Ken Annakin: regie, scenario en productie.
Er zijn 43 films gevonden.

The New Adventures of Pippi Longstocking

1988 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Jeugdfilm van Ken Annakin. Met o.a. Tami Erin, Eileen Brennan, Dennis Dugan, Dianne Hull en George Di Cenzo.

Pippi met haar houding van alles-moet-kunnen spoelt aan in Florida en sleept de kinderen aldaar mee in dolle avonturen en taartsmijterijen. Het zal allemaal best leuk zijn, maar dan uitsluitend voor de turfjeshogen. Als alle vroegere Pippi-films gebaseerd op de boeken van Astrid Lindgren.

The Pirate Movie

1982 | Fantasy, Musical, Komedie, Muziek, Avonturenfilm

Australië 1982. Fantasy van Ken Annakin. Met o.a. Kristy McNichol, Christopher Atkins, Ted Hamilton, Bill Kerr en Maggie Kirkpatrick.

Dit is een verbastering van THE PIRATES OF PENZANCE over Mabel die met vakantie is in Australië en die via een droom in de piraterij terechtkomt. Toch komt er met alle verwijzingen naar populaire films en met de matige liedjes die er in verwerkt zijn niets behoorlijks uit; ook technisch voldoet de film niet.

Cheaper to Keep Her

1980 | Mysterie

Verenigde Staten 1980. Mysterie van Ken Annakin. Met o.a. Mac Davis, Tovah Feldshuh, Art Metrano, Ian McShane en Priscilla Lopez.

Detective Davis wordt door rechter Feldshuh ingehuurd om McShane en Gilford, die laks waren met hun alimentatie-cheques, door te lichten. Sekcistisch, racistisch, irritant.

Institute for Revenge

1979 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van Ken Annakin. Met o.a. Sam Groom, Lauren Hutton, Lane Binkley, Leslie Nielsen en Ray Walston.

Ironische SF over een beschaafde computer die menselijke arbeiders aanneemt om kwaadwilligen terecht te wijzen, die slechte streken tegen hulpelozen en geweldlozen uithalen. Pilot voor een eventuele serie.

Hunter's Moon

1979 | Western

Verenigde Staten 1979. Western van Ken Annakin. Met o.a. Cliff De Young, Alex Cord, Leif Erickson, Robert DoQui en Dan O' Herlihy.

Bonanza-producer David Dortort wilde eindelijk een nieuwe westernserie starten. Hij probeerde dat met deze pilot. We zitten weer midden in de problemen tussen ranchers en schaapherders. Dan krijgen we ook nog eens het oude bekende wraakthema van De Young die Cord aan wil pakken wegens de moord op zijn familie. De pilot was goed, maar de tv-bazen vonden het risico voor een westernserie in die tijd te groot. Jammer.

The Fifth Musketeer

1978 | Avonturenfilm

Oostenrijk​/​​Canada 1978. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Beau Bridges, Sylvia Kristel, Ursula Andress, Cornel Wilde en Ian McShane.

Ondanks het feit dat ze een dagje ouder worden trekken de dappere D`Artagnan (Wilde) en zijn drie musketiers (Lloyd Bridges, Hale en Ferrer) weer op avontuur. Hun gevaarlijke opdracht bestaat erin om de in het geheim opgebrachte tweelingsbroer van koning Lodewijk XIII (Beau Bridges), de `man met het ijzeren masker`, op te sporen en uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Na het succes van de Richard Lester- bewerkingen van de musketiersromans van Alexandre Dumas waagde Annakin zich aan een gelijkaardige, ironisch opgevatte, bewerking van Dumas` [KL]L`homme au masque de fer[KLE], maar het resultaat is ontzaglijk veel minder, ook al kreeg hij een illustere cast bij elkaar. De film mist het spontane hero[KA3]ische karakter van de eerdere films en kan niet tippen aan de eerste verfilming, THE MAN IN THE IRON MASK van James Whale (1939). De roman van Dumas werd ditmaal bewerkt door David Ambrose, die zich baseerde op het originele scenario van George Bruce. Achter de camera nam Jack Cardiff plaats. Ook bekend als BEHIND THE IRON MASK. Oostenrijkse co-productietitel: DAS GEHEIMNIS DER EISERNEN MASKE.

Murder at the Mardi Gras

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van Ken Annakin. Met o.a. Didi Conn, Bill Daily, David Groh, David Wayne en Harry Morgan.

