Philippe Dormoy: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

La fidélité

2000 | Drama

Frankrijk 2000. Drama van Andrzej Zulawski. Met o.a. Sophie Marceau, Guillaume Canet, Pascal Greggory, Michel Subor en Magali Noël.

À mort la mort !

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Romain Goupil. Met o.a. Romain Goupil, Marianne Denicourt, Anne Alvaro, Christine Murillo en Dominique Frot.

Dossier: Disparus - Madeleine

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Fred Demont. Met o.a. Nathalie Roussel, Jean-Claude Adelin, Didier Pain, Philippe Dormoy en Sébastien Tavel.

Dossier : Disparus - Serge et Patrick

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Philippe Lefebvre. Met o.a. Nathalie Roussel, Jean-Claude Adelin, Didier Pain, Philippe Dormoy en Sébastien Tavel.

Dossier : Disparus - Neda

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Antoine Lorenzi. Met o.a. Nathalie Roussel, Jean-Claude Adelin, Didier Pain, Philippe Dormoy en Sandrine Rocher.

Dossier : Disparus - Cyril

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Antoine Lorenzi. Met o.a. Nathalie Roussel, Jean-Claude Adelin, Didier Pain, Philippe Dormoy en Sandrine Rocher.

Dossier : Disparus - Bouboule

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Fred Demont. Met o.a. Nathalie Roussel, Jean-Claude Adelin, Didier Pain, Philippe Dormoy en Esther Delage.

Dossier : Disparus - Benoît

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van Philippe Lefebvre. Met o.a. Nathalie Roussel, Jean-Claude Adelin, Didier Pain, Philippe Dormoy en Sébastien Tavel.

La nuit du destin

1997 | Thriller, Mysterie

Algerije​/​​Frankrijk 1997. Thriller van Abdelkrim Bahloul. Met o.a. Philippe Volter, Gamil Ratib, Sonia Mankai, Marie-José Nat en Boris Terral.

L'instit : Le chemin des étoiles

1997 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland 1997. Drama van Claudio Tonetti. Met o.a. Gérard Klein, Myriam Boyer, Magali Leris, Kevin Goffette en Antoine Cousin-Mazure.

L'instit : Le chemin des étoiles

1997 | Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk 1997. Drama van Claudio Tonetti. Met o.a. Gérard Klein, Myriam Boyer, Magali Leris, Kevin Goffette en Antoine Couzin-Mazure.

Docteur Sylvestre : Entre 4 murs

1997 | Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk 1997. Drama van Christian François. Met o.a. Jérôme Anger, Maria Pacôme, Thibault de Montalembert, Nathalie Villeneuve en Tiphanie Lemaire.

Méfie-toi de l'eau qui dort

1996 | Drama

Frankrijk 1996. Drama van Jacques Deschamps. Met o.a. Robin Renucci, Maruschka Detmers, Jean Benguigui, Frankye Pain en Philippe Dormoy.

Les années lycée: Sa vie à elle

1995 | Familiefilm, Drama

Frankrijk 1995. Familiefilm van Romain Goupil en Romain Goupil. Met o.a. Sabrina Houicha, Sephora Haymann, Nathalie Juvet, Elisabeth Commelin en Younesse Boudache.

Houicha, de zestien-jarige dochter van Algerijnse ouders in Frankrijk, groeit probleemloos op en haalt op school uitstekende cijfers. Tot zij beslist de hoofddoek te dragen, het symbool van de islam. Haar omgeving reageert onthutst. Niemand begrijpt waarom het meisje ineens de integratie afwijst. Moet men de hoofddoek verbieden of tolereren? In Frankrijk en België werd dit een ware strijd, zoals geïllustreerd in deze film. De zwaarwichtige dialogen vereisen van de kijker geduld en concentratie. Bovendien wordt het probleem nogal eenzijdig benaderd in dit scenario van Goupil, Zaïda Ghorab-Volta en Jean-François Goyet. De soundtrack bestaat uit hits van begin jaren 1990. Fotografie van William Lubtchansky. Formaat 16/9.

Weep No More My Lady

1994 | Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk 1994. Thriller van Michel Andrieu. Met o.a. Daniel J. Travanti, Kristin Scott Thomas, Shelley Winters, Francesca Annis en Robin Renucci.

