Dean Martin: cast en muziek.
Er zijn 68 films gevonden.

Petites

1997 | Familiefilm, Romantiek

Frankrijk 1997. Familiefilm van Noémie Lvovsky. Met o.a. Ingrid Molinier, Julie-Marie Parmentier, Camille Rousselet, Magali Woch en Jean-Luc Bideau.

National Lampoon's The Don's Analyst

1997 | Komedie, Misdaad

Canada​/​​Verenigde Staten 1997. Komedie van David Jablin. Met o.a. Kevin Pollak, Robert Loggia, Angie Dickinson, Joseph Bologna en Sherilyn Fenn.

Een jaar voor De Niro's wankele therapiekomedie Analyse this probeerden de celluloidheren achter National Lampoon iets soortgelijks: een mafiabaas bij de psycholoog. In The Don's analyst is het peetvader Don Vito Leoni (Loggia) die wordt doorgezaagd door therapeut Dr. Reciputo (Pollak). Regisseur Jablin heeft gelukkig snel door dat Loggia en Pollak niet uit de voeten kunnen met de materie maar pareert met enn flinke dosis mafiaclichés zodat er weinig te genieten overblijft. (VM/VPRO Gids)

Der schönste Mann der Welt

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Wolfgang B. Heine. Met o.a. Peter Ender, Rainer Philippi, Thomas Morris, Matthias Eberth en Dinka Mrkowatschki.

Met de bedoeling eens iets ernstiger te schrijven dan de stationsliteratuur waardoor ze populair werden, trekt het Duitse homosexuele schrijversduo Ender en Philippi zich voor enkele maanden terug in Key West, Florida. Reeds van bij de aankomst groeien er spanningen tussen hen, daar de een open staat voor de nieuwe cultuur en de ander zich niet kan aanpassen. Van schrijven komt niet veel in huis en dat verbetert niet wanneer een ander homo-koppel in hun leven komt. Zwaar symbolische relatiekomedie die het volledig moet hebben van de acteursprestaties. Daar alles zich afspeelt in één kamer kan theatraliteit niet verhinderd worden. De gesprekken tussen de vier personages en hun huisbazin kunnen evenmin de hele tijd blijven boeien. Heine schreef het scenario samen met Thomas Nennstiel, terwijl Klaus Günther het fotografisch gedeelte voor zijn rekening nam.

Tales From The Crypt: Split Personality

1992 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1992. Horror van Joel Silver. Met o.a. Joe Pesci, Jacqueline Alexandra, Kristen Amber, Burt Young en Heidi Thomas.

Door een ongeval maakt Vic (Pesci) kennis met de tweeling Jacqueline (Alexandra) en Kirsten (Amber), de hupse erfgenamen van een schatrijke architect. Vic ziet d[KA1]e kans van zijn leven om zelf ook steenrijk te worden. Hij is echter niet tevreden met het vooruitzicht van slechts de helft van het fortuin. Hij wil alles en daarvoor bedenkt hij een list. Hij beseft dan niet tegen wie of wat hij het opneemt. Het scenario van Fred Dekker is even ingenieus als onwaarschijnlijk hoewel het de kijker voortdurend op een dwaalspoor brengt. De finale is absoluut hilarisch. Pesci is leuk en Alexandra en Amber zijn in werkelijkheid de zusjes Jacqueline Alexandra Citron en Kristen Amber Citron, die de film nog een extra sensuele impuls meegeven. Alleen de inleiding (met Young) is overbodig. Het camerawerk is van niemand minder dan de Nederlander Jan de Bont (die in 1994 als regisseur doorbrak met SPEED). Aflevering 11 van het vierde seizoen, nummer 49 van 93. Dolby Surround.

Something's Got to Give

1990 | Documentaire

Verenigde Staten 1990. Documentaire van George Cukor. Met o.a. Dean Martin, Cyd Charisse, Steve Allen, Wally Cox en Christopher Morley.

Boeiend verslag over de perikelen die gepaard gingen met het draaien van Monroe`s laatste, onvoltooide film SOMETHING`S GOT TO GIVE in 1962, een romantische komedie over een vrouw (Monroe) die na een verblijf van vijf jaar op een tropisch eiland terugkeert naar echtgenoot Martin (die hertrouwt met Charisse) en haar twee kinderen. Een remake van MY FAVORITE WIFE (met Cary Grant en Irene Dunne). Monroe werd na acht weken ontslagen (wegens spectaculaire afwezigheden) en vervangen door Lee Remick, maar dat stuitte dan weer op verzet van Martin zodat Fox opnieuw Monroe wou inhalen, maar op dat moment kwam zij in de bekende duistere omstandigheden om het leven. In totaal beschikte men over zes uur niet gemonteerde filmopnames die zoek raakten. Pas in 1982 werd bij toeval een kopie gevonden en hiervan worden een aantal opnames met Monroe getoond, vooral de zwembadsc[KA2]ene, waarin zij naakt zwom, de eerste discrete naaktsc[KA2]ene van een superster, (inmiddels de meest beruchte scène die nooit eerder werd vertoond) is leuk. Tussendoor geestige en ontroerende getuigenissen van medewerkers aan SOMETHING'S GOT TO GIVE: van de agent Henry Weinstein, David Bretherton die de montage deed en Marjorie Snyder die de kostums verzorgde. De schrijver en samensteller van dit unieke document is Henry Schipper.

Cannonball Run II

1984 | Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1984. Actiefilm van Hal Needham. Met o.a. Burt Reynolds, Dean Martin, Sammy Davis jr, Jackie Chan en Shirley MacLaine.

Omdat hij in de eerste film had verloren moet de zoon van een oliesjeik een nieuwe Cannonball Run organiseren en winnen, vindt z'n vader. Dus wordt er weer illegaal geraced, dwars door de VS, met de politie in de achtervolging. Burt Reynolds, Dean Martin, Sammy Davis jr, Jackie Chan, Shirley MacLaine en Frank Sinatra. Het zijn niet de eersten de besten die meedoen aan deze sequel. Voor een goede scriptdoctor was waarschijnlijk geen geld meer, want dit tweede deel is veel slechter dan het toch al niet geweldige deel een. Wel leuk om sterren te spotten, natuurlijk.

