Suzanne Pleshette: cast.
Er zijn 51 films gevonden.

The Lion King II: Simba's Pride

1998 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Animatie van Darrell Rooney. Met o.a. Matthew Broderick, Neve Campbell, Andy Dick, Robert Guillaume en James Earl Jones.

A Twist Of The Knife

1993 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1993. Drama van Jerry London. Met o.a. Dick Van Dyke, Suzanne Pleshette, Cynthia Gibb, Stephen Caffrey en Barry Van Dyke.

Rachel Walters (Pleshette) is de nieuwe hartspecialiste van het Community General Hospital, waar ook Mark Sloan (Van Dyke) werkzaam is. Mark kent haar nog van vroeger en de oude passies laaien weer een beetje op. Rachel gedraagt zich echter nogal vreemd. Als een pati[KA3]ent tijdens een operatie, waarbij ze een nieuwe techniek demonstreert, komt te overlijden, begint ook Mark zich vragen te stellen. Marks zoon Steve (Barry Van Dyke) leidt het onderzoek en besluit dat er moord in het spel moet zijn, al dan niet met opzet. Ontspannende misdaadfilm met de twee hoofdrolspelers in volle glorie. Een special van de tv-serie, waarin Van Dyke als Dr. Mark Sloan steeds weer een nieuwe misdaad moet oplossen. Niets origineels of opwindends, maar beslist aangenaam tijdverdrijf. Gerry Conway en William Read Woodfield schreven het scenario. Robert Seaman tekende voor de fotografie.

Battling for Baby

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Art Wolff. Met o.a. Suzanne Pleshette, Debbie Reynolds, John Terlesky, Doug McClure en Mary Jo Catlett.

Zoutloze film met veteranen Reynolds en Pleshette, die elkaar de loef afsteken over hun enige kleinkind van een huwelijk waar vooral Reynolds het niet mee eens was.

Leona Helmsley: The Queen of Mean

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Richard Michaels. Met o.a. Suzanne Pleshette, Lloyd Bridges, Joe Regulbuto, Raymond Singer en Bruce Weitz.

Pleshette krijgt de kans om flink te showen en in het middelpunt te staan als de notoire onroerend-goedmagnate uit New York City, die als een koningin over de hotelketen van haar man regeerde totdat de jongens van de belastingen zich op hun prooi stortten. Het voorspelbare scenario is gebaseerd op het boek The Queen of Mean van Randell Pierson door Dennis Turner tot scenario bewerkt.

Command in hell

1988 |

Verenigde Staten 1988. Georg Stanford Brown. Met o.a. Patty Owen, John Finn en Suzanne Pleshette.

Pleshette krijgt de kans om flink te showen en in het middelpunt te staan als de notoire onroerend-goedmagnate uit New York City, die als een koningin over de hotelketen van haar man regeerde totdat de jongens van de belastingen zich op hun prooi stortten. Het voorspelbare scenario is gebaseerd op het boek The Queen of Mean van Randell Pierson door Dennis Turner tot scenario bewerkt.

Alone in the Neon Jungle

1988 | Misdaad

Verenigde Staten 1988. Misdaad van Georg Stanford Brown. Met o.a. Suzanne Pleshette, Danny Aiello, Priscilla Lopez, Joe Morton en Jon Tenney.

Vrouwelijke politiechef is vastbesloten om de corruptie in haar wijk uit de wereld te helpen. Kleine variatie op een bekend thema.

A Stranger Waits

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Robert Lewis. Met o.a. Suzanne Pleshette, Tom Atkins, Paul Benjamin, Justin Deas en Kenneth Welsh.

Stinkendrijke weduwe krijgt te maken met een mysterieuze jongeman. Matige suspense, geschreven door Durrell Royce Crays naar een verhaal van Bruce Lansbury.

Kojak: The Belarus File

1985 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Robert Markowitz. Met o.a. Telly Savalas, Suzanne Pleshette, Max von Sydow, Herbert Berghof en Dan Frazer.

