nieuwe site?

Judd Green

Acteur

Judd Green is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

High Treason

1929 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1929. Sciencefiction van Maurice Elvey. Met o.a. Benita Hume, Jameson Thomas, Humberston Wright, Basil Gill en Raymond Massey.

Rond 1898. De Atlantische Staten staan op het punt de oorlog te verklaren aan de Europese Confederatie. Langs beide kanten trachten activisten door sabotage de spanning op te drijven. Ten einde het tekenen van de oorlogsverklaring te verhinderen laat de president van de internationale vrede zijn collega van de Europese Confederatie doden. De vrouwen ondernemen bovendien een actie om het niet tot strijdgeweld te doen komen, o.l.v. Evelyn Seymour (Hume), dochter van de vredespresident. Ze is verliefd op kapitein Michael Deane (Thomas), die zijn leger te harer beschikking stelt. Nu is heel deze toekomstvisie hooguit lachwekkend te noemen, toch voorspelt de film reeds televisie en de kanaaltunnel. Een interessant voorbeeld van hoe de mensen rond 1930 dachten over de toekomst. Het scenario is van de hand van L'Estrange Fawcett, die zich baseerde op een toneelstuk van Noel Pemberton-Billing. Opmerkelijk is wel dat er nergens gewag gemaakt wordt van het 'rode gevaar'. Enkel belangrijk als tijdsdocument. De film bestaat zowel in een zwijgende versie als in een geluidsversie.

A Cottage on Dartmoor

1929 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Zweden 1929. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Norah Baring, Uno Hemming, Hans Schlettow, Judd Green en Hans Adalbert Schlettow.

De vrouw van een landbouwer verbergt haar uit de gevangenis ontsnapte ex-minnaar. Een van de eerste Britse geluidsfilms. Asquith gebruikte een aantal voor die tijd revolutionaire methodes en effecten, die niet altijd geslaagd zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Judd Green op televisie komt.

Reageer