Marcelle Hainia

Acteur

Marcelle Hainia is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

L' Amour, madame

1951 | Komedie

Frankrijk 1951. Komedie van Gilles Grangier. Met o.a. Arletty, François Périer, Marie Daëms, Mireille Perrey en Nadine Basile.

Een leraar ontmoet toevallig de actrice Arletty en blaast dit incident op tot een romance om zich interessant te maken voor zijn onverschillige verloofde. De komst van Arletty ontzenuwt de leugen, maar hij troost zich met de zuster van zijn aanstaande en maakt zijn debuut als toneelschrijver. Een onderhoudende komedie, waarin Arletty - zogenaamd zichzelf spelend - minder verve etaleert dan gewoonlijk. Het theatermilieu biedt gastrollen van Danièle Delorme en Jean Marais. Het scenario is van Françoise Giroud, de latere Minister van Cultuur.

Torrents

1947 | Avonturenfilm, Romantiek, Drama

Frankrijk 1947. Avonturenfilm van Serge de Poligny. Met o.a. Renée Faure, Hélène Vita, Gabrielle Fontan, Lucy Valnor en Yvette Andreyor.

Een verfilming van de roman van Anne-Marie Desmarets die ons via de Savoie meeneemt van Brugge naar de Sahara. Kwellende liefde die eindigt met de zelfmoord van de heldin. Ze stort zch in een wilde rivier, het symbool van de stroom der liefde en de haat die vloeit in deze dwaze, onsamenhangende, romantische en erg bijzondere film van een regisseur die het verdient opnieuw ontdekt te worden.

Gringalet

1946 | Komedie

Frankrijk 1946. Komedie van André Berthomieu. Met o.a. Suzy Carrier, Marguerite Deval, Marcelle Hainia, Christiane Sertilange en Paul Vandenberghe.

Bewerking van het stuk van Paul Vandenberghe. Lijkt erg op toneel want de handeling voltrekt zich voornamelijk in een grote villa. Berthomieu (met een hoge produktiviteit) was niet zo onbenullig als wel is beweerd. Hij was een redelijk kunstenaar en soms meer dan dat. Maar dit erg verouderd stuk heeft hij niet weten op te frissen. En de toegepaste trucs zijn inmiddels achterhaald.

Boudu sauvé des eaux

1932 | Komedie

Frankrijk 1932. Komedie van Jean Renoir. Met o.a. Michel Simon, Marcelle Hainia, Severina Lerczinska, Jacques Becker en Max Dalban.

Boudu, die een zelfmoordpoging ondernam, wordt gered en opgenomen in het huis van zijn redder. Deze wil hem koppelen aan de dienstbode, maar al gauw wordt hij de minnaar van de vrouw des huizes. Tijdens de huwelijksplechtigheid trekt hij ertussenuit en kiest voor het clochard-leven. Uitstekende film met een knap acterende Simon. Scenario van Renoir en Albert Valentin naar een toneelstuk van René Fauchois. Camerawerk van Marcel Lucien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcelle Hainia op televisie komt.

Reageer