Savalas terug van weggeweest, maar jammer genoeg verdrinkt zijn Kojak tussen nazi-spionnen en Russische emigranten in Manhattan, die allen in het concentratiekamp van Treblinka gezeten hebben. De figuur van de bekende New Yorkse politieman Kojak is er, in deze bewerking van John Loftus' spionagethriller The Belarus Secret, dan ook met de haren bijgesleept. Scenario van Albert Ruben.

For Love or Money

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Terry Hughes. Met o.a. Suzanne Pleshette, Gil Gerard, Jamie Farr, Ray Walston en Lawrence Pressman.

Niemendalletje over deelnemers aan een televisiequiz, door de beide hoofdrollen en de anderen vlot (maar ongetwijfeld alleen voor het geld) gespeeld.

The Other Doesn't One Cooks

1983 |

1983. Richard Michaels. Met o.a. Carl Franklin, Evan Richards, Oliver Clark, Joseph Bologna en Suzanne Pleshette.

Niemendalletje over deelnemers aan een televisiequiz, door de beide hoofdrollen en de anderen vlot (maar ongetwijfeld alleen voor het geld) gespeeld.

One Cooks, the Other Doesn't

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van Richard Michaels. Met o.a. Suzanne Pleshette, Joseph Bologna, Rosanna Arquette, Oliver Clark en Evan Richards.

Een komedie rondom een makelaar die aan de grond zit, zijn ex-vrouw en hun zoon, en zijn nieuwe kindvrouwtje, die ertoe gedwongen zijn allemaal in hetzelfde huis te wonen.

Dixie: Changing Habits

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van George Englund. Met o.a. Suzanne Pleshette, Cloris Leachman, Kenneth McMillan, John Considine en Geraldine Fitzgerald.

De rechters worden zo moe van het uitdelen van boetes en straffen aan bordeelhoudster Pleshette, dat ze haar veroordelen tot een retraite van negentig dagen in een klooster, in de hoop dat ze deugdelijk wordt. Het ligt voor de hand dat ze niet overweg kan met de moeder-overste (Leachman), maar nonnen in nood vinden een antwoord op hun schietgebedjes bij de hulpverlenende dame van lichte zeden. Het rake script is van Considine (die meespeelt) en is geregisseerd door Leachmans echtgenoot (hun beider zoons doen ook mee). Nederlandse topactrice van de Ven speelt een piepklein rolletje als één van de hoertjes van Dixie Pleshette.

The Studio Murders

1982 | Thriller

Verenigde Staten 1982. Thriller van William Wiard. Met o.a. Suzanne Pleshette, Barry Newman, Robert Vaughn, Ben Marley en Lenora May.

Pleshette speelt de schrijfster van een populaire soap opera. De sterren worden een voor een vermoord, en ook zij wordt bedreigd. Welke snoodaard wil de hitserie, de sterren en de makers vernietigen? Een levendige thriller, aardig geacteerd. Scenario van David Levinson.

Help Wanted: Male

1982 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1982. Romantiek van William Wiard. Met o.a. Suzanne Pleshette, Gil Gerard, Bert Convy, Dana Elcar en Harold Gould.

Een carrièremaakster huurt een sportverslaggever om haar te helpen moeder te worden wanneer haar vriend daartoe niet in staat blijkt. Max Shulman schreef deze melige romantische komedie.

Fantasies

1982 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1982. Mysterie van William Wiard. Met o.a. Suzanne Pleshette, Barry Newman, Robert Vaughn, Patrick O'Neal en Madlyn Rhue.

Iemand helpt systematisch de sterren uit de succesvolle melodramatische serie [KL]Middleton USA[KLE] geschikt voor de late avond (gespeeld door echte feuilletonsterren) naar de andere wereld, en Pleshette, de maakster van de show, vreest dat zij de volgende zal zijn. Ongewoon, maar zwakke wie-is-de-dader. Scenario van David Levinson.

The Star Maker

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Lou Antonio. Met o.a. Rock Hudson, Suzanne Pleshette, Melanie Griffith, Teri Copley en April Clough.

