Attila Epres: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Video Blues

1992 | Drama, Experimenteel

Hongarije​/​​Frankrijk 1992. Drama van Arpád Sopsits. Met o.a. Lajos Ottó Horváth, Judit Danyi, Attila Epres, Myriam Mézières en Eszter Szakács.

De tweede film van Sopsits die samen met Sandor Fabri en Laszlo Garaczi tekende voor het scenario, is een teleurstellend psychologisch drama over twee broers, die contact met elkaar onderhouden via een videotape die tussen Parijs en Boedapest heen en weer wordt gestuurd. Er heerste zeven jaar stilte omdat broer Horváth afgereisd was naar het Westen; broer Epres is onderwijl getrouwd met jeugdliefde Danyi en Horváth zaait twijfel of Epres wel de vader is van het kind. De structuur is verwarrend, zodat iedere kijker een andere verhaallijn voor zich kan bepalen. Deze schizofrene film werd in Locarno met de Zilveren Jeugdprijs bekroond. Camerawerk van Sandor Kardos.

Liebe bis zum 2. Blut

1988 | Drama

Hongarije 1988. Drama van György Dobray. Met o.a. Ary Beri, Mariann Szilágyi, Attila Epres, Dénes Ujlaki en Agnes Olasz.

Het onbenullige verhaal over de liefdesperikelen van een jong stel en het daarmee synchroon lopende huwelijk van een van hun ouders dat op de klippen dreigt te geraken totdat tenslotte alles weer koek en ei is. In een poging om de aandacht vast te houden is het jonge meisje een aankomend archeologe, die naar het verre Amerika reist (heel wat in een Oost-Europese film) en de vader van de jongen heeft in het exotische Afrika vertoeft. Goulash- soap.

Csere Rudi

1988 | Familiefilm, Fantasy

Hongarije 1988. Familiefilm van Tamás Fejér. Met o.a. Szabolcs Mátyássy, András Dragonya, Attila Epres, Péter Cseke en János Horkay.

In een vakantiekolonie ontmoet de eenzame twaalf-jarige Rudi een jongen, met wie hij vriendschap sluit, waardoor ze beiden een plezierige tijd doormaken. Dan komt het bericht dat hun grootvaders met elkaar gebrouilleerd zijn en dat zij niet meer met elkaar mogen spelen. De jongens besluiten niet bij de pakken te gaan neerziten en hun opa's een lesje te leren. Een goedbedoeld pleidooi voor verdraagzaamheid over een primitief conflict, waarmee kinderen in Westeuropa weinig voeling hebben. Degelijk gemaakt alsof het een ouderwetse voorlichtingsfilm betreft.