nieuwe site?

Philippe De Brocca

Regisseur, Acteur, Scenarist

Philippe De Brocca is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Vipère au poing

2004 | Drama

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Philippe de Broca. Met o.a. Catherine Frot, Jacques Villeret, Jules Sitruk, Cherie Lunghi en Hannah Taylor-Gordon.

'Van mijn zonen lijk jij het meeste op mij.' In principe fijn om te horen van je moeder, behalve als je je moeder een 'folcoche', een 'gek zwijn' vindt. Bij terugkomst uit Indochina in 1922 stelt moeder Rézeau (Frot) een nachtmerrieregime in dat het leventje van Jean Rézeau (Sitruk) totaal verpest. Jean en z'n broer worden vernederd en mishandeld en vader laat het allemaal maar gebeuren. De Broca bezat volgens eigen zeggen niet de haat jegens aristocratie die schrijver Hervé Bazin had. Frot is daarom wel schitterend als helse moeder, maar het sadisme in het boek werd flink afgezwakt.

Le Bossu

1997 | Historische film, Avonturenfilm

Frankrijk 1997. Historische film van Philippe De Brocca en Philippe de Broca. Met o.a. Daniel Auteuil, Fabrice Luchini, Vincent Perez, Marie Gillain en Yann Collette.

Parijs 1699. Lodewijk de veertiende, de Zonnekoning regeert officieel al vijftig jaar, maar hij is zo oud geworden, dat hij voor de buitenwereld alleen nog maar een schim is. Henri De Lagard[KA2]ere (Auteuil), ooit een vondeling, werd grootgebracht door wapenmeesters Cocardasse (St[KA1]evenin) en Passepoil (Pain). Zij brachten hem de schermkunst bij, waarin Henri een grootmeester werd. Zijn vriend, de hertog De Nevers (Perez) treedt in het huwelijk met Blanche De Caylus (Nebout), die zojuist het leven aan een meisje (hun kind) geschonken had. Op de dag van het huwelijk wordt hij op een laffe wijze vermoord door de mannen van de graaf De Gonzague (Luchini). Lagard[KA2]ere neemt de baby, Aurore, onder zijn hoede en vertrekt naar het buitenland, maar hij is vastbesloten om De Nevers te wreken. Zestien jaar later duikt hij weer op. Frankrijk wordt nu op erbarmelijke manier geregeerd door de hertog D`Orl[KA1]eans (Noiret). Lagard[KA2]ere en Aurore (Gillain), die tot een betoverende meid is opgegroeid, sluiten zich aan bij een rondreizend theater. Vermomd als bultenaar heeft Lagardère slechts één obsessie: wraak. Zesde verfilming van de populaire klassieker van Paul Féval. Aan de kostuums en schitterende decors is te zien dat het een van de duurste Franse films aller tijden is, maar er werd te weinig geld en moeite besteed aan het dieper uitwerken van de personages. Soms lijkt de film meer op een cursus schermen. De acteurs passen in beginsel prima bij hun rol, maar Auteuil mist toch het ludieke en spectaculaire van Jean Marais uit de versie van 1959. Best leuk, maar van een dergelijke groots opgezette film, zou je toch meer verwachten. De roman werd bewerkt door Jean Cosmo, Jérôme Tonnere en regisseur De Broca. Kleurrijke fotografie van Jean-François Robin. Dolby Stereo. Panavision.

Belmondo le magnifique

1996 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1996. Documentaire van Patrick Chamming's. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Philippe Labro, Jean-Claude Brialy, Jean Marais en Jean Rochefort.

Een portret van Belmondo, de man die het gezicht was van de Franse film in de periode 1960-90. Een reeks bekende gezichten, vrienden en ex-medewerkers van Belmondo evoceren zijn droomcarrière aan de hand van een reeks filmfragmenten, interviews met Belmondo tijdens die periode, evenals met zijn partners Anna Karina, Jean Seberg, enz. tijdens het draaien van hun films, actualiteitsopnamen en filmbeelden van het draaien. Daarna brengt Belmondo hulde aan zijn 'meesters', Jean Gabin, Michel Simon, Charles Vanel, Pierre Brasseur en Dalio. Tenslotte wordt zijn terugkeer naar het toneel belicht, met als gids Robert Hossein, die hem voor de creatie van Kean terug op de planken bracht. De film bevat enkele zeldzame stukjes, zoals de eerste filmopname van Belmondo uit 1956, privé-opnamen met zijn vader Pierre en moeder Madeleine en een screentest met Brigitte Bardot voor LA VERITE. Scenario en research zijn van Blandine Guihot en Nicole Medjeveski. Jean Durieux en Sylvie Gassot stonden in voor de interviews en Sylvie Crépel was verantwoordelijk voor de montage. Nieuw beeldmateriaal is van Jacques Leclerc.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe De Brocca op televisie komt.

Reageer