Een succesvol filmregisseur en de reeks van sterretjes die hij ontdekt. Een banale verwerking van een handig geconstrueerd 'via-het-bed-van-de-regisseur'-drama geschreven door William Bast.

Oh God! Book II

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Gilbert Cates. Met o.a. George Burns, Suzanne Pleshette, David Birney, Louanne en Howard Duff.

Louanne is ongelukkig sinds haar ouders gescheiden zijn. Op een dag ontvangt ze een boodschap van God, die haar wil ontmoeten. Het meisje denkt dat het om een grap van haar vader gaat, maar wanneer God (Burns) wel degelijk verschijnt en zij de enige is die hem kan horen of zien, is ze overtuigd. God wil zijn image bij het publiek vernieuwen, want amper een handjevol mensen spreekt nog met hem, en velen weten niet eens wie hij is. Hij wil dat het meisje hem met alle moderne middelen helpt. Minder sterk dan deel 1, maar toch zit ook dit deel vol vermakelijke situaties en vooral one-liners van Burns. De film is amusant maar laat geen blijvende indruk achter - daarvoor is het scenario van Josh Greenfield, Hal Goldman, Fred S. Fox, Sean Jacobs en Melissa Miller te oppervlakkig en onsamenhangend. Ralph Woolsey was verantwoordelijk voor de fotografie.

If Things Were Different

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Lewis. Met o.a. Suzanne Pleshette, Tony Roberts, Don Murray, Arte Johnson en Chuck McCann.

Een handig drama over een huisvrouw uit een voorstad die behoorlijk bij de pinken is en die haar gezin bijeen wil houden als haar man een zenuwinzinking krijgt. Suzanne acteert goed, maar de rol die zij moet spelen is net iets te volmaakt.

God! Book 2 Oh

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. David Birney, Suzanne Pleshette en George Burns.

Een handig drama over een huisvrouw uit een voorstad die behoorlijk bij de pinken is en die haar gezin bijeen wil houden als haar man een zenuwinzinking krijgt. Suzanne acteert goed, maar de rol die zij moet spelen is net iets te volmaakt.

Hot Stuff

1979 | Misdaad, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Dom DeLuise. Met o.a. Dom DeLuise, Suzanne Pleshette, Jerry Reed, Luis Avalos en Ossie Davis.

Vier politiemannen uit Miami zetten een 'Sting'-achtige operatie op touw om gestolen goederen te verhandelen. Niet buitengewoon maar best het bekijken waard, verrassend doordat de hoofdrolspelers worden getekend als echte mensen en niet als stripkarikaturen.

Flesh and Blood

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jud Taylor. Met o.a. Tom Berenger, Mitch Ryan, Suzanne Pleshette, John Cassavetes en Kristin Griffith.

De opkomst en val van een jonge straatgozer die zwaargewicht worstelaar wordt. Naar de best-seller van Pete Hamill, opgekalefaterd met een gegeven van incest, met verbazingwekkend camerawerk van Vilmos Zsigmond.

Kate Bliss and the Ticker Tape Kid

1978 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1978. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Suzanne Pleshette, Tony Randall, Harry Morgan, Harry Carey jr en Don Meredith.

Een komische western met een vrouwelijke detective van de oostkust, een saaie Engelse veefokker belaagd door veedieven en een elegante bandiet die zich ontplooit als een soort Robin Hood. De acteurs doen hun werk prima.

The Shaggy D.A.

1976 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Suzanne Pleshette, Tim Conway, Keenan Wynn en Jo Anne Worley.

Wilby Daniels (Jones) is een voorbeeldig Amerikaans burger. Hij is getrouwd, vader en verdient de kost als advocaat. Nadat hij echter geconfronteerd wordt met een inbraak in zijn eigen huis, besluit hij de politiek in te gaan in de hoop de misdaad efficiënter te kunnen bestrijden. De huidige burgemeester (Wynn) is niet blij met zijn concurrent en verandert hem met een toevallig ontdekte magische ring in een hond. Aanvaardbaar vervolg op The Shaggy Dog, minstens even plezierig en met enkele bekende namen in kleinere rollen. Als hond is Jones erg schattig en zal hij het hart stelen van jongere kijkers.

