Hermione Baddeley (1906-1986): cast.
Er zijn 30 films gevonden.

Shadow Chasers

1985 | Horror

Verenigde Staten 1985. Horror van Kenneth Johnson. Met o.a. Dennis Dugan, Trevor Eve, Nina Foch, Marcia Strassman en Robby Fite.

Plotseling vlamvattende deuren, exploderende ramen, ontwortelende bomen en knappende hoogspanningskabels in een gehucht in Californië zijn terug te voeren naar een heksenverbranding in 1642, waarbij de bet-bet-overgrootmoeder van Strassman de brandstapel opging. Via het bejaarde Britse medium Baddeley bezweren ze de occulte verschijnselen. Al 1001 keer eerder vertoond.

This Girl For Hire

1983 | Mysterie

Verenigde Staten 1983. Mysterie van Jerry Jameson. Met o.a. Bess Armstrong, Celeste Holm, Cliff De Young, Hermione Baddeley en Scott Brady.

Een geweldige cast, bestaande uit ouwe getrouwen en de kittige Bess als vrouwelijke privé-detective - compleet met gleufhoed en revolver - geven smaak aan dit aftreksel van de speurdersfilm à la 1940-1950. Het draait in deze film om de vraag wie de egoïstische detectiveschrijver Ferrer om zeep heeft gebracht. Een slimme film, maar uiteindelijk toch wat te liefjes. Scenario van Terry Louise Fisher en Steve Brown.

I Take These Men

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van Larry Peerce. Met o.a. Susan Saint James, John Rubinstein, James Murtaugh, Adam West en Dee Wallace.

Een onderhoudende komedie over een zich vervelende, in een voorstad wonende huisvrouw, die op haar verjaardagsfeest begint te zeuren om een echtscheiding en daarna fantaseert over trouwen met drie andere mannen. Het scenario is van Richard Baer.

There goes the Bride

1979 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1979. Komedie van Ray Cooney. Met o.a. Tom Smothers, Twiggy, Martin Balsam, Sylvia Syms en Michael Whitney.

Een flauwe komedie naar het toneelstuk van Ray Cooney en John Chapman. Handelt over een neurotische advertentieman, die op de dag van het huwelijk van zijn dochter nog een reclameboodschap moet bedenken voor een bh-fabrikant. Twiggy kan niet acteren, Smothers is niet erg leuk en de Amerikaanse acteurs die erbij zijn gehaald, verspillen talenten.

There Goes The Bride

1979 |

1979. Terence Marcel. Met o.a. Tom Smothers, Michael Witney, Hermione Baddeley, Twiggy en Phil Silvers.

Een flauwe komedie naar het toneelstuk van Ray Cooney en John Chapman. Handelt over een neurotische advertentieman, die op de dag van het huwelijk van zijn dochter nog een reclameboodschap moet bedenken voor een bh-fabrikant. Twiggy kan niet acteren, Smothers is niet erg leuk en de Amerikaanse acteurs die erbij zijn gehaald, verspillen talenten.

C.H.O.M.P.S.

1979 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1979. Animatie van Don Chaffey. Met o.a. Wesley Eure, Valerie Bertinelli, Conrad Bain, Chuck McCann en Red Buttons.

Het stadje Hamilton wordt geteisterd door een schaamteloze bende inbrekers. De politie staat machteloos, want de dieven maken de meest geperfectioneerde alarmsystemen onklaar. Eure, een jonge ingenieur, schakelt zijn geheim project C.H.O.M.P.S. in. Dit 'Canine HOMe Protection System' is een soort waakzame robot- hond. Voor hun eerste speelfilm imiteerden tekenfilmmakers William Hanna en Joseph Barbera het vertrouwde Disney-patroon, maar ze slaagden er slechts in een domme, ongeloofwaardige komedie af te leveren, waarmee zelden te lachen valt. Het spel van de acteurs is beneden peil, op enkele bijrollen na, ingevuld door geroutineerde spelers. Het krukkige scenario werd in elkaar geflanst door Dick Robbins, Duane Poole en Barbera. Charles F. Wheeler stond achter de camera.