Een uilige thriller over een oliedom meisje (Conn) dat getuige is van de in de titel genoemde moord en door de dader wordt achtervolgd. Hoe een regisseur als Annakin zich hiermee kon inlaten is een raadsel.

Paper Tiger

1976 | Actiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1976. Actiefilm van Ken Annakin. Met o.a. David Niven, Toshirô Mifune, Ando, Ivan Desny en Ronald Fraser.

Een glansloos verhaal over een moedige jongen die ontvoerd wordt (Ando) en zijn Engelse huisonderwijzer (Niven). Aangezien de knaap de zoon van de Japanse ambassadeur is, ziet Niven kans zijn vele heldenverhalen die de jongen zo imponeerden, in praktijk te brengen. De lauwe actie met politieke terreur en de Disney-achtige stijl doen de handelingen volledig de mist in gaan.

The Call of the Wild

1972 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië​/​​Spanje 1972. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Charlton Heston, Raimund Harmstorf, George Eastman, Maria Rohm en Juan Luis Galiardo.

Het boek van Jack London over de vrienden Heston en Harmstorf en hun avonturen in Alaska met hun hond Buck, opnieuw verfilmd. De strijd tussen Heston en Eastman om de hand van Mercier staat centraal. De verfilming houdt zich getrouw aan het boek, maar de uitwerking is helaas uiterst traag. Technisch is de film perfect afgewerkt. Het landschap van het polaire Lapland leende zich daar ook uitstekend voor. De film werd nooit in Amerika in de bioscoop uitgebracht, maar is wel op tv vertoond. Scenario van Peter Welbeck, Wyn Wells en Peter Yeldhman.

Il Rallye di Montecarlo...e tutta quella confusione

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1969. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Tony Curtis, Susan Hampshire, Eric Sykes, Gert Fröbe en Peter Cook.

De slapstickachtige belevenissen van de deelnemers, die van vijf verschillende Europese plaatsen in Europa vertrekken om deel te nemen aan de autorace van 2.100 kilometer naar Monte Carlo anno 1920. Lichte ironie over menselijke zwakheid, ondanks alle grappige scènes toch wat te veel aangedikt. Gefilmd in Panavision.

The Biggest Bundle of Them All

1968 | Komedie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Robert Wagner, Raquel Welch, Vittorio De Sica, Edward G. Robinson en Godfrey Cambridge.

De bedoeling was om een komedie te maken, maar de film is een slap verhaal geworden over amateurmisdadigers die een Amerikaanse gangster proberen te ontvoeren. In Frankrijk en Italië opgenomen. Scenario van Sy Salkowitz naar een idee van Josef Shaftel. Camerawerk van Piero Portalupi.

The Long Duel

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Yul Brynner, Trevor Howard, Harry Andrews, Andrew Keir en Charlotte Rampling.

Geloofwaardigheid is niet het sterkste punt van dit kostuumavontuur. Yul Brynner als Indiër, Trevor Howard als Britse politieman die diep van binnen gelooft in het zelfbeschikkingsrecht van Indiërs. Ja ja. Maar goed, Freddy (Howard) heeft respect voor Sultan (Brynner), gewelddadig leider van de Bhantan, maar hij moet hem inrekenen - dood of levend. Omdat Freddy het levend probeert, wordt het duel tussen hen erg lang. Freddy probeert Sultan over te halen zich over te geven voordat de rigoureuze Britse troepen ingrijpen, maar de trotse Sultan wil daar niks van weten.

La signora sprint

1967 | Komedie

1967. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. James Robertson Justice en Julie Christie.

Geloofwaardigheid is niet het sterkste punt van dit kostuumavontuur. Yul Brynner als Indiër, Trevor Howard als Britse politieman die diep van binnen gelooft in het zelfbeschikkingsrecht van Indiërs. Ja ja. Maar goed, Freddy (Howard) heeft respect voor Sultan (Brynner), gewelddadig leider van de Bhantan, maar hij moet hem inrekenen - dood of levend. Omdat Freddy het levend probeert, wordt het duel tussen hen erg lang. Freddy probeert Sultan over te halen zich over te geven voordat de rigoureuze Britse troepen ingrijpen, maar de trotse Sultan wil daar niks van weten.

Those Magnificent Men In Their Flying Machines

1965 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Stuart Whitman, Sarah Miles, James Fox, Alberto Sordi en Robert Morley.