Richie Brockelman: Missing 24 Hours

1976 | Mysterie

Verenigde Staten 1976. Mysterie van Hy Averback. Met o.a. Dennis Dugan, Suzanne Pleshette, Norman Fell, Lloyd Bochner en William Windom.

Speurdersverhaal over een aankomende detective en een cliënt met geheugenverlies. Een voortmodderende pilot voor een tv-serie met een rolbezetting die wanhopig poogt er nog een vonkje leven in te blazen. Scenario van Stephen J. Canell en Steven Bochco.

Law and Order

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Darren McGavin, Keir Dullea, Robert Reed, Suzanne Pleshette en James Olson.

Een sprankelende tv-film naar de bestseller van Dorothy Uhniak over drie generaties van Iers-Amerikaanse politie-agenten in New York. Alle rollen zijn sterk.

The Legend of Valentino

1975 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1975. Drama van Melville Shavelson. Met o.a. Franco Nero, Suzanne Pleshette, Judd Hirsch, Lesley Ann Warren en Milton Berle.

Deze film kreeg algauw het etiket van romantische fictie, gebaseerd op het leven en de mythe van de ster uit de jaren 1920- 1930. Nero en Pleshette halen het net als Valentino en June Mathis, de scenario-schrijfster die hem ontdekte. Ongeveer gelijk aan Nurejev's VALENTINO, en die van Anthony Dexter.

Support Your Local Gunfighter

1971 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1971. Western van Burt Kennedy. Met o.a. James Garner, Suzanne Pleshette, Jack Elam, Joan Blondell en Harry Morgan.

Slap vervolg op SUPPORT YOUR LOCAL SHERIFF. Ditmaal ontsnapt Garner aan een huwelijk om de revolverheld uit te hangen nadat men hem voor een ander aanzag. Scenario van James Edward Grant. Camerawerk van Harry Stradling.

In Broad Daylight

1971 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Robert Day. Met o.a. Richard Boone, Suzanne Pleshette, Stella Stevens, Fred Beir en John Marley.

Een recentelijk blind geworden filmster (Boone) ontdekt dat zijn vrouw hem ontrouw is en beraamt een dubbele moord. Uitmuntende rollen in een recht - voor - zijn raapthriller.

Columbo Dead Weight

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Jack Smight. Met o.a. Peter Falk, Eddie Albert, Suzanne Pleshette, Kate Reid en John Kerr.

Pleshette beweert dat ze vanaf haar zeiljacht heeft gezien, hoe een man, gehuld in een badjas, in een strandvilla op een andere man in uniform heeft geschoten. Het stoffelijk overschot behoort aan kolonel Kerr, die met vice-admiraal Albert in duistere zaakjes verwikkeld was. Columbo (Falk) weet uit vaag bewijsmateriaal zijn zaak op te bouwen.

The River of Gold

1970 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van David Friedkin. Met o.a. Dack Rambo, Roger Davis, Ray Milland, Suzanne Pleshette en Melissa Newman.

Gekonkel van allerlei groepen die op zoek zijn naar een gezonken schat voor de Mexicaanse kust. Een redelijke poging om de bijrollen wat diepte te geven, maar het resultaat is slechts komisch.

Suppose They Gave a War and Nobody Came?

1970 | Musical

Verenigde Staten 1970. Musical van Hy Averback. Met o.a. Tony Curtis, Brian Keith, Ernest Borgnine, Suzanne Pleshette en Ivan Dixon.

Oplichterij in dienst; slecht gedaan. Stel je voor dat deze film werd vertoond en niemand kwam kijken? Hertiteld voor tv tot War Games.

Hunters Are for Killing

1970 | Misdaad

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Bernard Kowalski (Girard). Met o.a. Burt Reynolds, Melvyn Douglas, Suzanne Pleshette, Martin Balsam en Larry Storch.