Actrice Annis staat onder grote druk. Sinds korte tijd krijgt ze allerlei dreigtelefoontjes waarin iemand haar zegt dat ze te oud is voor de rol die ze moet spelen. Ook beweert de anonieme beller dat haar zuster Scott Thomas een verhouding heeft met haar producer en minnaar Travanti. De hele crew is ervan overtuigd dat ze een zenuwinzinking nabij is totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt. Intrigerende suspensefilm die naar het einde toe teveel in clichés verzandt. Over het algemeen goede vertolking, met vooral een schitterende Winters als een wijze Miss Marple. Robert Levine en Andrieu baseerden hun Agatha Christie-achtige scenario op de roman van Mary Higgins Clark die op zijn beurt bewerkt werd door Leila Basen. Sombere fotografie van Renan Polles. Origineel opgenomen met Engelse dialogen.

Les derniers jours de la victime

1994 | Thriller, Drama

Frankrijk​/​​Cuba 1994. Thriller van Bruno Gantillon. Met o.a. Niels Arestrup, Assumpta Serna, Paul Crauchet, Philippe Dormoy en Sally Ramos.

Een huurmoordenaar (Arestrup) geniet een sterke reputatie. Zijn beroep is voor hem een kunstwerk en hij doodt zonder problemen rechters, zakenlieden en politici. Hij krijgt een opdracht die anders dan anders is: hij moet een kleine gangsterbaas liquideren. Zoals gebruikelijk huurt hij een gemeubileerde kamer tegenover het appartement van zijn doelwit (lekker gemakkelijk dat zo'n kamer 'altijd' beschikbaar is). Binnen de kortste tijd kent hij diens gewoontes. Hij aarzelt echter om dit contract uit te voeren. Waarom moet hij zo'n onbelangrijk persoon doden? Zit er een geheim achter deze opdracht? Interessant portret van een huurmoordenaar die aan zijn werk gaat twijfelen. De uitwerking duurt wat lang en de motieven zijn niet steeds even goed te volgen, maar het einde is toch verrassend. Het scenario is van regisseur Gantillon, Patrice Dard en Gérard Jourd'hui naar de roman van José-Paulo Feinmann. Het camerawerk is van Angel Alderete.

Docks des anges

1994 | Drama

Frankrijk 1994. Drama van Bruno Gentillon. Met o.a. Sonia Codhant, Véronique Octon, Yann Trégouët, Christophe Bernard en Gérard Darrieu.

De achttien-jarige Codhant vindt bij haar vader, een weduwnaar die zijn verdriet verdrinkt in de fles, niet de warmte en geborgenheid waarop ze recht meent te hebben. Ze verlaat het ouderlijk huis en sluit zich aan bij de bende van de Docks, een groep jonge misdadigers. Ze wordt verliefd op de leider, Tregouet. Als vuurdoop moet ze een auto stelen. Welgemeend portret van een zekere, losgeslagen jeugd, die zich bezighoudt met kruimeldiefstallen. Maar zelfs voor hen is er redding, als we tenminste het scenario van Eric Bats en Francis Ryck mogen geloven. Goed vertolkt door een groep jonge, nog onbekende acteurs, vol idealisme, maar dat is niet voldoende om de REBEL WITHOUT A CAUSE van de jaren 1990-2000 te maken.

Mort à l'étage

1993 | Drama

Tsjechoslowakije​/​​Frankrijk 1993. Drama van Philippe Venault. Met o.a. Didier Bezace, Anne Roussel, Philippe Dormoy, Marie Pillet en Christophe Odent.

Op kerstavond dwaalt Bezace door de buurt waar hij opgroeide. Hij dringt binnen in zijn geboortehuis dat sinds de dood van zijn moeder verlaten is. Hij maakt de balans op van zijn leven en van zijn herinneringen. De bitterste hiervan is de moord op zijn vrouw, waaraan hij wordt herinnerd door een kranteknipsel. Hij gaat dineren in een bistro. Aan een tafel dicht bij hem zit een eenzame vrouw, Roussel. Enkele verholen glimlachjes, een enkele banale opmerking en ze stellen zich aan elkaar voor. Deze bevreemdende film wordt nog mysterieuzer door de Praagse decors, die doen denken aan het Duitse expressionisme. Het scenario dat Venault baseerde op de roman Le monte charge van Frédéric Dart is zeer Kafkaïaans. De minder bekende acteurs vullen hun rol uitstekend in. Prachtige fotografie van Anne-Claire Khripounoff, die gebruik maakt van elke schaduw.