Up the Front

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Bob Kellett. Met o.a. Frankie Howerd, Zsa Zsa Gabor, Bill Fraser, Bob Hoskins en William Mervyn.

In de jaren 70 werd geprobeerd de noodlijdende Britse filmindustrie aan te jagen met gewaagde filmversies van gezapige televisieseries. Up the Front was na Up Pompeii en Up the Chastity Belt de derde duit in het zakje van tv-acteur Howerd, de steevast stamelende komiek die met zijn guitige grollen garant stond voor blosjes op de jaren 70 dameswangen. In de aartsflauwe komedie gaat hij onvervaard - want onder hypnose - de Eerste Wereldoorlog in waar hij onder meer Mata Hari ontmoet (glansrol Zsa Zsa Gabor) en op de staftafel belandt vanwege een tatoeage van de Duitse invasie, op zijn achterwerk.

The Happiest Millionaire

1967 | Komedie, Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1967. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Fred MacMurray, Tommy Steele, Greer Garson, Geraldine Page en Gladys Cooper.

Een Ierse immigrant vindt begin vorige eeuw in Philadelphia werk als butler bij een excentrieke miljonair thuis die alligators houdt.

The Adventures of Bullwhip Griffin

1967 | Western, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1967. Western van James Neilson. Met o.a. Roddy McDowall, Suzanne Pleshette, Karl Malden, Bryan Russell en Harry Guardino.

Butler McDowall moet, tegen zijn zin, zijn avontuurlijke baas Russell vergezellen tijdens de goldrush in Californië. Daar beleeft hij allerlei avonturen en moet hij zijn baas regelmatig uit benarde situaties redden, o.a. wanneer de schurkachtige rechter Malden snode plannen voor hem smeedt. Tevens moet hij de mooie Pleshette ervoor hoeden danseres te worden in een niet al te frisse saloon. Komische western met veel oog voor het detail. Goed ritme, knappe opeenvolging van gags, maar toch heeft het scenario dat Lowell S. Hawley baseerde op de roman By The Great Horn Spoon van Sid Fleischman enkele lange gedeeltes. Deze Walt Disney-produktie werd in beeld gezet door Edward Colman. De leuke aftiteling is het werk van Ward Kimball.

Marriage on the Rocks

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Jack Donohue. Met o.a. Frank Sinatra, Deborah Kerr, Dean Martin, Cesar Romero en Hermione Baddeley.

Het huwelijk van Frank en Deborah eindigt in een vlugge scheiding in Mexico; zij trouwt uiteindelijk met zijn beste vriend, Dino. Verspild talent in een voorspelbare komedie. Gedraaid in Panavision.

Harlow

1965 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1965. Drama van Alex Segal. Met o.a. Carol Lynley, Efrem Zimbalist jr, Barry Sullivan, Hurd Hatfield en Ginger Rogers.

Amateuristisch, geïmproviseerd saai gegeven, vaag gebaseerd op de filmster uit de jaren dertig. Rogers als moeder Harlow is het beste. Op videotape gemaakt. Verdween naar de achtergrond door de Levinefilm met Carroll Baker.

Do Not Disturb

1965 | Sportfilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1965. Sportfilm van Ralph Levy. Met o.a. Doris Day, Hermione Baddeley, Sergio Fantoni, Reginald Gardiner en Mike Romanoff.

Mike Harper (Taylor) is verkoopleider bij een wolfirma; hij wordt overgeplaatst naar Londen. Zijn vrouw Janet (Day) haalt hem over een landhuis buiten de metropool te kopen. Als gevolg ondervindt Mike grote problemen om zijn kantoor in de City te bereiken; de secretaresse Claire Hacket (McGibney) reikt haar Amerikaanse baas een helpende hand, waarop Janet jaloers wordt. Dan ontmoet Janet antiekhandelaar Paul Bellari (Fantoni), die een ruiker stuurt, omdat hij een afspraak vergeten was met als gevolg dat Mike naijverig wordt. Een brave, zo niet tamme komedie rondom echtpaar Day-Taylor over misverstanden, die hen op het punt van echtscheiding brengen.

