Chico Marx: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

The Story of Mankind

1957 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Irwin Allen. Met o.a. Ronald Colman, Hedy Lamarr, Groucho Marx, Harpo Marx en Chico Marx.

Een ambitieus idee, met een belachelijk resultaat! Hendrik van Loons boek over de hoogtepunten van het menselijk bestaan wordt een reeks clichématige historische afleveringen, met een slechte rolbezetting en belabberde regie.

Papa Romani

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Frank K. Telford. Met o.a. Chico Marx, Argentina Brunetti, William Frawley, Margaret Hamilton en Matt McHugh.

De Italiaanse immigrant Papa Romani (Marx) wil met zijn tijd meegaan en laat een telefoon installeren. Dit initiatief brengt heel wat herrie teweeg. De twee kinderen zijn erg enthousiast, maar Mama Romani (Brunetti) is bijgelovig en vindt dat een telefoon ongeluk brengt. Amper is de telefoon aangesloten of de buurvrouw (Hamilton) verschijnt en wil enkel weten of haar zus al bevallen is. Dan komt er een bookmaker (Frawley) voor de proppen die zijn illegale praktijken van bij de Romani`s verder zet. Krankzinnige komedie over de invloed van een telefoon op een doodgewoon gezin (begin jaren 1950). Het gaat er erg druk aan toe, met Chico in zijn bekende typetje, schitterend geholpen door een onuitstaanbare (maar onvergetelijke) Hamilton. George Panetta schreef het scenario en Clyde De Vinna manipuleerde de camera. Oorspronkelijk uitgezonden in de tv-serie The Bigelow Theatre.

Love Happy

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Miller. Met o.a. Harpo Marx, Chico Marx, Groucho Marx, Ilona Massey en Vera-Ellen.

Geen A NIGHT AT THE OPERA, maar een flauwe Marx-Brothers is zelfs beter dan geen. De musical-achtergrond dient voor Harpo's dwaasheden met hulp van Chico. Groucho - die toen al naar de tv was verhuisd - zit in een paar niet ter zake doende scènes en Marilyn heeft een klein bijrolletje. Scenario van Frank Tashlin en Mac Benoff naar een verhaal van Harpo Marx. Camerawerk van William C. Mellor. Geproduceerd door Mary Pickford.

A Night in Casablanca

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Archie L. Mayo en Archie Mayo. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Lisette Verea en Charles Drake.

In het na-oorlogse Casablanca runt Ronald Kornblow sinds kort een hotel. De bedrijfsleiders die hem voorgingen zijn stuk voor stuk om het leven gebracht. Pierre, een Franse soldaat die op zijn beurt ervan beschuldigd wordt te collaboreren met de vijand, vermoedt dat een stel ex-Nazi's achter de moordpartijen zit en gaat op onderzoek uit. Samen met zijn vriendinnetje Annette en maatje Corbaccio stuit hij op een samenzwering die zijn fysieke basis heeft in het hotel...

The Big Store

1941 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Riesner. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Tony Martin en Virginia Grey.

Wanneer Groucho door de eigenaar van een warenhuis als bewaker wordt ingehuurd zetten de gebroeders Marx de tent binnen de kortste keren op stelten. Late komedie uit het Marx-oeuvre waarin de komieken handig gebruik maken van de locaties en requisieten die de winkel te bieden heeft. Harpo heeft een memorabele harpsolo tussen spiegels.

Go West

1940 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, John Carroll en Diana Lewis.

Groucho, Chico en Harpo erven land in het wilde Westen, maar ze weten niet dat de spoorwegbaronnen jacht op de grond maken om er hun ijzeren paarden over te laten snellen. Behalve de idiote treinrit is het een teleurstellend nummer van de Marx Brothers. Er zijn weinig kwinkslagen en er valt weinig te lachen. Scenario van Irving Brecher. Camerawerk van Leonard Smith. Ook bekend als THE MARX BROTHERS GO WEST.

At the Circus

1939 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1939. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Margaret Dumont en Eve Arden.

De eigenaar van een klein circus dreigt bankroet te gaan wanneer zijn eigen schuldeiser hem berooft. Loophole Pirelli en Punchy (Groucho, Chio en Harpo) gaan op zoek naar de dief wat uiteraard gepaard gaat met hun gepatenteerde slapstick. De virtuoze Marx Brothers hebben hier misschien de komische timing als in Duck Soup (1933) en A Night at the Opera (1935)maar zijn nog steeds een klasse apart met de sublieme fysieke humor van Harpo als hilarisch hoogtepunt. (VM/VPRO Gids)

Room Service

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Lucille Ball en Frank Albertson.