...or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes. Filmmaker Ken Annakin (The Longest Day) vond de lange titel wat 'pompeus', maar gaf naar verluidt ook toe dat de oorspronkelijke titel Flying Crazy waarschijnlijk geen kaskraker had opgeleverd. Het publiek smulde in elk geval van het vliegracespektakel, de slapstick, en van de vele Britse komieken (zoals Terry-Thomas, Eric Sykes en Benny Hill). Het draait om een vliegrace van Londen naar Parijs begin vorige eeuw, en de deelnemers komen uit alle landen waar voor het eerst vliegmachines van de grond kwamen. Alleraardigst.

Battle of the Bulge

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Ken Annakin. Met o.a. Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Dana Andrews en George Montgomery.

In de oorspronkelijke versie van deze oorlogsfilm meldt een rancuneuze majoor (Charles Bronson) aan lt.-kolonel Kiley (Henry Fonda) dat ze na de oorlog van Duitsland maar één grote akker moeten maken. Dat zinnetje is in de latere bioscoop- en videoversies niet meer terug te vinden. Het klonk te serieus en te verbeten. Anno 1965 kon er in oorlogsfilms weer een lachje vanaf. 'We'll pick up a landmark,' zegt Kiley (Fonda dus) tegen zijn piloot. 'Sure,' antwoordt die, 'we'll pick up a landmark - right in the kisser.' (IdH/VPRO Gids)

The Informers

1964 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van Ken Annakin. Met o.a. Nigel Patrick, Catherine Woodville, Margaret Whiting, Colin Blakely en Harry Andrews.

Een bende vermoordt een infiltrant van de politie en de inspecteur die hem stuurde (Patrick), is vastbesloten om de bende op te rollen, ondanks orders van hogerhand om het te laten rusten. Een routine-film, maar vakbekwaam geregisseerd door Annakin en gespeeld door Patrick.

The Longest Day

1962 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van Ken Annakin, Andrew Marton, Bernhard Wicki en Darryl F. Zanuck. Met o.a. John Wayne, Robert Mitchum, Sean Connery, Robert Ryan en Rod Steiger.

De openingsscène van Spielbergs Saving Private Ryan maakte in 1998 nogal wat los bij het publiek: de close-up presentatie van de landing op de stranden van Normandië visualiseerde de ongekende slachting zoals nooit tevoren. In 1962 was The Longest Day even indrukwekkend voor het massaal toegestroomde publiek. Het immense project van producent/co-regisseur Zanuck bracht tientallen steracteurs op de been die met duizenden (echte) soldaten de beslissende slag historisch verantwoord verbeelden. The Longest Day is ook de eerste film in het genre waarin iedereen zijn eigen taal spreekt. Ontzagwekkend qua schaal, maar soms wat steriel.

The Hellions

1962 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1962. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Richard Todd, Anne Aubrey, Lionel Jeffries, Zena Walker en Jamie Uys.

Een verhaal over wraak, zoals vaak gezien in westerns, maar hier spelend in Zuid-Afrika in de 19e eeuw; de onvermijdelijke schietpartij aan het eind ontbreekt niet.

The Fast Lady

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. James Robertson Justice, Stanley Baxter, Leslie Phillips, Julie Christie en Kathleen Harrison.

Om indruk te maken op de rijke vader van zijn vriendin, wil Murdoch zijn fiets aan de kant doen, een sportwagen kopen en leren autorijden.

Crooks Anonymous

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Leslie Phillips, Stanley Baxter, Wilfrid Hyde-White, Julie Christie en James Robertson Justice.

Maffe komedie waarin dief Phillips aanklopt bij 'A.A.'-achtige organisatie voor penose. Christie, in haar filmdebuut, speelt 'Babette La Vern', een stripteasedanseres.

Very Important Person

1961 | Komedie, Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. James Robertson Justice, Leslie Phillips, Stanley Baxter, Eric Sykes en Richard Wattis.

Een belangrijk wetenschapper wordt in WO II opgesloten in een krijgsgevangenenkamp. Hij moet tot iedere prijs beschermd worden. Verrassend succesvolle komedie, waarin vakkundig gespeeld wordt met wisselende stemmingen. Ook bekend als A COMING-OUT PARTY.

Swiss Family Robinson

1960 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. John Mills, Dorothy McGuire, James MacArthur, Janet Munro en Sessue Hayakawa.

