nieuwe site?

Andrej Abrikosov

Acteur

Andrej Abrikosov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ivan Grozny 2

1958 | Historische film

SU 1958. Historische film van Sergei M. Eisenstein. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Serafina Birman, Pavel Kadochnikov, Andrej Abrikosov en Mikhail Nazvanov.

In dit tweede deel, [KL]De opstand der Bojaren[KLE], verdwijnen de massasc[KA2]enes naar de achtergrond en wordt het drama van Rusland het treurspel van de autocratische tsaar. Door deze wending, een soort dieptepsychologische benadering van Ivan`s karakter, werd de film beschouwd als kritiek op Stalin en hoewel reeds in 1945 gereedgekomen, vond de eerste vertoning pas in 1958 plaats (vijf jaar na Stalin`s dood). De laatste sc[KA2]enes - het feest in het Kremlin - zijn in kleur (zwart, rood, goud en een beetje blauw), maar dat is niet in alle kopieën overgenomen. Evenals het eerste deel een magistraal werkstuk en als laatste film van Eisenstein een bekroning op zijn filmcarrière. De camera werd bemand door Andrej Moskvin en Edouard Tissé en het scenario is van Eisenstein. Gefilmd werd in de studio's van Alma-Ata en Moskou.

Ivan Grozny 1

1945 | Historische film

SU 1945. Historische film van Sergei M. Eisenstein. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Ludmila Tselikovskaya, Serafima Birman, Pavel Kadochnikov en Mikhail Nazvanov.

Monumentaal epos over de groothertog van Moskou, Ivan, die leefde in de 16e eeuw. Na zijn kroning tot tsaar besluit hij het hele Russische grondgebied te verenigen en trekt daarom op tegen vijanden en bezetters. Het eerste deel werd bekroond met de Stalinprijs; er was een trilogie gepland, maar er kwamen slechts twee delen tot stand, omdat de regisseur in 1948 overleed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrej Abrikosov op televisie komt.

Reageer