Christel Domen: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Het glas van roem en dood

1992 | Misdaad, Drama

België 1992. Misdaad van Roland Verhavert. Met o.a. Ludo Busschots, Christel Domen, Ugo Prinsen, Marijke Pinoy en Karen Van Parijs.

Politie-inspecteur Busschots onderzoekt in een Vlaams misdaadverhaal dat gesitueerd is in de harde wereld van het bedrijfsleven, het verdachte overlijden van Spruyt, lid van de directie van een firma en kandidaat voor de Nobelprijs voor de natuurkunde. Als per fax het bericht binnenrolt dat hij inderdaad deze prestigieuze prijs heeft gewonnen, laat hij champagne aanrukken, maar zakt na het uitbrengen van een toast in elkaar. Het verhaal is een klassieke wie-is-de-dader, tamelijk spannend en met een dosis humor in beeld gebracht; bijna iedereen kan het gedaan hebben. Naar de roman van Axel Bouts.

De Zomer van '45

1991 | Drama, Oorlogsfilm

Nederland 1991. Drama van Bram van Erkel. Met o.a. Will van Kralingen, Renée Fokker, David Palffy, Bert Wagenaar en Christel Domen.

Indrukwekkende dramaserie over het wel en wee van Nederlandse meiden die in de zomer van 1945 met de Canadese bevrijders aanpapten, er een kind aan overhielden en afwijzende reacties van de buitenwereld moesten ondergaan. Zij krijgen het behoorlijk zwaar om hun leven weer op te bouwen terwijl hun kinderen later de onweerstaanbare behoefte hebben hun echte vader in Canada op te gaan zoeken. Gebaseerd op Olga Rains' boeken We became Canadians en Children of the Liberation. Meestal geen goedkoop sentiment, de rollen van de Canadezen worden door authentieke Canadese acteurs vertolkt en de in Canada gefilmde scènes, met de Rocky Mountains steeds in de buurt, geven de serie een bijzondere allure.

Boerenpsalm

1989 | Drama

België​/​​Nederland 1989. Drama van Roland Verhavert. Met o.a. Ronny Waterschoot, Jef Burm, Magda Lesage, Christel Domen en Karen van Parijs.

Geslaagde verfilming van de bekende streekroman van Felix Timmermans. Het is het epos van een symbolische Vlaamse boer, zijn menselijke zwakheden, de arbeid, de vruchtbaarheid, de ellende, het lijden en zijn vroomheid. Somber, krachtig en gekunsteld in beeld gebracht met een berekende vorm van theatraliteit die warempel herinnert aan bepaalde films van Rainer Werner Fassbinder. Overtuigend mengsel van melodramatiek, humor en ernst, ondanks het samenbrengen van zowat alle bestaande noodlot-clichés. De prachtige Waterschoot poot een innerlijk en uiterlijk overtuigende Boer Wortel neer.