Betty Buckley: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Imaginary

2024 | Horror

Verenigde Staten 2024. Horror van Jeff Wadlow. Met o.a. DeWanda Wise, Betty Buckley, Matthew Sato, Veronica Falcón en Pyper Braun.

Wanneer Jessica terug verhuist naar haar ouderlijk huis, vindt haar stiefdochter Alice een teddybeer in de kelder waar ze een hechte band mee opbouwt. De spelletjes die ze met Chauncey de beer speelt beginnen onschuldig, maar nemen al snel een sinistere wending.

The Happening

2008 | Thriller, Drama

Verenigde Staten​/​​India​/​​Frankrijk 2008. Thriller van M. Night Shyamalan. Met o.a. Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Ashlyn Sanchez en Betty Buckley.

Het begint in Central Park. Mensen vertonen ineens eigenaardig gedrag dat even later ook elders in New York dodelijke slachtoffers eist. Niemand weet wat het is. Docent natuurkunde Elliot (Wahlberg) probeert met zijn vrouw Alma (Deschanel) en een klein meisje te vluchten. Maar voor wat, en waarheen? Apocalyptische thriller met eco-thema's begint best spannend, maar verzandt al snel in weinig overtuigende malligheid. Met M. Night Shyamalan, maker van onder meer The Sixth Sense en Signs weet je je verzekerd van veel mystieke hocus pocus met religieuze trekjes.

Simply Irresistible

1999 | Romantische komedie, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1999. Romantische komedie van Mark Tarlov. Met o.a. Sarah Michelle Gellar, Sean Patrick Flanery, Patricia Clarkson, Dylan Baker en Larry Gilliard jr.

Amerikaanse versie van de Mexicaanse hit Como agua para chocolate (1992, Alfonso Arau), de film waarin de magische gerechten van een kokkin de eters inspireren tot hartstochtelijke uitspattingen. Tieneridool Sarah Michelle Gellar, alias Buffy the Vampire Slayer, is voor velen domweg onweerstaanbaar maar weet als de sensuele kokkin Amanda weinig te beroeren. Haar optreden spettert niet, haar amoureuze avonturen zijn lauwwarm en de hardhandige regie helpt ook niet erg. Een overbodige remake, ondanks uitstekende bijrollen van Patricia Clarkson, Dylan Baker en Larry Gilliard jr, die laatste als Amanda's assistent-kok.

Critical Choices

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Claudia Weill. Met o.a. Betty Buckley, Pamela Reed, Diana Scarwid, Liisa Repo-Martel en Brian Kerwin.

Rond Pasen ligt een abortuskliniek onder vuur van anti-abortusdemonstranten. Eén van de meest fanatieke demonstranten is de religieuze Arlene. Zij heeft het niet makkelijk met vier kinderen en een werkloze man, maar zij gaat er helemaal voor. Tegenover haar staat de activiste Diana, zij is een succesvolle zakenvrouw die strijd voor de vrijheid van de vrouw om te kiezen. De medewerkers en patiënten van de kliniek dreigen het slachtoffer te worden van de acties en al helemaal wanneer er geopperd wordt om een bom te plaatsen in de kliniek

Betrayal of Trust

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van George Kaczender en George Cazender. Met o.a. Judith Light, Judd Hirsch, Betty Buckley, Jeff De Munn en Kevin Tighe.

Barbara No[KA3]el (Light) is een aankomende zangeres die al tien jaar lang behandeld wordt door psychiater Dr Jules Masserman (Hirsch). Masserman heeft een grote naam en zijn reputatie als vakman is wijd en zijd bekend. Barbara is een labiele meid en in haar kring weet iedereen dat. Tijdens een van de sessies geeft Dr Masserman Barbara een licht verdovingsmiddel en maakt van de gelegenheid misbruik om haar te verkrachten. Als Barbara hiervan aangifte doet bij de politie, ontmoet ze een wereld van ongeloof en ze moet heel veel moeite doen om het recht te laten zegevieren. Onopvallende, netjes gespeelde film naar een ware gebeurtenis. Scenario naar het boek van Barbara Noël en Karhtyn Watterson.

Rain Without Thunder

1992 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Gary Bennett. Met o.a. Carolyn McCormick, Ali Thomas, Betty Buckley, Iona Morris en Jeff Daniels.

De film schildert een merkwaardig toekomstbeeld van Amerika over vijftig jaar, in 2042. Het land ziet er uiterlijk niet anders uit dan in 1992, behalve dat de bevolking qua kleding, haarstijl en uiterlijk zo uit een tijdloze (!) aflevering van STAR TREK schijnt te zijn weggelopen. Een ander kenmerk van die vreemde wereld is dat abortus illegaal is en gelijk staat aan moord. Wie voor een abortus naar het buitenland gaat, begaat twee misdaden: ontvoering en moord! Een koude afstandelijke pamflettistische film, die ten ondergaat aan zijn goede bedoelingen. Wel om over na te denken (voor een klein publiek).

