Jane Tilden: cast.
Er zijn 32 films gevonden.

Nicht mit uns

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Bernd Fischerauer. Met o.a. Gila von Weitershausen, Elke Sommer, Heidelinde Weis, George Meyer-Goll en Thorsten Nindel.

Hofrat Geiger

1996 | Komedie, Experimenteel, Romantiek

Oostenrijk 1996. Komedie van Peter Weck. Met o.a. Peter Weck, Birgit Stauber, Otto Tausig, Jane Tilden en Christiane Ostermayer.

Dr. Martin Geiger verlangt nog steeds terug naar zijn jeugdliefde Marianne. Op een dag staat zijn dochter Mariandl voor zijn neus. Martin wil de gelegenheid aangrijpen om na twintig jaar haar moeder Marianne weer te zien. Zij wijst hem resoluut af. Martin voelt zich toch verantwoordelijk voor Mariandl en zorgt vaderlijk voor haar. Dat irriteert zijn jaloerse collega Luckmann, die verliefd op Mariandl geworden is

Tatort - Die Freundin

1995 | Mysterie

Duitsland 1995. Mysterie van Jürgen Kaizik. Met o.a. Michael Janisch, Michael Bukowsky, Margot Vuga, Gerhard Dorfer en Katharina Stemberger.

Producent van reclamespotjes en vrouwenheld Max Brockmann (Krassnitzer) is populair bij de Weense jetset. Hij staat in contact met steenrijke opdrachtgevers, mooie meiden, starlets maar ook met duistere figuren uit de penoze. Hans Hubalek (Stark) wordt toevallig verrast door een politiepatrouille die een ronde langs de Donau maakt, als hij probeert het lijk van Max in het water te laten glijden. Een verklaring kan hij niet geven, want hij bezwijkt ter plekke aan een hartaanval. Oberinspektor Fichtl (Janisch) is ervan overtuigd dat zowel Brockmanns vrouw Isolde (Roll) als zijn eerzuchtige zoon Stefan (F[KA3]ottinger) een motief zouden kunnen hebben. Weinig plot, weinig sfeer en banale personages. Krassnitzer zou herrijzen uit de dood in 2005 in de zeshonderdste (en dubbel bekroonde) TATORT - SCHEHERAZADE als de chef van Kommissarin Inga L[KA3]ursen (Sabine Postel) uit Bremen. Het scenario is van regisseur Kaizik en Bert Steingötter. Aflevering 317.

Das andere Leben

1987 | Drama

Duitsland 1987. Drama van Nicolas Gessner. Met o.a. Dietrich Mattausch, Elisabeth Endriss, Claudia Messner, Jane Tilden en Dinah Hinz.

Het relaas van een dappere vrouw, die door haar man in de steek is gelaten. Ze bouwt na een moeilijke periode, een nieuw bestaan voor zichzelf en haar kinderen op. Beslist niet drammerig, maar vrouw-vriendelijk en niet man-vijandig. Het scenario is van Leo Lehmann. Het camerawerk is van Gernot Roll.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See (3)

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Jane Tilden en Werner Hinz.

In de episode DER SCH[KA3]UCHTERNE LIEBHABER maken we kennis met Herr Baumann (Schmidt), die aan het hoofd staat van een postorderbedrijf dat sexy lingerie verkoopt. Hij wil zijn curieuze broodwinning niet prijsgeven aan de dames die hij ontmoet en dat leidt weer tot de nodige verwikkelingen. Het volgende halfuur is getiteld EIN MANN F[KA3]UR MAMA, waarin een moeder (Becker) zich in allerlei bochten wringt om haar dochter (Turban) voor te stellen aan een nieuwe echtgenoot (Baltus). Omdat beide episoden te weinig inhoud hadden werd het uurtje opgevuld met een tweetal running gags: een joggende passagier (Howland) vraagt de bemanning naar de afmetingen van het schip om aan het juiste quotum voor zijn rondjes te komen, en hoe een ouder echtpaar (Hinz en Tilden) van te voren hun zeeziekte tracht te bestrijden met borreltjes. Het scenario is van Curth Flatow (het eerste verhaal), Herbert Reinecker (het tweede verhaal) en Werner Hanns. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Geschichten aus dem Wiener Wald

1979 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1979. Komedie van Maximilian Schell. Met o.a. Hanno Pöschl, Birgit Doll, Helmut Qualtinger, Jane Tilden en Götz Kauffmann.

Schell's verfilming van het toneelstuk van Ödön von Horváth over het melodrama dat het kleinburgerdom kan overvallen, werd vakkundig geënsceneerd, gespeeld, op film gezet en gemonteerd.

