Rouiched: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Hassan Terro au maquis

1978 | Komedie

Algerije 1978. Komedie van Moussa Haddad. Met o.a. Rouiched, Boualem Ourais, Sid Ahmed Agoumi, Hassan El Hassani en Kaci Tizi.

Het zesdelige vervolg op HASSAN TERRO en HASSAN TERRO S'ENVADE, ofwel de avonturen van een legendarische held uit de Bevrijdingsoorlog. Hoe na zijn ontsnapping de bevolking van Algerije haar blijdschap uit, terwijl de parachutisten vergeefs naar hem blijven zoeken. De avondklok wordt ingesteld. Daarmee is de zaak echter nog niet afgedaan, want een bijzonder racistische commandant besluit persoonlijk achter onze held aan te gaan. Met het verstrijken der jaren heeft deze beschrijving van de kolonialen aan kracht ingeboet, en nu heeft de film meer van een mooie, goedmoedige, pretentieloze western. Gezien de lengte is dit beslist een onvolledige versie.

El Moufid

1978 | Drama

Algerije 1978. Drama van Amar Laskri. Met o.a. Abdelhalim Rais, Mohamed Chouikh, Mohamed Nacef, Rouiched en Haya.

Een filmteam uit de grote stad strijkt met veel lawaai in een 'typisch' dorpje neer om een documentaire op te nemen. Uiteindelijk maken ze een heel andere film, door zich te bemoeien met de strijd tussen werknemers en werkgevers in de particuliere sector. Zeer zwart-wit gelegenheidswerkje over een overbekend onderwerp. Nogal breedsprakig en de verhouding tussen stedelingen en dorpelingen is nauwelijks overtuigend. Aan de film lijkt geen eind te komen en veroorzaakt al gauw een verschrikkelijk gevoel van verveling.

L'évasion de Hassan Terro

1974 | Oorlogsfilm, Drama

Algerije 1974. Oorlogsfilm van Mustapha Badie. Met o.a. Rouiched, Sid Ali Kouiret, Chafia Boudra, Jenny Astruc en Paul Mercey.

Tweede speelfilm over deze mythische nationale held. Hoe een klein, bang burgermannetje tijdens de onafhankelijkheidsoorlog wordt aangezien voor een FLN-terrorist, wordt gearresteerd en uitgroeit tot de volksheld Hassan Terro. Hij ontsnapt uit de Barberousse-gevangenis, maar de ontsnapping is op touw gezet door mensen van de geheime dienst van het bezettingsleger, die zo de leiders van het verzet proberen op te sporen. Ze vallen uiteindelijk in hun eigen kuil. De eerste film werd in 1968 gemaakt. In 1974 begonnen de herinneringen aan het conflict te vervagen en werd de toon heel anders. In deze fictieve biografie met vrij rommelig scenario (van hoofdrolspeler Rouiched) worden alle genres vermengd. Zo heeft de film af en toe iets van een kleurrijke oriëntaalse western.

L'opium et le bâton

1970 | Oorlogsfilm

Algerije 1970. Oorlogsfilm van Ahmed Rachedi. Met o.a. Mustapha Kateb, Mohamed Bachtarzi, Sid Ali Kouiret, Rouiched en Marie-José Nat.

Een Algerijnse arts verlaat de hoofdstad om zijn beroep in het rustige dorpje Thala in Kabylie uit te voeren. Die rust is echter maar schijn, want een eenheid van het bevrijdingsleger (FLN) houdt alles wat er gebeurt in het oog. Geleidelijk krijgt de kleine apolitieke burgerman in de gaten wat er aan de hand is en hij besluit met zijn geloofsgenoten mee te vechten. De hele film is rond dit thema opgebouwd in de vorm van een dagelijkse kroniek van het plaatselijke gemeenschapsleven. Hoewel hij bij gebrek aan tempo af en toe een beetje langdradig is, analyseert hij met een oplettende en scherpe geest het gedrag van elk personage afzonderlijk en verplaatst hij zich grondig in het dorpsgebeuren en de realiteit van die tijd. Fascinerende muziek en opzettelijk poëtisch camerawerk van Merabtine.

Hassan Terro

1968 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Komedie, Misdaad

Algerije 1968. Oorlogsfilm van Mohamed Lakhdar-Hamina. Met o.a. Keltoum, Rouiched, Larbi Sekkal, Mustapha Kateb en Mohamed Bachtarzi.

Of hoe gedurende de Algerijnse oorlog een kleurloze en onbeduidende burgerman ondanks zichzelf verzeild raakt in het revolutionaire strijdgewoel en zich met een reeks van heldendaden ontpopt tot de populaire terrorist Hassan Terro. Tweede film van deze regisseur, die weer, door de beperkte financiële middelen, moeite heeft greep te houden op zijn soms onsamenhangende film. Bovendien voltrekt zich de metamorfose van Sancho Panza in Robin Hood wel erg snel! Ondanks deze gebreken doet de film, met een goed gedoseerde afwisseling van komische en tragische scènes, erg levendig aan.