Groucho is op zoek naar een geldschieter voor de produktie van zijn nieuwste klucht. Hij is platzak en om te verhinderen dat hij uit zijn hotel gezet zou worden, haalt hij de meest krankzinnige toeren uit, geholpen door Chico en Harpo. Ontgoochelende Marx-Brothers komedie, die de vaart mist van hun vroegere films. Ook al is het gooi- en smijtwerk, waartoe ze zich hier beperken minderwaardig aan hun gebruikelijke humor, toch blijft het een groot plezier het drietal (ditmaal bijgestaan door Lucille Ball) aan het werk te zien. Morrie Ryskind bewerkte de Broadway-revue van John Murray en Allen Boretz en de camera werd gehanteerd door Russell Metty. In 1944 werd het stuk gebruikt als basis voor de muzikale film STEP LIVELY. Bestaat ook in computer gekleurde versie.

A Day at the Races

1937 | Familiefilm, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1937. Familiefilm van Sam Wood. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Allan Jones en Maureen O'Sullivan.

Groucho is Dr. Hackenbush die de ingebeelde zieke Dumont komt behandelen; veel klassieke sc[KA2]enes (Chico die aan Groucho racetips verkoopt, enzovoort), maar niet het succes van A NIGHT AT THE OPERA vanwege minder opwindende muziek en nevenintrige. Scenario van Robert Pirosh, George Seaton en George Oppenheimer. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

A Night at the Opera

1935 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1935. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Kitty Carlisle en Allan Jones.

Als de Marx Brothers proberen carrière te maken in het operawereldje door Italiaanse vrienden voor grote sterren door te laten gaan, verloopt dat niet helemaal volgens plan en een grote, hilarische chaos is het gevolg. Romantiek, liedjes, grollen en grappen zijn naadloos tegen elkaar aangezet. Waarschijnlijk de beste Marx Brothers film, hoewel fervente liefhebbers misschien roepen dat het DUCK SOUP is. Scenario van George S. Kaufman, Morris Ryskind, Al Boasberg, Bert Kalmar en Harry Ruby. Camerawerk van Merrit B. Gerstad.

Duck Soup

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Margaret Dumont.

Groucho is Rufus T. Firefly, minister-president van Freedonia, een satire op een speelgoedkoninkrijk, in een komedie die haars gelijke niet kent. Nog meer potsenmakerij dan in een circus. Deze mág je niet missen.

Horse Feathers

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Thelma Todd.

Groucho bouwt als hoofd van het Huxley College een rugbyteam op, dat tegen rivaal Darwin University moet spelen. Krankzinnige Marx-nonsens waarin 'zwaardvis' het wachtwoord is. Oorspronkelijk uitgebracht met een lengte van 70m.

Monkey Business

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Zeppo Marx en Thelma Todd.

Vier broers gaan als verstekelingen aan boord van een luxe passagiersschip. Groucho zit direct achter Thelma's rokken aan. Het viertal imiteert Maurice Chevalier om ongehinderd weer aan wal te komen. Een massa visuele grappen en woordspelingen in een prachtige geschifte komedie. Scenario van S.J. Perelman, Will B. Johnstone en Roland Pertwee.

Animal Crackers

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van Victor Heerman. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Margaret Dumont.

De tweede film van de Marx Brothers naar hun successtuk op Broadway. Het doet wat toneelmatig aan en het heeft teveel weg van een musical, maar het dwaze viertal geeft veel komische nummers ten beste. Het 'verhaal' heeft in de verte te maken met een gestolen schilderij, maar dat speelt geen rol: Groucho zingt 'Hooray for Captain Spaulding', Chico en Harpo spelen bridge enzovoort, enzovoort.

Cocoanuts

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Joseph Santley en Robert Florey. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Kay Francis.

De eerste film van de Marxbrothers is nogal toneelmatig en heeft een oudbakken muzikale nevenintrige, maar als de broers hun eigen scènes hebben dan is het dolle pret. De beste scène komt van Groucho die Chico iets probeert te vertellen over een viaduct.

Humorisk

1926 | Komedie

Verenigde Staten 1926. Komedie van Groucho Marx. Met o.a. Zeppo Marx, Chico Marx, Harpo Marx en Groucho Marx.

De eerste film van de Marxbrothers is nogal toneelmatig en heeft een oudbakken muzikale nevenintrige, maar als de broers hun eigen scènes hebben dan is het dolle pret. De beste scène komt van Groucho die Chico iets probeert te vertellen over een viaduct.