Fluchtversuch

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1976. Familiefilm van Vojtĕch Jasný. Met o.a. Tomislav Savi[KA1]c, Hansjörg Felmy, Jane Tilden, Klaus Löwitsch en Heinz Ehrenfreund.

Uitstekend geslaagde kinderfilm over een jongetje uit een gastarbeidersgezin afkomstig uit het voormalig Joegoslavië, dat alle discriminatie beu is en op eigen houtje terug gaat naar zijn vaderland.

Die Pfarrhauskomödie

1971 | Komedie, Drama

Duitsland 1971. Komedie van Veit Relin. Met o.a. Maria Schell, Veit Relin, Hugo Lindinger, Jane Tilden en Christine Schuberth.

Pastoor Achatius heeft zijn kokkin Ambrosia bezwangerd en stuurt haar weg om anoniem te bevallen. Haar plaats wordt ingenomen door Irma Prechtl, die als Ambrosia terugkomt, haar baantje niet wil opgeven. Ze verleidt daarom Achatius, maar ook zijn onervaren, nog jonge hulppastoor Vinzenz Maurermeier. Alleen de moeite vanwege Maria Schell.

Köpfchen in das Wasser, Schwänzchen in die Höh

1969 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1969. Komedie van Helmut Förnbacher. Met o.a. Helmut Förnbacher, Gisela von Weitershausen, Heinz-Leo Fischer, Jane Tilden en Konrad Georg.

Een gehuwde man met een aantrekkelijke, tolerante vrouw kan absoluut zijn vingers niet van smakelijke jongedames afhouden. Het geduld van de echtgenote jegens de ziekelijke gewoonte van de man raakt tenslotte uitgeput en hij ziet ook wel in dat zijn manie medisch verholpen moet worden. Een kliniek vol met onbevredigde dames moet hem uitputten en genezen. Het bekende sexistische werk, kwasi komisch verpakt.

Rasthaus der grausamen Puppen

1967 | Horror, Thriller

Italië​/​​Duitsland 1967. Horror van Rolf Olsen. Met o.a. Esy Persson, Erik Schumann, Helga Anders, Margot Trooger en Karin Field.

Een eenvoudige roofoverval van een jong stelletje op een juwelier leidt tot de moord op een politieman; in de gevangenis leidt de uitbraak tot het neersteken van een bewaakster en op weg naar de schuilplaats van de nimmer gevangen mannelijke helft van het duo wordt iedereen uit de weg geruimd die de uitbreekster met haar consorten tegenkomt. Het gaat van kwaad tot erger en zo vergaat het ook deze zinloze film, die bovendien nog slecht is ingesproken in zijn oorspronkelijke versie.

Starblack

1966 | Western

Italië​/​​Duitsland 1966. Western van Giovanni Grimaldi. Met o.a. Robert Woods, Elga Andersen, Franco Lantieri, Jane Tilden en Andrea Scotti.

Een westernstadje in New Mexico wordt door een corrupte bankier en een medeplichtige onderdrukt. Ze gaan moord niet uit de weg. Starblack (Woods) neemt zich voor een einde aan deze situatie te maken. In deze slappe western gebeurt weinig dat de aandacht trekt. De Duitse geldschieters waren zo teleurgesteld dat het produkt pas in 1972 in Duitsland werd uitgebracht. De Duitse titel, DJANGO, is er pas in de Duitse nasynchronisatie ingebracht, in de hoop op die manier toch nog een paar stuivers te verdienen. Het was volksbedrog, want Django komt in de film niet voor.

Die eigenen vier Wände

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Inge Meysel, René Deltgen, Christoph Quest, Ronald Dehne en Stephan Schwartz.

Een satire over de ongewenste bijverschijnselen van het Wirtschaftswunder. Met een rake rolbezetting worden de turbulente ervaringen verteld van een schrijvers-echtpaar, met Meysel als de echtgenote die vindingrijk haar gezinsleden aanzet tot het bouwen van 'vier eigen muren'. Prestigieuze Duitse tv-film. Het scenario is van Curth Flatow.

Romanze in Venedig

1962 | Romantiek, Komedie, Drama

Oostenrijk 1962. Romantiek van Eduard von Borsody. Met o.a. Ann Smyrner, Willy Birgel, Annie Rosar, Jane Tilden en Erwin Strahl.

