Mia Farrow: cast.
Er zijn 50 films en 1 serie gevonden.

The Watcher

2022 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 2022. Thriller van Ian Brennan en Ryan Murphy. Met o.a. Naomi Watts, Bobby Cannavale, Mia Farrow, Terry Kinney en Henry Hunter Hall.

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

Arthur 3: De Strijd Tussen De Twee Werelden

2010 | Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy

Frankrijk 2010. Avonturenfilm van Luc Besson. Met o.a. Freddie Highmore, Mia Farrow, Robert Stanton, Penny Balfour en Richard Davis.

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

Arthur et la vengeance de Maltazard

2009 | Familiefilm, Animatie

Frankrijk 2009. Familiefilm van Luc Besson. Met o.a. Freddie Highmore, Mia Farrow en Robert Stanton.

Arthur is uitzinnig van vreugde: vandaag is het einde van de tiende maancyclus en hij zal eindelijk tot de wereld van de Minimoys kunnen toetreden om Selenia te vinden. Maar uitgerekend deze dag heeft zijn vader uitgekozen om Arthur te laten stoppen met reizen en hem naar zijn oma te sturen.

Arthur en de wraak van Malthazard

2009 | Animatie

Frankrijk 2009. Animatie van Luc Besson. Met o.a. Freddie Highmore, Mia Farrow, Jimmy Fallon, Robert Stanton en Snoop Dogg.

Animatiefilm van Luc Besson waarin de jonge held Arthur het moet opnemen tegen de boosaardige Malthazard. In Nederlandstalige versie.

Be Kind Rewind

2008 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2008. Komedie van Michel Gondry. Met o.a. Jack Black, Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow en Melonie Diaz.

Na een ongeluk zendt Jerry Gerber (Black) een sterk magnetisch veld uit, maar dat ontdekt hij pas als het te laat is: alle banden in de videotheek waar zijn vriend Mike werkt zijn gewist. Jerry heeft een oplossing: ze spelen de films na en nemen dat op met een oude videocamera. Hun remakes blijken onverwacht succesvol. Vrolijke ode aan de creativiteit van regisseur Gondry is minder ontroerend dan zijn Eternal Sunshine of the Spotless Mind maar laat de kijker absoluut met een opgeruimd gevoel achter.

The Omen

2006 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2006. Horror van John Moore. Met o.a. Liev Schreiber, Julia Stiles, Pete Postlethwaite, Mia Farrow en David Thewlis.

Nadat zijn zoontje bij de geboorte is overleden accepteert de vader (Schreiber), een in Italië gevestigde Amerikaanse diplomaat, dat de baby wordt verwisseld voor een ander, ongewenst, kind. Een paar jaar later wijzen sinistere voortekenen - een kindermeisje dat op een verjaardagsfeestje gelukzalig zelfmoord pleegt, dierentuindieren die in paniek raken als hij in de buurt komt - dat er iets niet pluis is met het wisselkind. Matige remake van horrorklassieker, regisseur John Moore is zo slaafs in zijn nabootsing dat zijn film er een vreemde zinloosheid door krijgt. Alsof alle personages al weten wat hen te wachten staat.

Fast Track

2006 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 2006. Komedie van Jesse Peretz. Met o.a. Zach Braff, Amanda Peet, Jason Bateman, Charles Grodin en Mia Farrow.

Een kersverse vader (Braff) verhuist noodgedwongen met zijn vrouw (Peet) van New York naar provinciaal Ohio voor een baan in het oenige reclamebureau van zijn schoonvader (Grodin). De komedie gaat los - aldus de opgetogen persmap - als blijkt dat hij moet werken voor de ex van zijn vrouw, een klierige macho in een rolstoel. Fast Track loopt wat stroef omdat de humor leunt op de vermeende nervositeit van de jonge vader, een gemoedstoestand die buiten het acteerbereik van grapjas Braff valt. Wat overblijft is een dunne lachfilm over de vernederingen van een stuntelende jongeman in een welgestelde schoonfamilie.

Arthur and the Minimoys

2006 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Frankrijk 2006. Animatie van Luc Besson. Met o.a. Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour en Doug Rand.

De tienjarige Arthur (Highmore) en zijn oma (Farrow) worden uit hun huis gezet als ze niet snel de hypotheek betalen. Gelukkig weet oma dat in de achtertuin een piepklein volkje onder de grond woont en dat daar bovendien een grote schat is te vinden. Arthur laat zich naar het ondergrondse rijk toveren en verandert ook zelf in zo'n popperig wezentje. Regisseur Besson voegde allerlei beproefde films en formules (Honey, I Shrunk the Kids, de Arthur-legendes) samen om een (commerciële) mislukking zo veel mogelijk uit te sluiten. Het resultaat is mooi maar weinig origineel vermaak voor alle leeftijden. In de Engels gesproken versie met verder de stemmen van oa David Bowie, Madonna en Snoop Dog.