Na drie jaar rondzwerven besluit ex-veroordeelde Reynolds dat het tijd wordt om naar huis terug te keren, waar hij o.a. zijn tirannieke vader, die hem tijdens zijn proces in de kou heeft laten staan en de vrouw van wie hij houdt, terugziet. Een film met scènes van zeer ongelijke kwaliteit, in het algemeen niet slecht. Regisseur Kowalski staat op de aftiteling als Bernard Girard. Het scenario is van Charles Kuenstle en Jerry Finnerman stond achter de camera. Ook bekend als HARD FRAME.

Target: Harry

1969 | Mysterie

Verenigde Staten 1969. Mysterie van Roger Corman. Met o.a. Anna Capri, Victor Buono, Charlotte Rampling, Stanley Holloway en Michael Ansara.

Een vervelende, nieuwe versie van THE MALTESE FALCON waarin Bogart, Astor en Greenstreet schitterden. De muziek van Les Baxter is zoals gewoonlijk afschuwelijk. De film was oorspronkelijk bestemd voor televisie, maar werd vanwege het gewelddadige karakter niet uitgezonden. Ook bekend als HOW TO MAKE IT en WHAT'S IN IT FOR HARRY?

If It's Tuesday, This Must Be Belgium

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Mel Stuart. Met o.a. Suzanne Pleshette, Ian McShane, Mildred Natwick, Murray Hamilton en Sandy Baron.

Deze satire van Mel Stuart is wel een 'Grand Hotel'-op-wielen genoemd. De teksten zijn minder scherpzinnig dan in Gouldings befaamde film maar dat wordt ruimschoots vergoed door een overdosis aan koddige situaties. Groep Amerikaanse toeristen is onder leiding van gids Charlie (McShane) op een 18-daagse rondreis door Europa. In ijltempo loodst hij de groep door Good Old Europe. Geen probleem, want ook als je maar half kijkt is bijna alles great en terrific. Opnieuw gemaakt voor tv in 1987.

Along Came a Spider

1969 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Lee H. Katzin. Met o.a. Suzanne Pleshette, Ed Nelson, Andrew Prine, Brooke Bundy en Richard Anderson.

Onderhoudend, zo nu en dan ontroerend verhaal met Pleshette als weduwe van onderzoeker in tweestrijd tussen instinct en wraakgevoelens wanneer zij bevriend raakt met geleerde (Nelson), die aan hetzelfde project heeft gewerkt dat de dood van haar man heeft veroorzaakt. Compleet met zeer spannend einde; let op hoe universiteitscampus wordt afgeschilderd. Barry Oringer schreef het scenario naar het boek Sweet Poison van Leonard Lee.

The Power

1968 | Sciencefiction, Fantasy, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Byron Haskin. Met o.a. George Hamilton, Suzanne Pleshette, Richard Carlson, Yvonne De Carlo en Earl Holliman.

Een onderzoeksteam komt erachter dat één van de leden een kwade supergenius is die een zeer sterk ontwikkeld gevoel voor buitenzintuiglijke waarnemingen heeft en die de anderen één voor één begint af te maken. Zal Hamilton de dader nog op tijd kunnen identificeren voordat ook hij door de snoodaard gedood wordt? Zou iemand ooit kunnen twijfelen aan George Hamilton? Een goede, ondergewaardeerde productie van George Pal. Scenario van John Gay naar een roman van Frank M. Robinson. Camerawerk van Ellsworth Fredricks.

Blackbeard's Ghost

1968 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1968. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Ustinov, Dean Jones en Suzanne Pleshette.

Sportleraar Steve Walker (Jones) neemt zijn intrek in Blackbeard's Inn, het hotel-pension van vijf bejaarde vrouwelijke nazaten van de beruchte piraat Blackbeard. Boeven willen de dames uit het pand krijgen om er een gokpaleis maken. Maar de geest van kapitein Blackbeard (Ustinov) schiet ze te hulp. Een fijne Disney-klucht met lekker veel gooi- en smijtwerk.

Wings of Fire

1967 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van David Lowell Rich. Met o.a. Suzanne Pleshette, James Farentino, Ralph Bellamy, Juliet Mills en Jeremy Slate.

