Alexander Hegarth: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Filmriß

1994 | Thriller

Duitsland 1994. Thriller van Hans Bachmüller. Met o.a. Michael Degen, Renate Schroeter, Johanna Liebeneiner, Friedrich Schütter en Wolfgang Zerlett.

Verslaggever Degen ontwaakt met een verschrikkelijke kater - hij kan zich niet meer herinneren wat hij in de kleine uurtjes van de nacht gedaan heeft, er ontbreken bepaalde scènes aan een beeldenreeks als hij zijn geheugen pijnigt. Tegelijkertijd verneemt hij dat een jonge vrouw vermoord is, wier beeltenis hem bekend voorkomt. De schrik slaat hem om het hart en als hij zich in zijn vertrouwde omgeving begeeft, trekt hij allerlei verkeerde conclusies totdat de legpuzzel - met een verrassing - volledig is. Camerawerk van Peter C. Koop.

Balthasar im Stau

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Rudolf Jugert. Met o.a. Heinz Rühmann, Cornelia Froboess, Louise Martini, Harald Dietl en Inge Wolffberg.

Een collectie van vier verhalen over taxi-chauffeur Balthasar. In DENISE IM 5. RENNEN zit hij in Parijs en heeft hij juist ruzie met zijn geliefde. In een krant ziet hij dat bij de paardenwedrennen een paard meedoet dat 'Denise' heet en hij zet al zijn geld op dit kansloze dier. De Britse taxi- chauffeur en stationschef Balthasar brengt in TEA FOR TWO alles in gereedheid voor de koninklijke trein die, volgens jaarlijkse traditie, voorbij zal rijden. Maar dit jaar stopt hij voor de eerste keer. In Amsterdam moet hij de hoogzwangere Froboess door de stad naar het ziekenhuis brengen op het ogenblik dat Ajax een belangrijke wedstrijd gaat spelen in BALTHASAR IM STAU en tenslotte verleidt hij in WIE WAR'S MIT SHAKESPEARE? een stel Amerikaanse toeristen om de nacht door te brengen in het spookkasteel van zijn voorvaderen in Stratford-on-Avon. Een lach en een traan waarbij Rühmann als Balthasar alle gelegenheid krijgt om zijn vele, uiteenlopende talenten te demonstreren. Geschreven door John Watkins, Werner Jörg Lüddecke en Tony Bilbow. Achter de camera stond Gero Erhardt.

Tatort - Playback oder die Show geht weiter

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Rolf von Südow. Met o.a. Heinz Schimmelpfennig, Petr Bongartz, Heidi Brühl, Christiane Krüger en Udo Vioff.

Schlagerzangeres Heidi Br[KA3]uhl maakt een internationale toernee. Ze strijkt neer voor een optreden in Baden-Baden, de fraaie kuurplaats niet ver van Karlsruhe in het dal van de Rijn. Er wordt een aanslag gepleegd op bandleider Rob Leuwen (Dux) en bij een volgende aanslag raakt Br[KA3]uhl zelf gewond. The show must go on, hetgeen Heidi met de zo pas (!) in de mode geraakte techniek uit de titel met succes doet. Het is echter de hoogste tijd om in te grijpen voor Kriminalhauptkommissar Gerber (Schimmelpfennig). Hij krijgt daarbij assistentie van zijn collega Kommissar Lutz (Schumacher). De 32-jarige Brühl speelt zichzelf en doet het heel plezierig. Ze zou in haar artistieke carrière in 32 films spelen. Ze overleed op 49- jarige leeftijd in 1991 aan borstkanker omdat zij besloten had dat ze als mindervalide niet verder door het leven wilde gaan. De tweede zaak van Gerber is wederom een buitenissig geval. Het scenario is van Henner Höhs. Aflevering 38.

Der Scheingemahl

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Gert Westphal. Met o.a. Christian Wolff, Horst Niendorf, Herlinde Latzko, Walter Kohut en Alexander Hegarth.

De verarmde jonge baron Wolff werkt voor de rijke parvenu Niendorf, die zijn knappe dochter Latzko aan graaf Kohut wil koppelen. Deze laatste staat er echter op dat zijn toekomstige bruid ook van adel moet zijn. Het vervolg laat zich makkelijk raden: Niendorf smeekt Wolff een schijnhuwelijk met zijn dochter aan te gaan. Naar de gelijknamige roman van Hedwig Courths-Mahler (in het Nederlands verschenen onder de titel Eindelijk verenigd) en dat zegt genoeg.

Der arme Mann Luther

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hans Dieter Zeidler, Hannes Messemer, Ernst Fritz Fürbringer, Paul Hoffmann en Margarete Carl.

Op zijn sterfbed overdenkt Martin Luther (Zeidler) de belangrijkste momenten van zijn leven. Overwinningen en nederlagen, zijn disputen met de kerkelijke overheden, zijn verbanning uit Rome, vriendschap en verraad en het ondoorgrondelijke spel van de politieke machten. Ook op dit orgelpunt in zijn leven beseft hij eerst ten volle de consequenties van zijn daden. Biografie van Luther, haast even boeiend als een theologische les in school. Het uitstekend spel van Zeidler kan het saaie dedactische scenario van Leopold Ahlsen niet opfleuren. Eindeloze discussies en dialogen zonder de minste actie zijn ervoor verantwoordelijk dat de meeste kijkers binnen de kortste keer zullen afhaken. Geschikt als historische stof zonder de minste entertainment waarde. Fotografie van Karl Schröder.