Samantha: An American Girl Holiday

2004 | Drama

Verenigde Staten 2004. Drama van Nadia Tass. Met o.a. AnnaSophia Robb, Mia Farrow, Rebecca Mader en Olivia Ballantyne.

Het leven van Samantha Parkington verandert drastisch als ze bij haar grootmoeder gaat wonen om als een keurige jongedame te worden opgevoed. Samantha raakt ondanks hun verschillende achtergrond bevriend met Nellie O'Malley.

The Secret Life of Zoey

2002 | Drama

Verenigde Staten 2002. Drama van Robert Mandel. Met o.a. Mia Farrow, Julia Whelan, Andrew McCarthy en Cliff De Young.

Marcia Carter denkt dat alles goed gaat met haar dochter, want ze haalt goede cijfers op school en heeft leuke vrienden. Wat Marcia niet weet is dat haar dochter verslaafd is aan de pillen die voor Marcia zelf bestemd zijn.

Forget Me Never

1999 | Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1999. Drama van Robert Allan Ackerman. Met o.a. Mia Farrow, Martin Sheen, Colm Feore, Roberta Maxwell en Liisa Repo-Martell.

Mia Farrow (Rosemary's Baby) is bijzonder overtuigend in deze CBS tv-film als een vergeetachtige advocaat die onder druk van haar omgeving moet onderkennen dat ze lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Martin Sheen verbeeldt haar liefhebbende echtgenoot en Colm Feore (Titus) speelt de voormalig professor en Alzheimer patiënt bij wie Farrow haar heil zoekt. Gebaseerd op Living in the labyrinth, de autobiografie van Diana Friel McGowin. Scenarioschrijver Renee Longstreet voorzag de film van een - in deze context - navrante titel.

Coming Soon

1999 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1999. Romantische komedie van Colette Burson. Met o.a. Bonnie Root, Gaby Hoffmann, Tricia Vessey, Ryan Reynolds en James Roday.

Coming Soon, niet in de zin van 'Verschijnt binnenkort' maar in de zin van 'Komt binnenkort klaar'. De rode draad van deze verfijnd grappig bedoelde komedie is de zoektocht van drie tienervriendinnen op een elitaire school in Manhattan naar een orgasme én naar een topuniversiteit. En dat gaat gepaard met moeizame Woody Allen-achtige dialogen, een flinke dosis Sex and the City-ontboezemingen en de onvermijdelijke rebellerende rijkeluiszoon (Reynolds) die na het obligate genregedraai het meisje (Root) pleziert. Een onevenwichtige film met een sympathieke onderstroom.

Miracle at Midnight

1998 | Oorlogsfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Oorlogsfilm van Ken Cameron. Met o.a. Sam Waterston, Mia Farrow, Justin Whalin, Nicola Mycroft en Benedick Blythe.

Coming Soon, niet in de zin van 'Verschijnt binnenkort' maar in de zin van 'Komt binnenkort klaar'. De rode draad van deze verfijnd grappig bedoelde komedie is de zoektocht van drie tienervriendinnen op een elitaire school in Manhattan naar een orgasme én naar een topuniversiteit. En dat gaat gepaard met moeizame Woody Allen-achtige dialogen, een flinke dosis Sex and the City-ontboezemingen en de onvermijdelijke rebellerende rijkeluiszoon (Reynolds) die na het obligate genregedraai het meisje (Root) pleziert. Een onevenwichtige film met een sympathieke onderstroom.

Miami Rhapsody

1995 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1995. Romantiek van David Frankel. Met o.a. Sarah Jessica Parker, Antonio Banderas, Mia Farrow, Paul Mazursky en Kevin Pollak.

Deze Woody Allen-achtige romantische komedie wil wanhopig iets warms, wijs en geestigs zeggen over het instituut van het huwelijk maar slaagt er slechts in te herinneren aan vier films waaruit schaamteloos werd gestolen: ANNIE HALL, CRIMES AND MISDEMEANORS, LOVE AMERICAN STYLE en HANNAH AND HER SISTERS. Parker echter is wèl ontzettend snoezig.

Widows' Peak

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van John Irvin. Met o.a. Anne Kent, Mia Farrow, John Kavanagh, Joan Plowright en Rynagh O'Grady.

'Een vrouw is geboren voor het weduweschap, 't is haar roeping. Een vrouw is pas compleet wanneer haar man onder de zoden ligt.' De immer benevelde tandarts (Jim Broadbent) in het Ierse Widows' Peak kan het weten. Hij woont naast de heuvel waar alleen weduwen wonen. Een oude matriarch heeft dat in het verleden beslist. Op haar heuvel wordt niet verpacht aan 'mannen, minderjarigen, getrouwde vrouwen of ongetrouwde vrouwen'. Alleen weduwen zijn welkom. Mrs. DC (Joan Plowright) zwaait er nu de scepter en zij is aanvankelijk zeer ingenomen met de komst van Edwina (Natasha Richardson). Maar Edwina roert al snel in de duistere geheimen van de gemeenschap. Geheimen die steeds uitkomen bij vreemde eend in de bijt Miss O'Hare (Mia Farrow). Een koddig plot en enthousiast spel van bijrollers Jim Broadbent en Adrian Dunbar - als respectievelijk potente tandarts en slaafse zoon - complementeren de kleurrijke vertolkingen van de dames.

