Fred J. Koenekamp: camera.
Er zijn 32 films gevonden.

Flight of the Intruder

1991 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Oorlogsfilm van John Milius. Met o.a. Danny Glover, Brad Johnson, Rosanna Arquette, Tom Sizemore en J. Kenneth Campbell.

Mislukte en vervelende Vietnamoorlogsfilm, gesitueerd in 1972, meestal aan boord van een reusachtig vliegdekschip met piloten die - gezien de vredesonderhandelingen in Parijs - Hanoi of andere strategische doelwitten niet mogen bombarderen en zich moeten beperken tot nutteloze missies. Milius schreef ooit het scenario van de memorabele APOCALYPSE NOW, maar als regisseur verdwaalt hij hier tussen de banaliteiten van de roman van Stephen Coonts en het geheel doet denken aan de goedkope, ongeïnspireerde oorlogsfilms die tijdens de Koreaanse oorlog gemaakt werden met medewerking van de strijdkrachten. Robert Dillon en David Shaber schreven het scenario. Camerawerk van Fred J. Koenekamp. Super 35, Panavision widescreen, Techicolor en Dolby-geluid.

Welcome Home

1989 | Drama, Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1989. Drama van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Kris Kristofferson, JoBeth Williams, Sam Waterston, Brian Keith en Thomas Wilson Brown.

Niet weer, alstublieft. Een doodgewaande luchtmachtofficier (Kristofferson) die al zeventien jaar met een nieuwe vrouw en twee kinderen in Cambodja woont, keert terug naar zijn inmiddels hertrouwde eerste vrouw en zijn tienerzoon. Deze film is tamelijk oprecht tijdens de beste momenten en bezopen tijdens de slechtste momenten. De laatste film van regisseur Schaffner. Deze film is opgedragen aan Franklin J. Schaffner 1920-1989. Scenario van Maggie Kleinman. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

Student Exchange

1987 | Komedie, Familiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1987. Komedie van Mollie Miller. Met o.a. Viveka Davis, Todd Field, Mitchell Anderson, Heather Graham en Maura Tierney.

Onopvallende highschool-leerlingetjes MacLeod en Davis tellen bij hun arrogante kameraadjes nauwelijks mee. Als een uitwisselingsprogramma met Europa niet doorgaat, geeft Macleod zich uit voor de Italiaanse Adriano en Davis voor de Franse Carol. Ze staan onmiddellijk in het licht van de schijnwerpers en hun medescholieren die van verwaandheid over hun eigen schoenen struikelen, hebben ineens oog voor hen, maar onze bedriegertjes ontdekken dat al die belangstelling ook maar betrekkelijk is en verlangen algauw terug naar 'vroeger'... Puur fabriekswerk van Disney met gastrolletjes van Lindsay Wagner, Lisa Hertman en O.J. Simpson. Meisje Zappa is de dochter van Frank. Scenario van William Davies en William Osborne. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

Double Agent

1987 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Komedie van Mike Vejar. Met o.a. Michael McKean, John Putch, Susan Walden, Lloyd Bochner en Alexa Hamilton.

McKean in een dubbelrol: als rokkenjagende playboy met een glanzende rode corvette, die in Europa de kost verdient als geheim agent, en als dierenarts, saai, behoudend en het hoofd van een keurig gezin. Deze twee uiteenlopende figuren zijn tweelingen en als de playboy verdwijnt doet Bochner namens de Amerikaanse geheime dienst een beroep op zijn vaderlandsliefde. Een parodie op de spionagefilms en de koude oorlog. Gemaakt door Disney en dus licht verteerbaar kijkbuisvoer voor de gehele familie. Scenario van Steven Long Mitchell, Craig W. van Sickle, Howard Friedlander en Ken Peragine. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

The Thanksgiving Promise

1986 | Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Beau Bridges. Met o.a. Beau Bridges, Lloyd Bridges, Jordan Bridges, Millie Perkins en Ed Lauter.

Sfeervolle Disney-film over een jongetje en zijn lievelingsgans die hij moet vetmesten opdat de buren hem kunnen opeten. Het aardigste van alles is dat we de hele Bridges-familie bij elkaar zien: pater familias Lloyd, zijn vrouw Dorothy (die hier haar - late - filmdebuut maakt), zoon Beau (die regisseerde en mede- producent was naast Mel Ferrer), Jordan, de zoon van Beau (ook al een debuut), en zelfs - zonder vermelding - Jeff Bridges. Naar het hartverwarmende verhaal van Blaine en Brenton Yorgason, door Glenn L. Anderson en Peter N. Johnson tot scenario bewerkt. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

Not My Kid

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Michael Tuchner. Met o.a. George Segal, Stockard Channing, Andrew Robinson, Gary Bayer en Nancy Cartwright.

