Friedrich Ettel: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Heiratsschwindler

1938 | Misdaad, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Herbert Selpin. Met o.a. Harald Paulsen, Hilde Körber, Elisabeth Flickenschildt, Viktoria von Ballasko en Fita Benkhoff.

Huwelijkszwendelaar H[KA3]aslich (Paulsen) legt het aan met Melitta (K[KA3]orber), die in een stationsretauratie werkt, wanneer hij nog maar net uit de gevangenis is ontslagen. Tegelijkertijd strikt hij ook een rijke waardin (Benkhoff) in zijn netten. In de loop van de dramatische verwikkelingen kan H[KA3]aslich door een jonge spoorwegbeambte (Waitzmann) en een voormalig slachtoffer van de oplichter (Flickenschildt) gearresteerd worden. Een fantastische film, die op realistische wijze de levenssituatie van ongetrouwde vrouwen van middelbare leeftijd, en de moeilijkheden bij het betrappen van huwelijkszwendelaars schetst. Deze aardige en ook nu nog internationaal zeer geprezen film is de beste van regisseur Selpin, die in 1942 op nooit opgehelderde wijze in Gestapo- gevangenschap om het leven kwam.

Drei tolle Tage

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Jupp Hussels, Trude Hesterberg, Tina Eilers, Erik Ode en Paul Heidemann.

De film speelt ten tijde van het Keulse carnaval. Jupp Hansemann, de nieuwe Prins Carnaval (Hussels), is financieel afhankelijk van zijn rijke tante in het buitenland. Hij heeft haar verteld dat hij getrouwd is, opdat zij hem met geld steunt. Wanneer `tante Jutta uit Calcutta` (Hesterberg) bij wijze van verrassing plotseling in Keulen arriveert, moet voor Jupp snel een echtgenote gevonden worden. Zijn vriend (Ode) wordt in vrouwenkleren gestoken, en deze kwijt zich prima van zijn taak als Jupp's vrouw. Natuurlijk komt de tante tot slot achter de waarheid, maar uiteindelijk verzoenen zij zich met elkaar. Een blijspel uit de Rijnstreek, voor hen die van de bijbehorende humor houden. Voor anderen meer het bekende werk. Onbetwist kostelijk is echter Eric Ode als Spaanse danseres - wat een contrast met de latere tv-commissaris van ZDF!

Der Dschungel ruft

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Paul Henckels, Ursula Grabley, Alexander Golling en Gerda Maurus.

Dit escapistische rimboe-avontuur gaat over een Duitse planter, die in de Maleisische Archipel in goede harmonie samenleeft met de wilde dieren op een eilandje dat hij geërfd heeft.

Lachende Erben

1933 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1933. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Heinz Rühmann, Lien Deyers, Lizzi Waldmüller, Max Adalbert en Ida Wüst.

R[KA3]uhmann als wijnverkoper tegenover de Nederlandse Deyers (die in Duitsland als actrice groot succes had) in een alleraardigste stijlvolle romantische komedie van de theaterregisseur Ophüls. Het scenario is van Felix Joachimson en de regisseur. Het camerawerk is van Eduard Hoesch.

Ein steinreicher Mann

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Stefan Székely. Met o.a. Curt Bois, Dolly Haas, Adele Sandrock, Liselott Schaak en Paul Hörbiger.

Juweliersbediende Curt (Bois) slikt per ongeluk een diamant in van de aristocratische Adele von Hahnenkamp (Sandrock). Toentertijd was een operatie niet mogelijk, dus hij wordt naar het kasteel gebracht en angstvallig in de gaten gehouden. Hij voelt zich al snel thuis en laat zijn vriendin (Haas) overkomen. Maar ook een dievenbende zit achter de kostbare steen aan. Tijdens een gekostumeerd bal wordt Curt ontvoerd. Na een wilde achtervolging wordt hij bevrijd. Dan komt de steen te voorschijn: hij had hem helemaal niet ingeslikt. Een dolle klucht waarin acteur/danser/zanger Curt Bois zijn veelzijdig talent kan laten zien. Het werd zijn laatste film voordat hij Duitsland moest verlaten.

Panik in Chicago

1931 | Misdaad

Duitsland 1931. Misdaad van Robert Wiene. Met o.a. Olga Tschechowa, Hans Rehmann, Hilde Hildebrand, Lola Chlud en Ferdinand Hart.

Deze misdaadfilm gaat over de concurrentiestrijd tussen twee rivaliserende gangsterbendes in Chicago. Wanneer de ene bendeleider vermoord wordt, valt de verdenking op de andere bendeleider (Rehmann). De vriendin van de vermoorde (Tschechowa) gelooft niet dat hij schuldig is en helpt hem te vluchten. Hierbij wordt ze zelf doodgeschoten. De politie ontmaskert tenslotte de danseres Fay (Chlud), die een oude rekening te vereffenen had, als dader. Een teleurstellende film, temeer omdat van de regisseur van DAS KABINET DES DR. CALIGARI (1919) iets veel beters verwacht kon worden. De film is geheel in de studio opgenomen, hetgeen op onaangename wijze aan de kwaliteit van het geluid te merken is. Ondanks alle schietpartijen en twee lijken een saaie film. Ook bekend als PANIK IN DER UNTERWELT.

Die andere Seite

1931 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1931. Drama van Heinz Paul. Met o.a. Conrad Veidt, Theodor Loos, Wolfgang Liebeneiner, Viktor de Kowa en Friedrich Ettel.

Tijdens WO I liggen de Duitsers en Fransen tegenover elkaar in de loopgraven. De jonge Engelse luitenant Raleigh (Liebeneiner) wordt ingedeeld bij kapitein Stanhope (Veidt). Ze kennen elkaar van vroeger. Raleigh is een enthousiast officier, maar zijn grote voorbeeld Stanhope (Veidt) is aan de drank om zijn angst te verbergen. Bij een aanval op de vijandelijke linies sneuvelen vele soldaten en Raleigh (Liebeneiner) wordt met zijn neus op de realiteit gedrukt. Het wachten op de tegenaanval is zenuwslopend. Alle soldaten worden gedood als de Duitsers eenmaal komen. Een uitstekende anti-oorlogsfilm met prachtig spel. Veidt spant de kroon. De film werd uiteraard in 1933 door de nazi's verboden.