James Broderick: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Great American Fourth Of July And Other Disasters

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Dick Bartlett. Met o.a. Matt Dillon, James Broderick, Barbara Bolton, Jean Shepherd en Jeff Yionis.

Het tv-debuut van Dillon waarin hij bewees te kunnen acteren. In deze komedie speelt hij Ralph, een 16-jarige jongen die zich net als iedereen aan het voorbereiden is om morgen - dan is het de 4e juli - op gepaste wijze de Amerikaanse nationale feestdag te vieren. Maar alles wat hij doet loopt uit op een ramp.

Dreams Don't Die

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Roger Young. Met o.a. Ike Eisenmann, Trini Alvarado, Israel Juarbe, Mark Gordon en George Coe.

Een film over tieners in het door drugs vergeven strijdperk van de grote stad, met onwerkelijke schijnoplossingen.

Keeping On

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Barbara Kopple. Met o.a. Dick Anthony Williams, Carol Rane, James Broderick, Marcia Rodd en Rosalind Cash.

Een goed drama over een trotse priester-arbeider Williams, die probeert om met hulp van vakbondsman Broderick de arbeiders van een fabriek lid te maken van de bond. Niet erg fijnzinnig, maar evenmin oneerlijk in zijn pro-vakbond standpunt; een tegenhanger van Kopples documentaire HARLAN COUNTY U.S.A. Het scenario is van Horton Foote.

The Shadow Box

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Paul Newman. Met o.a. Joanne Woodward, Christopher Plummer, Valerie Harper, James Broderick en Sylvia Sidney.

Drie zeer verschillende families hebben één ding gemeen: iemand van hen is dodelijk ziek. Plummer, gehuwd met Woodward, Sidney, die verzorgd wordt door haar dochter Dillon en Broderick, een arbeider, gehuwd met Harper, weten alle drie dat hun dagen geteld zijn. Ze beleven die zekerheid op hun eigen manier, maar hun familieleden hebben het veel moeilijker om met hun dood in het reine te komen. Aangrijpend melodrama, met licht komische tintjes, dat de kijker op een zeer aparte manier met de dood confronteert. Schitterend gespeeld door een unieke cast, geleid door de uitmuntende acteurs-regisseur Newman, die zoals steeds een prachtprestatie krijgt van echtgenote Woodward. Dit sombere scenario van Michael Cristofer, gebaseerd op zijn eigen toneelstuk, is niet ieders idee van gezellige ontspanning, maar het loont beslist de moeite. Adam Holender stond in voor de fotografie.

Dog Day Afternoon

1975 | Komedie, Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1975. Komedie van Sidney Lumet. Met o.a. Al Pacino, John Cazale, Charles Durning, James Broderick en Chris Sarandon.

Een jaar voor Network (1976) kwam Lumet met een gelijkgestemd werk waarin dertiger Al Pacino een fantastische bankovervaller neerzet te midden van een hels mediacircus. Het is een waar gebeurd verhaal dat begint op een warme zomerdag in het New York van 1972. Sonny Wortzik (Pacino) overvalt een lokale bank in Brooklyn samen met de niet al te snuggere Sal (Cazale). Het loopt uit op een gijzeling met de komst van de politie en de zaak krijgt nationale aandacht wanneer blijkt dat de buit bestemd was voor de geslachtsveranderingsoperatie van Sonny's minnaar (Sarandon). Geniale, met een Oscar bekroonde, dialogen van scenarist Frank Pierson leveren de munitie voor Pacino's verbale spervuur.

Alice's Restaurant

1969 | Drama, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1969. Drama van Arthur Penn. Met o.a. Arlo Guthrie, Patricia Quinn, James Broderick, Michael McClanathan en Geoff Outlaw.

Korte tijd was Arlo Guthrie, hippie­zoon van de grote Woody, beroemd om een bizar autobiografisch anti­Vietnamoorloglied. 'Alice's restaurant massacree' was de naam van het lied, en regisseur Penn was er meteen door gegrepen. Het lied vormt de basis van deze film, waarin Arlo zichzelf speelt. Na een feestelijk etentje in de tot restaurant omgebouwde kerk van Alice (Quinn) en haar man Ray (Broderick), wordt Arlo opgepakt wegens illegaal afval dumpen. Dit heeft grote implicaties. Penn houdt Alice's Restaurant gepast losjes en rommelig, ver van Hollywood waar hij zojuist gevierd was om Bonnie and Clyde. Met als resultaat een grappig, oprecht beeld van revolutionaire jaren.

The Group

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Candice Bergen, Joan Hackett, Elizabeth Hartman, Shirley Knight en Joanna Pettet.

Onevenwichtige, maar over het algemeen wel goede verfilming van Mary McCarthy's gelijknamige best-seller, die eigenlijk niet meer is dan een soap-opera van niveau over acht jonge vrouwen die net afgestudeerd zijn aan een universiteit. Knight en Hackett blinken uit in de toch al uitstekende rolbezetting. De filmdebuten van Bergen, Hackett, Pettet, Widdoes en Holbrook. Het scenario is van Sidney Buchman. Het camerawerk is van Boris Kaufman.