Robert B. Sherman: productie en muziek.
Er zijn 11 films gevonden.

The Slipper and the Rose

1976 | Familiefilm, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk 1976. Familiefilm van Bryan Forbes. Met o.a. Richard Chaimberlain, Gemma Craven, Annette Crosbie, Michael Hordern en Margaret Lockwood.

Na de dood van haar vader moet Assepoester (Craven) van haar stiefmoeder en stiefzusters al het zware werk doen. Aan het koninklijk hof wordt alles in gereedheid gebracht voor een groot bal, waarvoor alle huwbare meisjes worden uitgenodigd om prins Chamberlain in de gelegenheid te stellen een huwelijkskeuze te maken. Assepoester moet thuis blijven. Petemoei Crosbie zal zich er echter mee bemoeien. Schitterende musicalversie van het sprookje Assepoester, zeer luxueus in beeld gebracht door Tony White. Van songs voorzien door Richard M. en Robert B. Sherman, die tevens, samen met regisseur Forbes, het onderhoudende scenario schreven. Sprookjesachtig spel van Chamberlain en Craven. Angela Morley had de muzikale leiding, en Marc Breaux stond in voor de choreografie. In Amerika ingekort van 146m naar 128m. Gedraaid in Panavision. Ook bekend als THE STORY OF CINDERELLA.

Night Moves

1975 | Mysterie, Drama, Film noir, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Arthur Penn. Met o.a. Gene Hackman, Jennifer Warren, Susan Clark, Edward Binns en Harris Yulin.

Privé-detective Harry Moseby (Hackman) krijgt van een uitgerangeerde actrice de opdracht om haar dochter, de zeventienjarige Delly (Griffith) op te sporen. Hij vindt het meisje bij haar stiefvader in Florida, komt op het spoor van liederlijk gedrag en moord, en moet en passant ook zijn eigen huwelijk zien te redden. Sterke, op een goede manier ouderwetse misdaadthriller met noir-elementen, met uitstekend spel van Hackman, een prima script naar een boek van hard-boiled detective-schrijver Ross Macdonald, met vaste hand geleid door regisseur Penn (Bonnie and Clyde).

Tom Sawyer

1973 | Familiefilm, Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Familiefilm van Don Taylor. Met o.a. Johnnie Whitaker, Celeste Holm, Warren Oates, Jeff East en Jodie Foster.

Een goed geregisseerde nieuwe versie van het verhaal van Mark Twain, over het wonderkind uit het Amerikaanse plaatsje Hannibal met zijn vrienden Huckleberry Finn en Becky Thatcher. Een musical met charme. Scenario van Richard M. Sherman en Robert B. Sherman. Camerawerk van Frank Stanley.

Snoopy, Come Home

1972 | Familiefilm, Animatie, Komedie

Verenigde Staten 1972. Familiefilm van Bill Melendez. Met o.a. Stephen Shea, David Carey en Chad Webber.

Snoopy is razend wanneer hij op het strand het bordje 'Verboden voor honden' ziet. Wanneer hij wat later Charlie Brown vergezelt naar de bibliotheek, wordt hij om dezelfde reden weggestuurd. Dan krijgt hij een brief van Lila, een ziek meisje, dat hem schrijft dat ze ongelukkig en eenzaam is. Snoopy pakt zijn bagage en gaat naar haar toe. De tweede lange tekenfilm naar de populaire strip The Peanuts is even ontwapenend en plezierig als de eerste, met leuke liedjes en vermakelijke situaties, die soms wel wat episodisch overkomen. Jong en oud kunnen genieten van de avonturen van de populairste beagle ter wereld. Charles M. Schulz, de auteur van de strip, was ook nu verantwoordelijk voor het scenario, dat van leuke liedjes werd voorzien door Richard M. en Robert B. Sherman. De originele versie, met stemmen van Chad Webber, David Carey, Stephen Shea en Bill Melendez.

The Happiest Millionaire

1967 | Komedie, Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1967. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Fred MacMurray, Tommy Steele, Greer Garson, Geraldine Page en Gladys Cooper.

Een Ierse immigrant vindt begin vorige eeuw in Philadelphia werk als butler bij een excentrieke miljonair thuis die alligators houdt.

The Gnome-Mobile

1967 | Fantasy, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon en Tom Lowell.

Schatrijke bosexploitant Brennan en zijn neefje en nichtje ontmoeten gnoom Lowell. Lowell en zijn grootvader zijn de laatste gnomen in het bos, en als hij niet vlug trouwt zal zijn grootvader ook sterven. Met het verdwijnen van de bossen zijn veel gnomen verdwenen, en het knaagt aan Brennan dat hij de ondergang van de aardmannetjes op zijn geweten heeft. Ze gaan op zoek naar andere gnomen, maar dan krijgt McClory, de eigenaar van een curiosa-kabinet, lucht van de zeldzame wezens, en met een list kan hij hen ontvoeren. Plezierige fantasie, die de jongeren zal boeien door de vreemde figuurtjes en waarin de ouderen duidelijk een waarschuwing zullen zien voor het onverantwoord kappen van bossen. Ellis Kadison schreef het scenario van deze uitstekende Disney-productie, die is gebaseerd op een roman van Upton Sinclair. Edward Colman zorgde voor een sprookjesachtig gekleurde fotografie.

