Austin Trevor: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

The Court Martial of Major Keller

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Ernest Morris. Met o.a. Laurence Payne, Susan Stephen, Ralph Michael, Richard Caldicott en Basil Dignam.

Een rechtbankdrama, waarin teruggeblikt wordt om te tonen hoe de dappere en verstandige majoor Keller zijn krankzinnige bevelvoerende officier dood moest schieten om het Britse leger voor een ramp te behoeden en hoe hij voor de krijgsraad werd gebracht voor wat hij deed. Een met een klein budget geproduceerd, maar intelligent drama, dat gebaseerd is op een goed scenario van Brian Clemens.

The Invisible Man: The White Rabbit

1959 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Quentin Lawrence. Met o.a. Marla Landi, Austin Trevor, Paul Daneman, Arnold Marle en Arnold Diamond.

De Franse geheime dienst roept de hulp in van de onzichtbare Peter Brady. Na Peters aankomst in Parijs toont Suzanne (Landi), de knappe dochter van Dr. Dumass[KA1]e (Pyott), hem een konijn, dat onzichtbaar is geweest. Officieel is niemand in Frankrijk bezig met experimenten in onzichtbaarheid, dus moet het om een illegaal onderzoek gaan. Suzanne en Brady gaan de zaak onderzoeken en het spoor leidt naar een afgelegen kasteel dat eigendom is van ex-nazi Rocher (Daneman). Een spannend verhaal met de klassieke ingrediënten van een goede misdaadthriller. De verdorvenheid van Rocher is de droom voor extreem-rechts in de jaren 1950. Helaas zijn deze spookbeelden nog steeds actueel. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black. Het camerawerk is van Brendan Stafford. Aflevering 21 van 39.

To Paris with Love

1954 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1954. Erotiek van Robert Hamer. Met o.a. Alec Guinness, Austin Trevor, Odile Versois en Vernon Gray.

Kolonel Guinness, een kloeke weduwnaar, nodigt zoon Gray uit voor een paar dagen Parijs, in de hoop dat deze er een geschikte vrouw zal vinden. Gray op zijn beurt hoopt er zijn vader te koppelen. Teleurstellende komedie, die weinig meer te bieden heeft dan het schitterende, pittige spel van Guinness. Diens talent is echter verkwist aan dit dunne, nietszeggende scenario van Robert Buckner, dat erin is geslaagd de film ondanks de korte speelduur langdradig te maken. De prentenbriefkaarten-achtige beelden die Reg Wyer maakte van Parijs, geven nog steeds een goede indruk van de lichtstad rond 1955, maar het blijft wat weinig om een hele film aan op te hangen.

Champagne Charlie

1944 | Muziek, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Muziek van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Stanley Holloway, Tommy Trinder, Betty Warren, Jean Kent en Robert Wyndham.

Een geromantiseerd verhaal over twee grote Engelse sterren van de music hall. Trinder en Holloway spelen twee rivaliserende sterren in dit innemende kostuumdrama, dat speelt in de Victoriaanse periode.

Under Your Hat

1940 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1940. Musical van Maurice Elvey. Met o.a. Jack Hulbert, Cicely Courtneidge, Austin Trevor, Leonora Corbett en Cecil Parker.

Een theaterduo achtervolgt een aantal spionnen naar Zuid-Frankrijk om een gestolen carburateur terug te krijgen. Een innemende, maar slordige, komische musical. Niet al te kritische kijkers zullen zich erg amuseren.

The Lion Has Wings

1939 | Oorlogsfilm, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1939. Oorlogsfilm van Michael Powell, Brian Desmond Hurst, Adrian Brunel, Alexander Korda en Brian Desmond Hurst. Met o.a. Merle Oberon, Ralph Richardson, June Duprez, Robert Douglas en Anthony Bushell.

Een goedgemaakte film, helaas met een wat propagandistische ondertoon, over een aanval van de RAF tijdens WO II op Kiel. Duidelijk bedoeld om het moreel thuis te steunen en de oorlog zo snel mogelijk te beëindigen. De combinatie van journaal en fictie - gespeeld door vooraanstaande acteurs - is echter boeiend.

Goodbye, Mr. Chips

1939 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1939. Drama van Sam Wood. Met o.a. Robert Donat, Greer Garson, Terry Kilburn, Paul Henreid en John Mills.

Mr Chipping maakte ooit een moeizame start als docent Latijn op een jongenskostschool, maar zal lang op zijn plek blijven. De waardering voor de ouderwetse leraar wordt onder zijn leerlingen alleen maar groter. Deze gevoelige raamvertelling waarin een classicus op zijn leven terugkijkt, heeft een mooie hoofdrol van dertiger Robert Donat, te zien in alle levensfases van de ambitieuze docent. Donat kreeg er een Oscar voor, tegenspeelster Greer Garson in een bescheiden rol als zijn geliefde, werd genomineerd. Destijds een succesvol melodrama, geregisseerd door Sam Wood, die later met danseres Ginger Rogers de hit Kitty Foyle zou maken.