Shadows and Fog

1992 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1992. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, John Malkovich, Madonna en Donald Pleasence.

Fantast Allen verwerkt moeiteloos invloeden van Bergman, Fellini, Lang, Brecht en Kafka in een ode in zwart-wit aan de Duitse expressionistische cinema en met name aan M., EINE STADT SUCHT EIN MORDER. Niet Allens beste, maar voer voor cinefielen en bewonderaars van zijn gedoseerde zwarte humor, pathos en gevoeligheid, zijn troosteloze en gevoelige filosofie. Commercieel dieptepunt in de relatie van Allen met de productiemaatschappij Orion, die aan de film $ 15 miljoen verloor en mede daardoor in ernstige financiële moeilijkheden kwam.

Husbands and Wives

1992 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1992. Drama van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, Sydney Pollack, Judy Davis en Juliette Lewis.

Twee echtparen uit de bovenste laag van de Newyorkse middenklasse maken een huwelijkscrisis door. Pollack-Davis vallen het beeld binnen met de aankondiging van hun echtscheiding waardoor Allen-Farrow zich vragen gaan stellen over hun relatie. Hierop volgt dan weer schitterend ironiserend, hilarisch gedram afgewisseld met gemijmer van deze vier neurotische personages. Pollack gaat aanpappen met de te jonge Anthony, Allen zelf wordt versierd door Lewis, een van zijn leerlingen, Farrow drijft haar beste vriendin Davis in de armen van Neeson, een van haar collega's. Allen blijft ten slotte alleen achter als een zielige antiheld. Met een irritant zwaaiende camera wordt dat allemaal in beeld gebracht. Allen, uiteraard verantwoordelijk voor het scenario, bewijst opnieuw een grootmeester te zijn in het oproepen van trieste wijsheden via scherpe observaties en rake one-liners. Regisseur Pollack verrast als een bonkig, sympathiek overkomend en fenomenaal acteur.

Alice

1990 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1990. Drama van Woody Allen. Met o.a. Mia Farrow, Alec Baldwin, Blythe Danner, Judy Davis en William Hurt.

Na vijftien jaar huwelijk met yuppie Hurt lijkt Alice (Farrow) geslaagd te zijn in het leven. Ze baadt in weelde, en elke dag is mooi ingedeeld. Dan veranderen vrijwel gelijktijdig twee dingen in haar leven. Op de school van een van haar kinderen ontmoet ze de gescheiden saxofonist Mantegna, die haar aan het succes van haar leven doet twijfelen, en de oude Chinees (Luke in zijn laatste filmrol) die ze op aanraden van vrienden in verband met rugklachten opzoekt. Hij geeft haar een poeder dat onverwachte gevolgen heeft. Een dramatische komedie, die rustig en zonder hoogte- of dieptepunten voortkabbelt. Het is als een momentopname uit het leven van een vrouw, schitterend geënsceneerd, zoals alleen Allen het kan. Knappe vertolking van de hele, bekende cast. Zoals altijd schreef Allen zelf het scenario, maar de muziek die hij op de soundtrack plaatste is soms te opdringerig. Carlo Di Palma stond in voor de fotografie.

New York Stories

1989 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1989. Drama van Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Woody Allen. Met o.a. Nick Nolte, Rosanna Arquette, Heather McComb, Giancarlo Giannini en Woody Allen.

Drieluik met drie films van drie regisseurs die zich afspelen in New York.
1. Life Lessons. Van Martin Scorsese. Over oudere macho-kunstenaar (Nolte) en zijn assistente/minnares (Arquette) die er tussenuit wil knijpen. Camerawerk van Néstor Almendros.
2. Life without Zoe. Van Francis Ford Coppola. Variatie op het oude kinderboek 'Eloise' over een klein, rijk meisje dat in een hotel in New York woont, terwijl haar ouders de wereld rondreizen. Camerawerk van Vittorio Storaro.
3. Oedipus Wrecks. Van Woody Allen. Komedie, waarin een man letterlijk wordt achtervolgd door zijn zeurende moeder; Woody is in topvorm als het ongelukkige slachtoffer Sheldon Millstein, en Questel is om te gillen in de rol van zijn moeder Sadie Millstein. Het camerawerk is van Sven Nykvist.

Crimes and Misdemeanors

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Caroline Aaron, Alan Alda, Woody Allen, Claire Bloom en Mia Farrow.