Bonjour Monsieur Lewis

1982 | Komedie

Frankrijk 1982. Komedie van Robert Benayoun. Met o.a. Jerry Lewis, Dean Martin, Mel Brooks, Marty Feldman en Sammy Davis jr.

De eerste in een opzet van zes documentaires over komiek Lewis; gemaakt door zijn grootste bewonderaar, Benayoun, die zelf een slecht filmer is. Interessant zijn de bijdragen van Feldman, Bogdanovich, Davis en Brooks die hun visie over Lewis' krankzinnige humor geven, waar vooral de Fransen zo verzot op zijn. Er zitten fragmenten van zijn tv-shows in en uitgesneden opnamen van zijn films, maar het geheel biedt weinig inzicht in de komiek.

The Cannonball Run

1981 | Komedie, Actiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1981. Komedie van Hal Needham. Met o.a. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcett, Dom DeLuise en Dean Martin.

Stanley Kramer had het in 1963 al eerder gedaan met It's a Mad, Mad, Mad, Mad World maar de jaren tachtig konden een nieuwe versie goed gebruiken: een komedie met door de woestijn racende auto's die bestuurd worden door gesjeesde karakters, vertolkt door een stoet van contemporaine filmsterren. De inzet is het winnen van de illegale coast-to-coast race genaamd Cannonball Run. De film is onmogelijk serieus te nemen, maar uit te houden voor wie graag Dean Martin en Sammy Davis jr in priestersgewaden ziet en wil wachten op de gastoptredens van onder meer Peter Fonda, Jackie Chan en Jamie Farr. Drie jaar later kwam er ook nog een vervolg.

Mr. Ricco

1981 | Thriller

1981. Thriller van Paul Bogart.

Stanley Kramer had het in 1963 al eerder gedaan met It's a Mad, Mad, Mad, Mad World maar de jaren tachtig konden een nieuwe versie goed gebruiken: een komedie met door de woestijn racende auto's die bestuurd worden door gesjeesde karakters, vertolkt door een stoet van contemporaine filmsterren. De inzet is het winnen van de illegale coast-to-coast race genaamd Cannonball Run. De film is onmogelijk serieus te nemen, maar uit te houden voor wie graag Dean Martin en Sammy Davis jr in priestersgewaden ziet en wil wachten op de gastoptredens van onder meer Peter Fonda, Jackie Chan en Jamie Farr. Drie jaar later kwam er ook nog een vervolg.

Lucy

1976 | Biografie, Komedie

Verenigde Staten 1976. Biografie van Sheldon Keller. Met o.a. Desi Arnaz, John Wayne, Vivian Vance, Danny Kaye en Gale Gordon.

Een hulde aan een van Amerika`s populairste vrouwelijke humoristen, die over de hele wereld in de jaren 1950-60 succes oogstte met haar tv-reeksen [KL]I Love Lucy[KLE], [KL]The Lucy Show[KLE] en [KL]Here`s Lucy[KLE]. Het is een aaneenschakeling van een reeks van haar bekendste gags, w.o. het onvergetelijke `vitameataveganin`-nummer, een filmopname met John Wayne, een restaurantontmoeting met William Holden, een etentje in een Japans restaurant met Danny Kaye, een onhandig dansnummertje met Danny Thomas, een spiegel-imitatie met Harpo Marx, een Chaplin en Dietrich parodie en optredens met o.a. Red Skelton, John Bubbles, Dan Dailey, Richard Burton en Jack Benny. Een uitstekende introductie tot de gekke wereld van Lucille Ball (1910-1989) voor wie haar niet kent en een herontdekking van enkele van haar beste momenten voor haar onvoorwaardelijke fans. Over haar filmcarrière wordt niet gesproken. De fragmenten worden ingeleid door een aantal bekende acteurs. Keller schreef het scenario. Een cameraman werd niet gecrediteerd. Oorspronkelijk uitgebracht als CBS SALUTES LUCY.

Mr. Ricco

1975 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Dean Martin, Eugene Roche, Thalmus Rasulala, Geraldine Brooks en Denise Nicholas.

Martin (Joe Ricco) valt uit de toon als strafpleiter. Goed als mysterie. Een van de weinige films waarin Martin niet zingt. Het scenario is van Robert Hoban naar een verhaal van Ed Harvey en Francis Kiernan. Het camerawerk is van Frank Stanley.

La Course A L'echalotte

1974 | Komedie, Actiefilm

Frankrijk 1974. Komedie van Claude Zidi. Met o.a. Claude Dauphin, Jane Birkin, Pierre Richard, Dean Martin en Henri Deus.

Martin (Joe Ricco) valt uit de toon als strafpleiter. Goed als mysterie. Een van de weinige films waarin Martin niet zingt. Het scenario is van Robert Hoban naar een verhaal van Ed Harvey en Francis Kiernan. Het camerawerk is van Frank Stanley.

Showdown

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van George Seaton. Met o.a. Rock Hudson, Dean Martin, Susan Clark, Donald Moffat en John McLiam.

Na een ruzie met zijn trawanten gaat Martin alleen verder, achtervolgd door zijn jeugdvriend Hudson. Deze heeft het intussen tot sheriff geschopt en is getrouwd met Martins ex-liefje Clark. Martin belandt door toedoen van Hudson in de gevangenis, maar weet te ontsnappen. Klassiek westernverhaal dat door de acteurs met veel gevoel voor humor toch nog aantrekkelijk gemaakt wordt. Veel verrassingen vinden we niet in dit doorsnee-scenario van Theodore Taylor naar een verhaal van Hank Fine. Een schitterend geënsceneerde bosbrand geeft de film echter toch nog spektakel mee. De laatste productie van Seaton. Mooi gefilmd door Ernest Laszlo. Gedraaid in Todd-AO-35.