Uiterst genietbare avonturenfilm uit de Disney-koker over een Zwitserse familie die (terwijl de intiteling nog loopt) schipbreuk leidt, aanspoelt op een onbewoond eiland en de boel omtovert tot een paradijs. Een bende piraten dreigt de idylle te verstoren maar tegen de gelukzaligheid van de Zwitsers is geen kruid gewassen. Leuk voor alle leeftijden en sekses. Gefilmd op locatie op het eiland Tobago. Een van de vele films en tv-series die werden gebaseerd op het boek van Johann David Wyss, waaronder zelfs een serie die zich in de ruimte afspeelde (Lost in Space).

Third Man on the Mountain

1959 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. James MacArthur, Michael Rennie, Janet Munro, James Donald en Herbert Lom.

In 1856 benut een jonge Zwitser (MacArthur) ieder moment van zijn vrije tijd om aan de bergsport te doen, want hij heeft zich voorgenomen de hoogste berg van zijn land, de Citadel (in werkelijkheid de Matterhorn), te bedwingen. Ondanks zijn ambitie moet hij heel wat weerstand overwinnen: tegenwerking van zijn oom en tante, die hem proberen tegen te houden omdat zijn vader door een ongeval op die berg omkwam, en ook zijn eigen angst om een dodelijke val te maken. Dan wordt hij een handje geholpen door Munro, Donald en Naismith en zijn volharding wordt beloond; bovendien heeft hij meer geleerd dan alleen maar bergbeklimmen. Een goede avonturenfilm van Disney met faaie opnamen. Helen Hayes is te zien in een gastrolletje als toeriste. Scenario van Eleanore Griffin.

Nor the Moon By Night

1959 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1959. Romantiek van Ken Annakin. Met o.a. Belinda Lee, Michael Craig, Patrick McGoohan, Anna Gaylor en Eric Pohlmann.

Een eenzame jonge vrouw reist na de dood van haar moeder naar Afrika om haar pen-vriend te ontmoeten, een man die in een wildpark werkt. Deze heeft het echter veel te druk met het achterna zitten van stropers en de bescherming van olifanten. Ze raakt overgeleverd aan zijn norse broer. Een film over een driehoeksverhouding en avontuur in de jungle, gedraaid op locatie.

Across the Bridge

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Ken Annakin. Met o.a. Rod Steiger, David Knight, Bernard Lee en Eric Pohlmann.

Internationaal financier en zwendelaar Steiger is op de vlucht voor Scotland Yard en de FBI, naar Mexico met een groot geldbedrag. In de trein ontmoet hij een man die zeer veel op hem lijkt. Hij besluit hem te vermoorden en zijn identiteit aan te nemen. Als hij de grens overgegaan is, komt hij erachter dat deze man wegens moord gezocht wordt... ook is hij plaatselijk een held. Geloofwaardig gedaan en goed gespeeld.

Three Men in a Boat

1956 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1956. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Laurence Harvey, Jimmy Edwards, David Tomlinson, Shirley Eaton en Jill Ireland.

Een onderhoudend komedietje over drie mannen die van pretmaken houden en met hun boot de Theems opvaren op zoek naar romantiek. Naar het boek van Jerome K. Jerome.

Loser Takes All

1956 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1956. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Rossano Brazzi, Glynis Johns, Robert Morley, Tony Britton en Geoffrey Keen.

Brazzi en Johns vieren hun wittebroodsdagen in Monte Carlo; ze proberen hun 'perfecte systeem' aan de roulettetafel uit en dat heeft consequenties voor hun huwelijk. Het helpt dat er op locatie werd gefilmd. Scenario van Graham Greene. Camerawerk van Georges Perinal. Opnieuw gefilmd in 1990 als STRIKE IT RICH.

Value for Money

1955 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. John Gregson, Diana Dors, Derek Farr, Donald Pleasence en Cyril Smith.

Een grappige kleine klucht over een jongeman die niet alleen maar geld erft van zijn vader maar ook nog andere vrolijke zaken.

You Know What Sailors Are

1954 |

Verenigd Koninkrijk 1954. Ken Annakin. Met o.a. Akim Tamiroff, Donald Sinden, Sarah Lawson en Naunton Wayne.

Een poging tot een Koude-Oorlogsatire over een Britse marineofficier die voor de grap tegen collega's zegt dat een zojuist geborgen scheepswrak een nieuw geheim wapen is.

The Seekers

1954 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1954. Historische film van Ken Annakin. Met o.a. Jack Hawkins, Glynis Johns, Noel Purcell, Laya Raki en Tony Erstich.