Documentairemaker Landau (Allen) is keurig getrouwd met Bloom. Hij leidt echter een dubbelleven. Hij heeft namelijk een intieme verhouding met stewardess Huston, die echter zijn vage en valse beloftes beu is. Landau ziet maar één uitweg. Succes is hem onbekend tot hij een kans krijgt via zijn zwager Alda. Tijdens de opnamen maakt hij kennis met Farrow in wie hij de vrouw van zijn dromen ziet. Twee verhalen die ogenschijnlijk niets gemeen hebben, maar die op het einde op een sublieme wijze in elkaar vloeien. Een schitterende mengeling van drama en humor, zoals alleen Allen in staat is te maken. Centraal staat natuurlijk weer de man-vrouwrelatie in al haar aspecten. Zonder twijfel een van Allens beste films, met een unieke cast van topacteurs, onder wie je zelfs Daryl Hannah kunt ontdekken. Allen zelf schreef het scenario, dat op de gevoelige laag werd vastgelegd door Sven Nykvist.

Another Woman

1988 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1988. Drama van Woody Allen. Met o.a. Gena Rowlands, Mia Farrow, Ian Holm, Blythe Danner en Gene Hackman.

De vijftig-jarige schrijfster Rowlands is een vrouw die niets aan het toeval overlaat. Ze is koud, methodisch, georganiseerd en heeft elk ogenblik van haar leven onder controle. Tot ze op een dag ongewild hoort wat een jonge, zwangere vrouw, Farrow, aan haar psychiater vertelt. Dit verandert haar kijk op het leven grondig. Magistraal psychologisch drama, dat bewijst dat iedereen, hoe vastomlijnd hij ook denkt te leven, een zekere zwakheid heeft. Zoals in al zijn drama's slaagt Allen, die ook het scenario schreef, erin een haarscherpe analyse te maken van zijn hoofdpersonages, en omdat hij graag met vrouwen werkt voelt hij zich hier duidelijk in zijn sas. Hij heeft zich weer omringd met een hele reeks topacteurs, die hij tot sublieme creaties aanzet, met een onvergetelijke Rowlands aan kop. Voor de score selecteerde hij muziek van o.a. Bach, Satie, Kurt Weill, Mahler, Cole Porter en Jerome Kern. Meesterlijke fotografie van Sven Nykvist.

September

1987 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Woody Allen. Met o.a. Denholm Elliott, Mia Farrow, Elaine Stritch, Sam Waterston en Jack Warden.

De zomer loopt ten einde. In een gezellig huis in Vermont, bereidt een groep mensen zich voor op het einde van de vakantie. De melancholische Farrow, die het huis bewoont van haar moeder Stritch, vreest dat ze de liefde van Waterston zal verliezen. Deze laatste werd inderdaad verliefd op Wiest, Farrows vriendin, die op haar beurt begeerd wordt door Elliott, een oudere buurman. Schitterend psychologisch portret van mensen, die onder een stress leven die uiteindelijk het hele gezelschap zal beïnvloeden. In deze 'huis-clos' film heeft Allen een aantal mensen verzameld die van elkaar houden, maar die niet in staat zijn een hechte band met elkaar te krijgen. Allen schreef zelf het scenario van deze hermetisch gesloten film, die alleen de liefhebbers van deze geniale cineast zal aanspreken. Carlo Di Palma legde het vast op de gevoelige laag. Oorspronkelijk werd de film gemaakt met o.a. Maureen O'Sullivan, Sam Shepard en Charles Durning, maar Allen was niet gelukkig met het resultaat en maakte hem opnieuw.

Radio Days

1987 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Mia Farrow, Seth Green, Julia Kavner, Josh Mostel en Michael Tucker.

New York aan de vooravond van WO II. De familie van de kleine Green, een doorsneefamilie, is verslingerd aan het nieuwe medium radio. Voor iedereen worden nieuwe werelden geopend, hero[KA3]isch, romantisch of economisch van aard. Dagdromen versmelten met illusies die door een of ander programma zijn gewekt. Realistische gruwel (een meisje vastgeklemd in een put) staat tegenover gefantaseerde horror (paniek veroorzaakt door hoorspel van Orson Welles). Lichtvoetige nostalgische beschouwingen van Allen over de plaats die de radio innam in zijn jeugdjaren. Zelf verschijnt hij niet in beeld, maar door zijn commentaar is hij alomtegenwoordig. Voor de muzikale achtergrond compileerde Dick Hyman zo'n veertig populaire nummers uit die periode. Een film als een droom, geschreven door Allen zelf en in beeld gebracht door Carlo Di Palma. Een optimistisch portret van een deprimerende tijd, vol typisch joodse humor van Allen.

Hannah and Her Sisters

1986 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1986. Drama van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, Michael Caine, Barbara Hershey en Max von Sydow.

