Filipe Ferrer: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

La vie à trois

1996 | Komedie

Portugal​/​​Frankrijk 1996. Komedie van Christiane Lehérissey. Met o.a. Isabel Otéro, Aurélien Recoing, Catherine Jacob, Roger Mirmont en Bruno Madinier.

Des nouvelles du bon Dieu

1996 | Komedie

Portugal​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk 1996. Komedie van Didier Le Pêcheur. Met o.a. Marie Trintignant, Maria De Meideros, Jean Yanne, Michel Vuillermoz en Christian Charmetant.

Sostiene Pereira

1995 | Drama

Frankrijk​/​​Portugal​/​​Italië 1995. Drama van Roberto Faenza. Met o.a. Marcello Mastroianni, Stefano Dionisi, Nicoletta Braschi, Daniel Auteuil en Joaquim de Almeida.

Lissabon 1935. Vele Italiaanse anti-fascisten vestigden zich hier. Onder hen Pereira (Mastroianni), die, sinds het overlijden van zijn vrouw, door de dood geobsedeerd wordt. Hij is cultureel redacteur van een belangrijke krant en op een dag ontmoet hij een jonge aspirant-journalist, Dionisi, die bruist van het leven. De jongen stelt zich echter op als een rebel en hij hekelt het fascisme, wat niet strookt met de onafhankelijke instelling van de krant. Diverse ontmoetingen doen Pereira inzien dat je niet steeds onafhankelijk kunt blijven, temeer daar ook in Portugal het fascisme de kop begint op te steken. Schitterend geacteerd drama van een uitgebluste journalist die door contact met een jonge rebel zelf ook terug opstandig wordt. Prachtig tijdsbeeld waarin we stelselmatig de druk van het fascisme voelen groeien. Het einde van de film is onvergetelijk. Knap gestructureerd scenario van Faenza, Sergio Vecchio en Antonio Tabucchi, wiens roman aan de basis ligt van de film. Nostalgisch ogende fotografie van Blasco Giurato. Dolby Stereo S.R.

Une femme dans la tourmente

1994 | Drama

Portugal​/​​Frankrijk 1994. Drama van Serge Moati. Met o.a. Miou-Miou, Jeanne Herry-Leclerc, Maxime Leroux, Hubert Saint-Macary en Inès De Medeiros.

Miou-Miou wordt benoemd tot consul van Frankrijk in Porto Natale, waar ze arriveert in gezelschap van haar zestienjarige dochter Herry-Leclerc. Al vlug stelt ze vast dat de verkiezingen die weldra uitgeschreven zullen worden slechts een schijnvertoning zijn die het dictatoriale regime moet ondersteunen. Haar dochter, die niet ongevoelig is voor de charmes van de geadopteerde zoon van Leroux, cultureel raadgever van het consulaat, begint, samen met de jongeman, samen te zweren tegen het regime. Spannend gemaakte aanklacht tegen de Latijns- Amerikaanse dictators die nog steeds de plak zwaaien, meestal met steun van Amerika. Uitstekende vertolking van de jonge Herry- Leclerc. De eindscènes zijn zeer indrukwekkend. Moati, Emmanuelle Sardou en Philippe Dussau schreven het scenario. Zwierig gefotogafeerd in Lissabon door Roger Dorieux. Formaat 16/9.

Novacek: Cargo Infernal

1994 | Misdaad, Actiefilm

België​/​​Frankrijk​/​​Portugal 1994. Misdaad van Fernando Silva. Met o.a. Patrick Catalifo, Ann-Gisel Glass, Jean-Paul Roussillon, Philippe Demarle en Teresa Madruga.

Bij een aanslag in Portugal komt de vriend om van een man die zich steeds sterk maakt voor het milieu. Een kolfje naar de hand van ex-journalist nu amateur-detective Novacek (Catalifo) die tijdens het onderzoek dat hem in deze film naar Portugal voert, stoot op een sluikhandel met voedselhulp, waarin het vrachtschip dat de verbinding tussen Odessa in de Oekra[KA3]iene en Luanda in Mozambique (Oost-Afrika) onderhoudt, centraal lijkt te staan. Een goedgemaakte, gemakkelijk te verteren politiefilm met veel actie en aardig wat spanning, maar even vlug vergeten als gezien. De acteurs leveren behoorlijk werk af. Simon Michaël en Laurent Chouchan schreven het scenario, dat door Eric Guichard van mooie plaatjes voorzien werd.

Deux justiciers dans la ville: Dame de c[KA21]ur

1994 | Misdaad

Zwitserland​/​​Frankrijk 1994. Misdaad van Gérard Marx. Met o.a. Richard Bohringer, Jean-François Stévenin, Alexandra Vandernoot, Jean-Michel Noirey en Jacques Spiesser.