Andrea von Bruggern (Smyrner) komt er tijdens het huwelijksfeest achter dat haar bruidegom een jonge vrouw het hof maakt. Zij ontvlucht de bruiloft en vindt troost in de armen van een pianist in Venetië. Ze ontdekt te laat dat hij getrouwd is en Andrea gaat naar het landgoed van haar ouders, waar ze bevalt van een zoontje, die acht jaar later zijn vader -inmiddels een beroemd dirigent - en moeder bij elkaar brengt. Tranentrekker van het zuiverste water, die vol vals sentiment zit. Theodor Ottawa en regisseur Von Borsody schreven samen het scenario en Vaclav Vich schoot de plaatjes. Een film die men beslist niet gezien hoeft te hebben.

Was macht Papa denn in Italien

1961 | Muziek, Komedie

Duitsland 1961. Muziek van Hans Dieter Schwarze. Met o.a. Willi Fritsch, Peter Kraus, Jane Tilden, Barbara Frey en Harald Juhnke.

Veteraan Fritsch als schoolhoofd (25 jaar voorbeeldig getrouwd en vijf dochters), die naar Itali[KA3]e moet vanwege het testament van een oude (verzwegen) vlam in een overigens zeer brave schlagerfilm met de toen zeer populaire jeugdige Peter Kraus. Een produktie waarvan er dertien in een dozijn gaan. Zie ook: Schlagerfilms.

Der veruntreute Himmel

1958 |

Duitsland 1958. Ernst Marischka. Met o.a. Anni Rosar, Hans Holt, Victor de Kowa, Vilma Degischer en Kai Fischer.

Teta Linek (Rosar) werkt als kokkin op het landgoed Grafenegg in Bohemen. Ze is goed voor haar werk, gelovig, tuk op geld en verschrikkelijk gierig. Ze wil een stoel in de hemel verdienen en besluit daarom haar neef Mojmir (Meisel) om te praten om theologie te gaan studeren en priester te worden. Als hij ja zegt, stuurt ze hem geld en ze heeft geen enkele behoefte om hem op te zoeken, want de gedachte aan haar eigen zaligheid schenkt haar meer dan voldoening. Na een groot aantal jaren vraagt Mojmir zijn tante om een som geld en ze besluit hem op te zoeken. Mojmir is weliswaar de pastoor van Hustopec, maar hij heeft er niet veel van terecht gebracht, en hij heeft voortdurend met van alles en nog wat gesjoemeld. Teta, die niet meer de jongste is, besluit een bedevaart naar Rome te maken en mag tijdens een massa-audiëntie bij Paus Pius XII (hij is het zelf!) op de eerste rij zitten. Ze valt in zwijm van de emotie en sterft daarop in vrome handen. Melodramatische bewerking van Marischka, die zelf het scenario schreef naar de gelijknamige roman van Franz Werfel, die hij kort voor zijn dood in 1945 had geschreven en naar de toneelbewerking van het boek door Leslie Bush-Fekete en Mar-Helen Fay. Werfel, die als de vertegenwoordiger van het religieuze expressionisme beschouwd mag worden, vluchtte in 1938 voor de nazi's naar Amerika, waar hij in 1945 op slechts 55-jarige leeftijd stierf - altijd nog beter in exil te gaan dan in een concentratiekamp afgeslacht te worden. Rosar's sterfscène is zeer dramatisch, maar nog altijd de moeite waard. Het camerawerk is van Bruno Mondi. In 1990 onder dezelfde titel bewerkt als tv-film door Ottokar Runze. Agfacolor en Perfectone.

Wien, du Stadt meiner Träume

1957 | Muziek

Oostenrijk 1957. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Hans Holt, Erika Remberg, Paul Hörbiger, Adrian Hoven en Oskar Sima.

Het is aan alles te merken dat deze film over een in eigen land afgezette koning die voor de kost een populaire taxichauffeur in Wenen wordt, de allerlaatste produktie was die Forst heeft geregisseerd.

Vier Mädels aus der Wachau

1957 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1957. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Isa Günther, Jutta Günther, Alice Kessler, Ellen Kessler en Hans Moser.

Hoe een vierling, die zonder het te weten bestaat uit twee maal een tweeling, de ene buitenechtelijk en de andere niet. Zij worden ingezet voor de bevordering van het toerisme en de promotie van de wijnverkoop door een boerenslimme burgervader. Eén originele inval maakt nog geen goede film. Scenario van Kurt Nachmann en Rolf Olsen. Camerawerk van Hans Heinz Theyer.

Kaiserball

1956 | Romantiek

Oostenrijk 1956. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hannelore Bollmann, Bully Buhlan en Hans Moser.

