Tusse Silberg: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Danish Girl

2015 | Biografie, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigde Staten 2015. Biografie van Tom Hooper. Met o.a. Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Matthias Schoenaerts en Tusse Silberg.

Begin jaren twintig van de vorige eeuw poseert de Deense schilder Einar Wegener (Redmayne) op verzoek van zijn eveneens schilderende vrouw Gerda (Vikander) als vrouw. Diep van binnen heeft ie altijd geweten dat hij een vrouw was, maar na het poseren komt die vrouw eindelijk naar buiten. Ze heet Lili en zal niet meer weg gaan. Dit sensitieve portret van een van de eerste transgendervrouwen uit de geschiedenis is gebaseerd op ware gebeurtenissen en werd in handen van regisseur Tom Hooper (The King's Speech) een overtuigend en oprecht verhaal over onvoorwaardelijke liefde.

Talk of Angels

1998 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Nick Hamm. Met o.a. Polly Walker, Vincent Perez, Franco Nero, Marisa Paredes en Leire Berrocal.

De jonge Ierse Mary (Walker) ontvlucht halverwege de jaren dertig de politieke onrust in haar land en vertrekt naar Spanje. Daar komt ze echter terecht bij een familie die actief betrokken is bij de burgeroorlog. Het verhaal pretendeert meer dan er uiteindelijk wordt verteld: de Britse regisseur Hamm concentreert zich tezeer op romantische verwikkelingen en de schoonheid van zijn hoofdrolspeelster. In de fascinerende cast duiken onder meer Marisa Peredes (Todo sobre mi madre) en Francesco Rabal (een van Luis Buñuels favoriete acteurs) op. In de bijrollen valt op Frances McDormand (Fargo) als gouvernante en in die hoedanigheid een van Mary's collega's.

Love and Death on Long Island

1997 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1997. Komedie van Richard Kwietniowski. Met o.a. John Hurt, Jason Priestley, Fiona Loewi, Sheila Hancock en Elisabeth Quinn.

Subtiele variant op Visconti´s Death in Venice. De archaïsche Britse schrijver Giles De´Ath ziet bij toeval de film Hotpants College(!) met daarin de jonge Amerikaanse B-acteur Ronnie Bostock en raakt volslagen geobsedeerd door hem. Uiteindelijk kan De´Ath de verleiding niet weerstaan en zoekt de acteur op. De ontvankelijke Ronnie, geheel ontdaan van enige bekwaamheid tot denken en oordelen, ontgaat de bedoeling van de scribent. De vermeende homoseksualiteit van De´Ath geeft de film een extra intense ondertoon. Hurt speelt met overgave de rol van de wereldvreemde schrijver.

A Mind To Kill: Gameboys

1995 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1995. Mysterie van Peter Edwards. Met o.a. Philip Madoc, Sharon Morgan, Gillian Elisa, Aneirin Hughes en Ioan Meredith.

Een dorpje in Noord-Wales. In een vuurkuil waar varkens met varkenspest verbrand worden, wordt het verbrande lijk gevonden van een onbekende twintiger. Inspecteur Noel Bain (Madoc) wordt erbij geroepen. Alles wijst erop dat het slachtoffer connecties had met de homokringen. Roy Earland (Vaughan), in wiens huis de jongen stierf, zwijgt uit angst als homo gebrandmerkt te worden. Voor Bain is hij de hoofdverdachte, maar wat heeft hij te maken met drugdealer Josh Parfitt (Hughes) en rugby-coach Ieuan Gethin (Meredith)? Dan pleegt Earland zelfmoord. Goed opgebouwde politiefilm met een ingenieuze plot, waarin de diverse neven- thema's even interessant zijn als het hoofdgegeven. Madoc is een schitterende Noel Bain. Het scenario werd geschreven door David Joss Buckley, die zich baseerde op personages bedacht door Lyn Ebenezer en Sion Eirian. Achter de camera stond Peter Thornton.

Wall Of Silence

1993 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1993. Misdaad van Philip Saville. Met o.a. Warren Mitchell, Bill Patterson, John Bowe, Suzanne Bertish en Juliette Caton.

Het lijk van een man wordt uit een Londens kanaal opgevist. De man heeft een typisch joodse baard. Het lichaam bevond zich in de kofferbak van een wagen waarop een swastika geschilderd was. Inspecteur Paterson wordt met het onderzoek belast. Hij ontdekt dat het slachtoffer, zwager van rabbijn Mitchell, op de dag van zijn dood een markt met koosjere produkten moest bezoeken in New York. Aanvankelijk verdenkt hij een groep neo-nazi's, maar dan begint hij te vermoeden dat hij de dader in de joodse gemeenschap moet gaan zoeken. Intrigerende thriller die zich afspeelt in een nogal gesloten gemeenschap. Een sterk scenario van Lawrence Marks en Maurice Gran waarin spanning en typisch joodse situatiehumor uitstekend werden vermengd. Goede vertolking over de hele lijn. John Kenway verzorgde de fotografie.

Hidden City

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Stephen Poliakoff. Met o.a. Charles Dance, Cassie Stuart, Bill Paterson, Richard E. Grant en Alex Norton.

Een verstrooide filmonderzoeker schakelt de hulp in van een gevierd statisticus om erachter te komen wat de betekenis is van mysterieuze stukken film in onschuldige voorlichtingsfilms van de overheid. Hun speurtocht leidt door een labyrint van vergeten en verborgen delen van Londen. Een opvallend regiedebuut van de schrijver Stephen Poliakoff. De complexe visuele stijl geeft een verkillend beeld van de geheimzinnige praktijken van de overheid.

The Company of Wolves

1984 | Fantasy, Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Fantasy van Neil Jordan. Met o.a. Angela Lansbury, David Warner, Sarah Patterson, Stephen Rea en Graham Crowden.

Een prachtig uitstapje in het rijk der verbeelding. Regisseur Jordan werkte met de schrijfster Angela Carter samen bij de bewerking van haar korte verhalen die gebaseerd zijn op bekende sprookjes. Patterson maakt haar debuut als het jonge meisje dat in het sprookjesbos met haar angsten en verlangens bekend raakt. Zonder concessies in zijn totaliteit verfilmd in de studio, roept deze stijlvolle film bij de kijker verwondering en vertedering op. Camerawerk van Bryan Loftus.

Flight to Berlin

1983 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1983. Thriller van Christopher Petit. Met o.a. Tusse Silberg, Paul Freeman, Lisa Kreuzer, Jean-François Stévenin en Eddie Constantine.

In Berlijn opgenomen, volstrekt onontwarbare thriller van de over het paard getilde ex-journalist Petit, die er tot nu toe nog niet in is geslaagd zijn talrijke pretenties in filmtaal om te zetten. Bij gebrek aan originaliteit en filmische zeggingskracht citeert hij dan maar uit Godard, Rivette, Bresson en de onvermijdelijke Wenders. Hij strooit gul knipoogjes rond die vermoedelijk alleen gewaardeerd zullen worden door het handjevol geflipte filmjournalisten dat Petit omhoog heeft geschreven.