Les cinq dernières minutes : Au nom du coq

1993 | Mysterie, Misdaad

Frankrijk 1993. Mysterie van Philippe Defrance. Met o.a. Pierre Santini, Pierre Hoden, Elie Pennont, Loulou Boislaville en Annie Millon.

Antoine Barrier (Hoden), de adjunct van commissaris Mossard (Santini), brengt zijn vakantie door op Martinique in de Franse Antillen, waar hij logeert bij zijn knappe vriendin Laetitia (Millon). Een politieman wordt zoals de traditie het wil, ook tijdens zijn vakantie gestoord voor moord. Omdat kennelijk niemand dit kan oplossen, gaat hij uitzoeken waarom het slachtoffer, dat hanen fokte voor de populaire, maar wrede hanengevechten, werd koudgemaakt. Het is een gesloten wereldje, waarin de concurrentie dodelijk is, omdat de inzetten bij de illegale weddenschappen hoog zijn. Het decor is exotisch met schilderachtige folklore en mooie meiden. Het scenario van Patrick Chamoiseau is mager en met deze fraaie toeristische plaatjes is getracht de film een beetje op te vijzelen. Op enkele spannende momenten na lukt dit niet helemaal. Het camerawerk is van Francis Junek. Aflevering nummer 64 van totaal 82. Mono.

Août

1992 | Komedie

Frankrijk 1992. Komedie van Henri Herré. Met o.a. Dominique Pinon, Anouk Grinberg, Patrick Pineau, Jean-Claude Brialy en Hélène Lapiower.

Tijdens een zeer warme augustusmaand in Parijs vormen zich nieuwe stelletjes en gaan stelletjes weer uit elkaar. Levens kruisen elkaar, het bestaan van personages raakt met elkaar verweven. Het begint ermee dat Caroline naar buiten gaat om een ijsje te kopen, om even verlost te zijn van het slechte humeur van haar partner, Antoine. Ze ontmoet een laboratoriumassistent, die 's nachts over de muizen in het Institut Pasteur waakt. Terwijl Herré deze twee personages gloedvol, en met een vleugje poëzie neerzet, streelt ook de bijbehorende muziek de oren. Jammer dat hij enkele andere personages, die verder geen belangrijke bijdrage aan het verhaal leveren, te veel aandacht heeft geschonken. Het scenario, waarop hij geen volledige greep kon krijgen, weet desondanks op een zeldzame manier te betoveren, en dat verdient de aandacht. De film dankt veel aan het spel van twee verrassende acteurs, Grinberg en Pinon.

Le gang des tractions : La Java bleue

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Josée Dayan en François Rossini. Met o.a. Roger Souza en Philippe Dormoy.

Een futloos Frankrijk likt direct na de oorlog zijn wonden en krijgt weer zin in het leven. Op dat moment ontsnapt een psychopatische moordenaar uit een zenuwinrichting. Weldra is hij staatsvijand nummer één, terecht overigens! Een nerveuze serie, waarbij we ons afvragen of de beroemde auto niet de hoofdrolspeler is, omdat het scenario zo afgezaagd is. De behoorlijke spanning redt deze tv-film van een stille dood, die vanwege het vele geweld alleen 's nachts op de tv vertoond werd! Dat verklaart de samenstelling van het publiek ...

Rhapsodie en jaune

1990 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk 1990. Misdaad van Gérard Marx. Met o.a. Patrick Depeyrrat, Nadja N'Guyen, Ei-Ichi Kikuya, Jim Adhi Limas en Thomas Pollard.

