Isao Yamagata: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

La truite

1982 | Drama

Frankrijk 1982. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Isabelle Huppert, Jean-Pierre Cassel, Jeanne Moreau, Daniel Olbrychski en Jacques Spiesser.

Frédérique, bijgenaamd 'Truite' ('Forel'), zwemt van jongs af aan in de tegenstroom. Ze ontvlucht de afstomping van de traditioneel-maatschappelijke conventies door met welgestelde types aan te pappen, zonder daarbij echter haar lichaam te verkopen. Haar cynische opportunisme brengt haar tot in Japan. Zo onaangenaam als het hoofdpersonage is ook deze Losey-adaptatie van Roger Vaillands roman uit 1964. Huppert, tegendraads filmicoon van de vrouwelijke vrijgevochtenheid, lepelt de titelrol helemaal uit: narcistisch, hatelijk, koud als een vis. De twee sterren zijn voor Alexander Trauners decors en Henri Alekans fotografie.

Danshun

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Mitsuko Mori, Shima Iwashita en Isao Yamagata.

Een vrouw die voormalig geisha is, probeert haar dochter te laten trouwen met een rijke man hoewel die niet van hem houdt. Een melodrama over het generatieconflict, beneden de middelmaat en geschreven door de regisseur zelf.

Niju-Issai no Chichi

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Kei Yamamoto, Chieko Baisho en Isao Yamagata.

Een belangrijke schrijver wordt gekweld door de ongeneeselijke ziekte van zijn moeder. Ongenietbare Japanse soap- opera, geschreven door de regisseur zelf.

Jakoman to Tetsu

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Kinji Fukasaku. Met o.a. Ken Takakura, Tetsuro Tambaa, Isao Yamagata en Kumeko Urabe.

Na de oorlog keert Tetsu terug naar de visserskolonie waar zijn vader aan het hoofd staat en ondervindt allerlei problemen. Avonturenfilm met een bepaalde kracht, geregisseerd en vertolkt door de meest typerende regisseur en acteur voor de politiefilms van de producente Toei.

Ukigumo

1955 | Drama, Romantiek

Japan 1955. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Hideko Takamine, Masayuki Mori, Mariko Okada, Daisuke Katô en Isao Yamagata.

In 1946 keert Yukiko Koda (Takamine) terug uit Indochina (tegenwoordig Vietnam), waar ze in WO II als secretaresse gewerkt had tijdens de Japanse bezetting. Ze zoekt Kengo Tomioka (Mori) op, een landbouwkudig ingenieur, die ze er heeft leren kennen en met wie zij een amoureuze relatie had. Kengo had haar beloofd van zijn vrouw Kuniko (Nakakita) te gaan scheiden, maar als de deur wordt open gedaan staat Kengo`s vrouw Kuniko in de deurpost. Teleurgesteld probeert Yukiko het hoofd boven water te houden en sluit uit materi[KA3]ele nood vriendschap met een Amerikaanse GI (James), die tot de bezetters van haar land hoort. Na een tijd komt Kengo haar opzoeken en vraagt haar mee te gaan naar een kuurplaats in de bergen. Kengo is een trouweloze hond, want hij gaat in op de avances van Osei Mukai (Okada), de jonge vrouw van de oudere herbergier. Jaren later kunnen Kengo en Yukiko eindelijk samen zijn en ze besluiten naar het Zuiden van Japan te gaan. Onderweg wordt Yukiko ziek en zij sterft bij aankomst. Dit zeer Japanse drama wordt gerekend tot een der belangrijkere films van regisseur Naruse, die het rond zijn vijftigste draaide. Het spel van de twee hoofdrollen is prachtig en maakt de film nog altijd de moeite waard, ook al is hij in zwart-wit. Scenario van Yôko Misuki naar de roman van Fumiko Hayashi. Camerawerk van Masao Tamai.

Jigokumon

1954 | Historische film, Drama

Japan 1954. Historische film van Teinosuke Kinugasa. Met o.a. Machiko Kyo, Kazuo Hasegawa, Isao Yamagata en Koreya Senda.

De samourai Moritoh redt het leven van een prinses door gedurende een opstand rebellen weg te lokken van het paleis. De dankbare heerser vraagt hem een wens te doen, om het even wat. Moritoh kiest voor een beeldschone courtisane, niet beseffend dat ze al getrouwd is. Wanneer hij haar niet kan krijgen kan hij zich er niet bij neerleggen, met tragisch gevolg. Deze film uit de bloeiperiode van de Japanse cinema (waarin Kurosawa onder andere Rashoman uitbracht) won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film en een Gouden Palm in Cannes.