Jean Yonnel: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Un drôle de paroissien

1963 | Komedie

Frankrijk 1963. Komedie van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Jean Poiret, Jean Tissier, Jean Yonnel, Véronique Nordey en Marcel Pérès.

‘Heer, geef me een teken’, smeekt berooide aristocraat George (Bourvil), geknield in zijn Parijse buurtkerk. Nog geen seconde later wordt zijn smeekbede verhoord met het geluid van klinkende munten in de collectebus aan de muur. Voilà, George wordt collecterover, zodat hij zijn tijd kan wijden aan le Seigneur en zich - volgens zijn eigen waterdichte logica - niet hoeft te verlagen tot werk. Een zachtaardige, mild bevoogdende komedie met voorzichtige maatschappijkritiek, gefilmd in en rond een tiental verschillende kathedralen in de Franse hoofdstad. Ook bekend als Deo gratias.

Marianne, meine Jugendliebe

1954 | Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk 1954. Romantiek van Julien Duvivier. Met o.a. Marianne Hold, Isabella Pia, Horst Buchholz, Udo Vioff en Carl Simon.

Een eigenaardige, sfeervolle Duvivier-verfilming naar het boek Schmerzliches Arkadien van Peter de Mendelssohn over een Argentijnse jongen op een Duitse kostschool die een vreemde verliefdheid opvat voor een geheimzinnig meisje in een oud kasteel. Werd tegelijk met de Franse versie, MARIANNE DE MA JEUNESSE, opgenomen. Camerawerk van Louis-Henri Burel.

Marianne de ma jeunesse

1954 | Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk 1954. Romantiek van Julien Duvivier. Met o.a. Pierre Vaneck, Marianne Hold, Isabelle Pia, Gil Vidal en Jean Yonnel.

Rijke kinderen die door hun ouders naar een kostschool zijn gestuurd, zijn in twee kampen verdeeld. Een in Argentinië opgegroeide jongeling weet zich met zijn verhalen tot aanvoerder te maken en gaat op onderzoek naar een landgoed aan de overkant van het meer, waar hij verliefd wordt op een geheimzinnig meisje dat angstvallig bewaakt wordt. Deze symbolische film probeert de droomwereld van jongeren in sfeervolle en mysterieuze beelden te vangen en slaagt daar grotendeels in, hoewel het 'dromerig acteren' van de jeugdige spelers op den duur gaat irriteren. Gelijktijdig werd de Duitse versie, MARIANNE MEINE JUGENDLIEBE, opgenomen, met Horst Buchholz en Udo Vioff in rollen van Vaneck en Vidal.

La Part de l'ombre

1945 | Drama

Frankrijk 1945. Drama van Jean Delannoy. Met o.a. Edwige Feuillère, Jean-Louis Barrault, Raphaël Patorni, Jean Yonnel en Yves Deniaud.

Een vioolvirtuoos heeft aan de grote liefdes in zijn leven drie ringen overgehouden, die hij aan zijn dochter nalaat. Ze moet beloven de ringen te geven aan de mannen van wie ze écht houdt. De vrouw - hoewel getrouwd - ontmoet tot drie keer toe dezelfde man. Ze geeft hem de ringen, hoewel hij de standvastigheid van haar emoties niet waard is. Dit absurde drama kreeg een quasi-literaire dialoog waarmee de bekwame rolbezetting niets kon beginnen. De kille regie van Delannoy maakte er geen smartlap van, hetgeen te prefereren zou zijn boven deze hoogdravende verveling. Calvet maakt haar debuut.

Mission sp[KA1]eciale (1[KA2]ere [KA1]epoque: L`espionne, 2e [KA1]epoque: R[KA1]eseau clandestin)

1940 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1940. Oorlogsfilm van Maurice de Canonge. Met o.a. Jany Holt, Elisa Ruis, Liliane Valais, Nathalie Nattier en Jean Davy.

Een groots epos over de heroïsche rol, die commissaris Chabrier van de overgave in mei 1940 tot de Bevrijding speelde. Alle ingrediënten zijn aanwezig: de spionnen, het ondergronds verzet, de martelingen, de arrestaties etc. Een karikaturaal geheel met veel volk en vanzelfsprekend niet van simplisme ontbloot. Een sterk verouderde situatieschets.

Les nuits blanches de Saint-Pétersbourg

1938 | Drama

Frankrijk 1938. Drama van Jean Dréville. Met o.a. Jean Yonnel, Gaby Morlay, Pierre Renoir, Jacques Erwin en Bervil.

Een nauwkeurige bewerking, zowel wat betreft de tekst als de strekking, van de Kreuzer Sonate van Tolstoi, met een scenario van André Legrand. Hoewel het om uitsluitend Franse acteurs gaat, vindt de kijker de gekwelde en ingehouden wereld van de romanschrijver terug, mede dankzij het grootse spel. Bovendien een van de prachtigste cameravoeringen van de zwartwit- film, waar Michel Kelber verantwoordelijk voor is.

L' Appel du Silence

1936 | Historische film, Biografie

Frankrijk 1936. Historische film van Léon Poirier. Met o.a. Jean Yonnel, Pierre de Guingand, Jacqueline Francell, Suzanne Bianchetti en Thomy Bourdelle.

Biografie van Charles de Foucauld, de monnik die zich in de 19e eeuw uit zelfkastijding terugtrok in de Franse Sahara. Onderhoudende film die werd bekroond. Achteraf valt de regie mee maar dit portret komt vandaag de dag wel enigszins conformistisch over en de ideeën over kolonialisme zijn al helemaal uit de tijd.

Obsession

1933 | Drama

Frankrijk 1933. Drama van Maurice Tourneur. Met o.a. Charles Vanel, Jean Yonnel, Louise Lagrange, Paul Amiot en Georges Paulais.

Raymond (Yonnel) leidt aan achtervolgingswaanzin in die mate zelfs dat hij getracht heeft zijn vrouw Louise (Lagrange) te vermoorden. Hij wordt opgesloten. Na een tijdje tracht zijn broer Pierre (Vanel) hem uit de instelling vrij te krijgen. Op zijn aandringen verhoort de procureur (Paulais) Raymond om diens geestelijke toestand vast te stellen. Uiteindelijk wordt Raymond voor genezen verklaard, maar zijn vrouw is er niet gerust in. Niemand weet echter dat Pierre er alle belang bij heeft dat Raymond vrij komt. Een kleine stijloefening in de film noir. De decors werden duidelijk gebouwd onder invloed van het Duitse surrealisme. Tourneur baseerde zijn scenario op het toneelstuk L'homme invisible van André de Lorde en Charles Binet. Achter de camera stonden Raymond Agnel en René Colas.