Een politie-inspecteur wordt vermoord aangetroffen langs een landweg. Naast hem ligt het lijk van de gevangene die hij moest begeleiden. De zaak is vlug geklaard: de gevangene schoot de politieman neer, die in een laatste stuiptrekking zijn moordenaar kon doden. Het politieduo Stévenin/Bohringer kan zich hier niet mee akkoord verklaren. Ze ontdekken al vlug dat de gevangene onschuldig was aan de verkrachting waarvoor hij veroordeeld was, dus besluiten ze dat deze geen enkele reden had om de inspecteur te doden. Dan maar zoeken naar de echte dader. Bohringer vervangt Lhermitte die in het eerste deel de charmeur/agent was. Niet dat dit veel kan redden van dit zwakke LETHAL WEAPON-afkooksel geschreven door Gérard Carré en Alain Minier, naar een verhaal van Alexis Lecaye, waarvan de afloop reeds mijlen op voorhand voelbaar is. Fotografie van Jimmy Glasberg. Formaat 16/9.

Sans espoir de retour

1989 | Film noir, Thriller

Frankrijk​/​​Portugal 1989. Film noir van Samuel Fuller. Met o.a. Valentina Vargas, Keith Carradine, Andréa Ferréol, Bernard Fresson en Marc de Jonge.

Verfilming van de roman [KL]Street of No Return[KLE] van David Goodis over een succesvolle popzanger (Carradine) wiens stembanden door gangsters geruïneerd worden, omdat hij de vriendin van de gangsterbaas verleidde. In de goot terecht gekomen, krijgt hij de kans wraak te nemen. Een dromerig, poëtisch, wrang, en vrij wanhopig werk ondanks een betrekkelijk goede, sterke en duidelijke afloop. Een schemerachtige sfeer van een grote, anonieme haven, die wordt verscheurd door rassenrellen. Een mythische film noir, net als de andere werken van Fuller die met zijn 78 jaar bewijst dat hij nog altijd een van de grootste regisseurs van dit moment is. Een adembenemende vertolking van Carradine, en er is bovendien niets te merken van de risico's, die een internationale rolbezetting met zich meebrengt, wat zelden voorkomt. Scenario van Jacques Bral en Fuller. Camerawerk van Pierre-William Glenn.

O Processo do rei

1989 | Historische film

Frankrijk​/​​Portugal 1989. Historische film van Joao Mario Grilo. Met o.a. Carlos Daniel, Aurelle Doazan, Antonino Solmer, Carlos de Medeiros en Gerard Hardy.

In 1640 raakt koning Alfonso I, de eerste koning van Portugal sinds de onafhankelijkheid, in allerlei samenzweringen verwikkeld, voornamelijk wegens zijn tekortkomingen op seksueel gebied. Curieuze, historische film met zeer mooie beelden en een heel schilderachtige sfeer. De Hollywood-aanpak werkt in zekere zin ontgoochelend.

Arsène Lupin : La sorcière aux deux visages

1989 | Misdaad

Duitsland​/​​Spanje​/​​Zwitserland​/​​Portugal​/​​België​/​​Frankrijk 1989. Misdaad van Michel Wyn. Met o.a. François Denoyer, Laetitia Gabrielli, Marion Coutris, Erc Franklin en Filipe Ferrer.

Ars[KA2]ene Lupin (Dunoyer) koopt voor een vriendin het schilderij 'De heks met de twee gezichten'. De volgende dag is het al gestolen, maar wat later even mysterieus teruggebracht. De dief, die een opvallende gelijkenis vertoont met de heks op het schilderij, wordt vermoord aangetroffen. Lupin wordt gearresteerd, maar kan gemakkelijk ontsnappen en in het voorbijgaan neemt hij de salarissen van de cipiers mee. Vermomd als priester gaat hij op zoek naar het geheim van het schilderij. Speelse aflevering uit de serie. Het scenario van Jacques Naham, Mathieu Boudjedra en Wyn zit vol toevallige onwaarschijnlijkheden en de acteerprestaties zijn niet bijzonder. Toch is het een vlotte film en de titelfiguur, bedacht door Maurice Leblanc, blijft een frivole gentleman-dief. Gefotografeerd door Mario Barroso.

Notre mariage

1984 | Romantiek

Portugal​/​​Chili​/​​Frankrijk 1984. Romantiek van Valeria Sarmiento. Met o.a. Nicolás Silberg, Nadege Clair, Jean Pierre Teilhade, Nadège Clair en Maud Rayer.

Verhaal over een vreemde en mooie liefde die, als die geconsumeerd wordt tot een verbintenis, langzaam afsterft. Het is de geschiedenis van Lola, een meisje dat door haar vader voor goed wordt toevertrouwd aan een buurman die haar het leven redde toen ze klein en ernstig ziek was. Vreselijk trage verhaaltrant. Een bewerking van de roman Mi boda contigo van Corin Tellado. Vermeld moet worden dat Sarmiento tegelijkertijd de supervisie over de montage van de films van haar echtgenoot Raoul Ruiz voor haar rekening neemt en, tot nu toe, met name de documentaires heeft geschreven.