Koppige vliegenierster Pleshette doet aan een luchtrace mee om een luchtvrachtlijn van haar vader van de ondergang te redden. Een melodrama met een ongebruikelijk, bedacht slot.

The Adventures of Bullwhip Griffin

1967 | Western, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1967. Western van James Neilson. Met o.a. Roddy McDowall, Suzanne Pleshette, Karl Malden, Bryan Russell en Harry Guardino.

Butler McDowall moet, tegen zijn zin, zijn avontuurlijke baas Russell vergezellen tijdens de goldrush in Californië. Daar beleeft hij allerlei avonturen en moet hij zijn baas regelmatig uit benarde situaties redden, o.a. wanneer de schurkachtige rechter Malden snode plannen voor hem smeedt. Tevens moet hij de mooie Pleshette ervoor hoeden danseres te worden in een niet al te frisse saloon. Komische western met veel oog voor het detail. Goed ritme, knappe opeenvolging van gags, maar toch heeft het scenario dat Lowell S. Hawley baseerde op de roman By The Great Horn Spoon van Sid Fleischman enkele lange gedeeltes. Deze Walt Disney-produktie werd in beeld gezet door Edward Colman. De leuke aftiteling is het werk van Ward Kimball.

Nevada Smith

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van Henry Hathaway. Met o.a. Brian Keith, Arthur Kennedy, Suzanne Pleshette, Raf Vallone en Pat Hingle.

Regisseur Hathaway acteerde als jongen al in westerns voordat hij zich als regisseur zou specialiseren in dat genre (oa Niagara). McQueen speelt een halfbloed die zijn vermoorde blanke vader en Indiaanse moeder wil wreken. Mooie rol van McQueen - met zijn 36 jaar ouder dan zijn personage - in een bekend verhaal dat fraai in beeld werd gebracht door cameraman Lucien Ballard, die meerdere keren met de regisseur samenwerkte.

Mister Buddwing

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Delbert Mann. Met o.a. James Garner, Jean Simmons, Suzanne Pleshette, Angela Lansbury en Katharine Ross.

Miskleun. De overbekende plot doet Garner opdraven als een man met geheugenverlies die het verleden tracht in te vullen. Hij ontmoet diverse vrouwen die mogelijk deel hebben uitgemaakt van zijn vroegere bestaan.

The Ugly Dachshund

1965 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1965. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Dean Jones, Suzanne Pleshette, Kelly Thordsen, Parley Baer en Robert Kino.

Danke, de hond van Jones en Pleshette, heeft al drie kleintjes, maar adopteert ook nog een verlaten puppy dat wordt aangetroffen. Deze Brutus groeit op tot een echte wildebras die overal een puinhoop achterlaat. Typische Disney-komedie met voorspelbare humoristische nummertjes en de nodige moralistische en sentimentele onzin. Kinderen en hondenliefhebbers beleven er misschien plezier aan. Onschuldig tijdverdrijf dat snel weer vergeten is. Het scenario van Albert Aley is gebaseerd op een roman van G.B. Stern. De acteurs spelen gruwelijk overdreven, maar gelukkig komen de honden echt en spontaan over. Op film gezet door Edward Colman.

A Rage to Live

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Walter Grauman. Met o.a. Suzanne Pleshette, Bradford Dillman, Ben Gazzara, Peter Graves en Bethel Leslie.

Armetierige versie van John O'Hara's roman over een nymfomaan meisje dat voor de verandering het huwelijk instapt maar slechts ontdekt dat ze nog steeds slippertjes met andere mannen nodig heeft.

Youngblood Hawke

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Delmer Daves. Met o.a. James Franciscus, Suzanne Pleshette, Mary Astor, Eva Gabor en Kent Smith.

Een alledaags maar toch onderhoudend verslag over een Zuidelijke schrijver die succes krijgt in New York en allerlei aardige vrouwen tegenkomt. Astor doet het het beste als Broadway- ster. Andrews heeft een prima rol als een zure criticus. Naar de roman van Herman Wouk.