Een verfilming van de roman van Didier Cohen, uitgekomen in de `S[KA1]erie Noire` van Gallimard. De handeling voltrekt zich in (het Parijse) Chinatown tegen een achtergrond van allerlei vergeldingsacties als gevolg van de Vietnam-oorlog. De romanschrijver verzorgde zelf de bewerking. Marx heeft de sfeer in deze wijk heel goed weten te benutten, terwijl hij het verhaal in een gejaagd tempo vertelt. Voor het overige een macabere en gewelddadige film.

Fatale obsession

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Catherine Corsini. Met o.a. Simon de La Brosse, Anne Roussel, Philippe Morier-Genoud, Catherine Frot en Isabelle Renauld.

De jonge journalist Antoine (De La Brosse) arriveert in Lyon, waar hij een nieuwe werkgever heeft gevonden. Per ongeluk rijdt hij er de vrouw van de vooraanstaande chirurg Reicher (Morier- Genoud) aan. Reicher besluit zich te wreken op Antoine`s partner Katherine (Roussel). Ondermaatse melodramatische toestanden verpakt in een pseudo misdaadverhaaltje.

One, Two, Flic...

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Patrick Le Gall. Met o.a. Roger Mirmont, Yann Debray, Olivier Lusse en Philippe Dormoy.

Jimmy, een jongen van dertien jaar, ondervindt grote problemen in de wijk waar hij woont, vanwege het feit dat zijn vader politieman is. De bendeleider Axel geeft hem eerst de bijnaam 'Fliquette' en valt hem dan lastig omdat hij Jimmy verantwoordelijk houdt voor het grote aantal politie-invallen in de wijk. Vanaf dat moment hoopt Jimmy dat zijn vader doodgaat. Verrassend door de naar het leven getekende personages en situeringen en het harde, compromisloze karakter van de film. Debray is opvallend goed als Jimmy.

Monsieur Hire

1989 | Thriller, Drama, Misdaad

Frankrijk 1989. Thriller van Patrice Leconte. Met o.a. Michel Blanc, Sandrine Bonnaire, Luc Thuillier, André Wilms en Eric Bérenger.

Monsieur Hire (Blanc) is een in zichzelf gekeerde kleermaker die ’s nachts de buren bespiedt. Zijn zonderlinge gedrag maakt hem hoofdverdachte van de moord op een buurvrouw, een zaak die zijn tedere relatie met een andere buurvrouw ernstig bemoeilijkt. Sfeermeester Patrice Leconte (La veuve de Saint Pierre) verfilmde het gelijknamige boek van de Waalse detectiveschrijver Georges Simenon, en maakte er een benauwend werk van, met de camera dicht op de huid. Een ontkleurde film noir, waarin de kijker gluurt naar de voyeur en waarin thema (voyeurisme, eenzaamheid) samenvalt met de verteltrant (visueel, onbestemd).

Les jupons de la révolution - Madame Tallien

1988 | Biografie, Historische film, Erotiek

Frankrijk 1988. Biografie van Didier Grousset. Met o.a. Catherine Wilkening, Jean-Claude Adelin, Philippe Dormoy, Redjep Mitrovitsa en Domique Pinon.

Tijdens het Schrikbewind stuurt Robespierre (Dormoy) Tallien (Adelin) naar Bordeaux, waar deze valt voor de schone adellijke Theresa (Wilkening). Hun liefde wordt verboden door de tirannieke Robespierre en hij beveelt de opsluiting van de lieftallige Theresa, maar Tallien laat geen gelegenheid ongemoeid waarin hij probeert haar te bevrijden.

Le crépuscule des loups - Le Cheval de Troie

1987 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1987. Oorlogsfilm van Jean Chapot. Met o.a. Jean Sorel, Thibaut Claudel, Patrick Préjean, André Oumansky en Didier Sauvegrain.

Deel I: Parijs 1942 tijdens WO II. Erik heeft talent voor muziek. Hij slaagt na enkele pogingen erin de aandacht te trekken van Werner Schellendorf, een Duitse SS-officier. Hij neemt de jongen op in zijn huis, waar Erik alle mogelijkheden krijgt om zijn muzikale talenten te ontplooien. Bovendien krijgt hij een opvoeding in de idealen van het Derde Rijk. Erik grijpt iedere gelegenheid aan om in zijn nieuwe thuis, waar ook Franse verzetsstrijders worden vastgehouden, rond te neuzen.