Something Big

1972 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Dean Martin, Brian Keith, Honor Blackman, Carol White en Ben Johnson.

Een outlaw belooft zijn verloofde dat het de laatste keer zal zijn dat hij op roof uit gaat en terug zal keren als een rijk man, zodat hij met haar kan trouwen en afscheid kan nemen van zijn dubieuze carrière. In werkelijkheid loopt het anders en hij is nog even berooid als altijd. Hij moet nu op iets groots uittrekken, maar dat mislukt, tenzij je het beroven van bandieten door bandieten in een complete Mexicaanse oorlog iets groots kan noemen. Hij bereikt niets en hetzelfde gebeurt met de film. Hij kan dus overgeslagen worden ondanks de sterren. Het scenario is van James Lee Barrett. Het camerawerk is van Harry Stradling Jr.

Airport

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van George Seaton en Henry Hathaway. Met o.a. Burt Lancaster, Dean Martin, Helen Hayes, Jacqueline Bisset en Jean Seberg.

Luchthavendirecteur Mel Bakersfeld (Lancaster) heeft zijn dag niet. Zijn vrouw wil van hem scheiden, er loeit een sneeuwstorm over de landingsbanen en zijn rokkenjagende zwager (Martin) is piloot op een vliegtuig waarin ook een psychopaat en diens bom vervoerd worden. 'De beste film van 1944' spotte een Amerikaanse journaliste over Airport bij uitkomst in 1970. Het concept van Airport - een grootse soap met een ensemblecast - was inderdaad nogal ouderwets, maar door het enorme succes werd de film toch het grote voorbeeld voor een hele serie rampenfilms.

The Wrecking Crew

1969 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1969. Actiefilm van Phil Karlson. Met o.a. Dean Martin, Elke Sommer, Sharon Tate, Nancy Kwan en Nigel Green.

De laatste (hopelijk) van de Matt Helm-avonturen met een kinderachtige behandeling van een misdadig komplot waarbij een miljard dollar in goud wordt gestolen. Een erg grappige rol van wijlen Tate is het enige dat de film nog leuk maakt.

How to Save a Marriage (And Ruin Your Life)

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Fielder Cook. Met o.a. Dean Martin, Stella Stevens, Eli Wallach, Anne Jackson en Betty Field.

Een typische jaren zestig seks-komedie waarin de vlotte vrijgezel Martin de aantrekkelijke jongedame Stevens aanziet voor de minnares van zijn beste vriend, met alle te verwachten complicaties vandien. Niet de eerste keer dat Stella Stevens' talent werd verspild.

How To Save A Marriage (and Ruin Your L

1968 |

1968. Fielder Cook. Met o.a. Eli Wallach, Betty Field, Dean Martin, Anne Jackson en Stella Stevens.

Een typische jaren zestig seks-komedie waarin de vlotte vrijgezel Martin de aantrekkelijke jongedame Stevens aanziet voor de minnares van zijn beste vriend, met alle te verwachten complicaties vandien. Niet de eerste keer dat Stella Stevens' talent werd verspild.

Five Card Stud

1968 | Western, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Western van Henry Hathaway. Met o.a. Dean Martin, Robert Mitchum, John Anderson, Inger Stevens en Roddy McDowall.

Bij een kaartspel wordt een valsspeler door vier van de vijf anderen opgehangen. Alleen Martin verzet zich, maar die wordt bewusteloos geslagen. McDowall en de zijnen zetten de hangpartij voort. Dan verschijnt de geestelijke Mitchum op het toneel. En plotseling verdwijnt de één na de ander, gewurgd met prikkeldraad of in het klokketouw opgehangen. Dan valt de verdenking op Mitchum, die meedeelt dat de gehangen man zijn broer was. Martin en Mitchum staan voor een eindduel tegenover elkaar. Ray Gauldens roman werd door Marguerite Roberts bewerkt. Hal Wallis produceerde en Daniel Fapp deed het camerawerk. Maurice Jarre schreef de muziek.

Bandolero!

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. James Stewart, Dean Martin, Raquel Welch, George Kennedy en Andrew Prine.

Martin en zijn bende outlaws maken Texas al een tijdje onveilig. Een bankoverval in Val Verde mislukt en er vallen verschillende doden, zowel onder de burgers als onder de bandieten. Martin wordt gevangen genomen en tot de strop veroordeeld. Zijn broer, de rechtschapen Stewart, komt dit ter ore en hij gaat erop af in de hoop zijn leven te kunnen redden, hoewel hij Martins levenswandel niet goedkeurt. Vlotgemaakte serie-western die vooral opvalt door de prachtige locatie- fotografie (van William H. Clothier). Het scenario van James Lee Barrett, naar een verhaal van Stanley L. Hough, staat bol van de clichés. Voor de hoofdpersonages was het duidelijk een routineklus maar de bijrolspelers doen het opmerkelijk goed. En bovendien is het leuk om Welch te zien.

The Ambushers

1967 | Komedie, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Komedie van Henry Levin. Met o.a. Dean Martin, Senta Berger, Janice Rule, James Gregory en Albert Salmi.

Gebruikelijke Matt Helm-onzin; indien u de andere films in deze serie aardig vond, zal ook deze waarschijnlijk aan uw verwachtingen beantwoorden. Zoals gewoonlijk veel prachtige vrouwen om de aandacht van de mannelijke kijkers gaande te houden.

Rough Night in Jericho

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Arnold Laven. Met o.a. Dean Martin, George Peppard, Jean Simmons, John McIntire en Slim Pickens.

Voormalig sheriff Alex Flood heeft het stadje Jericho volledig in zijn macht. Alleen de knappe Molly Lang wil niets van hem weten. De situatie verandert echter met het verschijnen van pokeraar Jim Dolan. Wanneer Flood handtastelijk tegenover Molly wordt, grijpt Dolan in en laat Floods winstgevende mijn ontploffen. Dit is aanleiding tot een openlijke strijd tussen Flood en Dolan. Bloederige western naar de roman 'The Man in Black' van Marvin H. Albert. De aantrekkelijke rolbezetting kan niet tegen de clichés op.