The Unsinkable Molly Brown

1964 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1964. Musical van Charles Walters. Met o.a. Debbie Reynolds, Harve Presnell, Ed Begley, Jack Kruschen en Hermione Baddeley.

Reynolds is een weeskind dat opgroeide in een mijnwerkersgezin in Colorado. Ze trouwt met Presnell, een doodgewone mijnwerker. Op een dag vindt hij goud. Reynolds, die er steeds van gedroomd heeft deel uit te maken van de jet-set van Denver denkt haar levensdoel bereikt te hebben. De werkelijkheid pakt echter heel anders uit. Vlotte, levenslustige musical vol kleurrijke personages, maar de uitwerking en de liedjes zijn oppervlakkig. De Broadway-musical werd geschreven door Richard Morris, terwijl Helen Deutsch voor de filmbewerking tekende. Meredith Wilson was verantwoordelijk voor de songs. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Molly Brown, één van de overlevenden van de ramp met de Titanic. Camerawerk is van Daniel L. Fapp. Gefilmd in Panavision.

Mary Poppins

1964 | Musical, Familiefilm, Fantasy, Komedie, Animatie, Drama

Verenigde Staten 1964. Musical van Robert Stevenson. Met o.a. Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns en Karen Dotrice.

Deze vijf Oscars winnende Disney-musical begint met de kinderen van de stijve Britse meneer Banks (Tomlinson), die kinderjuf na kinderjuf verslijten. Zij stellen zelf een advertentie op voor een nieuwe gouvernante (ze mag geen wrat hebben en ze moet snoep bij zich hebben). Op miraculeuze wijze komt de advertentie terecht bij Mary Poppins (Andrews), die magisch uit de lucht komt dalen. Mary Poppins is streng, maar ze kan toveren en de kinderen beleven zingend en dansend allerlei vreemde avonturen. Van Dyke speelt lichtelijk behaagziek, maar vooral Andrews en Tomlinson zijn heel aanstekelijk, zodat men nog dagenlang verkwikkende nonsens neuriet.

Information Received

1962 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1962. Misdaad van Robert Lynn. Met o.a. Sabine Sesselmann, William Sylvester, Hermione Baddeley, Edward Underdown en Sabina Sesselmann.

Een in aanleg spannend verhaal over een kat en muis-spel tussen twee gangsters, Sesselman en Sylvester, die elkaar proberen te vermoorden.

Midnight Lace

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van David Miller. Met o.a. Doris Day, Rex Harrison, John Gavin, Myrna Loy en Roddy McDowall.

De Amerikaanse Kit Preston (Day), zit de hele dag alleen in Londen omdat haar man (Harrison) getrouwd is met z'n werk. Op een dag loopt ze door de mistige straten en schrikt ze van een mysterieuze stem die uit de nevelen komt. En in haar veilige huis krijgt ze telefoontjes, weer van die geheimzinnige onbekende. Maar niemand gelooft haar. Day putte voor een scène uit haar eigen herinneringen (dat ze zwanger en wel door een agressieve echtgenoot werd mishandeld) en ging zo uit haar dak dat de opnames stilgezet moesten worden.

Room at the Top

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Jack Clayton. Met o.a. Laurence Harvey, Simone Signoret, Heather Sears, Hermione Baddeley en Donald Wolfit.

