Estelle Taylor: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

The Southerner

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Jean Renoir. Met o.a. Zachary Scott, Betty Field, Beulah Bondi, Bunny Sunshine en Jay Gilpin.

Een man krijgt op het sterfbed van zijn oom de raad om naar het Zuiden van de V.S. te gaan en daar zijn geluk te proberen op nog braakliggend land, dat nog vrij te verkrijgen is. Hij pakt zijn boeltje in een gammele vrachtwagen en trekt met zijn gezin Zuidwaarts. Het nieuwe leven begint in een schamele schuur, niet meer dan een hut en ze krijgen veel tegenslag. Ze houden echter net zo lang vol totdat het lukt van het land te leven. Een fantastisch portret over pionieersgeest en volharding, dat vol gevoel is en natuurlijk gedaan; waarschijnlijk Renoirs best gewaarde film uit zijn Amerikaanse periode. Naar het boek Hold Autumn in Your Hand van George Sessions-Parry. Een aanrader.

Call Her Savage

1932 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1932. Komedie van John Francis Dillon. Met o.a. Clara Bow, Gilbert Roland, Thelma Todd, Monroe Owlsley en Estelle Taylor.

Zowel elementen van komedie als tranen opwekkend melodrama bevat dit vehikel voor de onvermoeibare Bow, die er in deze film zeer sensueel uitziet. Ze speelt een halfbloed die met de verkeerde man trouwt en later prostituée wordt.

The Unholy Garden

1931 | Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Oorlogsfilm van George Fitzmaurice. Met o.a. Ronald Colman, Fay Wray, Estelle Taylor, Tully Marshall en Warren Hymer.

Een te verwaarlozen maar erg amusant niemendalletje met Colman als stelende avonturier in de woestijn. Moord, actie en romantiek worden perfect afgewisseld en gedragen door Colmans onweerstaanbare charme.

Street Scene

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van King Vidor. Met o.a. Sylvia Sidney, William Collier jr, David Landau, Estelle Taylor en Walter Miller.

De film is de kroniek over de verschrikkelijke achterbuurten van New York, waar de nieuwe emigranten in terechtkwamen rond 1900. Ontberingen, armoede en discriminatie waren niet van de lucht. Geen wonder dat de jongeren zich ten koste van alles poogden los te maken uit dit soort ghetto's. Naar het toneelstuk van Elmar Rice, die hiervoor de Pulitzer prijs ontving. Pijnlijk onderhoudend, mooi gefilmd en nog altijd de moeite waard. Alfred Newmans muziek ondersteunt de film op effectieve wijze. Opvallend goed camerawerk van George Barnes.

Cimarron

1931 | Drama, Western

Verenigde Staten 1931. Drama van Wesley Ruggles. Met o.a. Richard Dix, Irene Dunne, Estelle Taylor, Nance O'Neil en William Collier jr.

Edna Ferbers sage over een Amerikaans gezin, en de gevolgen van de stichting van een imperium in het Amerikaanse Westen, 1890-1915. Zeer gedateerd, met name het stereotiepe acteerwerk van Dix - maar nog steeds het bekijken waard. In 1960 opnieuw gemaakt. Oscar voor scenario van Howard Eastbrook.

Liliom

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Charles Farrell, Rose Hobart, Lee Tracy, Estelle Taylor en Walter Abel.

Liliom (Farrell) is een levensgenieter, die een caroussel heeft in Boedapest. De onschuldige, na[KA3]ieve Hobart laat zich door hem verleiden, waardoor hij ontslagen wordt door zijn werkgeefster. Maar Liliom doet geen moeite ander werk te zoeken. In plaats daarvan trekt hij rond met een onguur personage, dat hem overhaalt om een geldkoerier te overvallen. Maar het loopt niet als beraamd. Samuel Nathaniel Behrman en Sonya Levien bewerkten het beroemde toneelstuk van Franz Molnar. De film is nu sterk verouderd, maar blijft toch boeien. Overacting werkt soms op de zenuwen. Fotografie van Chester Lyons. De eerste maal verfilmd in 1921 als A TRIP TO PARADISE door Maxwell Karger; in 1934 volgde een remake door Fritz Lang (Frankrijk). In 1956 werd de musicalversie, CAROUSSEL, verfilmd.

Where East is East

1929 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm, Zwijgende film

Verenigde Staten 1929. Drama van Tod Browning. Met o.a. Lupe Velez, Estelle Taylor, Lloyd Hughes, Louis Stern en Wong Hing.

Browning`s favoriete ster Chaney in de hoofdrol als Tiger Haynes, jager op groot wild in de Laotiaanse jungle. Amerikaan Bobby Bailey (Hughes) zet zijn zinnen op Tigers knappe dochter Toyo (Velez) nadat hij haar het leven heeft gered. Toyo`s sexy moeder, Madame de Sylva (Taylor), probeert Bobby te verleiden. Als Tiger dat merkt probeert hij een val te zetten voor Bobby. Geen middel gaat hem daarbij te ver. Buitensporige vermenging van drama, avontuur en romantiek. Het scenario is van Waldermar Young naar een verhaal van regisseur Browning en Harry Sinclair Drago. De tussentitels zijn van Joe Farnham. Het camerawerk is van Henry Sharp. Laatste zwijgende film van Browning, geproduceerd voor MGM door de legendarische Irving Thalberg.

Don Juan

1926 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1926. Avonturenfilm van Alan Crosland. Met o.a. John Barrymore, Mary Astor, Willard Louis, Estelle Taylor en Helene Costello.

Onderhoudende cape-en-degenfilm, waarin Barrymore amoureus als nooit tevoren, omringd door topacteurs (onder wie Oland als Cesare Borgia en Taylor als de beruchte Lucretia), en schitterende decors. Ook opmerkelijk als de eerste zwijgende film met Vitaphonemuziek en geluidseffecten.

Manhattan Madness

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van John McDermott. Met o.a. Jack Dempsey, Estelle Taylor, George Siegmann, Frank Campeau en Bull Montana.

Een herverfilming van de western met Douglas Fairbanks, alleen iets minder leuk. Het is nu Dempsey die naar New York vertrekt en daar zijn vrouw vindt. Frank en Charles Dazey bewerkten het verhaal van E.V. Durling en Jules Cronjager was de cameraman.

The Alaskan

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Herbert Brenon. Met o.a. Thomas Meighan, Estelle Taylor, John Sainpolis, Frank Campeau en Anna May Wong.

Alaska-western naar een boek van James Oliver Curwood, door Willis Goldbeck bewerkt. De omgeving wordt geterroriseerd door een bende onder leiding van Ethier en Meighan. De held is vastbesloten een einde te maken aan de praktijken van de bende. Meighan was een grote ster in de jaren twintig en Wong, sinds 1919 in de film, werd in dit jaar door Douglas Fairbanks een grote ster. Cameraman James Wong Howe debuteerde in 1923, hij was eveneens een beroemdheid op zijn gebied en won veel later twee keer een Oscar.

The Ten Commandments

1923 |

Verenigde Staten 1923. Cecil B. DeMille. Met o.a. Theodore Roberts, Charles de Roche, Estelle Taylor, Richard Dix en Rod LaRocque.

De bijbelse geschiedenis in een notedop, maar dan wel een hele grote. Verschillende scènes geschoten in twee kleuren- Technicolor. En dat is dan nog maar het eerste deel van deze zwijgende film. Daarna komt nog een moderne parabel over twee broers, een heilige en een zondaar. Verre van subtiel, maar wel onderhoudend, in de beste DeMille-traditie.