Eric N. Robertson: muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Bonhoeffer

2000 | Biografie, Oorlogsfilm

Canada​/​​Verenigde Staten​/​​Duitsland 2000. Biografie van Eric Till. Met o.a. Ulrich Tukur, Johanna Klante, Ulrich Noethen, Tatjana Blacher en Susanne Lothar.

Een zakelijke, maar overtuigende biografie over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer (goed neergezet door Ulrich Tukur) die zich na Hitlers machtsovername verzet tegen de nazi-invloeden op de kerk. Zijn deelname aan het actieve verzet doet hem in de gevangenis belanden, waar hij zijn belangrijkste werk over zíjn christelijke leer zal schrijven. Bonhoeffer werd op 9 april 1945 in het concentratiekamp Flossenburg geëxecuteerd.

Black Fox

1995 | Western, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1995. Western van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Christopher Reeve, Tony Todd, Raoul Trujillo, Janet Bailey en Nancy Sorel.

Deel een van een trilogie. Reeve is Alan Johnson, de voormalige eigenaar van een plantage. Todd speelt Britt Johnson, een ex-slaaf. Ze beschouwen elkaar als broers, in bloed verbonden, sedert Alan Britt vrij man maakte toen ze (eigenlijk) nog jongens waren. Ze trekken met hun gezinnen naar Texas om daar een nieuw bestaan als veehouder te bouwen, ver van het brute geweld van de burgeroorlog die (o.a.) in Carolina woedt. Ze komen er alras achter dat het leger het veel te druk heeft met de Amerikaanse Burgeroorlog en pioniers geen bescherming kan bieden tegen de Indianen. De Comanches hebben een verbond gesloten met Kiowa's om hun grond te verdedigen tegen de binnendringende trekkers. Britt biedt zich als vrijwilliger aan om met het stamhoofd der Kiowa's te gaan praten om gijzelaars te ruilen voor paarden. Indianen hebben respect voor een zwarte man en het opperhoofd noemt Britt Black Fox, omdat hij onder de indruk is van zijn wijze van onderhandelen. Naar het gelijknamige boek van Matt Braun door John Binder tot scenario bewerkt. Helaas ontbreekt daaraan de nodige pit en het uitdiepen van de personages. Stern heeft veel te veel op zijn ruggemerg geregisseerd en heeft onvoldoende vat op zijn cast om ze te inspireren tot topprestaties. Het camerawerk van Frank Tidy mag er zijn en geeft aan de film een authentieke sfeer. De film was al gereed in 1993, twee jaar voor de fatale val van het paard die Reeve verlamde. Deze aflevering is beslist niet opwindend en het tweede weinig belovende deel gaat over racisme aan de Texaanse grens en dat doet het ergste vermoeden over deel drie.

Broken Lullaby

1994 | Mysterie, Drama

Hongarije​/​​Canada​/​​Verenigde Staten 1994. Mysterie van Michael Kennedy. Met o.a. Mel Harris, Rob Stewart, Oliver Tobias, Jennifer Dale en Frances Hyland.

Jordan Kirkland (Harris) reist dwars door Europa op zoek naar het geheimzinnige verleden van haar tante Kitty Ridgewood die sinds de Russische Revolutie, zeventig jaar geleden, geen contact meer heeft met haar familie. De enige leidraad voor Jordan bij haar zoektocht is een oude, vergeelde foto van een meisje dat naast een muziekdoos staat die versierd is met een waardevol ei van Fabergé. De zoektocht naar een mysterie dat maar beter niet onthuld kan worden. Een film met een interessant uitgangspunt, maar de regisseur lost de premisse niet in. De stukjes van de puzzel vallen steeds niet op de juiste plaats; dat is v.n.l. te wijten aan het scenario dat Guy Mullally en Jim Henshaw baseerden op een roman van Laurel Pace. Knappe locatiefotografie van Nyika Jancso.

I'll Never Get To Heaven

1992 | Drama, Familiefilm

Canada 1992. Drama van Stefan Scaini. Met o.a. Wendy Crewson, Amy Stewart, Aidan Pendleton, Patricia Gage en Victor Gerber.

Toronto 1960. Nadat ze van haar man gescheiden is trekt Cass O`Doyle (Crewson) met haar twee dochters Margaret (Stewart) en Mary (Campbell) naar haar moeder Trea (Gage) in een religieus provinciestadje. De meisjes zijn erg katholiek opgevoed en het valt dan ook niet in goede aarde bij de vrome oma dat Margaret vriendschap sluit met de vrijpostige Betty (Pendleton), een meisje dat haar ouders verloren is en opgevoed wordt door een excentrieke tante. De spanning wordt nog groter als Cass besluit om te gaan werken. Een katholieke moeder moet voor haar kinderen zorgen. Margaret lijdt erg onder het vertrek van haar vader en als moeder-overste van de school denkt dat hij dood is, laat ze haar in die wijsheid. Als klap op de vuurpijl begint haar moeder uit te gaan met Eric, een jonge fotograaf. Hoe het geloof het leven haast ondraaglijk kan maken. De film is een rechtstreekse kaakslag naar het extremisme van kerk en geloof, dat er enkel op gericht is om alle levenslust de kop in te drukken. De toespraak van Margaret bij de prijsuitreiking op het einde van de film is onvergetelijk. De jonge Stewart steelt dan ook moeiteloos de show. Kathleen M. Turner schreef het scenario. Achter de camera nam Nikos Evdemon plaats.

