Kjell Stormoen: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Eggs

1995 | Komedie, Drama

Noorwegen 1995. Komedie van Bent Hamer. Met o.a. Sverre Hansen, Kjell Stormoen, Leif Andrée, Juni Dahr en Ulf Wengard.

F[KA9]ar en Moe zijn twee broers, die de 70 gepasseerd zijn en voor zover ze zich kunnen herinneren nooit uit elkander zijn geweest, behalve tijdens WO II toen F[KA9]ar in Zweden moest verblijven omdat Noorwegen door de Duitsers bezet was. Ze wonen in het Noorden van het land in een eenzaam huis in een ijzig sneeuwlandschap. Ze leven in perfecte harmonie met een vaste routine, die begint met het ochtendritueel (opstaan, scheren, wassen, ontbijten, de radio aan) tot en met het gluren onder de rokken van de werkster als die moet bukken om de stof onder de meubels vandaan te vegen. Er komt een verandering in hun routine, die begint met een telefoontje.

Kalle og englene

1993 | Familiefilm, Fantasy

Zweden​/​​Noorwegen 1993. Familiefilm van Ole Bjørn Salvesen. Met o.a. Tom Bech Letessier, Karl Sundby, Helge Jordal, Unni Kristin Skagestad en Petter Width Kristiansen.

Aandoenlijke film over Kalle (Letessier), een jongetje, dat zijn vader verliest bij een ongeluk met de testvlucht van een zelfgebouwde hang-glider, waarmee deze pamfletten over het bedreigde milieu wilde verspreiden. Hoewel bijna ontroostbaar hoopt Kalle dat zijn vader ten hemel is gevaren en dat hij als een engel op een wolk leeft, die op een goede dag zal terugkomen. Niet zijn vader komt, maar wél een engel. Geslaagd, matineelang debuut van Salvesen, die zijn eigen scenario schreef. Hoewel het onderwerp met fantasie behandeld is, schuilt hierin toch de beperking al mag de film zich vergelijken met het Noorse werk HERMAN van Erik Gustavson uit 1991 of de Zweedse prent MIT LIV SOM HUND van Lasse Hallstrom uit 1985.

Haakon Haakonsen

1990 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Noorwegen​/​​Zweden 1990. Avonturenfilm van Nils Gaup. Met o.a. Stian Smestad, Gabriel Byrne, Kjell Stormoen, Louisa Millwood-Haigh en Trond Peter Stamsø Munch.

Een Noors ventje (Smestad) verruilt de sneeuw voor het ruime sop om de noodlijdende familieboerderij te redden. De zeereis gaat helaas niet voor de wind, zoals de titel fijntjes suggereert. Eenmaal veilig aangespoeld vindt de knul samen met zijn kornuiten een piratenschat. Even later verschijnen de vervaarlijke eigenaars en moeten de jongelingen alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden. De strijd tussen de schipbreukelingen en de piraten is kinderlijk aandoenlijk en doet niet onder voor de meest ongeïnspireerde avonturenfilm. Volwassen kijkers moeten genoegen nemen met fraaie beelden van het schip en, lest best, Gabriel Byrne als schmierende piratenhoofdman.

Streik!

1975 |

Noorwegen 1975. Oddvar Bull Tuhus. Met o.a. Kjell Pettersen, Kjell Stormoen, Kolbjörn Brenda en Bjarne Andersen.

De arbeiders van het industriële bedrijf Union Carbide gaan in juni 1970 in staking. Een eenvoudig, realistisch en mooi voorbeeld van politiek-bewust filmwerk in de vorm van een speelfilm.

Kimen

1974 | Drama

Noorwegen 1974. Drama van Erik Solbakken. Met o.a. Kjell Stormoen, Svein Sturla Hungnes, Ragnhild Michelsen, Helle Ottesen en Helge Jordal.

Een gemeenschap van eilandbewoners bij de westkust van Noorwegen wordt opgeschrikt door de komst van een vreemdeling die de dood van een meisje veroorzaakt. Massapsychose resulteert in een klopjacht, maar als de broer van het slachtoffer de indringer doodt, richt het collectieve schuldgevoel zich tegen hem. Deze verfilming van de in Scandinavië zeer succesvolle symbolisch-realistische auteur Tarjei Vesaas laat de excessen vanuit een morele onzekerheid zeer indringend zien, al is de vormgeving van de in Londen opgeleide speelfilmdebutant soms wat al te pittoresk en misplaatst mooi.

Brannen

1973 | Drama

Noorwegen 1973. Drama van Häkon Sandoy en Bonne Gauguin. Met o.a. Jan Grónli, Kjell Stormoen, Vegard Hall en Liliana Naumik.

De symbolische wereld van de Noorse schrijver Tarjei Vesaas wordt via verschillende kusten, oevers en stranden weergegeven. Een unieke omlijsting voor het verhaal van een jongeman die de technologische samenleving niet snapt. Rijke en creatieve benadering van het werk van Vesaas.