The Beloved Vagabond

1936 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1936. Musical van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Margaret Lockwood, Desmond Tester en Austin Trevor.

Een Franse architect met zwerversnatuur doet afstand van een Engelse geliefde die zijn vader van celstraf kan redden door een rijk huwelijk. Met de zoon van zijn hospita maakt hij een voettocht door Frankrijk om te 'vergeten' en vormt met een dorpsmeisje een trio dat al muziek makend hun brood verdient. Net als hij het dorpsmeisje als vrouw gaat zien, duikt de Engelse weer op en moet hij kiezen tussen een bohémien-leven of society-status. Remake van de zwijgende film als muzikaal vehikel voor Chevalier, krijgt met name tijdens de omzwervingen elegante stylering, die het simpele verhaaltje op meer dan een onderhoudend niveau tilt. Simultaan werd met deels andere acteurs een Franse versie gemaakt: LE VAGABOND BIEN-AIMÉ.

Le Vagabond bien-aimé

1936 | Komedie, Musical

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Hélène Robert, Serge Grave en Austin Trevor.

Deze Franse versie van de Britse musical THE BELOVED VAGABOND heeft omgekeerde plus- en minpunten: de Londense scénes zijn hier minder overtuigend, terwijl de omzwervingen door Frankrijk dank zij de acteurs meer in de gepaste toon zijn. Robert is echter, als het simpele natuurmeisje op wie de zingende zwerver Chevalier pas op het nippertje verliefd wordt, geen partij voor Margaret Lockwood in de Engelse film.

Dusty Ermine

1936 | Misdaad, Romantiek, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1936. Misdaad van Bernard Vorhaus. Met o.a. Ronald Squire, Anthony Bushell, Arthur Macrae, Athole Stewart en Katie Johnson.

Pas vrijgekomen oplichter van goede komaf probeert de klap op te vangen wanneer zijn neefje zijn criminele activiteiten wil voortzetten. Goed geregisseerd romantisch drama, dat het verhaal boven het clichématige uittilt. Ook bekend als HIDEOUT IN THE ALPS.

Mimi

1935 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1935. Drama van Paul Stein en Saul Stein. Met o.a. Gertrude Lawrence, Douglas Fairbanks jr, Diana Napier, Harold Warrender en Carol Goodner.

Deze film is een weinig originele bewerking van La Bohème en speelt in het Quartier Latin in Parijs. Gertrude Lawrence is duidelijk niet geschikt voor de rol van de tragische heldin, hoewel ze één liedje in de film zingt. Het tempo is ongelooflijk traag, zelfs van de huidige, bekorte versie van 62 minuten.

La Vie Parisienne

1935 | Muziek

Frankrijk 1935. Muziek van Robert Siodmak. Met o.a. Conchita Montenegro, Max Dearly, Georges Rigaud, Marcelle Praince en Christian Gérard.

Een puriteinse Braziliaanse zakenman verzet zich tegen het huwelijk van zijn dochter met een vlotte Parijzenaar. Zijn vader en een operette-diva die rond de eeuwwisseling een romance hebben gehad doen hun best hem te bekeren tot het frivole Parijse leven. De operette van Offenbach levert muziek en referentie voor een nieuw filmverhaal dat alleen een exportbeeld van Parijs tussen 1930 en 1935 geeft. Een zekere nostalgische charme, maar nauwelijks andere kwaliteiten. (Een getrouwe verfilming van de operette werd gemaakt in 1977.)

Lord Edgware Dies

1934 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1934. Mysterie van Henry Edwards. Met o.a. Austin Trevor, Jane Carr, Richard Cooper, John Turnbull en Michael Shepley.

Bewerking van de beroemde gelijknamige roman van Agatha Christie (1933). De titel zegt het al: er moet worden ontdekt wie George Alfred St. Vincent Marsh, de vierde baron van Edgware (oef!), heeft vermoord en waarom. Een magistrale intrige, die vrijwel letterlijk en met weinig filmtechnische fantasie in beeld is gebracht door een onbekende en vergeten regisseur. Bovendien blijft Trevor, die de beroemde Belgische detective Hercule Poirot speelt, als een graatje in de keel steken! Dankzij het zeer Britse spel van de andere acteurs en de zwarte humor, kan de film toch nog met een zeker plezier worden bekeken.

Death at Broadcasting House

1934 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1934. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Ian Hunter, Austin Trevor, Mary Newland, Val Gielgud en Peter Hadden.

Een acteur wordt midden in een hoorspel vermoord. In de loop van de film ontrafelt een rechercheur van Scotland Yard het mysterie en ontmaskert hij de moordenaar. Dit sluitende en amusante korte misdaadverhaal maakt handig gebruik maakt van de BBC-radio als achtergrond.