Cameron Thor: regie en cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Windtalkers

2002 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Western, Drama

Verenigde Staten 2002. Oorlogsfilm van John Woo. Met o.a. Nicolas Cage, Adam Beach, Peter Stormare, Noah Emmerich en Mark Ruffalo.

Vanaf 1942 rekruteerde het Amerikaanse leger Navajo's om indiaans gecodeerde berichten te versturen op het Aziatische slagveld. De Japanners snapten er niets van. Een Amerikaanse communicatieofficier zei later zelfs dat 'Iwo Jima nooit was ingenomen zonder de Navajo's'. In Windtalkers wordt geharde sergeant Joe (Cage) toegewezen aan codespreker Yahzee (Beach) om de code te beschermen tijdens de slag om Saipan. De film leed zware verliezen omdat John Woo geen enkel oorlogsfilmcliché buiten schot hield. Bloederig geweld is waar het om draait, ten koste van de codesprekers die overigens pas in 1982 voor het eerst werden erkend op de door Reagan ingestelde National Navajo Code Talkers Day (14 augustus).

The Giving Tree

2000 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2000. Drama van Cameron Thor. Met o.a. Christina Applegate, Justin Lazard, Johnathon Schaech, Moon Unit Zappa en Paul Gleason.

Tien jaar na hun schoolexamen ontmoeten vijf vrouwen en vijf mannen elkaar in een afgelegen berghut. De ontmoeting verloopt echter anders dan verwacht. Als een van hen zelfmoord pleegt, komen er pijnlijke herinneringen naar boven en langzamerhand blijkt een ieders leven op een leugen te berusten.

After Sex

2000 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 2000. Drama van Cameron Thor. Met o.a. Dean Biasucia, Dan Cortese, Virginia Madsen, Bo Eason en Maria Pitillo.

Tien jaar na hun schoolexamen ontmoeten vijf vrouwen en vijf mannen elkaar in een afgelegen berghut. De ontmoeting verloopt echter anders dan verwacht. Als een van hen zelfmoord pleegt, komen er pijnlijke herinneringen naar boven en langzamerhand blijkt een ieders leven op een leugen te berusten.

Face Down

1997 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Thom Eberhardt. Met o.a. Joe Mantegna, Peter Riegert, Kelli Maroney, Cameron Thor en Adam Ant.

Voor televisie gemaakte misdaadfilm heeft de welbekende ingrediënten: een privé-detective, een onweerstaanbare blondine en natuurlijk een lijk. De immer fascinerende Mantegna is meer waard dan deze tamelijk doorsnee thriller - met opvallend veel seks - maar hij geeft de film tenminste enig gewicht. Let, in een bijrol, op de Britse Adam Ant, begin jaren tachtig de voorman (met een streep over zijn gezicht) van Adam and the Ants, de band die hoge ogen gooide met opvallende videoclips. (RdL/VPRO Gids)

When No One Would Listen

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Armand Mastroianni. Met o.a. Michele Lee, Cicely Tyson, John Spencer, Lee Garlington en Anndi McAfee.

Jessica (Lee) leeft in angst voor haar echtgenoot, Gary (Farentino). Haar droom van een gelukkig huwelijk heeft niet lang geduurd, want Gary heerst over het gezin als een tiran. Hij is jaloers en gedraagt zich vijandig tegen iedereen. Bovendien is hij nog begonnen met drinken. Ook de kinderen worden het slachtoffer van zijn wrede gedrag. Zelfs een arrestatie wegens het mishandelen van een buurman, wil de politie niets ondernemen om Jessica en de kinderen te beschermen tegen deze bruut. Het is niet de eerste en zeker niet de beste film over geweld binnen het huwelijk en het gezin. Het wordt hier echter zo rooskleurig afgebeeld dat het niet angstaanjagend is. Ook voor deze film zou het scenario van Cindy Myers gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen. Dat is heel goed mogelijk, want er zijn zat huwelijken die mislukt zijn, maar ze lopen (gelukkig) niet allemaal op dezelfde manier spaak als in deze rolprent. Richard Rawlings stond achter de camera.

War Party

1989 | Western, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Western van Franc Roddam. Met o.a. Billy Wirth, Kevin Dillon, Tim Sampson, Jimmie Ray Weeks en Dennis Banks.

Roddam`s eigentijdse Indianen epos begint met de dood van een jonge (hedendaagse) bleekgezicht tijdens een opvoering ter herinnering van de Slag om Milk River, Montana. Zo'n honderd jaar geleden werden daar door de Amerikaanse cavalerie de Zwartvoet- Indianen uitgemoord. Een en ander is uit de hand gelopen omdat een blanke jongen een pistool had meegenomen dat is afgegaan. Aan het slot moeten vier Indiaanse jongelui naar de bergen vluchten, achternagezeten door verontruste burgers van het nabijgelegen stadje. Een interessant idee, vleugjes actie en een leerrijke blik achter de schermen van de leefsituaties van Amerikaanse minderheden, hoewel gespleten tongen in de V.S. beweren dat de regisseur gewoon een actiefilm met Indianen en cowboys wilde maken. Scenario van Spencer Eastman. Camerawerk van Brian Tuffano.