Millennium

1989 | Sciencefiction, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Kris Kristofferson, Cheryl Ladd, Daniel J. Travanti, Robert Joy en Lloyd Bochner.

Het onderzoek naar een botsing in de lucht tussen een Boeing 747 en een DC 10 leidt tot de ontdekking van het bestaan van een vrouwelijke commando-eenheid uit het jaar 2990 en de daarmee samenhangende toekomstige beschaving. Het zwakke verhaal, het weinig originele dialoog en Ladd die voornamelijk van garderobe en haarstijl wisselt (en zonder hartstocht speelt) reduceren de film vrijwel tot een prul, ondanks het feit dat Kristoffersen alles op alles zet, de andere spelers hun best doen en regisseur Anderson ál zijn ervaring met SF-films aanwendt. De speciale effecten zijn netjes in orde, maar verbleken totaal bij BATMAN of GHOSTBUSTERS. Scenario van John Varley naar zijn eigen verhaal Air Raid. Camerawerk van Rene Ohashi.

Skate!

1987 | Drama, Sportfilm

Canada 1987. Drama van Randy Bradshaw. Met o.a. Christianne Hirt, Colm Feore, Rosemary Dunsmore, Patricia Hamilton en Cec Linder.

In de zwak presterende wereld van het Canadese kunstschaatsen is de vijftienjarige Lori Laroche (Hirt) de revelatie van een belangrijk kampioenschap. Ook al eindigde ze als derde toch wordt ze door de Canadese Schaatsbond afgevaardigd voor het Wereldkampioenschap. Door de druk die haar moeder (Dunsmore) op haar uitoefent presteert ze echter onder haar niveau. De bond neemt haar training op zich en de beroemde Bruce Gainor (Feore) is bereid haar coach te worden. Het klikt echter niet tussen de verwende Lori en de veeleisende Bruce. Klassieke sportfilm die nergens van de bekende paden afglijdt. Een routine-product dat voor de liefhebbers echter wel enkele prachtige staaltjes van kunstschaatsen in beeld brengt, in een choreografie van Debbi Wilkes. Het clichématige scenario is van Suzette Couture. Fotografie van Norman C. Allen en Michael Storey.

A Nest of Singing Birds

1987 | Romantiek

Canada 1987. Romantiek van Eric Till. Met o.a. Sheila McCarthy, Barry MacGregor, Bernard Hopkins, Colm Feore en Patricia Collins.

De verlegen Anna Callaghan (McCarthy) krijgt een interim-baan als prof filosofie op de universiteit van Saskatchewan. Op het moment dat ze toekomt heerst er een vijandelijke sfeer want het bestuur wil enkele `incompetente elementen` ontslaan en niemand weet wie bedoeld wordt. Anna wordt doorlopend het hof gemaakt door de vlotte Michael Jimson (Feore), maar ze trekt zich het lot aan van Ian MacGregor (MacGregor), die door zijn vrouw in de steek gelaten werd en met drie kinderen achterblijft. Intimistische love story tussen twee mensen die zichzelf als loser beschouwen en die zich eigenlijk niet meer willen binden omdat ze een keer teveel bedrogen werden. Geen wereldschokkende gebeurtenissen, maar een sterk geacteerde kleine film met soms leuke dialogen. Hopkins is schitterend als het studiehoofd Pete O'Toole die steeds de vrede tracht te handhaven. Joe Wiesenfeld baseerde zijn scenario op een roman van Susan Charlotte Haley. Mooie fotografie van Nikos Evdemon.

The Other Kingdom

1984 | Drama

Canada 1984. Drama van Vic Sarin. Met o.a. Leueen Willoughby, Terence Kelly, Helen Carscallen, Lindsey Connell en Gordon Clapp.

Wethouder Jeff Matthews (Kelly) heeft zich zojuist kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap. Zijn vrouw Amy (Willoughby) is hoofdredactrice van een populair vrouwenblad. Hun dochter Chrissie (Connell) gaat naar een Franse school. De toekomst lacht hen toe. Tot Amy op een avond een knobbel voelt in haar borst. Dr. Andrews (Munro), de specialist, stelt een tumor vast en laat haar opnemen in het ziekenhuis om deze te verwijderen en te onderzoeken. De tumor blijkt kwaadaardig te zijn en er hebben reeds uitzaaiingen plaatsgegrepen. Hij schrijft haar chemotherapie voor. Het alternatief is borstamputatie, maar daar is Andrews volstrekt tegenstander van. In het ziekenhuis sluit Amy vriendschap met Ruby (Carscallen), een oude vrouw die eveneens aan kanker leidt. Traag verlopend ziekenhuisdrama dat het leven schetst in een hospitaal en aan elkaar hangt van de clichés. Medelijden kan je onmogelijk voelen voor het hoofdpersonage, daar deze er steeds bijloopt alsof ze een zonnige reportage maakt voor haar magazine. Langdradig scenario met weinig dramatische hoogtepunten van Jeannine Locke. Regisseur Sarin stond zelf in voor de fotografie. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.