Hans Stiebner: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Tagebuch einer Verliebten

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Josef von Baky. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Margarete Haagen, Franco Andrey en Ernst Schröder.

De slippertjes en flirtpartijen van haar man hangen Barbara de keel uit. Ze stapt op en komt toevallig een jeugdvriend tegen. Met dit soort onbenullige komedies van het sterduo Schell/Fischer trachtte men het Duitse volk de oorlogs-ellende te laten vergeten ('Reden wir nicht mehr davon'). Scenario van Johannes Mario Simmel en Emil Burri naar de roman Ich an Mich van Dinah Nelken. Camerawerk van Oskar Schnirch.

Der Raub der Sabinerinnen

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Hörbiger, Fita Benkhoff, Gustav Knuth, Anneliese Kaplan en Loni Heuser.

Hörbiger als gymnasiumleraar die zijn stadje wil opstoten in de culturele vaart der volkeren door er het toneelstuk over de Sabijnse maagdenroof op te voeren. Al eerder verfilmd in 1936. Scenario van Emil Burri en Johannes Mario Simmel naar een klucht van Franz en Paul Schönthan. Camerawerk van Albert Benitz.

Der Kampf der Tertia

1952 | Familiefilm

Duitsland 1952. Familiefilm van Erik Ode. Met o.a. Brigitte Rau, Wolfgang Jansen, Horst Köppen, Gert Andrae en Franz Otto Krüger.

Machtsstrijd en stakingen in een schoolklas, die zich inzet voor het welzijn van de dieren, waarbij de kinderen het opnemen tegen de bureaucratie. Ode (de latere tv-commissaris van politie) heeft er een spannende kinderfilm van gemaakt. Naar het gelijknamige boek van Wilhelm Speyer.

Intimitäten

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Viktor de Kowa, Greti Schörg, Ernst Waldow, Harald Paulsen en Camilla Horn.

De Kowa is een jonge toneelspeler, die `verloofd` is met modinette Sch[KA3]org. Ze ontvangt sedert kort elke dag een bloemenhulde en dat blijkt afkomstig te zijn van de oudere, snoeperige graaf Paulsen, die in een naburig hotel logeert en haar uitnodigt te komen dineren. De verpauperde edelman wil zijn tijd aangenaam verpozen terwijl hij wacht op de komst van de rijke weduwe Horn met wie hij wil gaan trouwen. De Kowa die groen ziet van jaloezie zal het etentje eens grondig verzieken door telkens weer in andere gedaantes en vemommingen op te komen, een peuleschilletje voor een toneelspeler, die zijn vak verstaat. Als onderwijl de weduwe is gearriveerd, blijkt zij niet alleen steenrijk, ook nog een schoonheid (wat wil een man nog meer!) en raakt De Kowa tot over zijn oren verliefd op haar. Hij staat voor een dilemma. Een vrolijke komedie met effectieve verkleedpartijen van De Kowa, die nog niets van zijn kracht heeft ingeboet. De film viel de twijfelachtige eer ten deel om zich in 1948 als de eerste te onderwerpen aan de vrijwillige zelfcensuur (FSK, Freiwillgen Selbstkontrolle der Filmwirtschaft).

G.P.U.

1942 |

Duitsland 1942. Karl Ritter. Met o.a. Laura Solari, Andrews Engelman, Marina von Ditmar, Will Quadflieg en Karl Haubenreisser.

Olga Feodorowna neemt in 1939 wraak op een G.P.U.-man, die tijdens de Russische revolutie haar familie heeft uitgemoord. De fanatieke nazi-regisseur schuwt geen effect om Russen, joden en andere 'vijanden' als onmensen af te schilderen.

Die Rothschilds

1940 | Drama, Historische film

Duitsland 1940. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Carl Kuhlmann, Hilde Weißner, Gisela Uhlen, Erich Ponto en Herbert Hübner.