Fate Is the Hunter

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Glenn Ford, Nancy Kwan, Rod Taylor, Suzanne Pleshette en Jane Russell.

Eéndimensionaal drama rondom een onderzoek naar de oorzaak van een vliegtuigongeluk. Goede acteurs, maar een routinematig vervaardigd script.

A Distant Trumpet

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Troy Donahue, Suzanne Pleshette, Diane McBain, James Gregory en William Reynolds.

Een luitenant in desolaat Arizona belooft een opgejaagde indianenstam een veilig reservaat ter plaatse. Als zijn commandant de indianen naar Florida dirigeert, vertrekt de luitenant naar Washington om te vechten voor zijn belofte. Acteur Troy Donahue is met zijn enigszins sullige voorkomen bijzonder geschikt als de goedhartige soldaat. De maagdelijk dorre landschappen zijn adembenemend en de lome montage en regie passen perfect bij het kalm meanderende verhaal. Sommige critici werden onrustig van het lage tempo maar A Distant Trumpet is bij uitstek een western waarin het meesterschap schuilt in de leegte. Laatste film van Raoul Walsh (1887-1980).

Wall of Noise

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Richard Wilson. Met o.a. Suzanne Pleshette, Ty Hardin, Dorothy Provine, Ralph Meeker en Simon Oakland.

Een gezwollen drama op de racebaan met overspel (niet de paarden) in het centrum van de handeling.

The Birds

1963 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1963. Horror van Alfred Hitchcock. Met o.a. Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Veronica Cartwright en Suzanne Pleshette.

De jonge Melanie (Hedren) ontmoet een knappe jonge advocaat Mitch (Taylor) die in een dierenwinkel op zoek is naar parkietjes om aan zijn zusje te geven. Ze besluit de diertjes zelf te bezorgen, maar in het havenstadje waar hij woont wordt ze aangevallen door meeuwen en kraaien. 'Onmogelijk,' volgens een ornithologe, want 'vogels van verschillende soorten werken niet samen.' Een jaar na Psycho maakte Hitchcock opnieuw een briljante griezelfilm, met debutante Hedren als stralend middelpunt. Met camera-instellingen en montagetechnieken maakte de meesterfilmer gewone vogels enger dan menig computergegenereerd hedendaags monster. Naar een kort verhaal van Daphne du Maurier.

Forty Pounds of Trouble

1963 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Tony Curtis, Phil Silvers, Suzanne Pleshette, Larry Storch en Howard Morris.

'Sympathieke' Curtis-komedie over casino-eigenaar die een klein meisje 'adopteert' met de nodige niet meer te stuiten complicaties. Disneylandlocaties verhogen plezier van film en mooie karakterspelers peppen het geheel op. Bordpapieren copy van: MARKER.

Rome Adventure

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Delmer Daves. Met o.a. Troy Donahue, Angie Dickinson, Rossano Brazzi, Suzanne Pleshette en Constance Ford.

Luxe damesdrama met Pleshette als onderwijzeres op avontuur in Rome, heen en weer geslingerd tussen de door de wol geverfde Brazzi en de architect Donahue. Als maîtresse van Donahue heeft Dickinson enkele opmerkelijke opkomsten. Overdadige muziek.

The Geisha Boy

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Marie McDonald, Sessue Hayakawa, Nobu McCarthy en Barton MacLane.

Goochelaar zonder succes Lewis krijgt een engagement om de Amerikaanse troepen in Japan te gaan vermaken. Bij zijn aankomst besluit Lewis' witte konijn Harry dat het hoog tijd is geworden voor een solo-carrière en gaat er vandoor, waardoor zijn baas voor aap staat. Op de luchthaven staat een oogverblindende Japanse dame en haar neefje te wachten; de laatste had het lachen verleerd, maar bij het zien van de komische Jerry bescheurt hij zich. Er ontstaat tussen de drie een voorspelbare, hechte band. Sentimentele film over Amerikaans-Japanse vriendschap met originele grappen die de sporen dragen van regisseur Tashlins tekenfilm-ervaring. Gefilmd in VistaVision.