Gina Alajar: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Les insoumis

1989 | Drama

Frankrijk​/​​Filipijnen 1989. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Phillip Salvador, Dina Bonnevie, Gina Alajar, Bembol Roco en Ginnie Sobrino.

Clandestien gedraaid op de Philippijnen, en geheel gefinancieerd door een Franse maatschappij, hoewel de C.N.C. het niet als een Franse film wil erkennen. De regisseur is duidelijk niet tot het uiterste gegaan in het aan de kaak stellen en tonen van alle gruwelijkheden, die de `vigilantes` van de extreem- rechtse groepering Ora Pro Nobis de bevolking ten tijde van dictator Marcos hebben aangedaan. Voor een bloedbad meer of minder deinzen ze niet terug en ze doden zelfs een kind, waarvan ze de hersenen opeten! Heeft soms dus wel wat weg van poppenkast, maar de regie (laten zien, niet uitleggen) heeft beslist de gewenste uitwerking.

Bayan Ko

1984 | Actiefilm, Drama

Filipijnen​/​​Frankrijk 1984. Actiefilm van Lino Brocka. Met o.a. Phillip Salvador, Gina Alajar en Venchito Galvez.

Filipijnse pamfletfilm, gebaseerd op de protesten rond de economische crisis begin jaren tachtig. Centraal staat drukkerijarbeider Turing, een bevlogen jongeman die geregeld de confrontatie met allerhande hotemetoten aangaat. Maar met een kind op komst moet hij bedelen bij de baas voor opslag. De opslag is akkoord, mits hij zich niet aansluit bij een vakbond. En daar wringt precies de schoen in de Filipijnen van 1984, waar de bevolking stelselmatig werd gemarginaliseerd. Oorspronkelijke titel: Bayan ko: Kapit sa patalim, internationaal uitgebracht als This Is My Country. Moeilijk onderwerp, toegankelijk verpakt in onderhoudend drama.

Moral

1982 | Drama

Filipijnen 1982. Drama van Marilou Diaz-Abaya. Met o.a. Lorna Tolentin, Gina Alajar, Sandy Andolong, Anna Marin en Laurice Guillen.

Een goedbedoelde, maar melige en al met al vervelende melodramatische film over vier Filippijnse vrouwen met allerlei opgefokte problemen, gezien tegen de sociale onrust in het begin van de jaren tachtig. Niet slecht gemaakt en behoorlijk vertolkt, maar praatziek en gekunsteld.