van Erich Segal (van Love Story), die tevens co-scenarist was.

In Defense of Kids

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Gene Reynolds. Met o.a. Blythe Danner, Sam Waterston, Joyce Van Patten, Georg Stanford Brown en Beth Ehlers.

De advocate Danner geeft haar baan eraan om kinderen, die moeilijkheden met de wet hebben, te verdedigen.

Inside the Third Reich

1982 | Oorlogsfilm, Historische film, Biografie

Verenigde Staten 1982. Oorlogsfilm van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Rutger Hauer, John Gielgud, Maria Schell, Blythe Danner en Trevor Howard.

Een schokkende bewerking van Albert Speers autobiografie met een sterrenrijke rolbezetting onder aanvoering van Rutger Hauer in zijn Amerikaanse tv-debuut. Jacobi is uniek als Adolf Hitler. De film werd geschreven en geproduceerd door E. Jack Neuman en werd oorspronkelijk in twee delen vertoond.

You Can't Take It With You

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Paul Bogart. Met o.a. Jean Stapleton, Art Carney, Barry Bostwick, Blythe Danner en Marla Gibbs.

De TV-bewerking van Capra's bioscoopfilm.

Too Far to Go

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Michael Moriarty, Blythe Danner, Kathryn Walker, Ken Kercheval en Josef Sommer.

Moriarty en Danner geven nog wat klasse aan deze rommelige weergave over het uiteenvallen van een huwelijk. Samengesteld uit zeventien korte verhalen van John Updike.

The Great Santini

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Lewis John Carlino. Met o.a. Robert Duvall, Blythe Danner, Michael O'Keefe, Lisa Jane Persky en Stan Shaw.

Karakterstudie van een beroepsmarinier, die in 1962 een 'soldaat zonder oorlog' is, afgezien van de oorlog die hij voert met zijn opgroeiende zoon. Indringende vertolkingen verschaffen deze film gestalte, maar dramatische structuur en oplossingen zijn niet altijd even sterk; bewerkt door Carlino naar Pat Conroys roman. Ook bekend als: THE ACE.

Are You in the House Alone?

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. Kathleen Beller, Blythe Danner, Tony Bill, Robin Mattson en Dennis Quaid.

Voorspelbare thriller over een studente van een middelbare school die het doel is van een terreurcampagne. Onbevredigende bewerking van de roman van Edward Peck die de Edgar Mysterieprijs won.

A Love Affair, The Eleanor and Lou Gehrig Story

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Blythe Danner, Edward Herrmann, Patricia Neal, Jane Wyatt en Gerald S. O'Loughlin.

Danner & Herrmann stralen als Eleanor & Lou in deze lieflijke nieuwe vertelling van de bekende sage - in tegenstelling tot PRIDE OF THE YANKEES nu uit haar gezichtspunt gezien.

The Court Martial of George Armstrong Custer

1977 | Western

Verenigde Staten 1977. Western van Glen Jordan. Met o.a. Ken Howard, Brian Keith, James Olson, Blythe Danner en Stephen Elliott.

Een interessante film, waarin gedaan wordt alsof Custer het bloedbad bij Little Big Horn heeft overleefd. Hij moet voor de krijgsraad komen om zich te verantwoorden over de vele misdaden die hij heeft begaan in naam van Amerika. In de totale discussie over de positie van de indianen - die in westerns sinds BROKEN ARROW uit 1950 niet meer puur de moordenaars waren - kan deze film belangstelling wekken. Olson in de titelrol is goed.

Futureworld

1976 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1976. Sciencefiction van Richard T. Heffron. Met o.a. Peter Fonda, Blythe Danner, Arthur Hill, Yul Brynner en Stuart Margolin.

Spannend vervolg op WESTWORLD waarin de invloed van INVASION OF THE BODY SNATCHERS sterk doorklinkt. Robotkopieën proberen de macht over te nemen. Een beetje weinig actie, maar intelligent uitgevoerd.

Hearts of the West

1975 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1975. Western van Howard Zieff en George Cukor. Met o.a. Jeff Bridges, Andy Griffith, Donald Pleasence, Blythe Danner en Alan Arkin.