Murderer's Row

1967 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigde Staten 1967. Sciencefiction van Henry Levin. Met o.a. Dean Martin, Ann-Margret, Karl Malden, Camilla Sparv en James Gregory.

In deze film wordt een geleerde (de vader van Ann-Margret) ontvoerd door een man (Malden) die dreigt Washington DC te vernietigen met een `helio-straal`. Alleen Matt Helm kan zowel de professor als de stad redden. (Wat zou er gebeurd zijn, als hij had moeten kiezen?) Deze tweede Matt Helm-film - na THE SILENCERS - biedt behalve een geslaagde poging om Frank Sinatra belachelijk te maken weinig om van te genieten. Er is een derde Matt Helm- film: THE AMBUSHERS.

The Silencers

1966 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Phil Karlson. Met o.a. Dean Martin, Stella Stevens, Daliah Lavi, Victor Buono en Arthur O'Connell.

Het eerste Matt Helm-spionageavontuur was ook het beste, al zegt dat weinig. Maar Dino's moeilijkheden met de verstrooide Stevens zijn humoristisch.

Texas Across the River

1966 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1966. Western van Michael Gordon. Met o.a. Dean Martin, Alain Delon, Joey Bishop, Rosemary Forsyth en Tina Marquand.

Dit is een heerlijke amusante western, door Ben Starr, Wells Root en Harold Greene geschreven. Delon is een groentje die met Forsyth wil trouwen, maar officier Graves heeft een broer die dat ook wil. Bij een duel komt die om het leven en Delon slaat op de vlucht voor Graves. Met Martin en de Indiaan Bishop vertrekt hij naar Texas waar de meest komische Indianen rondlopen, en waar uiteindelijk ook Graves met zijn troepen binnentrekt als Texas lid van de V.S. is geworden. Prine is amusant als de assistent van Graves, Ansara is het Indianenopperhoofd met een te gekke zoon, zelfs Barcroft is dit maal geen bandiet. Russell Metty deed het mooie camerawerk voor producent Harry Keller, die eens begon bij Republic als montageman om daarna regisseur van dozijnen westerns te worden.

Murderers' Row

1966 | Thriller

Verenigde Staten 1966. Thriller van Henry Levin. Met o.a. Camilla Sparv, Karl Malden, Ann-Margret, Dean Martin en James Gregory.

Dit is een heerlijke amusante western, door Ben Starr, Wells Root en Harold Greene geschreven. Delon is een groentje die met Forsyth wil trouwen, maar officier Graves heeft een broer die dat ook wil. Bij een duel komt die om het leven en Delon slaat op de vlucht voor Graves. Met Martin en de Indiaan Bishop vertrekt hij naar Texas waar de meest komische Indianen rondlopen, en waar uiteindelijk ook Graves met zijn troepen binnentrekt als Texas lid van de V.S. is geworden. Prine is amusant als de assistent van Graves, Ansara is het Indianenopperhoofd met een te gekke zoon, zelfs Barcroft is dit maal geen bandiet. Russell Metty deed het mooie camerawerk voor producent Harry Keller, die eens begon bij Republic als montageman om daarna regisseur van dozijnen westerns te worden.

The Sons of Katie Elder

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Dean Martin, Martha Hyer, Michael Anderson jr en Earl Holliman.

Typisch Wayne-vehikel met Holliman, Anderson en Martin als de ruige zonen van pioniersvrouw Katie Elder, die haar dood willen wreken. Een opwindende film.

Marriage on the Rocks

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Jack Donohue. Met o.a. Frank Sinatra, Deborah Kerr, Dean Martin, Cesar Romero en Hermione Baddeley.

Het huwelijk van Frank en Deborah eindigt in een vlugge scheiding in Mexico; zij trouwt uiteindelijk met zijn beste vriend, Dino. Verspild talent in een voorspelbare komedie. Gedraaid in Panavision.

What a Way to Go!

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van J. Lee Thompson. Met o.a. Shirley MacLaine, Paul Newman, Dean Martin, Robert Mitchum en Gene Kelly.

Deze bewerkelijke komedie met de eeuwige weduwe MacLaine heeft enkele heldere momenten. Scenarioschrijvers Comden en Green gebruiken het foefje om allerlei filmstijlen uit verschillende periodes te parodiëren, maar daarbij wordt vergeten dat er ook nog een rolbezetting met veel talent is. Kelly heeft een rol in de grappigste scène.

Robin and the Seven Hoods

1964 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1964. Musical van Gordon Douglas. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr, Peter Falk en Barbara Rush.

Een muzikale persiflage op het gangsterdom. De rebellenclub uit de titel gaat naar naar Chicago. Er gebeurt niet veel opzienbarends, maar de film is nog steeds heel genietbaar. Crosby heeft een ondankbaar bijrolletje. Goede song 'My Kind Of Town'.

Kiss Me, Stupid

1964 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1964. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Dean Martin, Kim Novak, Ray Walston, Felicia Farr en Cliff Osmond.

Wilder en de excentrieke komedie van I.A.L. Diamond werd in 1964 als obsceen beschouwd en is sindsdien niet veel beter geworden; amateurliedjesschrijver Orville J. Spooner (Walston, die de rol van Sellers na een hartaanval overnam) probeert zijn materiaal aan Dino Latina (Martin) te verkopen, maar is bezorgd dat de entertainer erop uit is zijn mooie vrouw te verleiden. Camerawerk van Joseph LaShelle.

Who's Been Sleeping in My Bed?

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Daniel Mann en Guy Ferland. Met o.a. Dean Martin, Elizabeth Montgomery, Carol Burnett, Martin Balsam en Jil St. John.

Een onverplichtend niemendalletje over tv-ster Martin die door verloofde Montgomery naar het altaar wordt gesleept. Burnett is in haar filmdebuut de assistente van Martins psychiater.

Toys in the Attic

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van George Roy Hill. Met o.a. Dean Martin, Geraldine Page, Yvette Mimieux, Wendy Hiller en Gene Tierney.