Ontzetting in een gezin wanneer de jonge dochter aan de drugs verslaafd blijkt te zijn: een emotioneel geladen verfilming van het boek van producente Beth Polson en Dr. Miller Newton. Mede door het vlijmscherpe script van Christopher Knopf is dit een van de beste films over het onderwerp. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Amos

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Michael Tuchner. Met o.a. Kirk Douglas, Elizabeth Montgomery, Dorothy McGuire, Pat Morita en James Sloyan.

De oude Amos (Douglas) en zijn vrouw leiden een teruggetrokken bestaan. Zij zou het liefst naar een verpleeghuis gaan, maar daar wil hij niets van weten. Bij een auto-ongeluk wordt zijn vrouw gedood en hij raakt zwaar gewond. Omdat verondersteld wordt dat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen, wordt Amos tegen zijn zin in een rusthuis opgenomen. Hier ontdekt hij dat hoofdverpleegster Montgomery in werkelijkheid een krankzinnige sadiste is die zich aan de oudjes vergrijpt. Aangrijpend drama dat herinneringen oproept aan ONE FLEW OVER THE CUCKOO`S NEST (op Broadway vertolkte Douglas hierin een glansrol), maar dat dank zij de fantastische hoofdrol een heel eigen karakter krijgt. Zijn duel met Montgomery is schitterend. Richard Kramer baseerde zijn scenario op de roman van Stanley West. Achter de camera stond Fred J. Koenekamp en voor de soms melancholische score tekende Georges Delerue. Producent was Kirks zoon Peter.

Two of a Kind

1983 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1983. Romantiek van John Herzfeld. Met o.a. John Travolta, Olivia Newton-John, Charles Durning, Beatrice Straight en Scatman Crothers.

Een kinderlijke fantasieromance, gebaseerd op een script dat kennelijk op de achterkant van een lucifersdoosje stond gekrabbeld. Een kwartet engelen probeert God ertoe te brengen de mensheid een tweede kans te geven. Zij voeren weinig waarschijnlijke voorbeelden aan als een bankrover die uitvinder is geworden en een kassier die niet echt onschuldig is, om de betere kwaliteiten van de menselijke aard aan te tonen. In één woord verschrikkelijk. Het scenario is van regisseur Herzfeld.

Yes, Giorgio

1982 | Romantiek, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1982. Romantiek van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Luciano Pavarotti, Kathryn Harrold, Eddie Albert, Paolo Borboni en James Hong.

De opera-vedette Pavarotti speelt in deze z.g. romantische komedie... een opera-vedette die een onafhankelijk ingestelde vrouwelijke dokter het hof maakt tijdens een Amerikaanse toernee. Hier krijgt de term 'oude stijl' een slechte bijklank. Een optreden van karakteracteurs als Mischa Auer en Herman Bing zou het geheel nog verteerbaar hebben kunnen maken. Alleen het zingen van Pavarotti is goed. Scenario van Norman Steinberg. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

When Time Ran Out...

1980 | Drama, Avonturenfilm, Actiefilm

Canada​/​​Verenigde Staten 1980. Drama van James Goldstone. Met o.a. Paul Newman, Jacqueline Bisset, William Holden, James Franciscus en Ernest Borgnine.

Een oliebron en een luxehotel, vlak bij de rand van een vulkaan, dat kan natuurlijk niet goed gaan. Vooral niet in het tijdperk van de rampenfilm. Helaas is dit niet een van de beste exemplaren uit het genre, vooral omdat scenaristen Carl Foreman (High Noon) en Stirling Silliphant (In the Heat of the Night) wel erg veel tijd nemen om de personages te introduceren. Paul Newman is nog wel aardig, en de kostuums kregen een Oscarnominatie. Maar wanneer de lavastroom op het exotische eiland op gang komt, valt de spanning grotendeels weg, vanwege de knullige special effects.

The Hunter

1980 | Actiefilm, Biografie, Thriller

Verenigde Staten 1980. Actiefilm van Buzz Kulik. Met o.a. Steve McQueen, Eli Wallach, Kathryn Harrold, LeVar Burton en Richard Venture.