Een oprecht, maar clichématig verslag van de Engelse kolonisatie van Nieuw-Zeeland omstreeks 1820 met Hawkins en Johns als emigrerend echtpaar. VS-titel: LAND OF FURY.

The Sword and the Rose

1953 | Historische film, Actiefilm, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1953. Historische film van Ken Annakin. Met o.a. Richard Todd, Glynis Johns, Michael Gough, Jane Barrett en Peter Copley.

Begin 17e eeuw laat Mary Tudor (Johns) zich verleiden door de knappe Charles Brandon (Todd), maar haar broer Koning Henry VIII (Justice) heeft andere plannen met haar. Ze moet een huwelijk aangaan met de oude Franse koning Louis XII en hij belooft haar dat ze, na de dood van de oude man, mag trouwen met wie ze wil. Historische fantasie die een goed beeld geeft van het Engeland in de Renaissance. Het scenario van Lawrence Edward Watkin is gebaseerd op de roman When Knighthood Was In Flower van Charles Major. Vermakelijk gemaakt en vertolkt in die typisch Britse Disney-stijl uit de jaren 1950-60. Geoffrey Unsworth filmde feëerieke beelden aan het Britse Hof. Een mooie, archaïsche score van Clifton Parker.

The story of Robin Hood

1952 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1952. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Joan Rice, Peter Finch, Richard Todd, Hubert Gregg en James Robertson Justice.

Engeland, 1190. Prins John is vast van plan zijn broer, koning Richard Leeuwenhart, naar de verdoemenis te helpen. Hij wordt daarbij geholpen door de corrupte sheriff van Nottingham. Dit komt echter Robin Hood ter ore, die in de bossen van Nottingham een rebellenbestaan leidt sinds de sheriff zijn vader heeft vermoord. Hij besluit een stokje te gaan steken voor Johns gemene plannetje...

The Story of Robin Hood and his Merrie Men

1952 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Richard Todd, Joan Rice, Peter Finch, James Hayter en James Robertson Justice.

Een vlotte, kleurige weergave van het bekende verhaal, verfilmd in Engeland door Walt Disney met een uitmuntende bezetting. Niet zo op de hoofdpersoon gericht als de voorgaande versies, maar goed op zijn eigen manier. Scenario van Lawrence Edward Watkin. Camerawerk van Guy Green.

The Planter's Wife

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Ken Annakin. Met o.a. Claudette Colbert, Jack Hawkins, Anthony Steel, Jeremy Spencer en Ram Gopal.

Op een rubberplantage in Malaka heerst onrust. De omgeving wordt al een tijdje onveilig gemaakt door terroristen, en het huwelijk van Hawkins en Colbert staat op springen. Naarmate de externe spanningen groter worden, nemen de interne spanningen af, en alles komt goed tijdens de belegering van de plantage. Onderhoudend melodrama dat uitstekend gebruik maakt van de locaties, in schitterende zwart-wit-beelden van Geoffrey Unsworth. Het scenario van Peter Proud en Guy Elmes is niet bepaald origineel te noemen maar blijft toch boeien. Bovendien zijn acteurs als Hawkins en Colbert nooit te versmaden. Ook bekend als OUTPOST IN MALAYA.

Hotel Sahara

1951 | Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Oorlogsfilm van Ken Annakin. Met o.a. Yvonne DeCarlo, Peter Ustinov, David Tomlinson, Roland Culver en Albert Lieven.

Aardig niemendalletje over een Noordafrikaanse hoteleigenaar en zijn mooie verloofde die tijdens WO II elke keer dat een nieuw leger de stad binnenmarcheert, van loyaliteit moeten veranderen. Scenario van Patrick Kirwan en George H. Brown.

Trio

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Ken Annakin en Harold French. Met o.a. James Hayter, Kathleen Harrison, Anne Crawford, Nigel Patrick en Jean Simmons.

Een drieluik naar korte verhalen van W. Somerset Maugham. Het eerste THE VERGER gaat over een koster, die door de dominee ontslagen wordt omdat hij niet kan lezen en schrijven. Een paar jaar later blijkt hij de eigenaar te zijn van een goed renderende keten van tabakswinkels. De tweede MR. KNOWALL gaat over een klungelige juwelier, die een bootreis maakt en geen contact kan maken met andere passagiers. De laatste SANATORIUM betreft de wederwaardigheden van tb-lijders. Boeiend en goed vertolkt, al is het laatste schuifje wat altmodisch.