Een ingehouden bewerking door James Poe van het toneelstuk van Lillian Hellman over een man die thuiskomt met een kindbruidje. Page en Hiller zijn Martins bemoeizuchtige zussen. Het camerawerk is van Joseph F. Biroc.

Marilyn

1963 | Documentaire

Verenigde Staten 1963. Documentaire van Don Medford. Met o.a. Rock Hudson (stem), Wally Cox, Phil Silvers, Dean Martin en Maxwell Reed.

Een weinig originele, vaak betuttelende documentaire over Marilyn Monroe, opgebouwd rond fragmenten uit de meeste van haar films, inclusief de onvoltooide SOMETHING'S GOT TO GIVE. Helaas ontbreken SOME LIKE IT HOT en THE MISFITS.

Come Blow Your Horn

1963 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van Bud Yorkin. Met o.a. Molly Picon, Lee J. Cobb, Frank Sinatra, Barbara Rush en Jill St. John.

Sinatra is goed als vrije vogel met meisjes bij de vleet en een zeurende vader (Cobb). Hij zingt ook het titelliedje en leert zijn jongere broer (Bill) de trucs van versieren. Naar het stuk van Neil Simon. Gefilmd in Panavision.

4 for Texas

1963 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1963. Komedie van Robert Aldrich. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg, Charles Bronson en Ursula Andress.

Twee schavuiten, Zack Thomas (Sinatra) en Joe Jarrett (Martin), ontfutselen de buit van een roofoverval aan de bende van Matson (Bronson). Vrijwel onmiddellijk nadat ze het geld in handen hebben proberen ze elkaar af te troeven, ze denken het geld namelijk goed te kunnen gebruiken aan de pokertafel. Weinig geslaagde, kolderiek bedoelde western, waarin naast rat-packers Sinatra en Martin rollen zijn weggelegd voor mooie actrices Ekberg en Andress en waarin zelfs The Three Stooges komen opdraven. Maar grappig, spannend of interessant wordt het maar niet.

Who's Got the Action?

1962 | Komedie

Verenigde Staten 1962. Komedie van Daniel Mann. Met o.a. Dean Martin, Lana Turner, Eddie Albert, Nita Talbot en Walter Matthau.

Om de gokverslaving van manlief Steve Flood (Martin) onder controle te krijgen wordt Melanie (Turner) incognito zijn bookmaker. Dat wordt een probleem wanneer hij begint te winnen en ze haar eigen spullen moet verkopen om hem te betalen. Bovendien krijgt ze ook nog zijn mafiose ex-bookmaker op haar nek. Hoewel goed bedoeld komt de humor niet echt van de grond maar het is leuk om Turner eens niet in een glamourrol te zien.

The Road to Hong Kong

1962 | Muziek, Romantiek, Avonturenfilm, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Muziek van Norman Panama. Met o.a. Bob Hope, Bing Crosby, Joan Collins, Dorothy Lamour en Robert Morley.

De laatste ROAD-film kwam pas aan het begin van de jaren 1960-1970 uit en ook al biedt het veel vermaak, de zorgeloze geest van de voorafgaande films ontbreekt; Bob en Bing raken als oplichters betrokken bij een internationaal schandaal en bij... ruimtevaart! Sellers heeft een schitterend gastoptreden. Gefilmd in Engeland. Scenario van Frank Panama. Camerawerk van Jack Hildyard.

Sergeants 3

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van John Sturges. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Peter Lawford, Joey Bishop en Henry Silva.

Voor de tweede keer wordt GUNGA DIN opgewarmd, best aardig, maar h[KA2]a[KA2]alt niet bij de eerste uit 1939. Deze keer is het wilde westen het toneel met de Sinatra-club (de 'Rat Pack') als cavaleriewachtmeesters. Davis kan Sam Jaffe als Gunga Din niet evenaren.

All in a Night's Work

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Joseph Anthony. Met o.a. Dean Martin, Shirley MacLaine, Charles Ruggles, Cliff Robertson en Norma Crane.

Gebaseerd op een toneelstuk van Owen Elford naar het gelijknamige boek van Margit Veszi. De welgestelde eigenaar van een uitgeverij wordt dood gevonden met een lach op zijn gezicht. Zijn neef Tony (Martin) erft de zaak maar hij vreest dat Katie (MacLaine), die ook een aardige som ontvangt, de boel wil chanteren om haar 'omgang' met de miljonair te verbergen. Zij is namelijk als laatste gezien met de uitgever en Tony vermoedt dat ze verantwoordelijk is voor de laatste grijns van zijn oom. Ondanks zijn vermoedens valt hij voor de bevallige Katie die ten stelligste ontkent iets met de dood van zijn oom te maken te hebben. De luchtige komedie komt uit de pen van maar liefst zes schrijvers, drie voor de film en drie voor het toneelstuk en het boek. Joseph Anthony, zelf Broadwayregisseur en -schrijver, dirigeerde de klucht vlot en met gevoel voor dosering met Martin en MacLaine in een perfecte combinatie van humor en romantiek. (VM/VPRO Gids)

Ada

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Susan Hayward, Dean Martin, Martin Balsam, Ralph Meeker en Frank Maxwell.

Een zeper van het type `van krantenjongen-tot-miljonair` over een arm meisje (Hayward) dat de gemakzuchtige Martin helpt gouverneur te worden, terwijl zij zelf een enorme standvastigheid aan de dag moet leggen om de politieke corruptie te overwinnen. Hayward contra Hyde-White in de volksvertegenwoordiging van de staat vormt het hoogtepunt van de film. William Driskill bewerkte de roman van Wirt Williams tot scenario. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Who Was That Lady?

1960 | Komedie

Verenigde Staten 1960. Komedie van George Sidney. Met o.a. Tony Curtis, Dean Martin, Janet Leigh, James Whitmore en John McIntire.

Vlotte verwikkelingen ontrollen zich in gekruide vaart over het doek als Curtis en Martin zich voordoen als geheimagenten om Tony's jaloerse vrouw Leigh om de tuin te leiden. Naar een toneelstuk van Norman Krasna.