Premiejager Ralph `Papa` Thorson (McQueen) doorkruist de V.S. op zoek naar misdadigers, die er tijdens hun voorlopige invrijheidsstelling vandoor gingen. Af en toe zoekt hij genegenheid bij Harrold, een lieve onderwijzeres die zijn baby verwacht maar die geen vrede kan nemen met zijn doorlopende afwezigheden en het onderdak dat hij aan ex-veroordeelden biedt. Wallach is zijn opdrachtgever die hem een aantal ongure elementen laat opsporen. Een ongerijmde film vol onlogische hiaten en onverklaarbare personages, die maar net van de totale ondergang gered wordt door enkele uitstekend geënsceneerde actie- scènes, w.o. een met de argrarische broers uit de Mid- West die vijftien jaar later in een MacDonalds commercial werd geïmiteerd. Toch is het triest dat een dergelijke prent McQueen's zwanezang moest worden. Ted Leighton en Peter Hyams baseerden hun scenario op het boek van Christopher Keane over een echte premiejager Ralph Thorson, bijgenaamd Papa. Fotografie van Fred J. Koenekamp.

The Champ

1979 | Drama, Sportfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Drama van Franco Zeffirelli. Met o.a. Jon Voight, Faye Dunaway, Jack Warden, Arthur Hill en Strother Martin.

Voight is een ex-wereldkampioen boksen. Hij leeft gescheiden van zijn vrouw Dunaway en komt aan de kost als paardenverzorger en adviseur bij het paardenrennen. Hij gokt en is alcoholist. Toch wordt hij vereerd door zijn zoontje Schroder die niets liever zou willen dan dat zijn vader weer in de ring zou stappen. Sentimenteel melodrama dat het luxueuze wereldje van de moeder die mode-ontwerpster is, confronteert met het ongenadige boksmilieu. Onnodige remake van de veel sterkere film van King Vidor uit 1939, met acteurs die zich niet op hun gemak zijn in hun rol. Walter Newman moderniseerde het verhaal van Frances Marion, maar gooide ook alle charme overboord. Schroder is hartveroverend als de jongen. Fred J. Koenekamp stond in voor de fotografie.

The Swarm

1978 | Horror, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1978. Horror van Irwin Allen. Met o.a. Michael Caine, Katharine Ross, Richard Widmark, Henry Fonda en Richard Chamberlain.

The swarm is een rampenfilm, typisch zo'n product uit de jaren zeventig, de bloetijd van het genre. Na het succes van Airport (1970) - niet te verwarren met de tegenwoordig bekendere parodie Airplane! (1980) - overspoelde de ene na de andere ramp de bioscoopzalen. Je kon het zo gek niet bedenken of het werd wel verfilmd. Naast voor de hand liggend onheil als overstromingen (Flood!), scheepsrampen (The Poseidon Adventure), aardbevingen (Earthquake), branden (The Towering Inferno), waren er ook originelere rampen als inslagen van meteorieten (Meteor) en op hol geslagen vissen (Piranah). The swarm, over een forse zwerm agressieve bijen, past uitstekend in dat rijtje. Jammer dat regisseur Irwin Allen, bijgenaamd de Master of Disaster, weinig origineels had te melden. The swarm is saai, traag en voorspelbaar. Zonde van de sterrencast.

Love and guns

1978 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1978. Actiefilm van Stuart Rosenberg. Met o.a. Rod Steiger, Jill Ireland, Charles Bronson, Bradford Dillman en Charlie Bronson.

The swarm is een rampenfilm, typisch zo'n product uit de jaren zeventig, de bloetijd van het genre. Na het succes van Airport (1970) - niet te verwarren met de tegenwoordig bekendere parodie Airplane! (1980) - overspoelde de ene na de andere ramp de bioscoopzalen. Je kon het zo gek niet bedenken of het werd wel verfilmd. Naast voor de hand liggend onheil als overstromingen (Flood!), scheepsrampen (The Poseidon Adventure), aardbevingen (Earthquake), branden (The Towering Inferno), waren er ook originelere rampen als inslagen van meteorieten (Meteor) en op hol geslagen vissen (Piranah). The swarm, over een forse zwerm agressieve bijen, past uitstekend in dat rijtje. Jammer dat regisseur Irwin Allen, bijgenaamd de Master of Disaster, weinig origineels had te melden. The swarm is saai, traag en voorspelbaar. Zonde van de sterrencast.

The Bad News Bears in Breaking Training

1977 | Familiefilm, Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1977. Familiefilm van Michael Pressman. Met o.a. William Devane, Jackie Earle Haley, Jimmy Baio, Clifton James en Erin Blunt.

