Martyn Sanderson: regie, cast en scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

An Angel at My Table

1990 | Biografie, Drama

Nieuw-Zeeland 1990. Biografie van Jane Campion. Met o.a. Kerry Fox, Alexia Keogh, Karen Fergusson, Iris Churn en K.J. Wilson.

Janet had een akelige jeugd vanwege familietragedies, en ze was een teruggetrokken en onzeker meisje. Na haar studie kreeg ze een baan als docent op een school, maar ook dat liep fout, waarna ze in een psychiatrische inrichting werd opgenomen. Na een vreselijk verblijf aldaar, kon haar leven eindelijk beginnen. Prachtige verfilming van de autobiografie van de beroemde Nieuw-Zeelandse auteur Janet Frame door de formidabele Jane Campion (The Piano, The Power of the Dog), die er talloze prijzen voor kreeg, onder andere in Toronto en Venetië.

Flying Fox in a Freedom Tree

1989 | Drama

Samoa​/​​Nieuw-Zeeland 1989. Drama van Martyn Sanderson. Met o.a. Faifua Amiga Jr., Richard von Sturmer, Aloema Anae, Peseta Sinave Isara en Tuiletufuga Papali Hunkin.

De film begint met Pepe (Amiga, Jr.), een jonge kanaak uit West-Samoa die in het ziekenhuis ligt. Hij overpeinst zijn jonge leven. Op twaalf-jarige leeftijd werd hij door zijn vader naar de grote stad gestuurd. Hij kreeg daar algauw aanpassingsproblemen, conflicten met het gezag op school en de kerk. Hij wordt van school gestuurd en weet zich door middel van kleine diefstallen die hij samen met lilliputter Tagata (Von Sturmer) pleegt in leven te houden. Als hij grotere risico`s gaat nemen, wordt hij gepakt en voor het gerecht gesleept. Hij zegt af te stammen van de goden, maar wordt evenwel veroordeeld. Eenmaal vrij trouwt hij met Susana (Aloese) en begint een fruithandeltje, maar zijn vriend Tagata praat nog steeds met de goden. Mooie, maar moeilijke film over de cultuurkloof tussen de 'westerse' maatschappij en de Oceaniërs die geen boodschap hebben aan opgelegde beschaving. Scenario van regisseur Sanderson naar het boek van Albert Wendt, die op West-Samoa geboren werd. Op locatie gedraaid.

Brotherhood of the Rose

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Peter Strauss, Robert Mitchum, Connie Sellecca, David Morse en James Sikking.

Spionnen, contra-spionnen, verraders binnen de CIA en een bonte verzameling van internationale killers loeren om iedere hoek van deze dieptreurige, veel te lange, bijna onbegrijpelijke bewerking (door Gy Waldron) van het boek van David Morrell. Bijna elke scène speelt zich af in een ander land, maar het allegaartje is in zijn totaliteit gefilmd in Nieuw Zeeland. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen, maar in sommige landen ook wel als een deel. Camerawerk van James Bartle.

Sylvia

1985 | Biografie, Drama

Nieuw-Zeeland 1985. Biografie van Michael Firth. Met o.a. Eleanor David, Nigel Terry, Tom Wilkinson, Mary Regan en Martyn Sanderson.

Deze film is gebaseerd op de boeken van Teacher en I Passed This Way van Sylvia Ashton-Warner, een onderwijzeres die een leesmethode ontwikkelde voor de autochtone Maori's. Ze moest heel wat afstrijden met de schoolinspectie die haar methode revolutionair vond en wilde afkeuren. Begonnen omstreeks 1935 en gesteund door haar man, krijgt ze na WO II erkenning voor haar werk. De enscenering en het spel van de hoofdrol zijn zo bijzonder, dat ze de film de moeite waard maken. Het scenario is van Michael Quill, F. Fairfax en de regisseur. Het camerawerk is van Ian Paul.

The Lost Tribe

1983 | Horror, Thriller

Nieuw-Zeeland 1983. Horror van John Laing. Met o.a. John Bach, Darien Takle, Don Selwyn, Martyn Sanderson en Ian Watkin.

Fans van Peter Weirs THE LAST WAVE wordt aanbevolen om deze concurrerende de film met een vergelijkbaar thema over de magische krachten van een imboorlingenstam te bekijken. Het verhaal over een wetenschapper, die op een Maori-begraafplaats verdwijnt, is niet zo beklemmend als dat van Weir, maar het goede spel en de algehele bedreigende stemming die over de film heerst zorgen ervoor dat het een goed produkt is.

Wild Horses

1982 | Avonturenfilm

Nieuw-Zeeland 1982. Avonturenfilm van Derek Morton. Met o.a. Keith Aberdeen, Bruno Lawrence, John Bach, Kevin J. Wilson en Jobyn Gibbes.

Conventionele actiefilm over het conflict tussen een groep mannen die van het vangen van wilde paarden hun beroep hebben gemaakt, en de Park Rangers, die een professionele jager inhuren om de rondlopende kuddes uit te roeien omdat ze de natuur beschadigen. Competent gemaakt, maar we hebben het allemaal al eens eerder gezien. De poging om een sociale toets via een nevenintrige de film binnen te smokkelen loopt fout af en stoort bovendien de actie. Scenario van Kevin O'Sullivan.

Bad Blood

1981 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Nieuw-Zeeland 1981. Oorlogsfilm van Mike Newell. Met o.a. Jack Thompson, Carol Burns, Dennis Lill, Donna Akersten en Martyn Sanderson.

De achterdochtige boer Stanley Graham (Thompson) raakt na zijn huwelijk volledig geïsoleerd. Als hij weigert tijdens WO II zijn geweer in te leveren en hij door de politie wordt opjaagd de bush in, veroorzaakt dit een bloedbad. Naar een waar gebeurd incident, dat door de nazis indertijd misbruikt werd in hun oorlogspropaganda. Vanwege de geringe diepgang en de wat rommelige regie mist de film zeggingskracht. Het scenario is van Andrew Brown. Het camerawerk is van Gary Hansen.

Beyond Reasonable Doubt

1980 | Drama, Thriller

Nieuw-Zeeland 1980. Drama van John Laing. Met o.a. David Hemmings, John Hargreaves, Martyn Sanderson, Grand Tilly en Diana Rowan.

Op 22 juni 1970 treft een boer uit een klein gehucht in Nieuw-Zeeland het kind van zijn dochter en schoonzoon huilend in bed aan. De ouders zijn spoorloos, maar bloedsporen doen het ergste vermoeden. Hemmings leidt het onderzoek, zonder veel resultaat. Pas drie maanden later worden de lijken van de vermisten uit de rivier opgevist. Wie is de moordenaar? Boeiend docudrama, gebaseerd op ware feiten die bijna tien jaar lang de Nieuwzeelandse bevolking in de ban hielden. We volgen elke stap van het onderzoek en de film blijft spannend als een thriller. Is de verdachte, Hargreaves, wel degelijk de dader? Goede vertolking. David Yallop baseerde het scenario op zijn eigen roman. Fotografie van Alun Bollinger. Gedraaid in Panavision.