Na een mislukt huwelijk met hypochondrische acteur Mickey (Allen) is Hannah (Farrow) nu gelukkig getrouwd met Elliot (Caine). Hannah heeft twee zussen: Holly (Wiest) is actrice, haar jongere zus Lee (Hershey) heeft een verhouding met de misantropische kunstenaar Frederick (Von Sydow). Dan krijgen ­Elliot en Lee een verhouding en voelt Hannah dat er iets mis is met haar huwelijk. Het navelstaren van de New Yorkse incrowd wordt in typische Allen-stijl geestig over het voetlicht gebracht. Oscars voor het script van Allen en de bijrollen van Caine en Wiest.

The Purple Rose of Cairo

1985 | Komedie

Verenigde Staten 1985. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Mia Farrow, Jeff Daniels, Danny Aiello, Dianne Wiest en Irving Metzman.

Ironische combinatie van een komedie en fantasy - gesitueerd in de crisisjaren - over een vrouw, die een betrekking heeft als dienstertje in een restaurant. Haar drankzuchtige, werkloze echtgenoot slaat haar. Ze is verslingerd aan de zeperige melodrama's van de buurtbioscoop en ze ziet haar idool zomaar het witte doek aflopen; hij dringt haar leven binnen, ondanks de protesten van zijn twee-dimensionale lotgenoten die op het witte doek achterblijven en niet goed verder kunnen met de handeling! Prachtig spel van Farrow en Daniels. Een uiterst slim idee en dito regie van Allen. Het slot brengt de waterlanders tevoorschijn. Camerawerk van Gordon Willis.

Supergirl

1984 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1984. Sciencefiction van Jeannot Szwarc. Met o.a. Helen Slater, Faye Dunaway, Peter O'Toole, Peter Cook en Mia Farrow.

'Avontuur zit in de familie', luidde de originele filmposter en daar is niets van gelogen in dit smakelijke afkooksel van Christopher Reeve's Superman uit 1978. Frisse beginneling Helen Slater (1963) is verkwikkend als het nichtje van Superman in een flinterdun verhaal over een verloren krachtbron die zoek is op aarde. Faye Dunaway is hilarisch als het booswicht dat het Supermeisje van planeet Krypton dwarszit tijdens haar fantastische avonturen. Opnemen en bewaren want Supergirl is het summum op het gebied van superheldinnenfilms uit de jaren 80. Ook uitstekend geschikt als psychedelisch behang op dito feestjes vanwege de breed uitgemeten zweefpartijen.

Broadway Danny Rose

1984 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1984. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, Nick Apollo Forte, Sandy Baron en Monica Corbett.

Allen als Broadway Danny Rose, de legendarische, niet al te succesrijke showbiz manager is het mikpunt en onderwerp van discussie in een broodjeszaak in het Newyorkse theaterdistrict waar voormalige collega`s, vrienden en vijanden, herinneringen over hem ophalen. Aan de hand van flashbacks ziet de kijker hoe de pathetische Allen de aflopende carri[KA2]ere van zanger Forte - inclusief diens connecties met de onderwereld en Allen`s affaire met diens blonde zuster - probeert op te vijzelen. Een hele leuke, luchtige film met een uitstekende rolbezetting (inclusief Allen) en een prima persiflage van de theaterwereld. Camerawerk van Gordon Willis.

Zelig

1983 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1983. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, Garrett Brown, Stephanie Farrow en Will Holt.

Leonard Zelig (Allen) is een kameleontisch type. Hij kan zich moeiteloos aanpassen aan elke situatie en aan ieder mens. Eind jaren 1920 valt hij voor de eerste keer op. Psychiater Farrow onderzoekt zijn geval en ontdekt dat hij gebukt gaat onder een extreme identiteitscrisis, veroorzaakt door een groot gemis aan liefde. Het rapport dat ze over hem publiceert, maakt haar en ook Zelig, wereldberoemd. Woody Allen giet zijn sublieme observatie van een ongewoon persoon in onvervalste documentaire vorm. In oude filmjournaals en 8 mm-films heeft hij zijn eigen beeltenis ingemonteerd, zodat hij te zien is bij de groten der aarde, alsof hij er inderdaad bij was. Hierdoor weet hij verbluffende effecten te bereiken. Het scenario voor deze fictieve biografie is grappig, geïnspireerd en uiterst origineel. Briljante fotografie van Gordon Willis en een leuke score van Dick Hyman.

The Last Unicorn

1982 | Animatie, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Japan​/​​Duitsland 1982. Animatie van Arthur Rankin jr en Jules Bass. Met o.a. Mia Farrow, Jeff Bridges, Alan Arkin en Tammy Grimes.

