Miguel Najera: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Road Ends

1997 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1997. Actiefilm van Rick King. Met o.a. Dennis Hopper, Peter Coyote, Chris Sarandon, Mariel Hemingway en Joanna Gleason.

Het aardige van deze verder nogal routineuze tv-film is de ambiguïteit van de personages. Wie deugt, en wie deugt er niet? Het eerste kwartier à half uur is dat niet zonder meer duidelijk. Behalve in twee gevallen: hotelhoudster Kat (Hemingway) is een pracht meid, en ook de sheriff (Hopper) doet geen vlieg kwaad. Maar hoe zit het met Maceda, het type geheimzinnige vreemdeling gespeeld door Chris Sarandon, en de FBI-agenten die hem op de hielen zitten. Road ends zit vol western-thematiek en symboliek. De titel zelf laat de kijker weinig hoop, de plaats van handeling heet Diesirae, Dag der Wrake dus, en de sheriff luistert naar de naam Gilchrist. Ook in de cameravoering wordt gelet op beeldsymboliek: vlak voor een problematische ontmoeting bijvoorbeeld scheert de camera over een vervaarlijk puntig hek.

Hostile Intentions

1994 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Catherine Cyran. Met o.a. Tia Carrere, Tricia Leigh Fisher, Lisa Dean Ryan, James Pickens jr en Roman Cisneros.

Een instructrice zelfverdediging (Carrere) en haar vriendin (Fisher), een scenarioschrijfster, nodigen een filmproductrice (Ryan) voordat die gaat trouwen, uit voor een gezellig reisje als meiden onder elkaar naar Tijuana in Mexico. Wat bedoeld was als een leuk onderonsje, wordt een horror-weekend als het trio zich laat overhalen om naar een party te gaan. Het scenario van Cyran begint als een komedie om halverwege te veranderen in een thriller die echter zo doorzichtig is dat er geen enkele zenuw in de keel van de kijker kan gieren. De drie hoofdrolspeelsters (gelukkig is een van hen expert in zelfverdediging) hoeven niet veel anders te doen dan mooi te wezen, angst te hebben en klappen uit te delen. Flauwe humbug volgens bekend recept. Het camerawerk is van Azusa Ohno.

Deadline

1992 | Misdaad

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Alan Smithee. Met o.a. William Russ, Cheryl Pollak, Esai Morales, Paul Regina en Squire Fridell.

Een vriend en collega van de journalistieke wonderboy Russ wordt vermoord. Wat later wordt de vrouw die door hem gevolgd werd in dezelfde toestand aangetroffen. De dame was de minnares van de beruchte gangster Cefalu, waarvoor Russ en zijn dode vriend zich al jaren inspanden om hem achter de tralies te krijgen. Samen met zijn assistenten Pollack en Morales gaat hij op onderzoek en het spoor leidt naar hoge politieke kringen. Misdaadfilm voor mensen die alles kritiekloos slikken. Het scenario van Doc Johnson hangt aaneen van de clichés en is voorspelbaar van begin tot einde. Dat deze pilotfilm niet resulteerde in een serie is niet verwonderlijk. Regisseur Robert S. Butler wou zijn naam niet verbinden aan dit onding en verschool zich achter het legendarische pseudoniem Smithee. Fotografie van Geoffrey Erb. Ook bekend als BAY CITY STORY.

Back To The Streets Of San Francisco

1992 | Misdaad

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Mel Damski. Met o.a. Karl Malden, Darleen Carr, Debrah Farentino, Conor O'Farrell en Carl Lumbly.

Malden - nu 'Captain' Mike Stone - krijgt onverwacht bezoek van zijn getrouwde dochter Carr die inmiddels in Seattle woont. Hij wil haar komst vieren en nodigt inspecteur Keller uit voor een dinertje, maar die komt niet opdagen. Malden gaat op zoek naar zijn voormalige partner, die het slachtoffer van een misdaad blijkt te zijn en stuit met O'Connor, als zijn nieuwe teamgenoot, op een serie moorden. Dit is de pilootfilm van de geslaagde come- back van de oude serie die tussen 1972 en 1977 heel populair was. Michael Douglas als Keller wordt in flashbacks getoond en Carr speelt haar oorspronkelijke rol. Het degelijke script is van William Robert Yates, die indertijd producent was. Regisseur Damski levert geloofwaardig en realistisch werk af. De beelden zijn van Shelly Johnson. Gebaseerd op het boek Poor, Poor Orphelia van Carolyn Weston.