Clive Brook: regie en cast.
Er zijn 22 films gevonden.

The List of Adrian Messenger

1963 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten​/​​Kenia 1963. Misdaad van John Huston. Met o.a. George C. Scott, Clive Brook, Dana Wynter, Herbert Marshall en Tony Curtis.

Vijf grote sterren dagen U uit te raden welke vermomde rollen zij vertolken!' De filmreclame speelde er al handig op in: deze whodunnit is eigenlijk een who-is-it, waarin Kirk Douglas, Tony Curtis, Burt Lancaster, Robert Mitchum en Frank Sinatra onherkenbaar over het scherm gaan. Je kunt niet voorkomen uit te kijken naar hun entree. Overigens lieten Curtis, Lancaster en Sinatra zich alleen filmen bij de 'ontmaskering' in de epiloog (en streken daarvoor twee ton op!). Opmerkelijk genoeg heeft de verfilming van Philip MacDonald's roman het verkleedspektakel helemaal niet nodig. Onder bezielde leiding van Hollywoodcoryfee John Huston (The Maltese Falcon) en met atmosfeerverhogers Joe MacDonald (Will success spoil Rock Hunter) en Jerry Goldsmith (Alien) voor de beelden en de muziek, werd het een spannende en leuke mystery-thriller. In het clevere verhaal krijgt Anthony (Scott) een lijst met namen overhandigd van zijn vriend Adrian (Merivale), vlak voor diens gewelddadige dood. (IdH/VPRO Gids)

On Approval

1944 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Clive Brook. Met o.a. Beatrice Lillie, Clive Brook, Googie Withers en Roland Culver.

Een klein Brits juweeltje waarin de vrolijke Lillie de rol vertolkt van een vrouw die vriendjes uitwisselt met haar gezelschapsdame. Een salon-komedie bij uitstek.

Freedom Radio

1941 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1941. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. Diana Wynyard, Clive Brook, Raymond Huntley, Joyce Howard en Derek Farr.

De echtgenoot van een nazi-actrice verzorgt in Wenen tijdens WO II geheime radio-uitzendingen met propaganda voor de geallieerden. Bescheiden produktie, ook bekend onder de titel A VOICE IN THE NIGHT.

Convoy

1941 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1941. Oorlogsfilm van Pen Tennyson. Met o.a. Clive Brook, John Clements, Edward Chapman, Judy Campbell en Penelope Dudley Ward.

Een klein Duits slagschip bedreigt tijdens WO II een Brits konvooi. Een koopvaardijschip offert zich op om een ramp te voorkomen. Een vlotte Britse oorlogsfilm, de enige grote film van de getalenteerde Tennyson, die kort daarop gedood werd.

Return to Yesterday

1940 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1940. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Clive Brook, May Whitty, Hartley Power, Milton Rosmer en David Tree.

Een filmster-op-z'n-retour, eens de liefste schoonzoon van het land, gaat terug naar het stadje aan de Engelse kust waar hij vandaan kwam. Brook is in een passende sombere stemming als de filmster die nog even het geluk van het verleden proeft. Deze inconsequente film van Stevenson was de laatste die hij in Engeland maakte, voordat hij een geweldig succesvolle carrière begon in Hollywood.

The Ware Case

1938 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Clive Brook, Jane Baxter, Barry K. Barnes, C.V. France en Francis L. Sullivan.

De film handelt over een stijlvolle baron die slecht is in het beheren van zijn vermogen. Maar het snobisme van de man - gespeeld door Brook - wordt zo ver doorgevoerd dat er niet veel te genieten valt voor de kijker.

Action for Slander

1938 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1938. Drama van Tim Whelan. Met o.a. Clive Brook, Ann Todd, Margaretta Scott, Arthur Margetson en Ronald Squire.