Amalthea is de laatste eenhoorn in haar omgeving. Als ze op zoek gaat naar soortgenoten wordt ze gevangen genomen door een heks, maar een magiër helpt haar ontsnappen en haar queeste voort te zetten. De animatie heeft niet de klasse van sommige Walt Disney-films, maar de karakters van The Last Unicorn krijgen goed de ruimte en de dialogen zijn vaak sterk. Er klinkt soms zelfs een scheldwoord - wat verfrissend kan zijn voor een volwassene.

A Midsummer Night's Sex Comedy

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, José Ferrer, Tony Roberts en Julie Hagerty.

Op een oude boerderij treffen een aantal mensen elkaar die onderlinge interesses hebben op romantisch gebied. Iedereen zit achter iedereen aan en het blijft een plezierig verbaal vertier, zoals alleen Allen dit kan construeren. Het is een aangenaam verhaal aan de oppervlakte, dat drijft op de figuren. Mooie beelden van Gordon Willis.

Hurricane

1979 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Avonturenfilm van Jan Troell. Met o.a. Jason Robards, Mia Farrow, Max von Sydow, Trevor Howard en Dayton Ka'ne.

Deze nieuwe versie van de film uit 1937 mag dan wel 22 miljoen dollar gekost hebben, er komt geen orkaan aan te pas die sterk genoeg is om de kijkers wakker te houden.

Forbidden Paradise

1979 |

Verenigde Staten 1979. Met o.a. Dayton Ka'Ne, Trevor Howard, Max von Sydow, Mia Farrow en Jason Robards.

Deze nieuwe versie van de film uit 1937 mag dan wel 22 miljoen dollar gekost hebben, er komt geen orkaan aan te pas die sterk genoeg is om de kijkers wakker te houden.

Sarah

1978 | Familiefilm, Drama, Animatie

Australië 1978. Familiefilm van Yoram Gross en Athol Henry.

In het speelfilmgedeelte vertelt Farrow dat er veel kinderen zijn, die lijden onder de oorlog. Sarah is één van hen. Haar verhaal wordt als tekenfilm verteld, afgewisseld met live- actionfragmenten van o.a. neerstortende vliegtuigen, bombardementen etc. Een dergelijk verhaal leent zich niet voor een tekenfilm. Bovendien is het tekenwerk slecht. Een misser zonder weerga. Ook bekend als THE SEVENTH MATCH.

Death on the Nile

1978 | Thriller, Misdaad, Mysterie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van John Guillermin. Met o.a. Peter Ustinov, Bette Davis, Jane Birkin, David Niven en Mia Farrow.

Guillermin - die vier jaar eerder een enorme hit had met dé rampenfilm bij uitstek The Towering Inferno - pakt het hier wat subtieler aan. De verfilming van Agatha Christie's roman is zoals valt te verwachten nogal praterig, maar de uitstekende cast maakt veel goed. Ustinov - die deze rol nog vaak zou herhalen - speelt hier voor het eerst de arrogante maar intelligente Belgische detective Hercule Poirot. Hij is de man die tijdens een vaartochtje over de Nijl de moord op een rijke erfgename moet zien op te lossen.

Avalanche

1978 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Corey Allen. Met o.a. Rock Hudson, Mia Farrow, Robert Forster, Jeanette Nolan en Rick Moses.

Rampen in het pasgeopende skireservaat met magnaat Hudson die er hard tegenaan gaat en vastbesloten is zijn niet zo geringe investering te verdubbelen, terwijl zijn ex-vrouw Mia uit de band springt met een van de plaatselijke figuren die strijdt voor het landschap. Stijve vertolkingen, bijna overtroffen door de speciale effecten.

A Wedding

1978 | Drama, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1978. Drama van Robert Altman. Met o.a. Carol Burnett, Desi Arnaz, Jr., Amy Stryker, Vittorio Gassman en Geraldine Chaplin.

Een niet sluitende, uit het lood hangende kijk op familie- intriges tijdens een huwelijk van 'Nieuwe Rijken'. Veel amusante scènes en treffende karaktertekeningen, zoals dat van de stervende grootmoeder, de toen 82-jarige Gish. De film past echter moeilijk in de Hollywood-conventies van filmdrama.

The Haunting Of Julia

1976 |

1976. Richard Loncraine. Met o.a. Robin Gammell, Jill Bennett, Tom Conti, Mia Farrow en Keir Dullea.

Een niet sluitende, uit het lood hangende kijk op familie- intriges tijdens een huwelijk van 'Nieuwe Rijken'. Veel amusante scènes en treffende karaktertekeningen, zoals dat van de stervende grootmoeder, de toen 82-jarige Gish. De film past echter moeilijk in de Hollywood-conventies van filmdrama.

Peter Pan

1976 | Familiefilm, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk 1976. Familiefilm van Dwight Hemion. Met o.a. Danny Kaye, Mia Farrow, Virginia McKenna, Paula Kelly en Briony McRoberts.

Een musical gebaseerd op het bekende sprookje van James M. Barrie. Julie Andrews zingt het eerste lied als de film start. Farrow is Peter en Kaye is Kapitein Hook. Hoewel aangenaam en onderhoudend, zullen de meeste mensen toch de voorkeur geven aan de Disney-film.