The Adventures of Bullwhip Griffin

1967 | Western, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1967. Western van James Neilson. Met o.a. Roddy McDowall, Suzanne Pleshette, Karl Malden, Bryan Russell en Harry Guardino.

Butler McDowall moet, tegen zijn zin, zijn avontuurlijke baas Russell vergezellen tijdens de goldrush in Californië. Daar beleeft hij allerlei avonturen en moet hij zijn baas regelmatig uit benarde situaties redden, o.a. wanneer de schurkachtige rechter Malden snode plannen voor hem smeedt. Tevens moet hij de mooie Pleshette ervoor hoeden danseres te worden in een niet al te frisse saloon. Komische western met veel oog voor het detail. Goed ritme, knappe opeenvolging van gags, maar toch heeft het scenario dat Lowell S. Hawley baseerde op de roman By The Great Horn Spoon van Sid Fleischman enkele lange gedeeltes. Deze Walt Disney-produktie werd in beeld gezet door Edward Colman. De leuke aftiteling is het werk van Ward Kimball.

The Misadventures of Merlin Jones

1964 | Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1964. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Stuart Erwin en Alan Hewitt.

Student Kirk is de uitvinder van een machine die in staat is gedachten te lezen en te hypnotiseren. Na heel wat komisch bedoelde belevenissen staat hij in de rechtbank, waar hij de rechter hypnotiseert om hem te laten denken dat hij een dief is. Er is in elk geval heel wat hypnose nodig om de kijker wijs te maken dat hij zich amuseert bij deze ondermaatse komedie, die slecht is geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, slecht is gespeeld door een hinderlijk overacterende cast en slecht is getimed door een Stevenson die duidelijk met intelligentere zaken bezig was. Bespaar uw kinderen deze onzin uit de Disney-studios. In beeld gebracht door Edward Colman. Gevolgd door THE MONKEY'S UNCLE.

The Miracle of the White Stallions

1963 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van Arthur Hiller. Met o.a. Robert Taylor, Lilli Palmer, Curd Jürgens, Eddie Albert en James Franciscus.

Eind WO II. De Duitsers voelen de nederlaag naderen. In Wenen is kolonel Taylor bang dat de beroemde en zeldzame Lippizanerpaarden uit zullen sterven. Hij bezit de enige exemplaren, ondergebracht in de Spaanse Rijschool. De hengsten werden reeds in veiligheid gebracht, maar de merries bevinden zich nog in het door bommen bestookte Wenen. Samen met zijn vrouw Palmer en zijn manschappen 'ontvoert' hij de paarden, onder stilzwijgende toestemming van generaal Jurgens. Maar nu moeten de merries en de hengsten weer samengebracht worden, anders zal dit paarderas het nog niet niet redden. Een knap gegeven, gebaseerd op het boek The Dancing White Horses Of Vienna van Alois Podhajsky, de man die in de film uitgebeeld wordt door Taylor. Het scenario van A.J. Carothers is echter langdradig en zit vol overdreven sentimentaliteit. Camerawerk van Günter Anders. Geproduceerd door de Disney-studio's.

Johnny Shiloh

1963 | Western

Verenigde Staten 1963. Western van James Neilson. Met o.a. Kevin Corcoran, Brian Keith, Darryl Hickman en Skip Homeier.

Wanneer de jonge Corcoran zijn ouders verliest trekt hij op met het regiment van Keith, dat strijd moet leveren in 'Mr. Lincolns war'. Hij is niet alleen de mascotte van de soldaten maar bewijst ook als drummer boy zijn diensten. Goede maar onoriginele ontspanningsfilm met de bekende ingrediënten: een lach, een traan en enkele goed geënsceneerde gevechtsscènes. Het scenario dat Ronald Alexander putte uit de roman van John A. Rhodes en Dean Jauchius heeft weinig geschiedkundige grondvesten maar brengt wel de nodige morele waarden over, waar Walt Disney zoveel belang aan hechtte. William Snyder hanteerde de camera. De muzikale omlijsting is van Buddy Baker, terwijl de titelsong geleverd werd door Richard M. & Robert B.Sherman.

The Parent Trap

1961 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van David Swift. Met o.a. Hayley Mills, Maureen O'Hara, Brian Keith, Charles Ruggles en Una Merkel.

Tijdens een verblijf in een zomerkamp ontmoet de rijke, verwende Sharon een meisje dat als twee druppels water op haar zelf lijkt. Het blijkt haar tweelingzus te zijn, die bij de scheiding van hun ouders, toen ze amper één jaar oud waren, aan de vader werd toegewezen. De twee besluiten rollen te wisselen en te trachten hun ouders weer bij elkaar te brengen. Leuke, maar onwaarschijnlijke komedie uit de Disney-studio's, die vooral opvalt door het spontane spel van de jonge Hayley Mills in een dubbelrol. Naar de roman Das Doppelte Lottchen van Erich Kästner, die in 1953 reeds werd verfilmd als Twice Upon a Time door Emeric Pressburger. Een nieuwe versie volgde in 1998, met in de dubbelrol Lindsay Lohan.