Goed verfilmd drama over de beminnelijke en uiterst Engelse cavalerie-officier Brook, die zijn leven geruïneerd waant als hij ten onrechte wordt beschuldigd van vals spel. Voornamelijk interessant vanwege de schildering van het Britse klassesysteem en door de sterke aanwezigheid van Sullivan als Brooks advocaat.

Marriage Symphony

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Worthington Miner. Met o.a. Clive Brook, Diane Wynyard, Irene Hervey, Helen Vinson en Theodore Newton.

Na tien jaar is hun huwelijk vastgelopen en begint een stel aan de formaliteiten voor hun echtscheiding om tot de conclusie te komen dat buitenechtelijke avontuurtjes vergeven kunnen worden en ze bij elkaar moeten blijven. Voor die tijd een heel thema, waar tegenwoordig niemand van wakker ligt. De film komt nu over als een belachelijk en moralistisch melodrama. De rollen zijn vaardig binnen het kader van een veelfilmer.

Gallant Lady

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Gregory La Cava. Met o.a. Ann Harding, Clive Brook, Otto Kruger, Tulio Carminati en Dickie Moore.

Knap uitgevoerde, maar weinig originele soap-opera over de ongetrouwde Harding die haar baby afstaat ter adoptie, en later hoopt op een tweede kans als de adoptiemoeder sterft. Opnieuw verfilmd als: ALWAYS GOODBYE.

If I Were Free

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Elliott Nugent. Met o.a. Irene Dunne, Clive Brook, Nils Asther, Henry Stephenson en Vivan Tobin.

Dunne en Brook schitteren als geliefden die beiden uit hun mislukte huwelijk proberen los te breken. De eersteklas rolbezetting en produktie doen wonderen voor deze tranentrekker.

Cavalcade

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Frank Lloyd. Met o.a. Diana Wynyard, Herbert Mundin, Ursula Jeans, Margaret Lindsay en Clive Brook.

Niet kinderachtige bewerking van het episodische toneelstuk van Noel Coward over een Engels gezin dat de oorlog doorkomt, schandaal meemaakt, de Grote Depressie doormaakt enzovoort. Inclusief de geestige liedjes van Noel Coward.

The Man from Yesterday

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Berthold Viertel. Met o.a. Claudette Colbert, Clive Brook, Charles Boyer, Andy Devine en Alan Mowbray.

Een verhaal over Colbert die met Boyer trouwt omdat ze in de waan is dat echtgenoot Brook dood is. Heel goed gedaan dankzij de topbezetting.

Sherlock Holmes

1932 | Mysterie

Verenigde Staten 1932. Mysterie van William K. Howard. Met o.a. Clive Brook, Ernest Torrence, Miriam Jordan, Alan Mowbray en Reginald Owen.

Beminnelijke, stijlvolle aanpak van Holmes, geplaatst in het moderne Londen. Het ziet er aardig uit, maar houdt niet over. Torrence is een verrukkelijke Moriarty.

Shanghai Express

1932 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1932. Avonturenfilm van Josef von Sternberg. Met o.a. Marlene Dietrich, Anna May Wong, Warner Oland, Clive Brook en Eugene Pallette.

Peking tijdens de burgeroorlog. De Shanghai Express vertrekt onder zware militaire begeleiding. De Europeanen reizen in comfortabele coupés. In een daarvan zit een bont gezelschap, bestaande uit onder meer de militaire arts Brook, een bandiet en twee prostituées, w.o. Dietrich. Er is ook een missionaris, die bezwaar maakt tegen de aanwezigheid van de dames van lichte zeden. Wanneer de trein wordt belaagd door Chinese bandieten, heeft Dietrich al haar charmes nodig om haar medereizigers veilig te stellen. Visueel magistrale actiefilm, die nog sterk onder de invloed staat van de stomme film, wat in dit geval zeker niet storend werkt. Dietrich is grandioos, in een rol die haar op het lijf is geschreven. Prachtige fotografie van Lee Garmes, die er een Oscar aan overhield. Opnieuw verfilmd als PEKING-EXPRESS.