Double Confession

1950 |

1950. Ken Annakin. Met o.a. Joan Hopkins, Kathleen Harrison, William Hartnell, Derek Farr en Peter Lorre.

Een drieluik naar korte verhalen van W. Somerset Maugham. Het eerste THE VERGER gaat over een koster, die door de dominee ontslagen wordt omdat hij niet kan lezen en schrijven. Een paar jaar later blijkt hij de eigenaar te zijn van een goed renderende keten van tabakswinkels. De tweede MR. KNOWALL gaat over een klungelige juwelier, die een bootreis maakt en geen contact kan maken met andere passagiers. De laatste SANATORIUM betreft de wederwaardigheden van tb-lijders. Boeiend en goed vertolkt, al is het laatste schuifje wat altmodisch.

Vote For Huggett

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Jack Warner, Kathleen Harrison, Susan Shaw, Petula Clark en David Tomlinson.

Mijnheer Huggett doet mee aan de plaatselijke verkiezingen om zijn idee door te drijven van een nieuw zwembad als oorlogsmonumet. Dors is weer leuk in haar rol van het nichtje, dat alles in de war stuurt. Al lijkt het een beetje op haar vorige rol in de eerste Huggett-film. Onbeduidende, maar aardige film, de middelste van drie, die draait om de Huggetts.

Quartet

1948 |

Verenigd Koninkrijk 1948. Ralph Smart, Harold French, Arthur Crabtree en Ken Annakin. Met o.a. Basil Radford, Naunton Wayne, Mai Zetterling, Jack Watling en James Robertson Justice.

Een schitterende vierluik naar een viertal spirituele korte verhalen van W. Somerset Maugham die hij zelf inleidt. Ze hebben elk een eigen sfeer en rolbezetting. Het eerste verhaal is getiteld The Facts of Life en gaat over een naïeve jongeman die ten prooi valt aan een verleidelijk sloerie; de regie is van Smart met Radford, Wayne, Zetterling, Watling en Robertson Justice; het tweede The Alien Corn met Bogarde als een hoopvolle musicus, onder regie van French met Bogarde, Rosay, Lovell, Blackman en Browne; het derde is The Kite, waarin een jongeman zucht onder het juk van zijn vrouw en moeder van regisseur Crabtree met Baddeley, Shaw, Johns en Lee en het vierde is The Colonel's Lady, waarin de vrouw uit de titel haar man in verlegenheid brengt door een dichtbundel te laten verschijnen; de spelleiding is van Annakin met Parker, Travers, Swinburne, Thesiger, Aylmer, Edwards en Hyde White. Het succes inspireerde tot twee vervolgen: TRIO en ENCORE.

Miranda

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Glynis Johns, Griffith Jones, Googie Withers, John McCallum en Margaret Rutherford.

Snaakse frou-frou over een zeemeermin die het mondaine leven aan de wal verkiest boven het ruime sop. Goed gespeeld door allen. Johns is de aantrekkelijke meermin wier avonturen een vervolg vinden in MAD ABOUT MEN, 1954.

Holiday Camp

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Dennis Price, Flora Robson en Jack Warner.

Plezierig en sfeervol verhaal over de wederwaardigheden en liefdesperikelen in een Brits vakantie-verblijf; rake karaktertyperingen.

Here Come the Huggetts

1948 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Jack Warner, Kathleen Harrison, Diana Dors, Jane Hylton en Susan Shaw.

Het Engelse antwoord op de Amerikaanse ANDY HARDY-reeks. De leden van de familie Huggett moeten oproeien tegen een stroom problemen en avonturen. De gezellige familie die we gezien hebben in HOLIDAY CAMP gaat een eigen leven leiden. Best amusant, deze eerste van drie films. Warner en Harrison werden gedurende vele jaren een onafscheidelijk duo. De latere zangeres Petula Clark speelt Warners dochter. Diana Dors viel toen ook al op als het nichtje, dat een verstorend element vormt. De vervolgen: VOTE FOR HUGGETT en THE HUGGETTS ABROAD.

Broken Journey

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Ken Annakin. Met o.a. Phyllis Calvert, Margot Grahame, James Donald, Francis L. Sullivan en Raymond Huntley.

Een vliegtuig maakt een noodlanding in de Alpen en de passagiers en bemanning reageren ieder op hun eigen manier op hun noodlot. Prototype van een rampenfilm, bovendien bevolkt door oninteressante personages. Regisseur Annakin probeert zonder veel succes enige spanning in het flodderige script te brengen.