Ocean's Eleven

1960 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Lewis Milestone. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr, Peter Lawford en Angie Dickinson.

Een fantasierijke misdaadkomedie over een elf man sterk team, aangevoerd door Danny Ocean (Sinatra), dat een gewaagde overval probeert te plegen in Las Vegas. Iedereen zit erin, maar niemand doet veel, ook de enkele verrassende gasten niet. Evenwel een knappe wending aan het eind.

Bells are Ringing

1960 | Musical, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1960. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Judy Holliday, Dean Martin, Fred Clark, Eddie Foy Jr. en Jean Stapleton.

De blonde Ella Peterson werkt bij de boodschappendienst Susanswerphone. Ze onderhoudt contacten met talloze mensen en dringt hun levens binnen. Ella is verliefd op J. Otto Pranz, een illegale gokker, die haar dienst gebruikt om weddenschappen af te sluiten.

Rio Bravo

1959 | Western, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Western van Howard Hawks. Met o.a. John Wayne, Dean Martin, Ricky Nelson, Angie Dickinson en Walter Brennan.

Alleen maar eersterangs profs werkten mee aan deze inmiddels klassieke western: scenariste Leigh Brackett (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back), cameraman Russell Harlan (To Kill a Mockingbird), componist Dimitri Tiomkin (High Noon) en natuurlijk Hawks en z’n cast. Chance (Wayne) is de sheriff van een grensstadje waar een rijke veeboer de lakens uitdeelt. Als diens broer een moord pleegt en in het gevang komt, verwacht Wayne strijd met broerlief. De sheriff verzamelt drie assistenten en wacht op de storm. Misschien nog wel beter dan Red River, de klassieke western die Hawks en Wayne eerder maakten.

Casper

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Joseph Anthony. Met o.a. Shirley MacLaine, Anthony Franciosa en Dean Martin.

Alleen maar eersterangs profs werkten mee aan deze inmiddels klassieke western: scenariste Leigh Brackett (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back), cameraman Russell Harlan (To Kill a Mockingbird), componist Dimitri Tiomkin (High Noon) en natuurlijk Hawks en z’n cast. Chance (Wayne) is de sheriff van een grensstadje waar een rijke veeboer de lakens uitdeelt. Als diens broer een moord pleegt en in het gevang komt, verwacht Wayne strijd met broerlief. De sheriff verzamelt drie assistenten en wacht op de storm. Misschien nog wel beter dan Red River, de klassieke western die Hawks en Wayne eerder maakten.

Career

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van Joseph Anthony. Met o.a. Dean Martin, Anthony Franciosa, Shirley MacLaine, Carolyn Jones en Joan Blackman.

Acteur Franciosa ruilt de Midwest in voor New York om aan een toneelcarrière te werken. Hij krijgt het allemaal niet cadeau. Pas na heel wat teleurstellingen, frustraties en tegenslagen zal hij op Broadway schitteren. Dramatisch portret van een man die een doel nastreeft, maar dit niet in zijn schoot geworpen krijgt. Een film vol tragische gebeurtenissen, op haast documentaire wijze gebracht. Schitterende vertolkingen over de hele lijn, maar het scenario van James Lee, gebaseerd op zijn eigen toneelstuk, is traag van opbouw, waardoor langdradigheid niet kan vermeden worden. Joseph La Shelle stond achter de camera.

The Young Lions

1958 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Edward Dmytryk. Met o.a. Marlon Brando, Montgomery Clift, Dean Martin, Hope Lange en Barbara Rush.

Eén van de beste WO II-films, bewerkt naar het boek van Irwin Shaw. Martin en Clift zijn Amerikaanse soldaten en Brando een verwarde nazi-officier. Vakkundige fotografie en prima muzikale begeleiding van Hugo Friedhofer.

Some Came Running

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Shirley MacLaine, Martha Hyer en Arthur Kennedy.

Schrijver (Sinatra) keert na de Tweede Wereldoorlog gedesillusioneerd terug naar zijn kleinburgerlijke geboortestadje in het midwesten. Samen met zijn vriend (Martin) verdrinkt hij zijn frustraties. Gebaseerd op een boek van James Jones, die dit min of meer had bedoeld als een vervolg op 'From here to eternity' (dat in '53 werd verfilmd door Fred Zinnemann). De titel parafraseert een vers uit het Marcusevangelie waarin een waarschuwing is vervat tegen een materialistische levenshouding. Some Came Running is puur melodrama en boeit vooral door indrukwekkend acteerwerk van, naast Sinatra en Martin, Shirley MacLaine als losbollig meisje.

Ten Thousand Bedrooms

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Dean Martin, Anna Maria Alberghetti, Eva Bartok, Walter Slezak en Paul Henreid.

Deans eerste film zonder Jerry Lewis beloofde niet veel goeds voor zijn carrière. Het is een luchtige, veel te lange musical, waarin Dino in Rome een hoteldirecteur cum playboy speelt. Scenario van Laslo Vadnay, Art Cohn, William Ludwig en Leonard Spiegelgass. Camerawerk van Robert Bronner.

Pardners

1956 | Musical, Komedie, Western

Verenigde Staten 1956. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Dean Martin, Lori Nelson, Jackie Loughery en John Baragrey.

Lewis en Martin zijn Newyorkers, waarvan de overgrootvaders uit het Wilde Westen afkomstig zijn. Ze besluiten daar eens een kijkje te gaan nemen. In hun voorvaderlijke stadje stuiten ze algauw op het nazaten-gespuis van de bandieten, die ooit de boel daar onveilig maakten. Miljonair Lewis geeft zich uit voor een revolverheld, Killer Jones, maar valt snel door de mand. Toch lukt het aan het komische duo ze te verjagen. Een leuke parodische herverfilming van RHYTHM ON THE RANGE uit 1936 met Bing Crosby. Veel muziek, romantiek en geschiet! Scenario van niemand minder dan Sidney Sheldon. Gedraaid in VistaVision.