Deze anti-semitische film schildert de opkomst van de familie Rothschild gezien vanuit het nazi-standpunt. De oude Mayer Amschel Rothschild uit Frankfurt stuurt zijn zoon Nathan (Kuhlmann) naar London, die carri[KA2]ere in het bankwezen maakt. Tijdens de slag om Waterloo (1815) zou Nathan het bericht verspreid hebben dat Napoleon gewonnen had. Kort daarop zou hij gebruik gemaakt hebben van de paniek die daardoor op de beurs heerste om een gigantisch vermogen bijeen te verdienen. Dat zou het begin geweest zijn van de bloei van de Rothschild-banken in Europa. De opzettelijk foutieve berichtgeving over Napoleon's vermeende zege bij Waterloo berust op een onjuist historisch gegeven. Nathan Rothschild was door inspanning en goede organisatie eerder op de hoogte van de geallieerde overwinning, dan de Engelsen, die op dat moment allen nog maar beschikten over een verwarrend, weliswaar juist maar achterhaald bericht van de Engelse nederlaag bij Quatre-Bras. Toen Nathan Rothschild de Engelse regering van via Lord Catlereagh op de hoogte wilde stellen, werden vader Nathan en zoon Benjamin hooghartig de deur gewezen door diens butler met de mededeling dat 'his lordship nog sliep'. Nathan spoedde zich naar de beurs en kocht tegen een lage koers zo veel mogelijk staatsobligaties op als hij maar kon. In deze film echter wordt het onjuist historische feit gebruikt om de meest kwalijke joodse karikaturen tentoon te stellen. In hetzelfde jaar gemaakt als JUD SŸSS doch in deze film ontbreekt ook nog de dramatische spanning. Er wordt teveel geleuterd en hij is verschrikkelijk saai. De vertoning is in Duitsland nog steeds verboden. En terecht.

Der ungetreue Eckehart

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Hans Moser, Rudi Godden, Lucie Englisch, Hedwig Bleibtreu en Theo Lingen.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt Eckehart (Lingen), schoonzoon van chocoladefabrikant Fellner (Moser), verdacht van overspel. De turbulente verwikkelingen die dan volgen, veroorzaken dat ook Fellner zelf en nog een van zijn schoonzoons hetzelfde lot treft. Huize Fellner in rep en roer! Natuurlijk blijkt aan het eind dat alle heren onschuldig zijn en spoedig daarna volgt dan ook de verzoening met hun echtgenotes. Grandioos spel en grappige dialogen zorgen ervoor dat deze film nog steeds lachsalvo's uitlokt.

Robert und Bertram

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Heinz Zerlett. Met o.a. Rudi Godden, Kurt Seifert, Carla Rust, Fritz Kampers en Heinz Schorlemmer.

De platte klucht uit 1856 waarop deze rolprent gebaseerd is, bevatte al een reeks smerige antisemitsche spelsc[KA2]enes. In deze film zijn deze nare racistische trekjes nog eens flink aangescherpt. Het gaat over de belevenissen van de twee - zwervers - uit de titel. Robert wordt door Godden gespeeld en Bertram door Seifert. Het anisemitisme wordt nog eens versterkt door de kwalijke en lelijke karikatuur van de personage van bankier Ipelmeyer (Hübder) en zijn gezin. Wie meer dan een halve eeuw na dato deze prent ziet, ontgaat de komische apecten zeker niet, maar zal er toch niet om kunnen lachen. Goed gemaakt, maar verdorven en terecht vlak na de capitulatie van Duitsland in 1945 verboden. Vanaf 1994 mag de film weer vertoond worden. Of dat nou zo'n goed idee was, wordt ten zeerste betwijfeld. Wie is nu ermee gediend?

Nanette

1939 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1939. Komedie van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Jenny Jugo, Hans Söhnker, Albrecht Schoenhals, Hans Schwarz jr. en Siegfried Breuer.

De succesvolle schrijver Alexander (S[KA3]ohnker) doet zich voor als arme dichter om succes te hebben bij Nanette (Jugo) op wie hij ontzettend verliefd is. Wanneer Nanette erachter komt, is ze diep teleurgesteld. Het lukt Alexander door middel van een trucje echter toch om haar van zijn liefde te overtuigen. Een aardige komedie met veel leuke vondsten, door regisseur Engel geënsceneerd. Jugo, zijn oude vertrouwde hoofdrolspeelster, is weer geweldig. Helaas is Söhnker geen gelijkwaardige partner. Hij speelt, zoals altijd, alleen zichzelf, de onverschrokken minnaar. Ook Schoenhals als zijn rivaal is in het gunstigste geval een middelmatige acteur. Desondanks een tamelijk goede komedie. Scenario van Jochen Huth. Camerawerk van Reimar Kuntze.

Sergeant Berry

1938 | Western, Komedie

Duitsland 1938. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Toni von Bukovics, Peter Voß, Herma Relin en Gerd Höst.

Een uiterst populaire Albers-film over politiesergeant Berry uit Chicago die drugsmokkelaars aan de Mexicaanse grens moet oppakken.