Dit is het tweede deel uit een komische trilogie over het jeugdige honkbalteam The Bad News Bears. De jongens mogen een belangrijke wedstrijd spelen in Houston, maar het team heeft problemen. De pitcher heeft een gebroken been en een coach ontbreekt. Speler Kelly (Earle Haley) levert de oplossingen. Hij vindt een zelfbenoemde sterpitcher (Baio) en weet zijn vervreemde vader (Devane) als coach aan te trekken. Het schrijnendst missen The Bad News Bears echter Walter Matthau van het origineel, en daar doet niemand wat aan. Desondanks was deze film voor veel kleine Amerikaantjes de op één na gaafste film uit 1977, achter Star Wars.

Islands in the Stream

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Franklin J. Schaffner. Met o.a. George C. Scott, David Hemmings, Claire Bloom, Gilbert Roland en Richard Evans.

De filmversie van Hemingways boek over een beeldhouwer op een eiland en zijn drie zoons begint heel goed, maar valt, vooral in het derde gedeelte, helemaal op zijn gezicht. Toch nog een van de betere bewerkingen van deze auteur met een van Scotts beste rollen. De visscènes met achtergrondprojectie zijn zeer doorzichtig! Het scenario is van Denne Bart Petitclerc. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

The Towering Inferno

1974 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1974. Drama van John Guillermin. Met o.a. Steve McQueen, Paul Newman, William Holden, Faye Dunaway en Fred Astaire.

Tijdens het openingsfeestje, dat gehouden wordt op de 135ste etage van een gloednieuwe wolkenkrabber, de hoogste ter wereld, ontdekt architect Roberts (Newman) een beginnende brand op de 81ste verdieping. Al snel breidt het vuur zich steeds sneller uit. Gelukkig is naast Roberts ook brandweercommandant O'Hallorhan (McQueen) paraat. Personages proberen hun eigen hachje te redden of vertonen juist heldhaftig gedrag in deze rampenfilm uit de jaren zeventig, een van de betere uit de periode. Zoals gebruikelijk in het genre werd een enorme lading sterren ingehuurd. Drie Oscars, voor camerawerk, montage en liedje.

Papillon

1973 | Avonturenfilm, Drama, Biografie, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1973. Avonturenfilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Steve McQueen, Dustin Hoffman, Don Gordon, Victor Jory en Anthony Zerbe.

Volgens zijn eigen memoires was Henri 'Papillon' Charrière niet schuldig aan moord en werd hij onterecht als gevangene verscheept naar de Île du Diable-gevangenis in Frans Guyana. Zijn verhaal leverde in elk geval een fraaie, epische ontsnappingsfilm op. Papillon (McQueen) ontmoet op het detentieschip de beroemde oplichter Louis Dega (Hoffman). Zware jongens pogen Dega te vermoorden, maar Papillon voorkomt dat en daarna maken de twee een deal: Papillon zal Dega beschermen en Dega zal zijn beschermer helpen met zijn ontsnappingspogingen.

Harry in Your Pocket

1973 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Bruce Geller. Met o.a. James Coburn, Michael Sarrazin, Trish Van Devere en Walter Pidgeon.

Een boeiend verhaal over een bende superzakkenrollers en hoe ze hun onschuldige slachtoffers beroven. Pidgeon steelt de film als de beroepsmisdadiger die echt niet deugt.

The Magnificent Seven Ride!

1972 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Western van George McCowan. Met o.a. Lee Van Cleef, Stefanie Powers, Mariette Hartley, Michael Callan en Luke Askew.

De vierde rit van de zeven huurlingen heeft nog maar weinig te maken met het origineel, op de muziek van Elmer Bernstein na. Van Cleef is sheriff in een klein stadje in Arizona. Hij heeft de naam dat hij gevangenen liever ophangt dan hen de kans te geven hun misdadige carrière verder te zetten. Als hij op aandringen van zijn vrouw toch een jonge bandiet laat gaan, beloont deze hen door Van Cleefs vrouw te doden. Samen met zes huurlingen zet hij een achtervolging in die zonder genade is. Typisch western-geweld, opgesierd door enkele opwindende actie-scènes. Het scenario van Arthur Rowe staat bol van de clichés, maar heeft wel het tempo van een tornado. Uitsluitend voor doorgewinterde fans.

