Grete Mosheim: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Moritz, lieber Moritz

1978 | Familiefilm

Duitsland 1978. Familiefilm van Hark Bohm. Met o.a. Michael Kebschull, Kerstin Wehlmann, Kyra Mladeck, Grete Mosheim en Dschingis Bowakow.

Bohm heeft voortdurend problemen met de censuur over zijn jongerenfilms. Gymnasiast Moritz is woedend op zijn niet- begrijpende moeder en in een fantasie van hem wordt zij in haar snelle, open sportauto door een draad onthoofd. Als saxofonist in een rock-groep vindt Moritz tenslotte zijn eigen plekje. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Wolfgang Treu.

Car of Dreams

1935 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Austin Melford en Graham Cutts. Met o.a. John Mills, Grete Mosheim, Robertson Hare, Norah Howard en Jack Hobbs.

Knappe erfgenaam Robert Miller (Mills) valt voor de mooie Vera Hart (Mosheim) en gaat in op een idioot voorstel van haar om zijn glanzende nieuwe karretje dat hij van zijn steenrijke pa (Lester) gekregen had, aan haar te `verkopen`. Hij stelt voor om haar chauffeur te worden. Een romance ontluikt. Vera is echter een arbeidster in vaders fabriek, waar muziekinstrumenten gebouwd worden, en vanwege het standsverschil behoort het paar eigenlijk niet met elkaar om te gaan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, al wordt alles tijdelijk verknoeid door vaders secretaris, die hun geheim dreigt te verraden. Het scenario voor deze idiote muzikale komedie (vandaar de fabriek!) is van regisseur Melford, die met Richard Benson en Stafford Dickens de oorspronkelijke theatermusical van László Vadnay en Miklós Vitéz bewerkte. Al Goodhart, Al Hoffman en Maurice Sigler schreven extra liedjes die speciaal voor de Engelstalige filmversie bedoeld waren. De oorspronkelijke songs zijn van Mischa Spoliansky, die op de aftiteling vermeld staat als M. Spolianski. Het camerawerk is van Mutz Greenbaum. Toen al geen succes, maar nu zeer beslist niet.

York

1931 | Historische film

Duitsland 1931. Historische film van Gustav Ucicky. Met o.a. Werner Krauss, Rudolf Forster, Gustaf Gründgens, Grete Mosheim en Friedrich Kayssler.

Een militair-historische film met als enige moraal het hooghouden van het Duitse nationalisme. De Pruisische generaal von York sluit begin 19e eeuw met de Russen een pact om de Fransen te kunnen aanvallen.

Arm wie eine Kirchenmaus

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Richard Oswald. Met o.a. Grete Mosheim, Anton Edthofer, Fritz Grünbaum, Paul Hörbiger en Hans Thimig.

De werkeloze stenotypiste Susi Sachs (Mosheim) slaagt er eindelijk in werk te vinden bij een bedrijf in Wenen. Maar algauw beginnen de moeilijkheden, als zij verliefd wordt op haar baas (Edthofer), die haar heeft meegenomen naar Parijs voor een conferentie. Zij laat niets van haar ware gevoelens merken en ook hij vecht vergeefs tegen zijn gevoelens. Aan het eind van de film ontslaat hij haar en trouwt vervolgens met haar. Een betoverend sprookje, prachtig in scène gezet door regisseur Richard Oswald. We zien karakterspeelster Grete Mosheim in haar enige filmkomedie. Heel origineel is ook de intro van de film in de vorm van een korte sketch, gespeeld door de acteurs Grünbaum en Morgan.

Dreyfus

1930 | Drama, Historische film

Duitsland 1930. Drama van Heinz Goldberg. Met o.a. Fritz Kortner, Grete Mosheim, Heinrich George, Erwin Balser en Albert Bassermann.

Fritz Kortner is de Frans-joodse officier Dreyfus die wegens verraad naar Duivelseiland werd verbannen, na een rechtszaak die een antisemitische doorgestoken kaart bleek te zijn. Ondanks technische mankementen bij de geluidsopname en de daardoor ontstane starre beeldregie, is er een uiterst interessante film ontstaan die ten onrechte 'vergeten' raakte.

Cyankali

1930 | Drama

Duitsland 1930. Drama van Hans Tintner. Met o.a. Grete Mosheim, Nico Turoff, Claus Clausen, Paul Henckels en Paul Kemp.

Een film over het abortusvraagstuk: Grete Mosheim verwacht een kind van de voortvluchtige vakbondsleider Turoff die winkels plunderde om hongerige families te helpen. Artsen willen haar niet helpen. Ondanks slechte sfeertekening en valse uitgangspunten interessant vanwege de aanpak van dit onderwerp dat gebaseerd was op het toneelstuk van de communistische arts Friedrich Wolf. Prachtrol van Mosheim.

Michael

1923 | Romantiek, Drama

Denemarken 1923. Romantiek van Carl Theodor Dreyer. Met o.a. Benjamin Christensen, Walter Slezak, Nora Gregor, Robert Garrison en Alexander Murski.

Tijdens een bezoek aan Praag ontmoet de bekende kunstschilder Claude Zoret (Christensen) de jonge Eug[KA2]ene Michael (Slezak), die hem enkele van zijn schetsen toont. Zoret is meer onder de indruk van de jongeman dan van zijn tekeningen en Michael wordt de onafscheidelijke muze en gezel van Zoret. Deze laatste krijgt de opdracht een portret te schilderen van de Russische prinses Zamikov (Gregor) en tot groot ongenoegen van Zoret ontstaat er een idylle tussen zijn beschermeling en de prinses. Dreyer brengt op subtiele wijze homoseksualiteit in zijn film, waarop in die tijd een groot taboe rustte. Nu komt de film traag en theatraal over, maar het is ongetwijfeld een van de allergrootste zwijgende films, waarin met weinig woorden veel duidelijk gemaakt wordt. Het scenario van Thea von Harbou is gebaseerd op een roman van Herman Bang. Oorspronkelijk werd de muziek gecomponeerd door Hans-Joseph Vieth, die echter verloren is gegaan. Pierre Oser kreeg de opdracht een nieuwe partituur te schrijven. De barokke decors zijn van Hugo H[KA3]aring en als fotografen fungeerden Karl Freund (die in de film ook de rol speelt van kunsthandelaar Leblanc) en Rudolf Maté, die later faam verwierven in Hollywood, evenals Slezak die de titelrol vertolkt.