nieuwe site?

Anne-Grethe Bjarup Riis

Acteur

Anne-Grethe Bjarup Riis is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Idioterne

1998 | Drama, Documentaire, Experimenteel, Komedie

Denemarken 1998. Drama van Lars von Trier. Met o.a. Knud Romer Jørgensen, Troels Lyby, Jens Albinus, Anne-Louise Hassing en Bodil Jørgensen.

Tweede DOGMA 95 film. 'Wat hebben we aan een maatschappij waarin iedereen rijker en rijker wordt, en niet gelukkiger?' Stoffer vraagt het zich hardop af en heeft om zich heen een groep hoog opgeleide jongelingen verzameld die wel wat zien in zijn subversieve manier om anderen wakker te schudden. De jongelui doen of ze zwakzinnig zijn en leggen zo heel wat hypocrisie en angst bloot bij onwetende mensen in restaurants en zwembaden. Maar bij de acteur-idioten zelf komt ook veel onzaligs los. Regisseur Von Trier, een van de oprichters van de Dogma-groep, houdt zich streng aan de kaalheidswetten van Dogma. In Idioterne past dat goed bij de inhoud. De spastisch bewegende camera, de natuurlijke belichting van kwijlende gezichten; zelfs een microfoonhengel die steeds in beeld komt stoort niet in het verhaal over idioten die doen alsof ze verstandelijk gehandicapt zijn. Von Trier refereert in zoverre aan Dostojevski's 'Idioot', dat ook hij de vraag stelt wie idioot is en vooral: wie eigenlijk niet. Idioterne ging als komedie de wereld over, maar Von Trier zorgt er wel weer voor dat onbekommerd lachen er niet bij is.

Baby Doom

1998 | Komedie

Denemarken 1998. Komedie van Peter Gren Larsen. Met o.a. Peter Mygind, Camilla Bendix, Virgil Lange, Mark Berner Hansen en Sofie Albrechtsen.

Max Ram (Mygind) heeft zijn leven volledig onder controle. Alles gebeurt zoals hij het wil en wanneer hij het wil totdat er een baby in het spel komt die voor de nodige chaos zorgt. Verplichte kost voor mensen die een kind willen: kijk en huiver.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne-Grethe Bjarup Riis op televisie komt.

Reageer