Boerenknecht Lewis Tater (Bridges) uit Iowa wil beroemd worden als schrijver van western-verhalen. Hij besluit naar Hollywood te gaan. Zijn pad wordt gekruist door bedriegers en oplichters maar hij weet in de filmstad aan te komen met de buit van een stel schurken. Hij wordt acteur in B-westerns van de hysterische regisseur Kessler (Arkin). Met de hulp van de lieve scriptgirl Miss Trout (Danner), lukt het hem een een succesboek 'Hearts of the West' te schrijven, maar zwendelaars gaan aan de haal met zijn honorarium. Wraakzuchtige boeven uit het verleden weten hem te vinden en knallen hem neer. Een buitenissige film, die best onderhoudend is. Gesitueerd rond 1935. Scenario van Rob Thompson. Camerawerk van Mario Tosi. Ook bekend als HOLLYWOOD COWBOY.

Sidekicks

1974 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1974. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Larry Hagman, Louis Gossett jr, Blythe Danner, Jack Elam en Harry Morgan.

Wild-westsatire met twee onhandige oplichters op pad in de wildernis om een door bandieten begraven schat op te sporen. Vaag gebaseerd op THE SKIN GAME met Gossett die opnieuw de rol speelt van aankomende student die doorgaat voor een slaaf uit de Burgeroorlog en Hagman als de 'vriend' die hem voortdurend verkoopt.

Lovin' Molly

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Anthony Perkins, Beau Bridges, Blythe Danner, Edward Binns en Susan Sarandon.

Danner is precies goed in een verder onverschillige verfilming van Larry McMurtry's roman Leaving Cheyenne over twee vrienden in Texas en hun levenslange liefde voor dezelfde vrouw.

F. Scott Fitzgerald and 'The Last of the Belles'

1974 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1974. Biografie van George Schaefer. Met o.a. Susan Sarandon, Richard Chamberlain, Blythe Danner, David Huffman en Ernest Thompson.

Chamberlain (als Scott) en Danner (als Zelda) spelen een overtuigende rol in deze film die gaat over de eigenaardige manier waarop hun levens na WOI verstrengeld raken. Scott schrijft The Last of the Belles (gespeeld door Sarandon en Huffman) om een vakantie in Europa te kunnen bekostigen. Costigan schreef het script als lid van hetzelfde team dat later F. SCOTT FITZGERALD IN HOLLYWOOD zou maken.

To Kill a Clown

1972 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1972. Horror van George Bloomfield. Met o.a. Alan Alda, Blythe Danner, Heath Lamberts en Eric Clavering.

Een echtpaar met een gebroken huwelijk strandt op een eilandje voor de kust van New England en wordt bedreigd door een geflipte Vietnam-veteraan. Een vreemde mengelmoes van horror en actuele politiek.

Columbo: Etude in Black

1972 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Mysterie van Nicholas Colasanto. Met o.a. Peter Falk, John Cassavetes, James Olson, James McEachin en Myrna Loy.

De carri[KA2]ere van een gevierd dirigent van het Southland Philharmonics orkest staat op het spel, wanneer zijn geheime geliefde, de pianiste Jenifer (Comer), eist dat hij gaat scheiden van zijn vrouw. Omdat zijn schoonmoeder het orkest financieel steunt, kan hij geen gehoor geven aan haar eis, en vermoordt haar. Als hij `s avonds op de planken staat, merkt hij dat hij zijn corsage heeft verloren. Lt. Columbo (Falk) leert in deze aflevering heel wat over muziek als hij de tv-uitzending van het concert bekijkt. Een bijzondere belevenis voor Falk, omdat hij samen met zijn beste vriend Cassavetes speelt.

1776

1972 | Musical, Historische film

Verenigde Staten 1972. Musical van Peter H. Hunt. Met o.a. William Daniels, David Ford, Howard Da Silva, Donald Madden en Ron Holgate.

Amerika's eerste Congres vecht voor onafhankelijkheid, los van Engeland, aldus het kader van deze Pulitzerprijs-winnende musical. Bijna de hele Broadway-bezetting werd gehandhaafd; Daniels als John Adams en Da Silva als Benjamin Franklin in de hoofdrollen.

Dr. Cook's Garden

1970 | Horror

Verenigde Staten 1970. Horror van Ted Post. Met o.a. Bing Crosby, Frank Converse, Blythe Danner, Abby Lewis en Barney Hughes.

Converse's terugkeer naar Greenfield, Vermont en de vriendelijke dokter die hem opvoedde ontaardt in goedkope horror. Zelfs Crosby redt het niet als centrale karakterfiguur. Bewerking naar een toneelstuk van Ira Levin.