De ijverige Joe (Harvey) wil niets liever dan klimmen op de sociale ladder. Wanneer de dorpsjongen naar de grote stad trekt om te gaan werken als gemeenteambtenaar, valt zijn oog op de jonge Susan (Sears), telg van de invloedrijke familie Brown. Joe maakt het zijn missie met haar te trouwen voor haar geld, maar wordt plotsklaps verliefd op de tien jaar oudere Alice (Signoret). De vloeiend gefilmde debuutfilm van regisseur Clayton (The Innocents) zit vol treffende observaties over sociale ongelijkheid. Nogal gedateerd in zijn kijk op de liefde, maar met sterk acteerwerk van Harvey als onuitstaanbare klaploper, en Signoret als vrijgevochten vrouw, waarvoor ze terecht een Oscar won.

Jet Storm

1959 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Thriller van Cy Endfield. Met o.a. Stanley Baker, Richard Attenborough, Diane Cilento, George Rose en Hermione Baddeley.

Een geleerde, wiens dochtertje omgekomen is bij een vliegtuigongeluk, houdt een medepassagier daarvoor verantwoordelijk. Hij plaatst een bom in een vliegtuig dat van Londen naar New York vliegt, omdat hij weet dat de 'moordenaar' aan boord is. Het komt tot een handgemeen en iemand wordt door een kapot raam naar buiten gezogen. De wetenschapper komt weer tot zijn zinnen als hij een kein meisje ontdekt onder de passagiers, dat op zijn dochtertje lijkt. Spanning in de lucht. Ook bekend als KILLING URGE.

Women Without Men

1956 | Drama, Romantiek, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1956. Drama van Elmo Williams. Met o.a. Beverley Michaels, Joan Rice, Avril Angers, Thora Hird en Hermione Baddeley.

Een vrouw ontsnapt uit de gevangenis om oud-en-nieuw met haar minnaar te kunnen doorbrengen. Een romantische film, met elegante plaatjes en goed spel. De onwaarschijnlijkheden in het verhaal neem je maar op de koop toe. Let op: door de misleidende Amerikaanse titel wordt het plot nogal eens verkeerd verteld!

The Belles of St. Trinians

1954 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Frank Launder. Met o.a. Alastair Sim, Joyce Grenfell, George Cole, Hermione Baddeley en Beryl Reid.

Fatima, de dochter van een sultan, komt op een Britse meisjesschool die minder keurig is dan je zou denken. De meiden – overgooiers, strikken in het haar – worden klaargestoomd voor een antiautoritair bestaan. De school verkeert in financiële moeilijkheden. Het hoofd van de school krijgt gelukkig hulp van haar tweelingbroer (een dubbelrol van Alastair Sim): de sultan blijkt een paard te hebben dat binnenkort aan een race meedoet. Maffe komedie met leuke acteurs, destijds een groot succes, gebaseerd op de gelijknamige anarchistische strips van Ronald Searle die de heersende ideeën over vrouwelijk gedrag vrolijk overhoop haalden. Er zouden nog drie vervolgen komen.

Pickwick Papers

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Noel Langley. Met o.a. James Hayter, James Donald, Hermione Baddeley, Kathleen Harrison en Hermione Gingold.

Gekruide, episodische bewerking van Dickens' klassieker over een geslepen acteur, wiens slinkse praktijken resultaten boeken.

Time, Gentlemen, Please

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Leiws Gilbert. Met o.a. Eddie Byrne, Hermione Baddeley en Dora Bryan.

Een plezierige komedie over een nietsnut die op een eigenzinnige manier de verordeningen van zijn stad aanvecht.

Tom Brown's Schooldays

1951 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Historische film van Gordon Parry. Met o.a. John Howard Davies, Robert Newton, James Hayter, John Charlesworth en Kathleen Byron.

Een nieuwe versie met goed spel over het leven op een Victoriaanse school met een goede regie en buitengewoon goede acteurs.

Scrooge

1951 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1951. Familiefilm van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Alastair Sim, Kathleen Harrison, Jack Warner, Mervyn Johns en Hermione Baddeley.

Grootse film is eigenlijk te goed om uitsluitend rond Kerstmis vertoond te worden; het gebruikelijke vakwerk; Sim maakt van Scrooge een driedimensionale karakterrol in deze eerlijke, hartverwarmende vertolking van Dickens' klassieker. Patrick Macnee speelt de rol van de jonge Marley. Ook bekend als A Christmas Carol.