Make Me a Star

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van William Beaudine. Met o.a. Fredric March, Tallulah Bankhead, Clive Brook, Claudette Colbert en Maurice Chevalier.

Een kijkje in de keuken van filmland met veel bekende acteurs die zichzelf spelen. Erwin als de jongen die het in de films wil maken en Blondell als de handige dame die hem op weg helpt. Vertier van de bovenste plank.

Tarnished Lady

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van George Cukor. Met o.a. Tallulah Bankhead, Clive Brook, Phoebe Foster, Osgood Perkins en Elizabeth Patterson.

Bankhead trouwt met Brook om zijn geld, maar wordt bijna te laat verliefd op hem. Een protserige driehoeksverhouding met goed spel.

Scandal Sheet

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van John Cromwell. Met o.a. George Bancroft, Kay Francis, Clive Brook, Lucien Littlefield en Jackie Searl.

Uitgever Bancroft heeft het beste voor met Brook, die er met zijn vrouw vandoor wil. De bekende driehoeksverhouding maar alles keert ten goede.

Charming Sinners

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Robert Milton. Met o.a. Ruth Chatterton, Clive Brook, William Powell, Mary Nolan en Laura Hope-Crews.

Voorspelbaar, rammelend huwelijksdrama over een vrouw met een overspelige echtgenoot die een relatie heeft met haar beste vriendin. Om hem jaloers te maken doet ze alsof ze een verhouding heeft met haar vroegere vriendje. Jammer van de stijve regie; gebaseerd op Somerset Maughams The Constant Wife.

A Dangerous Woman

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Rowland V. Lee. Met o.a. Olga Baclanova, Clive Brook, Neil Hamilton en Snitz Edwards.

Vroege geluidsfilm - uit het jaar dat deze écht zijn intrede deed - over een Russische femme fatale die in Centraal-Afrika de nodige problemen schept voor haar man en de andere mannen totdat zij er gezamenlijk iets tegen doen. John Farrow schreef mee aan scenario. Kostelijke onzin.

Underworld

1927 | Misdaad

Verenigde Staten 1927. Misdaad van Josef von Sternberg. Met o.a. Clive Brook, Evelyn Brent, George Bancroft, Larry Semon en Fred Kohler.

Dit prototype van de gangsterfilm, nog uit het zwijgende tijdperk, zorgde indertijd voor grote sensatie. Bancroft is schitterend als Bull Weed, die het opneemt tegen Rolls Royce (Brook). Geïnspireerde regie van Von Sternberg, opvallend camerawerk van Bert Glennon, en de mooie Brent als Feathers maken de film tot een klassieker. De film kwam uit in de eerste bioscoop (in New York) die dag en nacht geopend was en maakte Von Sternberg binnen 24 uur beroemd. Ben Hecht kreeg de eerste Oscar voor het oorspronkelijk verhaal, dat door Robert H. Lee tot scenario werd bewerkt.

You Never Know Women

1926 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1926. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Florence Vidor, Lowell Sherman, Clive Brook, El Brendel en Roy Stewart.

Een boeiende film over een driehoeksverhouding, zeer stijlvol geregisseerd in de traditie van Lubitsch, spelend tegen de achtergrond van het Russische toneelgezelschap Chauve-Souris. Deze glamourrijke zwijgende film is prachtig opgenomen door Victor Milner. Een miskend juweeltje, met veel flair gemaakt, en groots gespeeld door Vidor, Sherman en Brook.

Vanity Fair

1923 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1923. Drama van Hugo Ballin. Met o.a. Mabel Ballin, George Walsh, Harrison Ford, Eleanor Boardman en Tempe Pigott.

Een melodramatische bewerking van de beroemde roman van Thackeray, uitgebracht door Goldwyn. Meer roem vergaarde de uit 1935 stammende geluidsversie BECKY SHARP.