Susann Schimk: scenario en productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Schönefeld Boulevard

2014 | Drama

Duitsland 2014. Drama van Sylke Enders. Met o.a. Julia Jendroßek, Daniel Sträßer, Uwe Preuss en Ramona Kunze-Libnow.

In Berlijn-Schönefeld, waar het multimiljoenen verslindende vliegveld BER nog altijd niet operationeel is, sjokt de obese Cindy door haar eindexamenjaar, met als enige vriend de vuilbekkende buurjongen Danny, klaar voor Afghanistan-dienst. Verrassing: meer plot heeft dit sociaal-realistische (opgroei)drama niet. Het onderacteren van Jendroßek is de eerste vijf minuten karakteradequaat en de daaropvolgende anderhalf uur een ergernis. De enige lichtpuntjes in deze tijd- en subsidieverkwister met pseudo-symbolisch prutseinde zijn de tafeltennisscène met een Koreaan en de aanwezigheid van een nieuwsgierig vosje.

Westwind

2011 | Drama, Romantiek

Duitsland​/​​Hongarije 2011. Drama van Robert Thalheim. Met o.a. Friederike Becht, Luise Heyer, Franz Dinda en Volker Bruch.

De zeventienjarige tweelingzussen Doreen en Isabel reizen in 1988, een jaar voor de val van de Berlijnse Muur, vanuit de DDR naar een zomerkamp voor Jonge Pioniers in Hongarije. Onderweg ontmoeten de talentvolle roeisters twee knappe jongens uit West-Duitsland. Liefde bloeit op tussen Doreen en de Hamburgse Arne, die voorstelt de zusjes mee te nemen naar het vrije Westen. Tikkeltje braaf, maar verder een atmosferische en melancholische vertelling die knap alle clichés vermijdt. De twee hoofdrolspeelsters, overigens geen familie van elkaar, stralen in hun eerste hoofdrol.

Was am Ende zählt

2007 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 2007. Drama van Julia von Heinz. Met o.a. Paula Kalenberg, Marie-Luise Schramm, Benjamin Kramme en Vinzenz Kiefer.

Voor scenario's over jonge weglopers, het barre straatleven, randfiguren en ongewenste zwangerschappen staan de West-Europese subsidieverstrekkers en filmfestivals altijd open. Ook dit Duitse stukje sociaal realistische probleemcinema, over de weggelopen en ongewenst zwangere Carla met mode-aspiraties (Kalenberg), biedt de genreverplichte dosis engagement en psychodrama waar vooral publieke omroepen erg van houden. De gaapverwekkende treurboel wordt nog nét van een wisse zapdood gered door citroentjesfris talent Kalenberg (jaargang 1986). Laatstgenoemde is gelukkig ook in veruit spannendere producties te zien, zoals Marco Kreuzpaintners zwierige sprookje Krabat (2008) en het biografische Hildegard von Bingen.

Jagdhunde

2007 | Drama, Romantiek

Duitsland 2007. Drama van Ann-Kristin Reyels. Met o.a. Josef Hader, Constantin von Jascheroff, Luise Berndt, Sven Lehmann en Judith Engel.

De zestienjarige Lars (Von Jascheroff) en zijn pas gescheiden vader Henrik (Hader) renoveren een boerderij om dienst te doen als locatie voor bruiloften. Enige probleem is dat de boerderij in een dunbevolkte streek staat waar zelden iemand trouwt. Gelukkig ontmoet Lars Marie (Berndt), de dove dochter van de snackbareigenaar, en al snel groeit er iets moois tussen de twee. Maar dan komen de nieuwe scharrel van Henrik én Henriks ex - vergezeld door piepjonge minnaar - op de proppen. Het liefdesverhaal tussen Lars en Marie is prachtig, de familiale perikelen eromheen overtuigen veel minder.

Kombat Sechzehn

2005 |

Duitsland 2005. Mirko Borscht. Met o.a. Florian Bartholomäi, Falk Rockstroh en Ludwig Trepte.

De zestienjarige Georg verhuist met zijn vader van Frankfurt am Main naar Frankfurt (Oder), aan de Poolse grens. Daar sluit de getalenteerde taekwondoka zich aan bij een groep rechts-extremistische jongeren, ook al had hij in zijn vorige woonplaats een zwarte vriendin. Die overgang komt niet bepaald geloofwaardig tot stand en de clichés stapelen zich in rap tempo op, maar afgezien daarvan is Kombat Sechzehn een degelijk jongerendrama, met prima spel van de adolescente cast. De titel verwijst naar Combat 18, de knokploeg van neonazi-groepering Blood & Honour.

Der irrationele Rest

2005 | Documentaire, Drama

Duitsland 2005. Documentaire van Thorsten Trimpop. Met o.a. Susanne Lautenschläger-Leyh, Matthias Melster en Susanne Stochay.

De zestienjarige Georg verhuist met zijn vader van Frankfurt am Main naar Frankfurt (Oder), aan de Poolse grens. Daar sluit de getalenteerde taekwondoka zich aan bij een groep rechts-extremistische jongeren, ook al had hij in zijn vorige woonplaats een zwarte vriendin. Die overgang komt niet bepaald geloofwaardig tot stand en de clichés stapelen zich in rap tempo op, maar afgezien daarvan is Kombat Sechzehn een degelijk jongerendrama, met prima spel van de adolescente cast. De titel verwijst naar Combat 18, de knokploeg van neonazi-groepering Blood & Honour.

Wir

2004 | Drama, Familiefilm

Duitsland 2004. Drama van Martin Gypkens. Met o.a. Jannek Petri, Knut Berger, Karina Plachetka, Lilia Lehner en Brigitte Hobmeier.

Een groep vrienden uit de welgestelde middenklasse van Berlijn probeert na het eindexamen plannen voor de toekomst uit te stippelen. De mogelijkheden lijken eindeloos en het komt eropaan behalve de juiste keuze's te maken op studie- en werkgebied, ook nog eens geluk in de liefde na te streven. De vrienden kunnen de plotselinge druk niet aan en zoeken hun heil in drugs, relaties, media en mensen.

Die Boxerin

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Catharina Deus. Met o.a. Katharina Wackernagel, Fanny Staffa, Martin Brambach en Devid Striesow.

Met filmacademiegeld en ZDF-steun gedraaid drama dat door een speling van het lot tegelijkertijd ontstond met Million Dollar Baby. In het oosten van Duitsland is twee decennia na de val van de Muur meer sociale misère dan onder de DDR-dictatuur. De negentienjarige Johanna (Katharina Wackernagel, nichtje van ex-RAF-terrorist Christof Wackernagel) weet er alles van. Haar enig overgebleven ambitie is een bokscarrière zoals die van haar gestorven vader, maar ze zal haar recalcitrantie met ijzeren discipline moeten overwinnen. Wackernagel slaat zich letterlijk door haar titelrol. Opgenomen in de provincie Brandenburg, asgrauw panorama voor het failliet van twintig jaar economische 'Wiedervereinigungspolitik'.