The Woman in Question

1949 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1949. Mysterie van Anthony Asquith. Met o.a. Dirk Bogarde, Jean Kent, Susan Shaw, Hermione Baddeley en John McCallum.

Als een waarzegster is vermoord, wordt rechercheur van politie Bob Baker (Bogarde) belast met het onderzoek. Vijf mensen die hij aan de tand voelt, schilderen een totaal verschillend portret van het mysterieuze slachtoffer. Hierdoor zit de speurder met vijf verschillende moordmotieven. Bogarde (in een goede hoofdrol) combineert en deduceert de feiten op een logische manier en ontmaskert de dader. Een onderhoudende film met een verrassende ontknoping. Het scenario is van John Cresswell. Het camerawerk is van Desmond Dickinson. Ook bekend als FIVE ANGLES ON MURDER.

Dear Mr. Prohack

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Thornton Freeland. Met o.a. Cecil Parker, Hermione Baddeley, Dirk Bogarde, Sheila Sim en Glynis Jones.

Een belastingambtenaar is bedreven in de omgang met de fortuinen van anderen, maar gaat hopeloos stuntelen wanneer hij zelf plotseling rijk wordt. Een mislukte komedie naar de roman van Arnold Bennett. De laatste film van Freeland.

Passport to Pimlico

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Stanley Holloway, Margaret Rutherford, Betty Warren, Hermione Baddeley en Barbara Murray.

De wijk Pimlico in Londen, net na WO II. Een bom wordt per ongeluk tot ontploffing gebracht door spelende kinderen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers. Nog gelukkiger: er wordt een goudschat blootgelegd. En een document waaruit blijkt dat het land waarop de wijk gebouwd is het eigendom is van de erfgenaam van de hertog van Bourgondië. Afscheiden van Groot-Brittannië lijkt daarom juridisch haalbaar – en zakelijk zeer interessant. Met dit malle uitgangspunt start een fijne komedie uit de fameuze Ealing-studio’s, waarin allerlei doldwaze ontwikkelingen eigenlijk heel logisch lijken. Het script werd genomineerd voor een Oscar.

No Room at the Inn

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Dan Birt. Met o.a. Freda Jackson, Joy Shelton, Hermione Baddeley, Joan Dowling en Harcourt Williams.

Een feeks vrouw hongert vier evacuées uit, die zij onderdak geeft en maakt van haar huis een bordeel waarbij zij de vrouwen tot ontucht aanzet. Absurd melodrama naar gelijknamig toneelstuk van Joan Temple en alles behalve overtuigend.

It Always Rains on Sunday

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Robert Hamer. Met o.a. Googie Withers, Edward Chapman, Sydney Tafler, Jane Hylton en Alfie Bass.

Een uitstekend mozaïek aan karakters wier levens dooreen geweven zijn in een druilerige Londense buurt.

Brighton Rock

1947 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Misdaad van John Boulting. Met o.a. Richard Attenborough, Carol Marsh, Hermione Baddeley, William Hartnell en Harcourt Williams.

Behalve romans schreef Graham Greene ook uitstekende filmscenario's, waaronder veel adaptaties van zijn eigen boeken. Brighton Rock was volgens de schrijver slechts een 'entertainment', maar alle klassieke Greene-elementen zijn aanwezig: een ontaarde, schuldbeladen protagonist, katholieke dogma's als geestelijke verlossing en boetedoening, intelligente dialogen, subtiele ironie. Centraal staat de schijnbaar gewetenloze jonge gangster Pinky, subliem vertolkt door Attenborough, die zich steeds verder in de nesten werkt om de moord op een journalist te verdoezelen. Om het Amerikaanse publiek voor te bereiden op de grimmige sfeer van deze Britse noir-klassieker, werd de film in de VS uitgebracht als Young Scarface.