Bonnie and Clyde - The True Story

1992 | Misdaad, Film noir, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Garry Hoffman. Met o.a. Tracy Needham, Dana Ashbrook, Doug Savant, Billy Morrissette en Michael Bowen.

De tv-bewerking over het legendarische duo dat rond 1925 het het Oosten van Texas onveilig maakte. In semi-documentaire stijl gefilmd zien we de niet onknappe Bonnie Parker, die huis en haard in de steek liet voor een schietgrage leegloper en nietsnut Clyde Barrow. Samen trokken ze moordend en plunderend naar hun verdoemenis. Onderhoudend en realistisch door aantrekkelijke, geloofwaardige jonge hoofdrollen, maar het geheel blijft toch wel behoorlijk aan de oppervlakte. Op locatie gedraaid. De kijker blijft gratuit geweld bespaard. Scenario van regisseur Hoffman en camerawerk van Ronn Schmidt. Reeds eerder gefilmd in 1967.

Babycakes

1989 | Romantiek

Verenigde Staten 1989. Romantiek van Paul Schneider. Met o.a. Ricki Lake, Craig Sheffer, Nada Despotovich, Paul Benedict en Betty Buckley.

In deze middelmatige herverfilming van Percy Adlons Duitstalige SUGARBABY speelt cultfiguur Lake haar eerste hoofdrol op tv als een vrouw die op zoek is naar liefde. Sheffer is de toffe jongen die het voorwerp van haar begeerte wordt. Camerawerk van Tony Imi.

From Father to Son

1988 | Familiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1988. Familiefilm van Don Fox Greene. Met o.a. Christopher Conrad, John Beck, Corby Timbrook, Gail Strickland en Lori Werner.

Een rugbyspeler aan een Amerikaanse universiteit kan de verleiding van drugs en alcohol niet weerstaan. Zijn vader, die dezelfde fout maakte tijdens zijn sportcarrière, laat zich weer inschrijven als student en komt bij het team, om zo zijn zoon tot matigheid te dwingen. Door het uitstekende spel lijkt deze vergezochte moraliteit beter dan hij is. Voor een deel opgenomen in Atlanta, Georgia. Script van producent/regisseur Greene, met Doyle Smith achter de camera. Ook bekend als LAST TIME OUT.

Frantic

1988 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1988. Thriller van Roman Polanski. Met o.a. Harrison Ford, Emmanuelle Seigner, Betty Buckley, John Mahoney en Jimmie Ray Weeks.

Een Amerikaanse arts (Ford) raakt verzeild in de onderwereld en betrokken bij spionage, als zijn vrouw op de eerste dag van hun reis naar Parijs verdwijnt. Het hallucinante begin van Frantic doet vermoeden dat Polanski ijzersterk terugkeert na zijn geflopte piratenfilm Pirates (1986), maar een kleine anderhalf uur later blijkt dat de maestro weinig meer afleverde dan een redelijke spionagethriller. Frantic verliest spanning zodra Fords tegenspeelster Emmanuelle Seigner (Polanski's toenmalige vriendin) in beeld komt. Dan weet de kijker wel zo ongeveer hoe de zaken ervoor staan. Overigens doet Ford het als 'American abroad' uitstekend.

Another Woman

1988 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1988. Drama van Woody Allen. Met o.a. Gena Rowlands, Mia Farrow, Ian Holm, Blythe Danner en Gene Hackman.

De vijftig-jarige schrijfster Rowlands is een vrouw die niets aan het toeval overlaat. Ze is koud, methodisch, georganiseerd en heeft elk ogenblik van haar leven onder controle. Tot ze op een dag ongewild hoort wat een jonge, zwangere vrouw, Farrow, aan haar psychiater vertelt. Dit verandert haar kijk op het leven grondig. Magistraal psychologisch drama, dat bewijst dat iedereen, hoe vastomlijnd hij ook denkt te leven, een zekere zwakheid heeft. Zoals in al zijn drama's slaagt Allen, die ook het scenario schreef, erin een haarscherpe analyse te maken van zijn hoofdpersonages, en omdat hij graag met vrouwen werkt voelt hij zich hier duidelijk in zijn sas. Hij heeft zich weer omringd met een hele reeks topacteurs, die hij tot sublieme creaties aanzet, met een onvergetelijke Rowlands aan kop. Voor de score selecteerde hij muziek van o.a. Bach, Satie, Kurt Weill, Mahler, Cole Porter en Jerome Kern. Meesterlijke fotografie van Sven Nykvist.

