Svein Gundersen: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Bryllupsfesten

1989 | Komedie

Noorwegen 1989. Komedie van Svend Wam en Petter Venneröd. Met o.a. Knut Huseby, Eli Anne Linnestad, Ernst-Hugo Järegård, Julie Wiggen en Jon Eikemo.

De rijke vader van een bruidje maakt misbruik van het huwelijksfeest van zijn dochter om heimelijk te mikken op een verzekeringspremie nadat op het feest (valse) Munch-schilderijen worden ontvreemd. De echte schilderijen zitten veilig in de kelder opgeborgen. Mislukte klucht met te voorspelbare anecdotes van het links georiënteerde filmduo Wam-Venneröd dat de slapsticktoer opgaat maar blunderend faalt, vooral in de hakkelende montage en dialogen die te luidruchtig in de overacting worden gebulderd.

Hotel St. Pauli

1988 | Drama

Noorwegen 1988. Drama van Svend Wam en Petter Venneröd. Met o.a. John Ege, Amanda Ooms, Oyvin Berven, Sossen Krogh en Jorunn Kjellsby.

Een rauwe driehoeksrelatie, gesitueerd in het Deense drugsmilieu rond 1965. Een jonge Noor trekt naar Denemarken en krijgt daar zijn seksuele inwijding van een welwillend meisje, die hoopt dat de jongen haar zal verlossen van haar geobsedeerde vriend. Nadat zij alle drie verslaafd zijn geraakt, wordt de jongen vermoord en vlucht de vrouw de Hamburgse prostitutie in. De film was in het behoudende en behoorlijk preutse Noorwegen een succes-schandaal door de overvloed aan niets verhullende seksscènes.

Adjø solidaritet

1985 | Drama

Noorwegen 1985. Drama van Svend Wam en Petter Vennerød. Met o.a. Svein Sturla Hungnes, Knut Husebø, Jorunn Kjellsby, Wenche Foss en Thomas Robsahm.

Ironische, uitdagende film over twee mannen die vroeger links georiënteerd waren en de stempel dragen van mei 1968 maar nu goed betaalde jobs hebben, beiden zijn gescheiden en hun verhoudingen tot hun kinderen, ouders en ex-echtgenotes bereiken een breekpunt. Hun leven wordt getoond in vrijpostige, anarchistische en soms surrealistische beelden. Zij worden gekweld door gebrek aan menselijke solidariteit, de conflicten tussen links en rechts, opduikend fascisme en privatisering in een sociaal democratische samenleving. Een'typische' film van het duo Wam-Vennerød, hun tiende in tien jaar tijd.