nieuwe site?

Yane Barry

Acteur

Yane Barry is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un homme et une femme

1966 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1966. Drama van Claude Lelouch. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh, Valérie Lagrange, Simone Paris en Antoine Sire.

Niet de superhit 'Les Uns et Les Autres', maar dit aangrijpende drama is nog steeds het grootste kassucces van regisseur Lelouch. Een autocoureur en een scriptgirl ontmoeten elkaar wanneer ze hun kinderen op kostschool bezoeken. En dat is het begin van een voorzichtig opgebouwde liefdesrelatie tussen twee door het leven getekende mensen. Mooi gemaakt voor een prikkie. Winnaar van onder veel meer de Oscar voor beste buitenlandse film en een (gedeelde) Gouden Palm.

Les vieux de la vieille

1960 | Komedie

Frankrijk/Italië 1960. Komedie van Gilles Grangier. Met o.a. Jean Gabin, Pierre Fresnay, Noël-Noël, Mona Goya en Yvette Etiévant.

Als drie kabaalmakers - inmiddels op leeftijd gekomen - besluiten hun geboorteplaats te verruilen voor een pension in een naburig dorp, is iedereen blij van een drietal lastposten verlost te zijn. De wijn smaakt hen echter niet en ze besluiten dat `Oost West, thuis best` is en moeten met de burgemeester afspreken dat ze zich niet zullen misdragen om weer toegelaten te mogen worden. Verouderde film over het Franse platteland (Vendée) met weinig sterke hoofdrollen ondanks de sterbezetting. Michel Audiard schreef ten principale het scenario naar de roman van René Fallet, die hem samen met regisseur Grangier bijstond. Het camerawerk is van Louis Page.

Chaleurs d'été

1958 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1958. Drama van Louis Félix. Met o.a. Michel Bardinet, Yane Barry, Janine Massa en Patricia Karim.

Een Parijse aspirant-schrijver erft een boerderij in de Camarque en wekt na vestiging aldaar de begeerte van diverse dorpsschonen. Na de nodige verwikkelingen kiest hij voor het meest degelijke meisje. In dit onnozele en langdradige seksdrama wordt futloos geacteerd; zelfs de picturale kwaliteiten van de lokatie komen niet tot hun recht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yane Barry op televisie komt.

Reageer