Hollywood or Bust

1956 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1956. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Anita Ekberg, Pat Crowley en Maxie Rosenbloom.

Lewis is een naïeve filmfanaat, die kost wat kost zijn idool, Ekberg, wil ontmoeten. Martin is een gokker, die dringend om geld verlegen zit. Ze nemen samen deel aan een loterij en winnen een auto. Ze besluiten ermee naar Hollywood te trekken. De laatste - en zeker niet de beste - komedie van het duo, tussen wie het op dat ogenblik al lang niet meer boterde. Het magere scenario van Erna Lazarus geeft Lewis ruim de kans om de clown uit te hangen, terwijl Martin de gaatjes mag vullen met enkele liedjes. Ekberg hoeft alleen maar mooi te zijn in haar eigen rol. Daniel Flapp zette alles op film. Alleen leuk voor fervente Martin/Lewis-fans.

You're Never Too Young

1955 | Komedie

Verenigde Staten 1955. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Diana Lynn, Raymond Burr en Nina Foch.

Reislustige kappersleerling Lewis vermomt zich als schooljongen om zo op een goedkoop kinderkaartje met de trein te kunnen reizen. Een juwelendief heeft een kostbare diamant in de koffer van leraar Martin gestopt, die ook met de trein reist. De kostbare edelsteen raakt toevallig in handen van Lewis, die nu niet alleen de treinconducteur op zijn nek heeft, (die doorheeft dat hij geen twaalf meer is) maar ook nog de schurk. Een grappige en onderhoudende verkleed-klucht, die reeds eerder verfilmd werd als THE MAJOR & THE MINOR. Scenario van Sidney Sheldon. Gefilmd in VistaVision.

Artists and Models

1955 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1955. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Shirley MacLaine, Dorothy Malone en Eva Gabor.

Striptekenaar Martin zonder inspiratie hoort zijn lichtelijk getikte kamergenoot Lewis hardop in zijn slaap praten, en zet diens gemompel om in een strip. Ondertussen zit de CIA achter deze twee mafkezen aan; en alsof dat nog niet genoeg is: er zijn ook nog twee leuke meiden, waarvoor ze - ongewild - op de vlucht slaan. Wellicht iets teveel van het goede, maar toch zeer gedenkwaardige lachscènes in deze dolkomische film. Gedraaid in VistaVision.

Three Ring Circus

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Joseph Pevney. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Joanne Dru, Zsa Zsa Gabor en Wallace Ford.

Dienstslapies Martin en Lewis zijn afgezwaaid. Ze vinden een baantje in een circus. Al jaren droomt Lewis van een carrière als clown, maar de eeuwig dronken Sheldon duldt geen concurrentie en hij is samen met de arrogante trapezeacrobate Gabor nog altijd de grootste publiekstrekker van het circus. Ons klungelige duo - Martin en Lewis - krijgt daarom klussen te klaren, waaraan geen eer te behalen is. Door een aantal goede gags is dit een van de betere komedies van het grappige stel, maar het scenario van Don McGuire is flinterdun en dient slechts om de ene gag aan de andere te rijgen. Goede bijrollen van o.a. Ruman, Ford, Cravat en Lanchester, die echter niet allemaal terug te vinden zijn in de ingekorte versie, bekend als JERRICO, THE WONDER CLOWN. Fotografie van Loyal Griggs.

Living It Up

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Janet Leigh, Edward Arnold en Fred Clark.

Lewis is treinwachter, die ervan droomt ooit New York te bezoeken. Zijn droom wordt werkelijkheid - alle onkosten betaald - wanneer zijn dokter, Martin veronderstelt dat zijn sinus- ontsteking het gevolg is van radio-actieve straling. Journaliste Leigh ziet hierin een verhaal en ze maakt van Lewis een nationale held. Een van de betere Martin-Lewis-films met een uitstekende supporting cast. Het scenario is van Jack Rose en Melvyn Shavelson van NOTHING SACRED met Lewis in de Lombard-rol.

3 Ring Circus

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Joseph Pevney. Met o.a. Wallace Ford, Zsa Zsa Gabor, Joanne Dru, Jerry Lewis en Dean Martin.

Het schijnt dat de relatie tussen de twee komieken tijdens de opnames zich op een record-dieptepunt bevond. Aan het resultaat is dat niet af te lezen. De film is een zeer succesvol, maar bij serieuze filmcritici mager scorende Martin-Lewis farce waarbij Martin op de versiertoer is en Lewis van alles verknalt. Het koppel speelt twee soldaten die na hun diensttijd bij het circus gaan werken. Jerry droomde er altijd van om clown te worden, maar de clown in dienst, de altijd dronken Puffo weet van geen wijken. Pete blijft vooral bij het circus hangen vanwege de arrogante trapezewerkster en de mooie eigenares. Uiteraard stelt het verhaal niks voor, het is vóór alles een podium voor de gekkigheid van Lewis.

The Caddy

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Donna Reed, Fred Clark en Barbara Bates.

Begenadigd golfer Lewis heeft plankenkoorts en daarom geeft hij Martin les om een winnende partij te spelen, maar ze lopen door onhandigheden duizend dollar mis bij het toernooi van Monterey. Ze beëindigen hun sportieve carrière met een contract om komedie te spelen. Pure routine. Dean zingt 'That's Amore'.

Scared Stiff

1953 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1953. Komedie van George Marshall. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Lizabeth Scott, Carmen Miranda en Dorothy Malone.

Nachtclubzangers Martin en Lewis worden door Scott uitgenodigd om haar te vergezellen op reis naar het door haar ge[KA3]erfde kasteel ergens in het Cara[KA3]ibische gebied. Alles lijkt hen voor de wind te gaan, maar wie zou er nu geloof hechten aan die geruchten over spoken die in het kasteel zouden rondwaren? Voorspelbare komedie met veel lawaai en weinig geslaagde gags. Beide komieken voeren hun bekende routine- nummertjes op. Het scenario van Herbert Baker en Walter de Leon is gebaseerd op het toneelstuk van Paul Dickey, voordien reeds verfilmd als THE GHOST BREAKERS met Bob Hope (1940) waarvoor de Leon trouwens ook co-scenarist was. Fotografie is van Ernest Laszlo.