Full Circle

1976 | Thriller, Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1976. Thriller van Richard Loncraine. Met o.a. Mia Farrow, Keir Dullea, Tom Conti, Robin Gammell en Cathleen Nesbitt.

Psycho-thriller over een jonge vrouw (Farrow) die een nieuw leven probeert te beginnen na de tragische dood van haar dochtertje die bij een medische ingreep was overleden. Ze verlaat haar man Dulea en koopt een huis in Londen dat bewoond wordt door een verdrietige geest. Ze ontmoet Conti en wordt verliefd op hem. Een sterk, maar clichématig begin, terwijl de film verder al spoedig gebruik maakt van onbevredigende kunstgrepen om de werkelijkheid met de waanzinnig geworden verbeelding te combineren, als de vrouw parallellen meent te zien tussen de gebeurtenissen uit heden en verleden, veroorzaakt door haar ex- man, en die haar lot bepalen. Gebaseerd op The Haunting of Julia van Peter Straub. Ook bekend als THE HAUNTING OF JULIA.

The Great Gatsby

1974 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1974. Drama van Jack Clayton. Met o.a. Robert Redford, Mia Farrow, Bruce Dern, Karen Black en Scott Wilson.

Redford leerde de oogverblindende Farrow kennen toen hij als arme jongeman uit de Midwest bij haar ingekwartierd werd tijdens WO I. Hij moest echter terug naar het front en Farrow beloofde op hem te wachten. Ze hield die belofte niet en ze trouwde met een rijke zakenman uit Chicago, Dern. Als Redford jaren later schatrijk geworden is met illegale drankstokerij, zoekt hij weer contact met de mooie Farrow. Derde en ongetwijfeld meest luxueuze verfilming van de romantische klassieker van F. Scott Fitzgerald. De film bezorgt de kijker door de veel te rijke productie een gevoel van leegte, wat niet het geval was met de versies van 1926 en 1949. De getalenteerde acteurs leveren prachtige spelprestaties, maar kunnen het zielloze scenario van Francis Ford Coppola niet tot leven wekken. Oscars voor de kostuums van Theoni V. Aldredge en de score van Nelson Riddle. Gefotografeerd door Douglas Slocombe.

The Public Eye

1972 |

1972. Carol Reed. Met o.a. Margaret Rawlings, Michael Jayston, Annette Crosbie, Topol en Mia Farrow.

Redford leerde de oogverblindende Farrow kennen toen hij als arme jongeman uit de Midwest bij haar ingekwartierd werd tijdens WO I. Hij moest echter terug naar het front en Farrow beloofde op hem te wachten. Ze hield die belofte niet en ze trouwde met een rijke zakenman uit Chicago, Dern. Als Redford jaren later schatrijk geworden is met illegale drankstokerij, zoekt hij weer contact met de mooie Farrow. Derde en ongetwijfeld meest luxueuze verfilming van de romantische klassieker van F. Scott Fitzgerald. De film bezorgt de kijker door de veel te rijke productie een gevoel van leegte, wat niet het geval was met de versies van 1926 en 1949. De getalenteerde acteurs leveren prachtige spelprestaties, maar kunnen het zielloze scenario van Francis Ford Coppola niet tot leven wekken. Oscars voor de kostuums van Theoni V. Aldredge en de score van Nelson Riddle. Gefotografeerd door Douglas Slocombe.

Follow Me

1972 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1972. Mysterie van Carol Reed. Met o.a. Mia Farrow, Topol, Michael Jayston, Margaret Rawlings en Annette Crosbie.

Een saaie echtgenoot huurt een morsige detective om z`n vrouw te beloeren, maar de laatste valt op haar. Redelijke verfilming van Peter Shaffers toneelstuk [KL]The Public Eye[KLE], dat een tweeluik vormt met The Private ear. Farrow is goed, maar Topol (de detective) grijnst te vaak. Ook bekend als THE PUBLIC EYE.

Docteur Popaul

1972 |

Frankrijk 1972. Claude Chabrol. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Mia Farrow, Laura Antonelli, Daniel Ivernel en Marlène Appelt.

Een medisch student trouwt met de lelijke dochter van een geneesheer-directeur in het belang van zijn carrière. Buitenshuis blijft hij onverminderd rokken jagen, maar de echtgenote is schijnbaar tevreden tot hij een verhouding begint met haar mooie zuster. De poging om met opzettelijk grove humor tegen heilige huisjes te trappen mislukt omdat Belmondo - die de film produceerde - zich zó ongeremd in de smakeloosheid stort dat het echt niet leuk meer is. Een verrassende rol van Farrow als stil muisje met gevaarlijk diepe gronden. Scenario van Paul Guégauff. Ook bekend als HIGH HEELS.