De moeder van prinses Christine vindt dat haar dochter met Georg moet trouwen, maar de prinses denkt daar heel anders over. Een operetteverhaal met de bekende romantische, sentimentele en grappige elementen. Ook Hans Moser ontbreekt niet als een zich van zijn waardigheid bewuste hotelportier. Het scenario is van Karl Leiter en Jutta Bornemann. Het camerawerk is van Hans Heinz Theyer.

Und der Himmel Lacht dazu

1954 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1954. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Paul Hörbiger, Marianne Koch, Carl Wery, Gerhard Riedmann en Ellinor Jensen.

H[KA3]orbiger is Bruder Martin, een monnik die zijn hart op de juiste plaats heeft, maar met onorthodoxe, guitige methodes zijn inzamelingen voor de armen en hulpbehoevenden houdt. Hij trekt erop uit met zijn ezelin Ida. De abt van zijn klooster wordt tureluurs van hem want hij krijgt allerlei klachten. Zo is er de pastoor uit Siebenwiesen (Wery) die zeurt dat hij de miswijn ongevraagd verkwanseld heeft. De abt laat Bruder Martin schoorvoetend binnentreden maar legt hem defintief een uitgaansverbod op. Dan komt een noodklagende brief van Martins nicht Lena (Jensen) en Martin mag één keertje het klooster uit, maar moet met de hand op het hart beloven geen streken meer uit te halen. Hij is natuurlijk onverbeterlijk. Bescheiden filmpje dat meer dan een halve eeuw later uiterst altmodisch aandoet. Het verhaaltje is echter tijdloos en inspireerde omroep RTL ertoe in 1996 een tv-serie met Dieter Pfaff te brengen, getiteld Bruder Esel. Erna Fentsch en Carl Costa bewerkten het stuk Bruder Martin voor het volkstoneel dat Costa geschreven had. Sepp Ketterer stond achter de camera.

Pünktchen und Anton

1953 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk​/​​Duitsland 1953. Drama van Thomas Engel en Erich Engel. Met o.a. Paul Klinger, Hertha Feiler, Heidemarie Hatheyer, Sabine Eggerth en Peter Feldt.

De pittige negen-jarige Eggerth krijgt niet de aandacht van haar onverschillige, steenrijke ouders die ze moet hebben. Ze is bevriend met de drie jaar oudere zachtaardige, maar arme Feldt met een ziekelijke moeder, die weduwe is. Om een behandeling van Hatheyer (Feldts moeder) in een herstellingsoord te betalen is geld nodig en Eggerth trekt er stiekem op uit als het donker is om zwavelstokken te verkopen. Dat komt uit en haar ouders zijn onthutst. Naar het gelijknamige kinderboek van Erich Kästner, waarvan het thema over sociale tegenstellingen gaat. In de film komen die niet helemaal uit de verf, maar hij is evenwel nog steeds heel aandoenlijk en onderhoudend. Behoorlijk spel.

Ich und meine Frau

1953 | Familiefilm, Komedie

Oostenrijk 1953. Familiefilm van Eduard von Borsody. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Isa Günther, Jutta Günther en Jane Tilden.

Een harteloze huistiran verandert, door toedoen van zijn vrouw, in een liefdevolle familievader. Kwieke familiefilm, waarin Paula Wessely precies beantwoordt aan het beeld van de zorgende moeder, de spil van het gezin.

In flagranti!

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Ferdinand Marian, Margot Hielscher, André Mattoni, Lizzi Holzschuh en Jane Tilden.

De aanbidster van een ingenieur geeft een vrouwelijke detective opdracht hem te schaduwen. Hielscher en Marian zijn uitstekend op hun plaats in dit speels geregisseerde blijspel.

Zwei glückliche Menschen

1943 | Komedie

Oostenrijk 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Charlotte Daudert, Jane Tilden, Hans Thimig en Wolf Albach-Retty.

Een juristenechtpaar komt tot de ontdekking dat hun huwelijk niet bepaald ideaal is. In dit aardige blijspel zijn Schneider en Albach-Retty vooral op dreef wanneer ze in hun eigen echtscheidingszaak pleiten.

Die kluge Marianne

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Hans Thimig. Met o.a. Paula Wessely, Hermann Thimig, Alfred Neugebauer, Jane Tilden en Will Dohm.

Een pas getrouwde toneelschrijver durft zijn provinciaalse vrouw niet voor te stellen aan zijn drie vrienden met wie hij heeft gezworen altijd vrijgezel te blijven. Een toneelmatig maar amusant blijspel, luchtig geacteerd door Wessely en de haar omringende heren. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Brüderlein fein

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Hans Thimig. Met o.a. Hans Holt, Hermann Thimig, Marte Harell, Ferdinand Mayerhofer en Winnie Markus.