Patton

1970 | Oorlogsfilm, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1970. Oorlogsfilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. George C. Scott, Karl Malden, Stephen Young, Michael Strong en Frank Latimore.

Grandioze biografische oorlogsfilm, waarin de gruwelijke WO II-beelden haast naar de achtergrond verdwijnen door de imposante persoonlijkheid van generaal Patton (onvergetelijk vertolkt door Scott). Pattons toespraak op de Amerikaanse militaire academie is een juweeltje (en werd bij de release in Amerika ingekort). Scott, bijna even buitenissig als zijn personage, weigerde de hem toegekende Oscar. Het is jammer dat de film niet verhaalt hoe het Patton verging: 9 december 1945 kreeg hij een verkeersongeluk nabij Frankfurt, brak zijn nek en overleed een krappe twee weken later.

Night Chase

1970 | Thriller

Verenigde Staten 1970. Thriller van Jack Starrett. Met o.a. David Janssen, Yaphet Kotto, Victoria Vetri, Joe De Santis en Mel Berger.

Een rijke zakenman, voortvluchtig na moord op zijn echtgenote, ziet geen andere uitweg dan met een gehuurde taxi naar Mexico te rijden. Een sterk vluchtdrama; de spanning verwatert iets naarmate de ontknoping nadert. Scenario van Marvin A. Gluck. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

Beyond the Valley of the Dolls

1970 | Muziek, Erotiek

Verenigde Staten 1970. Muziek van Russ Meyer. Met o.a. Dolly Read, Cynthia Meyers, Marcia McBroom, Michael Blodgett en Edy Williams.

Drie mooie jonge dames vormen een rockband. Ze besluiten, op aandringen van hun manager, een kans te wagen in Hollywood. Dank zij de relaties van de tante van een van hen, staan ze weldra in het middelpunt van de belangstelling. Op weg naar de roem, maken ze kennis met een aantal zonderlinge personages en het trio wordt meegesleept in een draaikolk van drank- en drugmisbruik, partnerruil, seksuele buitensporigheden, sadisme en masochisme. Schitterende cynische parodie op het leven in Hollywood van `tietenkoning` Meyer. De grove humor zal niet bij iedereen in de smaak vallen en de sekssc[KA2]enes zijn zeer expliciet, zeker voor een film geproduceerd door een grote maatschappij (samen met THE SEVEN MINUTES was dit de enige film die Meyer ooit voor een 'major' draaide). Het scenario van Roger Ebert heeft niets te maken met de succesroman van Jacqueline Susann of met de daarop gebaseerde film. De slotsequensie is gewoonweg verbluffend. In beeld gebracht door Fred J. Koenekamp. Door twee vooraanstaande Amerikaanse critici gekozen als één van de tien beste films die in de V.S. in de periode 1968-'78 zijn gemaakt. Gedraaid in Panavision.

Heaven with a Gun

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Lee H. Katzin. Met o.a. Glenn Ford, Carolyn Jones, Barbara Hershey, John Anderson en David Carradine.

Acteur Glenn Ford was op zijn hoogtepunt in de jaren '40 met gewaardeerde uitschieters in de jaren '60. De reliwestern Heaven with a Gun behoort niet tot zijn beste werk maar wie kan er klagen over een weidse western met een schietgrage cowboy die bijklust als priester en vervolgens door opvliegende boeren wordt ontmaskerd als ex-crimineel. Ford doet nog even zijn best om middels de dialoog de hemelse vrede te bewaren maar zijn schietijzers jeuken als vanouds op de heup. Bijbels, boeven en blauwe bonen met het natuurschoon van Arizona onder handbereik.

Stay Away, Joe

1968 | Muziek, Western, Komedie

Verenigde Staten 1968. Muziek van Peter Tewksbury. Met o.a. Elvis Presley, Burgess Meredith, Joan Blondell, Katy Jurado en Thomas Gomez.

Een slechte film, zelfs voor Presley, als Joe Lightcloud, over de hedendaagse Indianen. Niet alleen worden vooroordelen bevestigd, maar de film biedt nauwelijks verstrooiing. Het scenario is van Michael A. Hoey en Burt Kennedy naar de roman van Dan Cushman. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Sol Madrid

1968 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Brian G. Hutton. Met o.a. David McCallum, Stella Stevens, Telly Savalas, Ricardo Montalban en Rip Torn.