Wild Thing

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Max Reid. Met o.a. Robert Knepper, Kathleen Quinlan, Robert Davi, Maury Chaykin en Betty Buckley.

Een mislukte hutspot over een jongen wiens ouders zijn vermoord en die opgroeit als een 'wild thing' die mensen van de straat beschermt tegen aartsboef Davi en de zijnen. Waarschijnlijk stond scriptschrijver John Sayles meer voor ogen dan wat eruit gekomen is. De rock'n roll-hit 'Wild Thing' van The Froggs is het muzikale thema van de film.

Roses Are for the Rich

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Michael Miller. Met o.a. Lisa Hartman, Bruce Dern, Joe Penny, Richard Masur en Howard Duff.

Melodrama over de dochter van een mijnwerker, die zich uit haar milieu opwerkt en wraak wil nemen op de steenkoolmagnaat die haar familie te gronde heeft gericht. Genot voor liefhebbers van ellende. Naar de roman van Jonell Lawson door Judith Paige Mitchell tot scenario bewerkt. Oorspronkelijk in twee delen.

Evergreen

1985 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1985. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Lesley Ann Warren, Armand Assante, Ian McShane, Robert Vaughn en Betty Buckley.

Mini-serie in drie delen. De serie behandelt 50 jaar in het leven van Anna (Warren) die in 1909 als een Pools joods weeskind in Amerika aankomt. Zo jong als ze is, blijft ze niet bij de pakken neerzitten en neemt een betrekking aan waar de zoon des huizes op haar verliefd wordt. Ze trouwt echter met Assante van wie zij een zoon krijgt maar gaat toch ook nog steeds met eerder genoemde zoon, McShane, om en van hem krijgt ze zonder dat Assante het weet een dochter. Men ziet de groei van de kinderen, zelfs de kleinkinderen. Daartussen: de rol van het jood-zijn in de samenleving, hoewel dat niet goed uit de verf komt zodat het in feite een normale goed gemaakte drama-serie is geworden.

The Three Wishes of Billy Grier

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Corey Blechman. Met o.a. Ralph Macchio, Betty Buckley, Hal Holbrook, Season Hubley en Lawrence Pressman.

Een tiener die getroffen is door een ziekte die het verouderingsproces enorm versnelt, neemt zich voor zijn drie levensdoelen in de hem resterende drie maanden te verwezenlijken. Goed gespeeld door 'The Karate Kid' in eigen persoon en de overige spelers, en intelligent geschreven door de regisseur.

Tender Mercies

1982 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1982. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Robert Duvall, Tess Harper, Allan Hubbard, Betty Buckley en Wilford Brimley.

De voormalige country & western-zanger/schrijver Duvall maakt een geslaagde comeback, nadat hij door een rustgevende relatie met een jonge weduwe en haar zoontje zijn drankprobleem de baas is geworden. Het Amerikaans debuut van de Australische regisseur Beresford vertelt op eenvoudige maar doeltreffende wijze een hoopgevend verhaal, dat geen moment melodramatisch wordt. Duvall verdiende met zijn rol een Oscar.

The Ordeal of Bill Carney

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Jerry London. Met o.a. Ray Sharkey, Richard Crenna, Betty Buckley, Ana Alicia en Jeremy Licht.

Geëngageerde, lichamelijk gehandicapte advocaat Crenna en de aan alle vier de ledematen verlamde Sharkey spannen een uniek en precedent scheppend proces aan, inzake de voogdij over Sharkey's kinderen. Scenario van Tom Lazarus.

Carrie

1976 | Horror

Verenigde Staten 1976. Horror van Brian De Palma. Met o.a. Sissy Spacek, Piper Laurie, William Katt, John Travolta en Amy Irving.

USA 1976. Van Brian De Palma. Naar de roman van Stephen King. Met oa Sissy Spacek, Piper Laurie, John Travolta en Amy Irving. Sissy Spacek speelt in deze uitstekende horrorfilm een verlegen, onopvallend meisje met een godsdienstwaanzinnige moeder, dat op school wordt gepest. Uitgerekend tijdens het eindejaarsbal wordt ze ook nog eens tot op het bot vernederd. En dan blijkt Carrie over onvermoede talenten te beschikken. Oscarnominaties voor Spacek en Laurie. Een van de eerste rollen van Travolta, als pestkop. In 1999 - toen Carrie al lang en breed een cultstatus had verworven - verscheen de beroerde sequel The Rage: Carrie 2. In 2013 verscheen een, niet eens zo onaardige, remake.