Deze biografie van de bekende Weense volksdichter Ferdinand Raimund legt het accent op diens amoureuze perikelen. Toneelmatig, maar uitstekend geacteerd. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

So gefällst du mir

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Hans Thimig. Met o.a. Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Jane Tilden, Alfred Neugebauer en Oskar Sima.

Een danseres uit de stad wil niet met een hereboer trouwen maar hij weet haar toch naar de provincie te lokken. Een nogal na[KA3]ieve liefdesgeschiedenis, maar er valt zo nu en dan wel wat te lachen. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Hauptsache glücklich!

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Heinz Rühmann, Hertha Feiler, Jane Tilden, Hans Leibelt en Fritz Odemar.

R[KA3]uhmann is als boekhoudertje tevreden met zijn bestaan, maar vrouwlief Hertha (ook in werkelijkheid Rühmanns vrouw) niet. De rekeningen worden echter te hoog en Rühmann komt in de problemen, waarna zijn vrouw wil scheiden. Jochen Huth schreef het scenario naar een idee van Walter Foster en Rudo Ritter. Oskar Schnirch verzorgde het camerawerk.

Ein Leben lang

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Paula Wessely, Maria Andergast, Joachim Gottschalk, Egon von Jordan en Gustav Waldau.

Een jonge diplomaat heeft een kind bij de dochter van een herbergier die dat echter voor hem verzwijgt. Wanneer hij jaren later zijn vrouw en kind verloren heeft brengt ze hem in contact met zijn zoon. Een grootse rol van Paula Wessely; Joachim Gottschalk doet nauwelijks voor haar onder. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Spiegel des Lebens

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Peter Petersen, Jane Tilden en Raoul Aslan.

De film toont de tweestrijd van de jonge Hanna (Wessely). Zij studeert medicijnen en is verliefd op de assistent-arts Peter (H[KA3]orbiger), fanatiek voorvechter van de allopathische geneeskunde en tegenstander van de natuurgeneeskunde en kwakzalverij. Hanna`s vader, juwelier Karfreit (Petersen) is echter ook kwakzalver. Wanneer het tot een grote ruzie tussen Peter en Karfreit komt, blijft ze bij haar vader, hoewel ze een kind verwacht. Pas nadat ze geruime tijd gescheiden geweest zijn en Peter heeft gehoord dat hij een kind heeft, komen ze weer bij elkaar terug. Ook Karfreit verzoent zich met Peter. De film boeit door de indrukwekkende acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het ongewone thema: de botsing tussen de allopathische geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Tijdens de opnamen vond de annexatie van Oostenrijk plaats. De film die als Oostenrijkse film begonnen was, wordt daarom als een Duitse produktie beschouwd.

Der Blaufuchs

1938 | Musical, Komedie, Drama, Romantiek

Duitsland 1938. Musical van Viktor Tourjansky. Met o.a. Zarah Leander, Willy Birgel, Paul Hörbiger, Karl Schönböck en Rudolf Platte.

De Hongaarse vrouw van een geleerde voelt zich verwaarloosd en knoopt een verhouding aan met een vliegenier (Birgel). Leander zingt broeierig 'Kann denn Liebe Sünde sein'; Jawohl, dat kan als het een film oplevert waarin alleen Zarah's liedjes nog een beetje draaglijk zijn. Schönböck speelt een frivole operette-tenor. Karl Georg Külb bewerkte het muzikale blijspel van Ferenc Herczeg tot scenario voor de film. Achter de camera stond Franz Weihmayr.

Hannerl und ihre Liebhaber

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van Werner Hochbaum. Met o.a. Olly von Flint, Olga Tschechowa, Hans Moser, Jane Tilden en Hans Holt.

Hannerl, die bij haar oom opgroeit, wordt bemind door de schoolmeester, maar zij heeft hogere aspiraties. Grootse rol van Hans Moser als de oom in alleraardigste film met dramatische accenten.

Blumen aus Nizza

1936 | Muziek

Oostenrijk 1936. Muziek van Augusto Genina. Met o.a. Erna Sack, Karl Schönböck, Friedl Czepa, Paul Kemp en Jane Tilden.

Een zangeres bemint een verarmde graaf. Deze film werd rond de vermaarde coloratuursopraan Erna Sack ('de Duitse Nachtegaal') opgebouwd en de opnamen werden onder leiding van de Italiaanse regisseur Augusto Genina zowel in Wenen als in Nice gemaakt.