Money From Home

1953 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1953. Misdaad van George Marshall. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Patricia Crowley, Robert Strauss en Jack Kruschen.

Honey Talk Nelson vraagt zijn neef Virgil Yokum om hulp bij het trainen van het paard My Sheba voor een grote race. Het winnen van deze wedstrijd is de enige mogelijkheid voor Honey Talk om zijn schulden af te betalen aan een bookmaker. Maar wanneer hij de mooie eigenaar van het paard Phyllis Leigh ontmoet en neef Virgil de vrouwelijke dierenarts Autumn Claypool bespioneert, is het duidelijk dat zij de problemen met de bookmaker van later zorg vinden. (VM/VPRO Gids)

The Stooge

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Polly Bergen, Eddie Mayehoff en Marion Marshall.

Zanger en komiek Martin gaat solo ondanks de protesten van zijn manager Mayehoff en zijn vrouw Bergen. Zijn optreden wordt een flinke flop. Mayehoff besluit dat Martin moet optreden met een brok onbekend en onervaren talent, de wereldvreemde Lewis. De finale laat zich maar al te gemakkelijk raden: een reuze succes, maar dat geldt niet voor de film, want die is hooguit middelmatig.

The Road to Bali

1952 | Muziek, Romantiek, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1952. Muziek van Hal Walker. Met o.a. Bob Hope, Dorothy Lamour, Bing Crosby, Murvyn Vye en Ralph Moody.

Lach-helden Harold Gridley (Hope) en George Cochran (Crosby) verlaten Sidney aan boord van een oceaanstomer op weg naar het exotische eiland uit de titel. Aan boord lopen zij tegen steenrijke Lalah (Lamour) op, die belaagd wordt door een oplichter, die haar van al haar centjes probeert af te helpen. Uiteraard behoeden ze haar voor dit gevaar, en redden haar en passant nog uit de vleespot van kannibalen, de tentakels van een reuzeninktvis, roofdieren, bloeddorstige vrouwen en andere oerwoudgevaren. Dit is de enige kleurenfilm uit de ROAD-serie. Mooie decors, veel grappen en gastrolletjes van: Humphrey Bogart, Katherine Hepburn, Jerry Lewis, Dean Martin en Jane Russell. Debuut van Carolyn Jones. Scenario van Frank Butler, Hal Kanter en William Morrow. Camerawerk van George Barnes.

Jumping Jacks

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Mona Freeman, Don DeFore en Robert Strauss.

Het maffe duo krijgt alle gelegenheid voor heel wat visuele grappen als ze in het leger gaan bij de parachutisten.

That's My Boy

1951 | Komedie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1951. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Marion Marshall, Eddie Mayehoff en Ruth Hussey.

Vader Mayehoff oud-sterhonkballer en voormalig olympisch kampioen, droomt ervan dat zijn zwaarmoedige, onhandige zoon Lewis in zijn voetsporen volgt. Om dit doel te bereiken huurt hij Lewis' kamergenoot en sportkampioen Martin in als coach. Slappe studentenkomedie die destijds toen het duo M & L op hun hoogtepunt waren, een grandioos succes werd bij de jonge Amerikaanse bioscoopbezoeker. Tegenwoordig is deze flauwe prent alleen nog maar verteerbaar voor fervente fans van het illustere duo. Het eeuwige geschmier van Lewis werkt op de zenuwen van een nuchtere kijker. De bijrolspelers daarentegen slagen erin enkele leuke types neer te zetten. Cy Howard schreef het scenario dat door Lee Garmes op celluloïd werd vastgelegd. Mayehoff speelde tevens dezelfde rol in de tv-reeks die van 1954 tot 1958 een groot succes had in de V.S. met Gil Stratton, Jr. in de rol van Lewis.

Sailor Beware

1951 | Komedie, Drama, Musical

Verenigde Staten 1951. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Corinne Calvet, Marion Marshall en Robert Strauss.

Dolkomische avonturen van Martin en Lewis bij de marine. De verleidingsscènes en het boksnummer zijn hoogtepunten in de grappigste film van het tweetal. In het boksnummer kan men even van James Dean genieten. De film is een nieuwe versie van THE FLEET'S IN.

My Friend Irma Goes West

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Marie Wilson, Diana Lynn, Dean Martin, Jerry Lewis en Corinne Calvet.

Zanger Martin verlangt naar een rolletje in een film. Die kans wordt hem geboden door een studiobaas. Hij gaat samen met zijn dolle echtgenote Wilson, vriendin Lynn en potsenmakers Lund en Lewis naar Hollywood. De filmmaagnaat blijkt een ontsnapte krankzinnige te zijn en het bonte gezelschap blijft steken in Las Vegas, waar ze te maken krijgen met de onderwereld. In de finale komt alles voor elkaar: Wilson en Lewis krijgen een rol in een film. Dit was de tweede film van het komische duo Martin-Lewis, en een soort vervolg op MY FRIEND IRMA van een jaar ervoor. Samen zouden ze totaal zestien films maken.

At War with the Army

1950 | Komedie, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Polly Bergen, Angela Greene en Mike Kellin.

Martin en Lewis moeten in dienst. Dat maakt Jerry`s gedrag steeds potsierlijker. Het was de eerste lange film van het duo en het begin van een lange samenwerking. Kluchtig, maar met baardige grappen (die met de limonade-automaat blijft goed) en het liedje 'Beans, Beans, Beans.' Vooral voor doorgewinterde Lewis-fans te harden.

My Friend Irma

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van George Marshall. Met o.a. John Lund, Diana Lynn, Don DeFore, Marie Wilson en Jerry Lewis.

Een film gebaseerd op een radioserie, waarin Wilson als het domme blondje Irma verwikkeld raakt in situaties met het geschifte duo Martin-Lewis, hier in beider filmdebuut.