Claude Farell (1914-2008): cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Der Hochtourist

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Ulrich Erfuhrt. Met o.a. Willy Millowitsch, Claude Farell, Marlies Behrens, Peter Nestler en Franz Schneider.

Min of meer een variant op de rolprenten uit 1931 en 1942: dit keer is de Keulse fabrikant zonder medeweten van zijn familie de beschermheer van een schouwburg in München die hij financiert nadat de directrice hem daartoe heeft verleid, maar bij de première van het stuk Wilhelm Tell beleeft de tempel der muzen zijn fiasco; hetzelfde geldt voor deze versleten klucht. Er was kennelijk rond 1960 een gebrek aan originele scenario's.

Der schräge Otto

1957 | Komedie, Musical

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Germaine Damar, Grethe Weiser, Walter Giller, Paul Hörbiger en Gunther Philipp.

Flauwe komedie der verwisselingen over het hoofd van de persdienst Otto Schräge (Giller) van de vermaarde Korty- Revue, die verliefd wordt op Topsy Müller (Damar), een leuk jong ding dat heel aardig kan dansen. Ze heeft één vurige wens: carrière maken bij de revue. Ze vindt Otto een leuke vent, die ze voor Herr Korty houdt. Voordat Otto haar kan uitleggen wie hij nu wel werkelijk is, maakt Topsy's vader, die chefkok is van Hotel Esplanade, een einde aan hun verhouding en het eerste misverstand is aldus geboren. Kortom Topsy wordt toch een revue-ster en ze trouwt met Otto, maar dan is de kijker een dikke anderhalf uur verder en heeft zich onthutst afgevraagd wát er nou zo grappig aan deze film zou moeten zijn.

Die Drei von der Tankstelle

1955 | Komedie, Muziek

Duitsland 1955. Komedie van Hans Wolff. Met o.a. Adrian Hoven, Walter Giller, Walter Müller, Willy Fritsch en Claude Farell.

Drie vrienden ontdekken na een vakantie dat ze geen van allen nog geld of bezittingen hebben. Ze verkopen hun auto en beginnen een tankstation. Daar leren ze de mooie Gaby (Damar) kennen en alledrie worden ze verliefd op haar. Herverfilming van de klassieker uit 1930. Germaine Damar is natuurlijk lang geen Lillian Harvey, al is een liedje als 'Ein Freund, ein guter Freund' nog niet vergeten. Maar ook Adrian Hoven is als Der Peter, die uiteindelijk rijke dochter Gaby's hartje wint, bepaald geen Willy Fritsch.

Clivia

1954 | Muziek

Duitsland 1954. Muziek van Karl Anton. Met o.a. Claude Farell, Peter Pasetti, Paul Dahlke, Herta Staal en Paul Henckels.

Een schelmenroman over een schijnhuwelijk en een paardendief, die de president van een dwergstaatje blijkt te zijn, verpakt in een vrolijke romantische operette. Liederen o.a. gezongen door virtuosen als Anneliese Rothenberger en Horst Wilhelm die echter niet in het beeld komen.

Palast Hotel

1952 | Komedie, Muziek, Mysterie

Zwitserland 1952. Komedie van Leonhard Steckel en Emil Berna. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Paul Hubschmid, Käthe Gold, Gustav Knuth en Claude Farell.

Deze rolprent verbindt de lotgevallen van meerdere personeelsleden van een luxe hotel met elkaar. Het gaat daarbij om een kok die kelner wil worden, een keldermeester die geen druppel alcohol aanraakt en een kamerjongen, die van diefstal wordt verdacht. Het is allemaal niet zo spannend, en is alleen vanwege de goede acteurs nog te harden.

Weiße Schatten

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Hilde Krahl, Hans Söhnker, Claude Farell en Franz Muxeneder.

Een ingenieur, die de kerstdagen in alle rust in een afgelegen berghut wil doorbrengen, vindt in de sneeuw een bewusteloze vrouw. In zijn woning vertelt zij hem van de zware schuld, die op haar schouders rust. Ze besluiten, intussen een liefdespaar, de verantwoordelijkheid samen te dragen. Ondanks tal van cliché's boeiend kamertoneel van Käutner.

Hochzeitsnacht im Paradies

1950 | Muziek

Duitsland 1950. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Johannes Heesters, Fritz Rémond, Fritz Odemar, Gretl Schörg en Oskar Sima.

De bekende operette met schlagers als 'So stell' ich mir die Liebe vor' en 'Ich glaube an dich' met Heesters als een variétéster die eindelijk wel eens trouwen wil.

Titanic

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Herbert Selpin en Werner Klingler. Met o.a. Sybille Schmitz, Kirsten Heiberg, Hans Nielsen, Ernst Fritz Fürbringer en Otto Wernicke.

Opmerkelijke kijk op de gebeurtenissen rondom de Titanic (spoiler: die zinkt), tijdens WO II in Duitsland gemaakt onder auspiciën van propagandaminister Goebbels. De held in de film was dus uiteraard een Duitse officier. Toch was de film voor de nazi-propagandamachine niet bruikbaar, omdat het publiek het mogelijk sneu zou vinden dat arme moeders met kinderen, ook al waren ze Engels, jammerlijk verdronken. Na de oorlog opnieuw uitgebracht, maar al snel weer verboden, nu juist vanwege de anti-Engelse boodschap. De Engelse aristocraten en de kapitein komen er inderdaad niet zo best van af.

Lache Bajazzo

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Leopold Hainisch. Met o.a. Paul Hörbiger, Claude Farell, Dagny Servaes, Beniamino Gigli en Gustav Waldau.

Een in de gevangenis belande kermisgast inspireert Ruggero Leoncavallo tot zijn opera Paljas. Het verhaal is min of meer op historische gegevens gebaseerd. Hörbiger maakt indruk als de oorspronkelijke Paljas en Gigli is vocaal perfect als de zanger die de operafiguur uitbeeldt.