Undercover-agent van de narcoticabrigade McCallum kruipt in de huid van een verslaafde teneinde een maffiabende uit te schakelen. Hij moet het liefje van de grote baas zien over te halen om voor de rechtbank een boekje open te doen over de activiteiten van de maffia binnen het drugscircuit. Ouderwetse actiethriller die meer geschikt is voor tv dan voor de bioscoop. Een aftiteling met vele bekende namen is nog geen garantie voor een geslaagde film. David Karp baseerde zijn voorspelbaar scenario op de roman The Fruit Of The Poppy van Robert Wilder. Weinig opzienbarend gefilmd door Fred J. Koenekamp. Gefilmd in Panavision. Ook bekend als THE HEROIN GANG en THEY ONLY KILL ONCE.

Live a Little, Love a Little

1968 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1968. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Michele Carey, Don Porter, Rudy Vallee en Dick Sargent.

De bekende Presleytoestanden als Elvis op en neer hobbelt om aan twee goedbetaalde baantjes van fotograaf te voldoen. Een leuk, maar bekend gegeven. Het scenario is van Michael A. Hoey en Don Greenburg. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

The Karate Killers

1967 | Avonturenfilm, Mysterie, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Barry Shear. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Curd Jürgens, Joan Crawford en Herbert Lom.

Topagenten van UNCLE, Napoleon Solo (Vaughn) en de raadselachtige Ilya Kuryakin (McCallum), in de slag met communistische organisatie THRUSH rond een formule om goud uit zeewater te winnen. Niet de beste aflevering in THE MEN FROM UNCLE-serie, maar geroutineerd amusement. Het scenario is bewerkt door Norman Hudis naar een idee van Boris Ingster, het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

The Helicopter Spies

1967 | Thriller

Verenigde Staten 1967. Thriller van Boris Sagal. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Carol Lynley, Bradford Dillman en Lola Albright.

Superagenten van UNCLE, Napoleon Solo (Vaughn) en Ilya Kuryakin (McCallum), racen naar een eiland voor de Afrikaanse kust, waar een maniak met een geheim wapen de gehele plaatselijke bevolking heeft omgebracht. Deze voor vertoning in bioscopen uitgewerkte aflevering van de tv-serie THE MAN FROM UNCLE is een matige spionagethriller rond clichésituaties en -karakters. Scenario van Dean Hargrove. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

The Spy in the Green Hat

1966 | Avonturenfilm, Mysterie, Thriller, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Joseph Sargent en Henry W. George. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Jack Palance, Janet Leigh en Letitia Roman.

Het misdaadsyndicaat THRUSH benadert een nazi-geleerde met het plan om de Golfstroom af te buigen en daarmee de wereld in chaos te storten. Handenvol werk dus voor UNCLE-agenten Napoleon Solo (Vaughn) en Ilya Kuryakin (McCallum). Ciannelli, Jenkins, LaRue en Cook vormen een kostelijk kwartet gangsters-uit-oude- doos. Aardig, hoewel ietwat vermoeid amusement. Peter Allan Fields bewerkte een idee van David Victor. Het camerawerk deed Fred J. Koenekamp.

The Spy With My Face

1966 | Actiefilm, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1966. Actiefilm van John Newland. Met o.a. Robert Vaughn, Senta Berger, David McCallum, Leo G. Carroll en Michael Evans.

Bioscoop-aflevering van [KL]The Man From U.N.C.L.E.[KLE], waarin Solo (Vaughn) de leiding krijgt over `Operation August`. Samen met drie andere agenten, waar onder Kuryakin (McCallum), moet hij een nieuwe code naar een kluis met geheimzinnige inhoud in Zwitserland overbrengen. Een internationale misdaadorganisatie is hiervan op de hoogte en dank zij de sexy Berger wordt Solo gevangen genomen, terwijl een dubbelganger zijn plaats inneemt. Geen bijzondere aflevering, geschreven door Clyde Ware en Joseph Calvelli, in stripstijl geacteerd door de hoofdpersonages. Het geheel werd erg tv-matig uitgewerkt en brengt geen enkel verrassend element. Gefotografeerd door Fred Koenekamp.

One of Our Spies Is Missing!

1966 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van E. Darrell Hallenbeck. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Vera Miles, Leo G. Carroll en Maurice Evans.

UNCLE-agenten Napoleon Solo (Vaughn) en Ilya Kuryakin (McCallum) op het spoor van een bende die toppolitici levensgevaarlijke verjongingskuren aansmeert. Een der minste THE MAN FROM UNCLE-films; animo en esprit zijn volledig zoek. Howard Rodman bewerkte het verhaal van Henry Slesar tot scenario. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.