Goodbye, Raggedy Ann

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Mia Farrow, Hal Holbrook, John Colicos, Martin Sheen en Paul Warfield.

Deze smartlap schommelt heen en weer tussen overtuigende scènes en onbedoelde komedie. Een overdreven gevoelig Hollywood-sterretje dat op de rand van zelfmoord staat, moet haar opvattingen over succes veranderen.

Blind Terror

1971 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1971. Thriller van Richard Fleischer. Met o.a. Mia Farrow, Dorothy Alison, Robin Bailey, Brian Rawlinson en Diane Grayson.

De door een ongeval blind geworden Farrow trekt als ze uit het ziekenhuis komt in bij haar oom en tante. Wanneer ze op een dag op bezoek is bij haar vroegere verloofde Eshley, worden oom en tante en hun dochter door een maniak vermoord. Farrow merkt er niets van, tot de tuinier zwaar gewond binnenvalt en kreunt dat de moordenaar terugkomt. Een suspense die je de haren te berge doet rijzen. Het is niet de eerste thriller rondom een blinde, maar scenarioschrijver Brian Clemens heeft het verhaal in een zeer origineel jasje gestoken en zorgt voor heel wat onverwachte plotwendingen, al had het einde iets sterker kunnen zijn. Sublieme prestatie van Farrow. Schitterende fotografie van Gerry Fisher en een opwindende score van Elmer Bernstein. Regie- assistent was Terry Marcel. In de V.S. uitgebracht als SEE NO EVIL.

John and Mary

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Peter Yates. Met o.a. Dustin Hoffman, Mia Farrow, Michael Tolan, Sunny Griffin en Stanley Beck.

Op een zaterdagmorgen ontwaakt Mary naast John, een man die ze de avond daarvoor heeft ontmoet en met wie ze de nacht heeft doorgebracht. Beiden voelen zich na het ontwaken niet op hun gemak en proberen er door een gesprek achter te komen met wie ze nu eigenlijk te doen hebben. Als een ex-vriendin van John belt, wordt Mary jaloers en verlaat kwaad de woning. Ze vergeet echter haar eigen sleutel en moet weer terug. (IdH/VPRO Gids)

Secret Ceremony

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Elizabeth Taylor, Mia Farrow, Robert Mitchum, Pamela Brown en Peggy Ashcroft.

Farrow lijkt op Taylors gestorven dochter; Taylor lijkt op Farrows gestorven moeder en een ontmoeting tussen hen heeft vreemde gevolgen. Een oorspronkelijk en uitstekend psychologisch drama, maar Universal besloot in de film te gaan snijden en extra scènes toe te voegen om hem met een lengte van 101 minuten meer 'aanvaardbaar' voor tv te maken. De waardering geldt alleen voor de oorspronkelijke versie. Scenario van George Tabori naar een verhaal van Marco Deveni. Camerawerk van Gerry Fisher.

Rosemary's Baby

1968 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1968. Thriller van Roman Polanski. Met o.a. Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer en Maurice Evans.

Eerste film die de Pools-Franse regisseur Polanski in Amerika maakte zou een horrorklassieker van jewelste worden. Het jonge stel Rosemary (Farrow) en Guy (Cassavetes) Woodhouse betrekt een appartement en raakt bevriend met de buren. Wanneer zij zwanger wordt en er eigenaardige dingen in het pand gebeuren, begint Rosemary steeds meer te twijfelen aan de mensen om haar heen en aan de veiligheid van haar kind. Uitstekend gemaakte, in het New Yorkse Dakota-gebouw opgenomen bewerking van het gelijknamige boek van Ira Levin, is sterk af te raden tijdens zwangerschap.

A Dandy in Aspic

1968 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Anthony Mann en Laurence Harvey. Met o.a. Laurence Harvey, Tom Courtenay, Mia Farrow, Lionel Stander en Harry Andrews.

Houterig spionnenmelodrama waarin de belangrijke karakters zo snel van de kant waarin ze staan wisselen dat het onmogelijk is om ze nog te volgen. Mann stierf tijdens de opnamen en Harvey nam de regie over.

Johnny Belinda

1967 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1967. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Mia Farrow, Ian Bannen, Barry Sullivan, Ruth White en David Carradine.

Allan Sloane bewerkte het overbekende verhaal van het dove meisje Belinda (Farrow) dat weinig liefde ontvangt van haar vader (Sullivan) maar waarover een dokter zich ontfermt (Bannen). Dan raakt Belinda in verwachting van Carradine, die haar aanrandde.

Guns at Batasi

1964 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Oorlogsfilm van John Guillermin. Met o.a. Richard Attenborough, Jack Hawkins, Mia Farrow, Flora Robson en John Leyton.

De prestaties van de acteurs zijn het enige interessante in dit intelligente, maar zeer voorspelbare verhaal over het Britse militaire leven in het hedendaagse Afrika.